Loading...
Home/Bed and Breakfast Zaltbommel

Welkom in Zaltbommel!

Bezoek onze mooie Vesting- en Hanzestad, verken de groene Bommelerwaard en het uitgestrekte Rivierenland.

B&B in de Oude Smederij ligt op toplocatie in de historische binnenstad van Zaltbommel. Het Tiny House en De Loft zijn ruim en comfortabel ingericht voor twee personen, het Familiehuis -de beide appartementen samen- is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en samenreizende koppels.

De B&B wordt omgeven door een groene en kleurrijke stadstuin. Je bent in de binnenstad, maar kunt zo toch genieten van de rust.

Wil je overnachten, een weekendje weg of vakantie in Zaltbommel doorbrengen?

Welkom en veel plezier! Stella en Eppo

Bel ons: +31 418 64 80 43, stuur je bericht via het contactformulier of mail naar info@indeoudesmederij.nl

www.indeoudesmederij.nl

In de Oude Smederij

Het gebouw van de B&B is een voormalige werkplaats van familiebedrijf Aannemerij & Baggerbedrijf Van Hattum & Zn NV, dat tot begin jaren ’80 werkte vanuit Zaltbommel. In 1936 gebouwd, hebben wij het industriële pand 80 jaar later omgebouwd tot eigentijdse 100% energie- neutrale B&B.

In de Oude Smederij ligt op toplocatie in de historische binnenstad van Zaltbommel tegenover de haven. De B&B beschikt over twee gezellige appartementen, het Tiny House en De Loft. De appartementen zijn ruim en comfortabel ingericht voor twee personen, het familiehuis -de beide appartementen samen- is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en samenreizende koppels.

Restaurants en winkels liggen op loopafstand, de ligging aan rivier De Waal is ideaal om lopend of met de fiets Zaltbommel en haar omgeving te verkennen.

Zaltbommel bruist

Wie kent niet haar silhouet vanaf de Waalbrug en de A2? Bezoek Zaltbommel eens, want de stad en De Bommelerwaard hebben je alles te bieden! Vestingstad Zaltbommel heeft haar kleinschalige en historische karakter behouden en is rijk aan leuke winkels en restaurants. Bezienswaardigheden zijn er in overvloed, zoals onder meer Slot LoevesteinKasteel Ammersoyen en de zuid- westelijke Hollandse Waterlinie, recentelijk genomineerd als Unesco erfgoed.

Grenzend aan De Waal en De Maas is De Bommelerwaard als vaargebied al langer bekend onder bootbezitters. Maar met haar uitgestrekte uiterwaarden en aantrekkelijke fiets- en struinroutes wordt het ook ontdekt door wandelaars en fietsers. Geniet van de rust en het groen.

Zoek het avontuur

Slot Loevestein, het beroemdste kasteel van Nederland. Wie kent niet het verhaal van Hugo de Groot die in een boekenkist ontsnapte?

In het oer- Hollandse rivierenlandschap, waar Maas en Waal samenkomen, liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Toen ideaal om tol te heffen, tegenwoordig aantrekkelijk voor een dagje uit. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. In het museum leer je over Hugo de Groot, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie . Met spellen kom je meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Iedereen krijgt een sleutel om alles mee te kunnen ontdekken. Een groots avontuur voor jong en oud, beleef het!

Struinen en fietsen

Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in De Bommelerwaard.

Volg de route langs Munnikenland, Slot Loevestein, de Gamerensche en De Brakelse Benedenwaarden. Een route die zich kenmerkt door dijken, kades, ooibossen en plassen. Je passeert grasland waar Konikpaarden en Rode Geusrunderen grazen en waar je in de zomermaanden de heerlijkste geuren langs de zomerkaden opsnuift. Veldsalie en Wilde Marjolein, ook wel oregano genoemd, staan dan in volle bloei.

Schoenen aan, of stap op de fiets en geniet in alle rust van een sportief, mooi en leerzaam dagje!