Loading...
Home/Libanon vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Groepsreis Libanon 8 dagen met Beiroet, Byblos en Baalbek

Project Description

De achtdaagse groepsreis door Libanon brengt je langs prachtige havensteden, Fenicisch erfgoed, tempels, kastelen en schitterende natuur.

Prijs EUR 1.569,– per persoon*

*Prijs betreft het groepsarrangement exclusief vluchten van Transavia. Desgewenst kunnen wij de vluchten vanuit Amsterdam voor je boeken. Ook kun je vliegen op andere data, vanuit een andere plaats, of met een andere airline.

Geniet van de heerlijke keuken, wijnen en de legendarische Libanese gastvrijheid

Tijdens je rondreis overnacht je vijf nachten in metropool Beiroet en twee nachten aan zee bij Byblos. Wij bezoeken het Nationaal Museum en ontdekken  de leukste wijken en bazaars van Beiroet. Wij gaan naar Unesco werelderfgoed plaatsen, zoals Byblos, Batroun, Deir El- Qamar en Beittedine. De reis brengt je verder naar Tyrus, Anjar en het antieke Baalbek met de grootste Romeinse tempel ooit gebouwd. De spectaculaire Jeita grotten zullen onvergetelijke indruk op je maken, zo ook Jounieh en Harissa met geweldig uitzicht over zee.

Libanon zal je verwachtingen overtreffen!

Geplande groepsreis (6 tot max. 12 personen):

Zondag 11 mei – zondag 18 mei 2025

Wil je jouw reis met een paar extra dagen verlengen in Beiroet, of aan zee bij Byblos of Batroun? Laat ons weten.

Maak je deze rondreis liever privé? Kijk naar onze privé- reizen naar Libanon en vraag je  offerte aan.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief in het Midden- Oosten.

Ga mee op reis met een leuke groep van gelijkgestemden.

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Libanon, die je verwachtingen zal overtreffen.

Ontspannen en ontzorgde reis met professionele Engelstalige gids en Nederlandse tourbegeleiding.

Comfortabele accommodaties en heerlijke Libanese cuisine, ideaal voor vegetarische en veganistische diëten.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Beiroet leeft!

Vanwege haar allure stond Beiroet jarenlang bekend als het Parijs van het Midden- Oosten. Tijdens de Burgeroorlog die duurde van 1975 tot 1990 sloegen bijna een miljoen Libanezen op de vlucht en een deel van de historische binnenstad werd verwoest. Na een periode van wederopbouw volgde de explosie in 2020, huizen en wijken rond de haven van Beiroet werden opnieuw verwoest. De regering viel naar aanleiding van de ramp en Libanon kwam in een financiële en economische crisis terecht. Voor de wederopbouw rekenen de Libanezen niet op hulp van de overheid, zij doen dit zelf en met elkaar… Het land wordt met hart en ziel opgebouwd; drukke terrassen, levendige boulevards, volle bars en restaurants en heel veel leuke winkeltjes. Wij slapen vijf van de zeven nachten in Beiroet.

Libanese mezze

Libanon heeft de meest uitgebreide mezze van het Midden- Oosten. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel mezze staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

Koffie, thee en arak

Thee wordt veel gedronken, de Libanese muntthee is overheerlijk en gezond na een uitgebreide mezze maaltijd. Libanese koffie mag je niet missen, het is een van van de sterkste koffievarianten die je kunt drinken. De manier van prepareren verklaart waarom: koud water verwarmen, koffie toevoegen, langzaam opwarmen om overkoken te voorkomen… van het vuur, laten bezinken en weer opwarmen met het doel maximale smaak aan de koffie te onttrekken. De koffie wordt niet gefilterd, wacht met drinken tot het koffiedik is bezonken. Probeer als aperitiefje eens arak, deze heeft een anijssmaak en lijkt op het Griekse ouzo. Erg lekker!

City- tour Beiroet

Samen gaan wij naar downtown Beiroet, waar wij de Romeinse baden bezoeken. Wij maken een ronde langs diverse wijken, zoals Mar Mikhael, Raoucheh, Pigeon rocks, de Corniche, het soukhs district en Zaitounay Bay met haar bars en restaurants rond de haven. Wij overnachten in Hamra. Deze wijk is levendig, heeft gezellige straten met veel winkels, pubs, cafés en restaurants. Je kunt er overdag en ‘s avonds veilig vanuit het hotel wat eten halen, of naar lokale bars gaan die tot laat open zijn. Je wordt overal open en vriendelijk ontvangen, mensen gaan graag een praatje met je aan.

