Loading...

Project Description

 Wine & Dine 4- daags culinair weekend Beirut/ max. 12 pers.

985,- euro pp

Highlights: all- in Lebanese cuisine, Beirut by day and night en verblijf in 5* wellness- hotel.

Tijdens je trip verblijf je in metropool Beirut. Je maakt kennis met verfrissende Libanese kwaliteitswijnen en traditionele Libanese mezze, duizenden jaren teruggaand tot het Phoenicische en Romeinse tijdperk. Je proeft natuurlijk ook van de moderne keuken met haar streetfood en gezoete pastries. Inclusief kookklas, wijnproeverij EN legendarische Libanese gastvrijheid… alle ingrediënten voor een onvergetelijke ervaring!

De variatie van groenten, kruiden en oliën maken de Libanese keuken tot een van de gezondste ter wereld. Een uniek arrangement voor een onvergetelijke culinaire beleving. Wil je alvast voorproeven? Dat kan tijdens onze foretastes in Zaltbommel.

Beirut

Beirut is de grootste stad van Libanon en staat vanwege haar allure bekend als het Parijs van het Midden- Oosten. Tijdens de Burgeroorlog werd een deel van de historische binnenstad compleet verwoest. Maar inmiddels is de stad deels gerestaureerd en wordt Beirut met hart en ziel door haar bewoners weer opgebouwd. “Before I die, Beirut has got to live!”, enkele van de leuzen die je op gebouwen aantreft… En niet voor niets, op de drukke terrassen en langs de boulevard zie je mannen en vrouwen waterpijp roken, volle restaurants en aantrekkelijke winkels. Bezoek het Nationaal Museum en ervaar de gastvrijheid en het bruisende nachtleven. De Wine & Dine in Beirut zal een onvergetelijke indruk op je maken!

Mezze

Mezze zijn kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Het is echter niet alleen eten, maar vooral een manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen eten van kleine porties en genieten van de geur, kleur en smaak van de gerechten. Libanon heeft de meest uitgebreide mezze, het is er vooral een restaurantcultuur. Het hele plaatje van een fijne avond uit hoort erbij: een mooie locatie met mooi uitzicht, lekker eten en zien en gezien worden. Ervaar het met Mondi’s Wine & Dine!

Wijnen

Libanon is een van de oudste wijn producerende regio’s in de wereld, mogelijk vindt wijnproductie daar al sinds 8000 jaar geleden plaats. In Baalbek staan de ruïnes van de Tempel van Bacchus, ter ere van wijngod Bachus… lange tijd daarna was wijnbouw verboden totdat Jezuiten- monniken Chateau Ksara startten in de Bekaa vallei. Bijna alle productie vindt nu plaats in het zuiden van die Bekaa Vallei, met een productie van meer dan zeven miljoen flessen per jaar. In de regio zijn verschillende wijnhuizen gesitueerd, waarvan Chateau Ksara de grootste is. Wij gaan tijdens de Wine & Dine naar dit wijnhuis voor een uitgebreide wijnproeverij en lunch.

8-daagse rondreis Libanon:

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting en toeslagen
 • Meet & assist bij vertrek op Schiphol en bij aankomst op het vliegveld van Beirut
 • Alle transfers en transport met airconditioned mini- bus, of mini- van
 • Overnachtingen in 5***** wellness- hotel
 • Ontbijt, lunch en diners inbegrepen overeenkomstig programma
 • Engelstalige Libanese professionele reisbegeleiding
 • Excursies volgens schema naar Ksara, kookklas en city- tour Beirut

Het voorlopige vluchtschema wordt 10 weken voor vertrek bekend gemaakt. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies en entreegelden
 • Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Administratiekosten € 13,- per persoon
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Deze reis kan -onder voorbehoud van vertrek- geboekt worden zonder zonder vluchten, prijs landarrangement € 795,- (onder voorbehoud van prijswijzigingen).

Prijs deelname groepsrondreis vanaf €985,- per persoon. Eenpersoons- supplement €290,- (voor eenpersoonskamer).

Deze reis kan -onder voorbehoud van vertrek- geboekt worden zonder zonder vluchten, prijs landarrangement € 795,- (onder voorbehoud van prijswijzigingen).
De maximale groepsgrootte is 12 personen, vertrekgarantie vanaf 8 personen. Voor meer informatie over de vertrekgarantie, neem contact met ons op.

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht.

Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 290,- (prijswijzigingen voorbehouden).

Een enthousiaste Libanese reisbegeleider begeleidt de reis en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen.

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de zomermaanden rond de 20 tot 30 graden. April, mei, juni, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon.

Vereist is een geldig paspoort dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Om deze reden kun je eventueel een tweede paspoort bij je gemeente aanvragen.
Het visum voor Libanon is bij aankomst op de luchthaven gratis te verkrijgen.
In Libanon betaal je met de Libanese Pond. Bijna overal zijn geldautomaten om te pinnen, creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd. Contantbetalingen met Amerikaanse dollars worden doorgaans geaccepteerd.
Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden. Voor vaccinaties verwezen naar GGD

De groep waarmee je reist is klein, je bent vrij om wel of niet deel te nemen aan excursies en om je tijd zelf in te vullen.

Wil je liever zelf op pad, of het nachtleven van Beirut ervaren? 100% van de wellness faciliteiten genieten? Laat ons weten, graag denken we met je mee.

Van dag tot dag:

4- daagse weekendtrip

Dag 1 Amsterdam/ Beirut > meet & greet bij vertrek en aankomst > transfer hotel Beirut> avonddiner en overnachting in Beirut.

Dag 2 Ontbijt > Beirut city- tour incl. nationaal museum> kookklas & lunch > avonddiner > nightlife & overnachting in Beirut.

Dag 3 Ontbijt > vertrek naar Chateau Ksara > wijnproeverij & lunch > wellness- uurtjes in het hotel > diner > nightlife & overnachting in Beirut.

Dag 4 Ontbijt > vrije dag in Beirut > transfer naar het vliegveld > Beirut/ Amsterdam

Incl. foretaste met wijnproeverij en Libanese mezze in Nederland. Vraag naar de mogelijkheden.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar Mondi’s andere rondreizen naar het Midden- Oosten.