Loading...

Project Description

 Rondreis Libanon 8 dagen

Vanaf €660,- per persoon

Rondreizen in Beirut en Libanon zal je verwachtingen overtreffen. Haar bevolking, geschiedenis en pracht van de natuur nemen snel een plekje in je hart in. Je ontdekt er tal van bekende en onbekende schatten, want door de eeuwen heen is Libanon een kruispunt van beschavingen geweest waarvan de sporen nog altijd zichtbaar zijn. Het landschap wordt gekenmerkt door rotsen, cederbomen en machtige ruïnes die uitkijken over zee. De gastvrijheid is legendarisch, de befaamde gastronomie en cultureel- historische bezienswaardigheden maken Libanon tot een unieke bestemming. Bergtoppen zijn in de winter met sneeuw bedekt, ga er eens skiën!

Beirut

Beiroet is de grootste stad en belangrijkste haven van Libanon. Tijdens de Burgeroorlog werd een deel van de historische binnenstad nagenoeg compleet verwoest. Daarvoor stond de stad vanwege haar allure bekend als het Parijs van het Oosten. Inmiddels wordt Beirut met hart en ziel door haar bevolking weer opgebouwd. “Before I die, Beirut has got to live!”, enkele van de leuzen die je op gebouwen in de steigers aantreft. Ervaar de gastvrijheid van de Libanese inwoners, de gastronomie en het nachtleven van Beirut. Het zal een onvergetelijke indruk op je maken!

Byblos

De eerste bewoning van Byblos (Jbeil) gaat terug tot 6000 jaar voor Chr. Byblos was de belangrijkste haven van de Levant, waar cederhout werd geproduceerd en verhandeld vanuit het achterliggende berggebied de Cedars. Byblos is door UNESCO in 1984 tot Werelderfgoed verklaard. Ervaar de oudheid en het authentieke karakter van de stad, haar haven, de winkelstraatjes en neem een kijkje in het Kruisvaarderskasteel. Tip: geniet van de zonsondergang bij Pierre and Friends, een hip strandpaviljoen even ten zuiden van Byblos waar je mensen uit alle windstreken tegenkomt!

Faraya

’s Morgens in het zonnetje aan het water en ’s middags skiën? Het kan in Libanon! De dikbesneeuwde hellingen van het Libanon Gebergte liggen één tot anderhalf uur rijden vanaf Beiroet. In het hart ligt Faraya Mzaar, een skigebied met pistes voor alle niveaus. Geniet van het uitzicht over de Bekaa Vallei, de kuststeden en Beiroet en de gezellige après-ski. Wil je verder de natuur in? Kies voor het kleinere skigebied de Cedars nabij Wadi Qadisha, de prachtige vallei met schilderachtige dorpjes en eeuwenoude kloosters en kerkjes. Combineer het allemaal in een rondreis Libanon.

8-daagse rondreis Libanon:

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting
 • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
 • Huurauto op basis van no-risk
 • Excursies volgens afspraken
 • Visum op het vliegveld in Beirut (gratis)
 • Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijs individuele rondreis vanaf €660,- per persoon

Het betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar organiseert Mondi een groepsrondreis naar Libanon, vraag naar onze mogelijkheden.

Libanon heeft een mediterraan klimaat. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de zomermaanden rond de 20 tot 30 graden. April, mei, juni, september en oktober zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. Januari, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon.

Vereist is een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Het visum voor Libanon wordt op de luchthaven geregeld.

Wil je je reis verlengen, of aanpassen aan jouw wensen en budget? Dat kan, neem contact met ons op.

Tips om je reis compleet te maken:

 • Volg een kookles Libanese keuken.
 • Ga raften en wandelen in de Qadisha Vallei
 • Stort je in Beirut’s nachtleven met de locals.

Deze reis kun je ook boeken met privéauto en chauffeur.

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis

Dag 1 Aankomst en overnachting in Beirut.

Dag 2 Excursie van Beirut naar Deil al Qamar & bezoek aan Beiteddine Palace. Overnachting in Beirut.

Dag 3 Van Beirut naar Harissa en bezoek aan Byblos en de Jeita grotten. Overnachting in Beirut.

Dag 4 Vrije dag in Beirut; city- tour en shoppen. Overnachting in Beirut.

Dag 5 Van Beirut naar Baalbek en Anjar en bezoek aan Ksara Wineries. Overnachting in Beirut.

Dag 6 Excursies naar Tyre en Sidon. Overnachting in Beirut.

Dag 7  Sidon richting Beirut. Overnachting in Beirut.

Dag 8 Vertrek vanuit Beirut naar huis.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.