Casa d’Or Boutique Hotel

Wij verblijven 5 nachten in het Casa d’Or 4* Boutique hotel. Dit hotel hebben wij uitgekozen vanwege haar prettige ligging in Hamra, het vriendelijke en behulpzame personeel en de nette faciliteiten. Het hotel heeft lichte slaapkamers met vloerbedekking, ze zijn voorzien van een zithoek met een bureau en een badkamer met geurige zeep en lotions. Het beschikt over airconditioning en kamers met flatscreen-tv. Zeer belangrijk, uitstekende wifi! Elke dag start je met een heerlijk vers en gevarieerd Libanees ontbijtbuffet.

Uitgaan in Libanon?

Zeer zeker… uitgaan tot in de vroege uurtjes, 24/7 eten en drinken, kunst- en muziekvoorstellingen, trendy bars, pop-up en rooftop parties… dat is ook Beiroet! Zoek de volle terrassen en pubs op, rook een waterpijp als je er zin in hebt, vul de tafel met mezze en geniet van de wijnen en andere drankjes die je overal kunt krijgen. Religieuze, politieke of culturele verschillen? Natuurlijk zijn die er, maar niet tussen mensen die het samen naar de zin hebben. Dus deel je tijd, je eten, je gezelschap en je ervaringen met anderen. Dit is de ware geest van Libanon!

Nationaal Museum

De Feniciërs woonden in stadstaten langs de oostkust van de Middellandse Zee, de Levant. Het Nationaal Museum vertoont meer dan 1.300 archeologische voorwerpen die komen van de vroegste prehistorische nederzettingen en van de Fenicische beschaving die bleef bestaan tot 332 v.Chr., toen Alexander de Grote de Fenicische steden veroverde. Het museum huisvest artefacten uit deze Hellenistische periode en de Romeinse bloeitijd (Pax Romana) die erop volgde tot de meer recente Mamluk-dynastie en Ottomaanse periode. Wij bezoeken archeologische vindplaatsen in Beiroet, Tyrus, Byblos, Batroun, Baalbek, Anjar en in Beiteddine.

Tyrus

Tyrus, gesticht rond 960 voor Chr., werd een van de belangrijkste Fenicische havenplaatsen. De stad creëerde welvaart met de handel met haar overzeese koloniën, zoals het bekende Carthago dat later door de Romeinen is verwoest na de drie Punische Oorlogen. Tyrus bouwde reputatie met scheepsbouw, waarvan de Egyptenaren vanaf 1400 v Chr. getuigen door inscripties op enkele monumenten. De Tyrenen waren de eerste die glas maakten, wereldvermaard was ook de paarse kleurstof die men van slakken maakte die alleen in de wateren rond Tyrus voorkwamen.

Wijn proeven in Jezzine

Eerste dag na aankomst in Beiroet… wij nemen een uitgebreid Libanees ontbijt, bezoeken Fenicische overblijfselen in Tyrus, eten een hapje aan de Middellandse Zee en gaan dan tot 1400 meter boven zeeniveau de pijnboombossen in om wijn te proeven. Dit doen wij bij de Karam wijngaarden, een familiebedrijf gedreven door passie en toewijding. Wij krijgen uitleg over hoe zij hun wijnen maken, daarna gaan we de gaarden in om verschillende wijnen te proeven. Wij worden  getrakteerd met een tafel vol heerlijke gerechten, huisgemaakt van lokale ingrediënten. De combinatie met bijpassende huiswijnen geven je een onvergetelijke culinaire ervaring!

Deir al Qamar en Beiteddine Palace

Na bezoek aan Tyrus en Jezzine reizen wij op onze derde dag naar de Ottomaanse tijd. Wij bezoeken Deir al Qamar, de stad dateert van de 14e eeuw en is met historische huizen en paleizen gebouwd rond een groot plein. Hier was oorspronkelijk het bestuur gezeteld, later is deze verplaatst naar Beittedine. Wij bezoeken hier het paleis met haar schitterende architectuur, prachtige tuinen en extravagante interieur, nu de zomerresidentie van de Libanese president. Na onze bezoeken gaan wij het Choufgebergte in waar we in de heuvels eten bij Tawlet el Qamar.

