Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Rondreis Egypte met Nijlcruise, Cairo en Luxor 8 dagen

Project Description

Rondreis Egypte met Nijlcruise, Caïro en Luxor 8 dagen

Vanaf €980,- per persoon

Beleef het echte Egypte in deze afwisselende rondreis. Het opdoemen van de piramides in Cairo vanachter de wolkenkrabbers is even bizar als indrukwekkend. Na Cairo maak je een cruise langs dorpjes en plaatsen aan de Nijl waar wereldberoemde tempels staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de Koningsvallei bezoekt met onder andere het graf van Toetanchamon en de Tempel van Hatshepsut.

Cairo

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Ze staat vooral bekend om de piramides van Gizeh, de Sfinx en het Egyptische museum, waar het gouden masker van Toetanchamon ligt. Je kunt de citadel en haar moskee bezoeken en slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Of ga naar een leuk lokaal restaurantje en maak een dinercruise op de Nijl. Zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent. Wil je iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

Sfinx

De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld. Het is 73 meter lang en 20 meter hoog. In Gizeh net buiten Cairo, staan de drie grote piramides, met de sfinx ernaast. Hoe de vorm ooit ontstaan is, weet nog niemand. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een geheime kamer.

Kom Ombo

Kom Ombo is een oud Egyptische tempel 42 km. ten noorden van Aswan, direct aan de Nijl gelegen. Het is een bijzondere tempel omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en de reliëfs aan de buitenkant van de tempel. Ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich ook nog een nilometer, waarmee men de waterstand van de Nijl kon meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren kon bepalen. Hoe meer regen, hoe beter de oogst.

  • Internationale en binnenlandse vluchten incl. luchthavenbelasting
  • Alle transfers in privé auto (met airconditioning) met Engels sprekende chauffeur
  • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
  • 5-sterren Nijlcruise op basis van Full-Board
  • Excursies en entreegelden volgens programma
  • Professionele Engelssprekende gids gedurende de excursies

•   Visumkosten Egypte (€25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
.    Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
•    Niet genoemde maaltijden
•    Drankjes
•    Fooien
•    Entreegelden om in de piramides te komen
•    Reis- en/of annuleringsverzekeringen
•    Persoonlijke uitgaven

Prijs 8-daagse individuele rondreis vanaf €980,- per persoon

Het betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar organiseren wij een groepsrondreis, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd  Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld. De kosten hiervoor bedragen circa US$ 30.00 of EUR 25,00 p.p. Neem cash US$ mee!

Wil je deze rondreis verlengen met een strandvakantie? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis aan te vullen:

  • Maak een dinercruise in Caïro
  • Ga naar de lichtshow in het piramidegebied
  • Maak een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de “Bruid van de Middellandse Zee”, de stad gebouwd door Alexander de Grote.

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis:

Dag 1  Vlucht naar Caïro. Overnachting in Caïro.

Dag 2  Bezoek aan de piramides en de Sphinx. Overnachting in Caïro

Dag 3  Bezoek aan Egyptisch museum. Vlucht Caïro – Aswan. Overnachting in Aswan.

Dag 4  Begin van de Nijlcruise. Overnachting aan boord.

Dag 5  Bezoek High Dam, Onvoltooide Obelisk en Kom Ombo. Overnachting aan boord.

Dag 6  Bezoek Edfu en tempels in Luxor. Overnachting aan boord.

Dag 7  Einde cruise in Luxor. Bezoek West Bank en Vallei der Koningen. Overnachting in Luxor.

Dag 8  Vertrek vanuit Luxor naar huis.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.