Libanese culinaire tradities

Tawlet is een sociaal initiatief dat begonnen is op de markten van Beiroet waar handelaren hun verse ingrediënten uit het hele land verkochten. Hieruit zijn restaurants ontstaan waar koks vanuit alle windstreken heenkomen om hun lokale gerechten te bereiden en over de herkomst van deze recepten te vertellen. De bedoeling van Tawlet is om authentieke Libanese culinaire tradities te behouden. In de open keuken zie je de koks werken, buiten lunchen wij op een gezellig terras onder de schaduw van de bomen met uitzicht over de heuvels en Beittedine.

Baakline in het Chouf gebergte

Na ons bezoek aan Tawlet gaan wij naar Baakline, een prachtige plaats in het Chouf gebergte. Baakline is levendig, een samensmelting van cultuur, natuur en kunst. Pittoresk is de stromende rivier met haar kraakheldere water en de restaurantjes die er naast liggen. Als het weer meewerkt wandelen wij naar het zinkgat, een natuurlijk fenomeen waar regenwater zich verzamelt in een klein meertje onder een rotsformatie. Bijna te mooi…

Anjar, handelsstad tussen Beiroet en Damascus

Anjar werd aan het begin van de 8e eeuw gesticht. Het ligt op het kruispunt van twee belangrijke routes: van Beiroet naar Damascus en de route dwars door de  Bekaa Vallei. De oude stad werd pas aan het eind jaren ’40 ontdekt door archeologen. De opgravingen toonden een versterkte stad, omringd door muren en geflankeerd door veertig torens. Het zijn getuigen van unieke architectuur en stadsplanning. Zo ook het Grote Paleis in het zuidoostelijke deel van de stad,  de ruïnes doen denken aan de paleissteden uit de Griekse en Romeinse oudheid.

Baalbek Unesco werelderfgoed

Het complex van tempels van Baalbek ligt aan de Bekaa vlakte op een hoogte van 1.150 meter. De kolossale constructies, gebouwd gedurende een periode van meer dan twee eeuwen, maken de tempels een van de meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld. De grote tempel van Jupiter werd in de tijd van keizer Nero (54-68 n.Chr.) voltooid. Rondom deze tempel zijn meerdere tempels gebouwd, onder andere voor de wijngod Bacchus. Neem een kijkje bij de ‘zwaarste steen’ die nooit op haar plek van bestemming is aangekomen. Hoe werd een stenen kolos als deze toen vervoerd?

Château Ksara

Libanon is een van de oudste wijn producerende regio’s in de wereld. In het zuiden van de Bekaa Vallei zijn verschillende wijnhuizen gesitueerd, waarvan het door Jezuïeten- monniken gestichte Château Ksara de grootste is. Na ons bezoek aan Anjar en het tempelcomplex van Baalbek gaan wij naar de wijngaarden van Château Ksara. Wij maken een tour door het Romeinse keldernetwerk waar de meest zeldzame en beste wijnen worden bewaard en genieten van een selectie van heerlijke huiswijnen. Na de tour lunchen we in Ksara’s eigen brasserie met bijpassend arrangement van rode, witte en rosé wijnen.

Lady of Lebanon

Via Jounieh, badplaats ten noorden van Beiroet, nemen wij de gondellift naar Harissa. Gelegen op 650 meter boven zeeniveau gelegen biedt Harissa een schitterend uitzicht over de Baai van Jounieh. Harissa is thuis van de bekende ‘Lady of Lebanon’, een belangrijke bedevaartsplaats voor zowel Moslims als Christenen ter ere van de Maagd Maria. Het bronzen beeld is in 1907 door de Fransen gemaakt en staat op de top van de heuvel uitkijkend over zee. Vanuit Harissa reizen wij door naar de Jeita grotten, een van Libanon’s natuurlijke wonderen.

Jeita grotten

Het Jeita grottencomplex bestaat uit twee onderling verbonden natuurlijk grotten. Door ontbinding van de bovenliggende kalksteenlaag werden in duizenden jaren ondergrondse rotsformaties en stalactieten gevormd. De lagere grot is gevuld met een natuurlijk meer, wij verkennen deze met een fluisterboot. De bovenste grot begaan wij te voet via onderling verbonden loopbruggen. Deze bovengrot bestaat uit een reeks kamers, de grootste met een hoogte van 120 meter. Na Jeita reizen wij verder door de heuvels naar Domaine St. Gabriel, waar wij van een wine & dine arrangement gaan genieten met uitzicht over de Middellandse Zee.

Byblos, ‘s werelds oudste havenstad

De eerste bewoning van Byblos (Jbeil) gaat terug tot zeker 6000 jaar voor Chr., de stad is daarmee een van de oudst bewoonde steden ter wereld. Van eenvoudig vissersdorpje, dat uitgroeit tot een welvarende stad. Byblos werd de belangrijkste internationale zeehaven van de Levant, waar cederhout werd geproduceerd en verhandeld vanuit het achterliggende berggebied. De relaties met Egyptenaren, Assyriërs, Babyloniërs, Grieken en Romeinen lieten er hun sporen na. Wij brengen twee nachten door in Byblos, van hieruit maken wij prachtige uitstapjes.

Charmant Batroun

Vanuit Byblos bezoeken wij Batroun, evenals Byblos een van de oudste bewoonde plaatsen ter wereld. Batroun staat bekend om haar verse vis, wij lunchen hier gezamenlijk. Daarna is er alle gelegenheid de kleine straatjes van het oude centrum te ontdekken met haar pittoreske huizen, kerkjes, grote kathedraal, prachtige tuinen en archeologische vindplaatsen die ertussenin liggen. Je ervaring van de Levant is niet compleet als je niet het zonnetje in zee hebt zien zakken. Op de terugweg naar Byblos maken wij daarom een sunset- stop bij Pierre and friends…

Zonvakantie?

De achtdaagse groepsreis is gemaakt om in korte periode kennis te maken met Libanon. Wij hebben een reis samengesteld waarin je van de Libanese keuken en wijnen kunt genieten, je historische kustplaatsen ontdekt en waarin je je kunt verdiepen in de immense geschiedenis van de Levant. Je ziet prachtige natuur, bergdorpjes en er is ruimte om te relaxen. Maar Libanon is ook uitstekend geschikt als zonvakantie bestemming. Wil je je reis verlengen om van een paar dagen  zon en zee te genieten? Doe het dan hier; in Byblos, Batroun, of bijvoorbeeld aan Bonita Bay.

De Heilige Vallei

De Qadisha- vallei ligt in het gebergte van Noord- Libanon en staat ook bekend als de ‘Heilige Vallei’. De rotsen van de Qadisha vallei hebben door de eeuwen heen gediend als een plaats voor meditatie en toevlucht. Er hebben veel vervolgde Christenen gewoond, waar ze grotten bewoonden en in de bergen complete kapellen uithakten. De vallei herbergt de belangrijkste vroegchristelijke kloosternederzettingen ter wereld, kloosters staan op indrukwekkende plekken in een ruig landschap. Je kunt deze bezichtigen in een aparte hike- excursie. Qadisha is ook de plaats om te klimmen, te raften, paragliden en zo veel meer…

Natuurlijke watervallen

Door Libanon heen vindt je op verschillende plekken aan de voet van het gebergte adembenemende natuurformaties. De Baatara waterval bij Tannourine is zo’n natuurwonder. Deze prachtige waterval heeft zich in de loop van miljoenen jaren door het zandsteen heen gesleten. Het water stort eerst met 100 meter verval langs natuurlijke brugformaties, waarna het zich in een 250 meter diepe afgrond stort en diep in de vallei verder haar weg baant. De meeste watervallen worden veroorzaakt door smeltwater en zijn in het voorjaar op hun mooist. Ga met begeleiding, veiligheid voorop!

Bos van de ceders van God

Oude geschriften spreken over een “Oase van groen met ruisende beken”. Gedoeld werd op de Qadisha Vallei en het Bos van de ceders van God. De Egyptenaren, Babyloniërs en velen na hen gebruikten het kostbare hout van de ceders voor onder andere de bouw van schepen. Het zoetgeurende hout bevat een vluchtige en geurende olie en werd daarom ook voor vele andere doeleinden gebruikt. De ceder groeit nu nog op grote hoogte in beschermde natuurreservaten, zoals bij Bsharré. De cederboom is nog steeds het nationale symbool en tooit de vlag van Libanon.

Palmeiland

De groep, gelegen ongeveer zes kilometer noordwest van Tripoli, bestaat uit drie eilanden. Palmeiland is het grootste eiland en wordt ook ‘Rabbit Island’ genoemd, naar de grote populatie konijnen. Het eiland huisvest een grote diversiteit aan planten en vogelsoorten, schildpadden en zeehonden. Het midden van het eiland laat overblijfselen zien van menselijke bewoning, zoals een vers waterbron, zoutwinningsgebied en resten van een Kruisvaarderkasteel. De zandstranden zijn geweldig om te zwemmen en te snorkelen, de boottocht naar het eiland vanuit de haven van Tripoli is prachtig!

Skiën in Libanon?

Het maakt geen onderdeel uit van deze groepsreis, maar als liefhebbers van Libanon brengen wij het graag onder je aandacht… ’s morgens in het zonnetje aan het water en ’s middags skiën, het kan in Libanon! Dikbesneeuwde hellingen liggen één tot anderhalf uur rijden vanaf Beiroet, in het hart liggen diverse skigebieden met pistes voor alle niveaus. Geniet van het uitzicht over de Bekaa Vallei, de kuststeden en de gezellige après-ski. Ga dus ook in de wintermaanden een weekje naar Libanon en bindt de ski’s onder voor een paar dagen!

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • 05 Overnachtingen in Beiroet in het Casa d’Or Hotel met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • 02 Overnachtingen in Byblos in het Victory Byblos Hotel met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • Alle transport en airporttransfers met privé chauffeur en (mini-)bus met airconditioning.
 • Welkomstdiner op dag 1 in Beiroet. Lunch met water dagelijks tijdens excursies inbegrepen. Diners met water, zoals vermeld in het programma.
 • Drie wijnproeverijen bij Karam wineries, Chateau Ksara wineries en bij Domaine St Gabriel.
 • Nederlandse begeleiding tijdens de gehele reis. Uitleg door meereizende professionele Engels sprekende Libanese gids.
 • Excursies inclusief entreegelden in en vanuit Beiroet naar Tyrus, Jezzine, Deir al- Qamar, Beiteddine, Anjar, Baalbek, Jounieh, Harissa en de Jeita grotten.
 • Excursies inclusief entreegelden naar alle bezienswaardigheden in Byblos en Batroun, zoals genoemd in het programma.
 • Persoonlijke advisering inzake vluchten en persoonlijk contact voor, tijdens en na de reis.
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Behoudens bij de wijnproeverijen, alle niet genoemde alcoholische drankjes, juices en (fris)drankjes anders dan water tijdens de genoemde maaltijden.
 • Niet genoemde snacks, boodschappen en andere persoonlijke uitgaven.
 • EUR 35,– fooi per persoon, deze verzamelen wij collectief voor betaling voor diensten van lokale hulppersonen.
 • De kosten van optionele privé- excursies tijdens de groepsreis en verlengingen voorafgaand of volgend op de groepsreis.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar. Ga je mee op reis? Zorg dan voor een internationale ziektekostenverzekering.

Prijs 8- daagse groepsrondreis € 1.569,– per persoon (single supplement € 260,–)

Landarrangement en vluchten

De prijs van € 1.569,– voor de 8 daagse groepsreis betreft het volledige landarrangement. Het single supplement is bedoeld voor alleenreizenden en betreft de meerkosten voor de hotelkamers.

Wij vliegen met Transavia airlines, maar de vluchten zijn niet inbegrepen. Dit hebben wij gedaan om naar gelang de ontwikkelingen in Libanon last- minute  meer flexibele mogelijkheden te hebben. Ook kun je hierdoor eerder naar Beiroet gaan, langer blijven, of bijvoorbeeld vanuit een andere plaats invliegen.

Wil je jouw vluchtplan aanpassen, neem dan gerust contact met ons op. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is ook mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

Boeken?

Wil je mee op groepsreis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door. Mail naar info@mondireizen.nl, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie, al dan niet met vluchten. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Wij houden een lijst van geïnteresseerden bij, na het bereiken van het aantal van zes deelnemers worden de boekingen van hotels en excursies voltooid. Wij doen ons best om al met vier aanmeldingen gezamenlijk op reis te gaan.

Annuleren

Bij boeking van deze modulaire reis, zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

Grootte van de groep

Wij streven naar een groepsgrootte van maximaal 10 personen, dit is exclusief de Nederlandse tourleader, Libanese gids en chauffeur.

Bij het bereiken van een groep van 8 personen is er vertrekgarantie. Bij het bereiken van 4 personen doen wij ons best om de groepsreis door te laten gaan. Als dit niet lukt, kan de reis desgewenst doorgaan in de vorm van een privé- rondreis.

Groepssamenstelling 

Deze groepsreis is bedoeld voor volwassenen; mannen en vrouwen, koppels en alleengaande reizigers.

Accommodaties en kamers

Wij hebben in Beiroet het Casa d’ Or Boutique Hotel en in Byblos het Victory Byblos Hotel geselecteerd. Onze keuze is gemaakt op basis van een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken en faciliteiten, locatie, privacy en rust.

Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers. Het delen van een kamer (TWIN room met aparte bedden) is goedkoper. Reis je alleen en wil je een eenpersoonskamer, of liever je kamer delen met iemand anders? Laat je voorkeuren weten, dan informeren wij je verder over de mogelijkheden.

Vervoer naar en in Libanon

Wij vliegen naar Beiroet met Transavia airlines, vertrek vanuit Schiphol om 14.20 uur en terugkomst om 00.25 uur. In Libanon maken wij bij de transfers en transporten gebruik van (mini-)bussen met airconditioning.

Excursies

Deze groepsreis is bedoeld om een rijke en afwisselende beleving te geven van klassiek en modern Libanon. De in het programma genoemde activiteiten, uitstapjes en gezamenlijke maaltijden zijn daarom grotendeels inbegrepen. Verplichte deelname is er uiteraard niet. Wil je een avondje uitrusten, dan is daar alle ruimte voor. De groep waarmee je reist is klein, je bent vrij om wel of niet deel te nemen aan excursies en om je tijd zelf in te vullen.

Desgewenst kunnen wij binnen het programma privé- excursies organiseren. Laat je voorkeuren aan ons weten.

Wil je jouw reis aanpassen? Tips om je reis compleet te maken:

 • Privé kookles in de traditionele Libanese cuisine
 • Ervaar het uitgaansleven van Beiroet. Privé- vervoer nodig? Laat ons weten.
 • Maak een excursie naar de cederbossen, Qadisha- Vallei, Palmeiland of verleng je verblijf in Beiroet, of aan het strand.

Klimaat en beste reistijd

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de wintermaanden liggen de temperaturen rond de 5 tot 15 graden en in de vochtige zomermaanden rond de 30 graden en meer. April, mei, juni, september, oktober en november zijn de beste maanden om naar Libanon te reizen. Hiermee vermijd je de milde winterperiode met veel (winterse) neerslag en de hete zomerperiode. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw, februari en december zijn de beste maanden voor een wintersportvakantie naar Libanon.

Reisdocumenten

 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Beiroet geregeld. Wij worden hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers. Praktische tip: neem een pen mee!
 • Als wij de vluchten voor je boeken, dan worden na boeking de vliegtickets je direct toegestuurd. De boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • Onze reisbegeleider en gids zorgen voor alle formaliteiten, helpen bij de check- in bij hotels, bij excursies, restaurants etc

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor vaccinatie wordt verwezen naar de GGD.
 • Leidingwater is in Libanon niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen, bij de genoemde maaltijden is water inbegrepen.
 • Wij hebben onze restaurants en hotels grondig onderzocht en geselecteerd op voedselveiligheid. Let echter goed op wat je op straat eet en drinkt, bijvoorbeeld drankjes met ijsblokjes, salades die in de zon hebben gelegen. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding, als je gevoelig bent voor maagproblemen.

Alle corona- beperkingen zijn opgeheven. Volg het reisadvies van de Rijksoverheid, wij informeren je hierover ook voorafgaand aan de reis. Ga je mee op reis? Zorg dan voor een internationale ziektekostenverzekering.

Geldzaken

 • In Libanon wordt betaald met de Libanese pond. Het land kampt met een hoge inflatie, pinnen is niet overal mogelijk en doorgaans wordt met cash geld betaald.
 • Wisselen van Amerikaanse dollars en euro’s is overal mogelijk. Op de meeste plaatsen worden ook creditcards geaccepteerd, echter de omwisselkoers en kosten zijn hoog.

Het reisprogramma is zo compleet mogelijk gemaakt, wij dragen zorg voor collectieve betaling van diensten. Je bent hierdoor grotendeels gevrijwaard van geldwissel- en betalingsproblemen. Libanon is niet duur in uitgaven; met bijvoorbeeld EUR 150,– kun je normaliter al je bijkomende uitgaven dekken.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij collecteren een bedrag van EUR 35,– per persoon binnen de groep voor het geven van gezamenlijke fooien.
 • Voel je vrij zelf andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening. Je bent in niets verplicht te geven, maar verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Libanon geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij souvenirshops wordt je soms aangesproken om dingen te kopen. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Libanon is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Libanon kampt met hoge inflatie, veel mensen belanden in armoede. De solidariteit in het land is echter groot, men helpt elkaar en maatschappelijk zijn veel voedselhulp trajecten gestart.
 • De plaatsen die wij bezoeken zijn veilig. Men is blij toeristen te ontvangen en mensen gaan graag een praatje met je aan.
 • Op diverse plaatsen langs wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden staan militaire controleposten. Wij zijn dit in Nederland en in Europa niet gewend. Hoewel het soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen.

Van dag tot dag:

8- Daagse groepsreis Libanon:

Dag 1 Aankomst in Beiroet

Vandaag vliegen wij van Amsterdam naar Beiroet met Transavia airlines*. Na aankomst worden wij door onze vertegenwoordigers verwelkomd en naar het hotel gebracht. Gezamenlijk gaan wij genieten van een uitgebreid en heerlijk Libanees welkomstdiner! Overnachting in Beiroet.

Overnachting in het Casa d’Or Hotel inclusief gezamenlijk welkomstdiner.

*Wij vliegen als groep met Transavia airlines. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek en terugkeer voor je boeken. Je ontmoet na aankomst in Beiroet onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Daarna sluit je aan op het welkomstdiner met de groep.

Dag 2 Excursie naar Tyrus en wijn proeven in Jezzine

‘s Morgens worden wij opgehaald en bezoeken eerst Tyrus. Hier zijn schitterende resten bewaard gebleven van de Fenicische beschaving, onze privé- gids vertelt ons er alles over. We nemen de tijd om over de lokale soukh te wandelen. Dan gaan wij via de pijnboombossen op weg naar Jezzine, waar we bij Karam wineries genieten van een wijnproeverij en huisgemaakte lunch. Daarna keren we terug naar het hotel, waar wij even uitrusten en later op de avond dineren in een Libanees restaurant in het centrum van Beiroet. Geniet van de geuren en smaken!

Overnachting in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, inclusief diner.

Dag 3 Deir el Qamar en Beiteddine

Na ontbijt vertrekken wij naar het 14e eeuwse Deir al Qamar en bezoeken de tuinen en het paleis van Beiteddine, zomerresidentie van de Libanese president. Na onze bezoeken gaan wij het Choufgebergte in waar we in de heuvels eten bij Tawlet el Qamar, een restaurant gerund door vrijwilligers met de bedoeling  Libanese culinaire tradities te bewaren. Na de lunch -en als het weer het toelaat- gaan wij naar Baakline en lopen langs de rivier naar het zinkgat, een prachtig natuurlijk fenomeen. Laat in de middag keren wij terug naar Beiroet. Wij rusten even uit en maken ons op voor een heerlijk diner in een leuk lokaal restaurant. Overnachting in Beiroet.

Overnachting in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, inclusief diner.

Dag 4 Beiroet city- tour, bezoek aan het Nationaal Museum en stadswijken 

‘s Morgens gaan wij gezamenlijk naar het Nationaal Museum in Beiroet, dat je door duizenden jaren tijd meeneemt in de geschiedenis van de Levant. Na het museum gaan wij Beiroet in waar wij diverse archeologische vindplaatsen bezoeken en bijzondere stadswijken verkennen. We lunchen gezamenlijk, waarna je ruim te tijd hebt om te winkelen en zelf wat rond te lopen. Je dineert zelfstandig, ‘s avonds verzamelen wij in het hotel. Overnachting in Beiroet.

Overnachting in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, exclusief diner.

Dag 5 Anjar, Baalbek en wijnproeverij bij Chateau Ksara Wineries

Vandaag hebben wij twee bijzondere archeologische vindplaatsen op het programma. Na ontbijt vertrekken wij vroeg naar Anjar, een oude handelsstad tussen Beiroet en Damascus. Wij reizen door naar Unesco- erfgoedsite Baalbek, waar wij uitgebreid het grootste tempelcomplex uit de Romeinse tijd bezichtigen. Op de terugweg stoppen wij bij Ksara Wineries waar wij gaan genieten van een heerlijke wijnproeverij en lunch in de huisbrasserie van Ksara. Wij keren terug naar Beiroet, waar we gezamenlijk dineren. Wil je het nachtleven van Beiroet ervaren? Ga dan vanavond de wijken in, we geven je graag tips voor gezellige bars en pubs!

Overnachting in het Casa d’Or Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, inclusief diner.

Dag 6 Excursie naar de Jeita grotten, Harissa en Domaine St Gabriel

Na ontbijt worden wij opgehaald en gaan met onze bagage onderweg naar Byblos. Onze eerste stop is in Jounieh waar wij de kabelbaan naar Harissa nemen waar we naast de Lady of Lebanon van een prachtig uitzicht over de baai kunnen genieten. Dan reizen wij door naar Jeita en bezoeken de schitterende natuurlijke grotformaties. Wij reizen door via het Libanese gebergte naar Domaine St. Gabriel, die voor ons een uitgebreid arrangement verzorgt met variëteiten van ham, kazen en huiswijnen. Laat in de middag checken wij in in ons hotel in Byblos. Rust wat uit en verken de gezellige lokale soukh en omgeving van de haven, een idyllische plek! Wij dineren gezamenlijk in Byblos, waarna wij overnachten in ons hotel in Byblos.

Overnachting in het Victory Hotel Byblos op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, inclusief diner.

Dag 7 Havensteden Byblos en Batroun

Na ontbijt bezoeken wij Fenicische overblijfselen in Byblos, een van de oudste havenplaatsen ter wereld en eens het centrum van handel in de Middellandse Zee. Ook gaan wij het 12e- eeuwse Kruisvaarderkasteel binnen, deels gebouwd van overblijfselen van Romeinse gebouwen. Vervolgens gaan wij verder naar Batroun waar we verschillende foodbars ontdekken, resten van de Fenicische muur en het authentieke centrum van de stad verkennen. Wij keren terug naar Byblos en genieten van een hapje en een drankje aan zee en dineren daarna met uitzicht op een prachtige zonsondergang. ‘s Avonds keren we terug naar het hotel.

Overnachting in het Victory Hotel Byblos op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken, inclusief diner.

Dag 8 Dagje ontspannen aan zee, dan transfer naar het vliegveld*

Vanavond vertrekt de vlucht naar Amsterdam. Maar overdag kunnen wij nog genieten van een prachtige dag. Neem de tijd voor een heerlijk ontbijt en maak een wandeling naar zee. Na check- out staat een uitgebreide mezze- lunch voor ons gereed in het hotel. Na een paar uurtjes doorgebracht te hebben aan zee, worden wij ‘s middags opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Transavia airlines. Heb je een andere vlucht geboekt? Laat ons weten, dan zorgen wij voor individuele transfers uitgaande van jouw vluchtschema.

Ontbijt en lunch in het Victory Hotel Byblos, lunch in resort aan zee. Exclusief diner.

*Wil je jouw verblijf met een paar dagen verlengen aan zee, of andere excursies maken? Laat ons weten, dan verzorgen wij de verlenging van jouw reis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken