Loading...
Home/Jordanië vakanties en rondreizen, Reisthema huwelijksreizen, Reisthema privéreizen/Rondreis Jordanie 8 dagen met Petra Jerash Dode Zee Wadi Rum

Project Description

Deze prachtige rondreis door Jordanië start in Amman en brengt je in acht dagen langs Jerash, Ajlun, de Dode Zee, het schitterende Petra, Wadi Rum, Aqaba en zo veel meer…

Fly & Drive vanaf €1.189,- per persoon*

*Prijs betreft het landarrangement exclusief vluchten, vluchten worden apart geoffreerd. Landarrangement en vluchten vormen samen de pakketreis. 

Beleef het echte Jordanië in deze onvergetelijke reis

Na aankomst in Amman merk je dat het een typisch Arabische stad is: een bezig downtown, geurende etenswaren en overal winkeltjes en restaurantjes. De Romeinse stad Jerash toont de grootsheid van het vroegere Antiochië, het kasteel in Ajlun vertelt je alles over de Kruistochten. Drijf in de Dode Zee, waarna je Petra en het leven van de Nabateeërs ontdekt. Een avontuurlijke woestijnovernachting in Wadi Rum en comfortabele afsluiting aan zee maken deze reis compleet.

Een prachtige mix van cultuurhistorie, natuur, ontspannen en heerlijk eten.

Wil je jouw reis verlengen aan zee, of de rondreis liever met auto met chauffeur maken? Laat ons weten!

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Midden- Oosten specialist.

Je krijgt:

• Een onvergetelijke indruk van het oude én moderne Jordanië.

• Ontspannen reis langs tal van antieke bezienswaardigheden, prachtige natuur en accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keuken.

• Fly & Drive met lokale ondersteuning en persoonlijk contact voor, tijdens én na de reis.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Amman, het begin van je rondreis

Amman is een moderne stad met meer dan 4 miljoen inwoners, de stad heeft de laatste decennia vooral door immigratie van Palestijnen een grote groei doorgemaakt. Philadelphia, zoals Amman in de Romeinse tijd heette, was vroeger al welvarend als onderdeel van de stedenbond met Damascus, Jerash en andere steden in de regio. Amman is typisch Midden- Oosters druk, vooral gemoedelijk met overal plekken om heerlijk te eten en lokale soukhs.

Ga na aankomst meteen ‘downtown’ en eet in een van de vele restaurantjes te midden van de bezige winkelstraten. Bezoek de Citadel die hoog boven de stad uittorent en het Romeinse amfitheater. Ga zeker naar ‘The Jordan Museum’, dit geeft een geweldige indruk van wat je later in de reis zult zien en ervaren.

Volle tafels…

Tijdens de rondreis verken je de diverse keukens van Jordanië, zoals van de bedoeïenen. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

The Jordan Museum

‘The Jordan Museum’ in Amman is het grootste museum van Jordanië. Het museum huisvest de belangrijkste artefacten en ontdekkingen uit de geschiedenis van Jordanië. Delen van de in 1947 gevonden Dode Zee- rollen zijn te zien, waaronder de Koperen Rollen. De handschriften hierop zijn belangrijk omdat het gaat om de oudste Bijbelse teksten die ooit gevonden zijn, daterend van 250 voor Christus tot circa 50 na Christus. Hoogtepunten zijn ook de beelden van Ain Ghazal, meer dan 9000 jaar geleden gemaakt en daarmee de oudst bekende menselijke beelden.

Het museum neemt je op een innemende manier mee door de eeuwen heen en belicht interessante thema’s variërend van oude bouw- en meettechnieken, wis- en natuurkunde in het Arabische Rijk tot aan authentieke klederdracht van bedoeïenen. Probeerde men al te vliegen in de 17e eeuw?

Pompeï van het Midden- Oosten

Jerash -vroeger Antiochië genoemd- wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste steden uit de klassieke oudheid. Gesticht door de Grieken in de vierde eeuw voor Christus, werd de stad later een belangrijk onderdeel van het Romeinse Rijk. Het maakte, net als Damascus, Amman (Philadelphia) en andere steden deel uit van de tienstedenbond. De overblijfselen van Jerash bestrijken een groot heuvelachtig gebied met indrukwekkende stadspoorten, zuilengangen, tempels, een hippodroom en theaters. Groots is het centraal gelegen ovaal gevormde forum, 90 meter lang en 80 meter breed omgeven door zuilen.

Nog steeds is Jerash een belangrijke archeologische vindplaats, met recht het Pompeï van het Midden- Oosten genoemd…

Ajlun

Na Jerash ga je op weg naar Ajlun voor bezoek aan het middeleeuwse kasteel. De burcht ligt boven op een heuvel, je ziet het van verre al liggen. Het kasteel van Ajlun is een imposant bolwerk compleet met gracht, ophaalbrug en torens. Het werd gebouwd in 1184 in opdracht van Saladin en is ontworpen om angst te zaaien in de harten van de kruisvaarders. Arabische militaire vestingwerken werden overal in de Levant versterkt en Saladin verenigde de moslimkrachten. Na de val van enkele andere kastelen, waaronder in Kerak, verloor Ajlun haar functie. Nadien echter bleef het relevant voor het bewaken van de handelsroutes naar onder andere Syrië. Beklim de trappen naar boven om te genieten van een prachtig uitzicht over de groene, heuvelachtige omgeving!

Dip in de Dode Zee

Maak na je bezoek aan Amman, Jerash en het kasteel van Ajlun een dip in de Dode Zee! De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël. Het is het laagst gelegen meer ter wereld en, met een zoutgehalte van 10 keer dat van gewoon oceaanwater, ook een van de zoutste wateren. Door het hoge zoutgehalte leven er geen vissen of planten, slechts op microscopisch niveau. Dit is de reden dat deze ‘Dode’ Zee wordt genoemd. Zwemmen is mogelijk, maar niet te lang. Door het hoge zoutgehalte droogt je huid namelijk snel uit en pas op met wondjes en je ogen, het zout kan daar onplezierig aanvoelen.

Ben je bij de Dode Zee? Voor de liefhebber; maak een wandeltocht door Wadi Mujib en relax daarna in de hotsprings.

Wadi Mujib Siq trail

Grenzend aan de Dode Zee ligt het Wadi Mujib Reserve, de schitterende Mujib rivier komt uit in zee. Wandel de korte Siq trail door indrukwekkende met water gevulde kloven. De route leidt naar de grote waterval, dezelfde weg wordt daarna teruggelopen. Het water is verfrissend, grotendeels loop je in de schaduw.

Trek gemakkelijke kleren aan en wandelschoenen. Ook zwemkleren zijn handig als je voor of na de hike een duik wilt nemen in de Dode Zee.

Ma’In Hot Springs

Ga na je hike of dip in de Dode Zee de heuvels in voor lunch en wellness! In een dal ligt de prachtige groene oase met heetwaterbronnen, een heerlijke plek voor ontspanning. Meerdere waterstromen vallen vanaf verschillende hoogtes naar beneden in kleine poeltjes. Het water bereikt, variërend per seizoen, temperaturen van 45 graden tot 65 graden. De hoge concentratie kalium, magnesium en calcium hebben een positieve werking bij stress, spierpijn, huidaandoeningen en zelfs reuma. Omringd met prachtige natuur kom je hier helemaal tot rust.

Bethany, doopplaats van Jezus

Jordanië is door duizenden jaren geschiedenis heen rijk aan historisch belangrijke plekken. Bethany, ten noorden van de Dode Zee, wordt aangemerkt als de plaats waar Jezus van Nazareth gedoopt werd door Johannes de Doper. Archeologisch onderzoek bevestigt de Bijbelteksten; je ziet restanten van een gebouw dat er bij de doop heeft gestaan en een mozaïek dat deels is hersteld. Verder zijn er Romeinse en Byzantijnse overblijfselen, zoals kerken, een klooster en grotten waarin kluizenaars hebben geleefd.

Mozaïekstad Madaba

Madaba was een belangrijke plaats in de Romeinse en latere Byzantijnse tijd. Madaba staat vooral bekend om de bewaarde mozaïeken van honderden tot duizenden jaren oud. Bekendste is de landkaart in de Grieks Orthodoxe kerk die steden laat zien, zoals Jeruzalem en Bethlehem, maar ook Palestina en andere landen. Het stadje is klein en sfeervol, heeft gezellige terrassen en heerlijk eten. Lunch hier in een lokaal restaurantje.

Mount Nebo

‘Mount Nebo’, gelegen op ongeveer 800 meter boven zeeniveau, is evenals Bethany een belangrijke plaats voor religieuze reizigers. Echter ook vanuit historisch perspectief en in onze eigen tijd is het een interessante stop. Volgens de Bijbel is de Neboberg de plaats waar 40 jaren na de uittocht uit Egypte Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Bezoek de Herdenkingskerk van Mozes en neem de tijd voor een bijzonder uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei. Na bezoek aan Nebo rijd je door naar Petra.

Petra, wereldwonder…

De rood- rosé hoofdstad van de Nabateeērs ligt in een dal tussen de heuvels dat alleen via smalle kloven te bereiken is. Petra is bekend om haar in de rotsen uitgehouwen gebouwen variërend van de ‘treasury’ tot aan de ‘monastery’ en alle graftombes, tempels, theaters ertussenin. De stad beschikte over een ingenieuze watervoorziening, waardoor men het hele jaar door water had en in het gortdroge gebied voldoende voedsel kon verbouwen. Petra kwam tot bloei in de 1e eeuw voor Christus als knooppunt tussen handelsroutes. De routes veranderden echter in de Romeinse tijd, waardoor zij haar bijzondere handelspositie kwijtraakte. In de 7e eeuw werd de stad verlaten.

Petra is groot, breng er ruime tijd door en trek stevige wandelschoenen aan.

Little Petra

Petra is de bekendste attractie van Jordanië. Maar in de omgeving is veel meer ontdekt, zoals nederzettingen van het Nomadenvolk uit het Stenen Tijdperk daterend van 9000 jaren geleden. Het zogenaamde Little Petra ligt hier verscholen tussen de rotsen met toegang langs een smal pad, ongeveer 3000 jaar geleden in gebruik genomen door de Nabateeërs. Hier zie je huizen voor bewoners, tempels en graven. Opmerkelijk is de deels in tact gebleven watervoorziening met opvang en kanalen om het water te verplaatsen.

Wadi Rum, de Maanvallei

Wadi Rum is prachtig, één van de mooiste woestijnen ter wereld. Een uitgestrekt ruig landschap met zandstenen en granieten rotswanden, bekend decor in diverse films, zoals The Martian uit 2015. Net zoals in Petra hebben ook hier ook de Nabateërs gewoond, overblijfselen van duizenden jaren leven zijn hier nog te zien, zoals onder andere rotstekeningen. Je gaat op jeepsafari en eten en overnachten bij bedoeïenen in een tent… laat je overweldigen door een schitterende zonsondergang en tuur ‘s nachts naar de sterrenhemel, nergens zo helder als hier!

Ontspannen in Aqaba

Na de woestijnovernachting ga je naar Aqaba, de enige havenstad van Jordanië en grenzend aan de Golf van Aqaba in het verlengde van de Rode Zee. Geniet van luxe, zon, zee en strand genieten. Wil je graag snorkelen, of duiken tussen het koraal en vissen? Doe dat hier, ook kun je leren duiken in het resort (van de voormalige Koninklijke duiksportacademie van Jordanië).

Vanuit Aqaba zie je Israël, Egypte en Saudi-Arabië liggen. Ga je op doorreis, dan ben je snel in de grensgebieden met Israël en Saudi-Arabië. Maak je een combinatiereis met Egypte? Neem de ferry vanuit Aqaba naar Dahab, Sharm-El-Sheikh, Hurghada, of Port Safaga… prachtig!

Jordanie 8-daagse rondreis kaart

Vanuit Amman reis je achtereenvolgens naar Jerash, Ajlun, de Dode Zee, -desgewenst Bethany, Madaba en de Neboberg-, Little Petra, Petra, Wadi Rum en Aqaba.

In het landarrangement zijn inbegrepen:

 • Meet & assist bij aankomst, hulp van onze lokale vertegenwoordiger bij doorgang van de douane (inreisvisum inbegrepen) en bij het ophalen van de huurauto.
 • 03 Overnachtingen in Amman in het Larsa Hotel (of soortgelijk) op basis van logies en ontbijt.
 • 02 Overnachtingen in Petra in het Edom Hotel (of soortgelijk ) op basis van logies en ontbijt.
 • 01 Overnachting in het Hasan Zawaideh Camp (of soortgelijk) op basis van halfboard.
 • 01 Overnachting in Aqaba in het My Luxury Hotel (of soortgelijk) op basis van logies en ontbijt.
 • Medium sized huurauto met onbeperkte kilometers en garanties, excl. GPS en wifi.
 • Administratiekosten, SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

Voor andere categorieën huurauto’s, zie onder accommodatie en vervoer. Wij adviseren een dongle (voor Wifi en routenavigatie) te huren bij de autoverhuurder.

Het landarrangement is exclusief internationale vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt.

Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten.

In het landarrangement zijn niet inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten*.
 • Entree- fees voor excursies, wij adviseren de aanschaf van een ‘Jordan Pass’ aan (vanaf EUR 95,–, de pas geeft toegang tot de meeste plaatsen).
 • De woestijnsafari met jeep. Deze tours en de duur ervan worden ter plekke in het bezoekerscentrum geregeld en betaald (zie de bebording ter plekke). Wij adviseren een tour van ten minste 2,5 uur.
 • Gidsen (ter plekke in te huren). Ook kun je een meereizende gids, of lokale gidsen vooraf regelen, laat ons je voorkeuren weten.
 • Wifi (en GPS) in de auto. Wij adviseren een dongle met lokale SIM- kaart te kopen (max. EUR 40,– afhankelijk van gebruik).
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens lunch en diner, zoals water, frisdranken en alcoholische dranken.
 • Niet genoemde fooien, persoonlijke aankopen en andere persoonlijke uitgaven.
 • De kosten van optionele privé- excursies.
 • Reis-, medische en/of annuleringsverzekeringen.

*Prijs betreft het volledige landarrangement exclusief vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Je kunt er ook voor kiezen zelf je vluchten te boeken.

Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten. Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 8- daagse privé- rondreis Fly & Drive: vanaf € 1.189,– per persoon (single supplement vanaf € 350,–)

Landarrangement en vluchten

De prijs van € 1.189,– voor de 8 daagse rondreis betreft het beschreven landarrangement.

Het landarrangement is exclusief vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Desgewenst kun je ook zelf je vluchten boeken.

De reis hebben wij modulair opgebouwd om hiermee in te kunnen springen op persoonlijke wensen. Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten.

Boeken?

Wil je op reis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door. Mail naar info@mondireizen.nl, stuur het contactformulier, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Als wij de vluchten voor je boeken, omvat de pakketreis het landarrangement en bijkomende vluchten. Desgewenst kun je de vluchten zelf inkopen. Wil je een voorstel voor het vluchtschema dat bij jouw persoonlijke wensen past? Neem dan gerust contact met ons op.

Bij boeking van deze reis gelden de volgende (aan)betalingsvoorwaarden:

 • 50% van de reissom bij boeking (voor onder andere de koop van de vluchten).
 • 75% van de reissom tussen moment van boeking tot 45 dagen voor de vertrekdatum.
 • 100% van de reissom tussen 45 en 14 dagen voor de vertrekdatum.

Betalingen conform de genoemde termijnen en op basis van voorafgaande facturering.

Annuleren

Na boeking van deze reis gelden de volgende annuleringsvoorwaarden voor het landarrangement:

 • bij annulering tot 45 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 50% van de reissom
 • bij annulering van 45 dagen tot 21 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom
 • bij annulering van 21 dagen tot en met de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit (voor alleen de vluchten, of de volledige pakketreis), dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken.

Privé- rondreis

Deze rondreis betreft een individuele reis, wijzigingen in het programma zijn naar wens mogelijk.

Desgewenst kun je deze rondreis ook met privé- auto en chauffeur maken, vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Jaarlijks organiseren wij ook een achtdaagse groepsrondreis, deze staat nu gepland van 20 tot 27 april 2025. Wil je meer informatie over de groepsreizen? Neem gerust contact met ons op.

Accommodaties en kamers

Onze keuze voor de in het programma genoemde accommodaties is gemaakt op basis van comfort, een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie, privacy en rust. Mochten de accommodaties op moment van boeken niet meer beschikbaar zijn, dan worden vergelijkbare accommodaties geboekt.

In Amman, Petra, Wadi Rum en Aqaba maken wij gebruik van de volgende hotels: Amman: Larsa Hotel, Petra: Edom Hotel, Wadi Rum: Hasan Zawaideh Camp, Aqaba: My Luxury Hotel

Desgewenst kunnen wij andere 4* en 5* hotels boeken, zoals:

In Amman: het Sulaf Luxury Hotel, Khan Khediwe Hotel, of het Grand Hyatt Amman Hotel. In Petra: het P Quattro Hotel, of het Hayat Zaman Hotel. In Wadi Rum: het Mazayen Rum Camp, Sun City Camp, of ‘bubble’ tenten naar voorkeur. In Aqaba: het InterContinental Aqaba Hotel, of Luxotel Aqaba.

Vervoer & huurauto’s in Jordanië

In Jordanië maken wij gebruik van huurauto’s aangeboden door onze lokale partner. Zij helpen bij het afhalen en inleveren van de auto’s en je kunt op hen terugvallen in geval van problemen. De (snel)wegen door het land zijn goed begaanbaar en hebben duidelijke Engelstalige bewegwijzering.

Standaard wordt gebruik gemaakt van medium sized cars, ook kun je fullsize cars, minivans en Landcruiser SUV’s boeken. Vraag naar de mogelijkheden.

Internationale vluchten

Wij vliegen -afhankelijk van de beschikbaarheid- met directe vluchten van Transavia vanuit Amsterdam naar Amman. Deze vluchten bieden een korte reistijd en passen het beste bij het programma van aankomst op dag 1 en vertrek op dag 8.

Je kunt voor een afwijkend vluchtschema kiezen en bijvoorbeeld van Brussel, of Düsseldorf vliegen. Andere airlines met tussenstop kunnen goedkoper zijn, maar deze hebben langere vluchttijden en de aansluiting op het programma is niet altijd optimaal. Desgewenst adviseren wij verder en boeken de vluchten die het beste bij je passen.

Excursies

Deze privé- rondreis wisselt excursies af met ontspanning en geeft een aantrekkelijke introductie in klassiek en modern Jordanië. De in het programma genoemde activiteiten zijn een aanbeveling, je kunt daar desgewenst van afwijken. Wil je een dagje uitrusten, dan is daar alle ruimte voor!

Verlenging

Wil je deze rondreis voorafgaand dan wel na de reis verlengen met een paar dagen extra in Aqaba, of je reis combineren met een rondreis Egypte? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor bezoek aan Jordanië. Jordanië heeft een warm klimaat met in de lente een gemiddelde temperatuur van 25 graden. In het zuiden, Petra, Wadi Rum en Aqaba, kan het nog een paar graden warmer worden. ‘s Avonds koelt het af.

Voor ons lijken de temperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het weinig, meestal in het noorden.

Reisdocumenten en formaliteiten

 • Als wij de vluchten voor je boeken, worden de tickets je direct toegestuurd na boeking en uitgifte. De boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Amman geregeld, de kosten hiervoor zijn inbegrepen.
 • Wij bevelen de aanschaf van een ‘Jordan pass’ aan (met toegang van een dag Petra inbegrepen).

Gezondheid

 • Voor vaccinnaties verwijzen wij door naar de GGD of andere aanbieders (afhankelijk van persoonlijke omstandigheden).
 • Leidingwater is in Jordanië in principe drinkbaar, maar wij raden aan flessen mineraalwater te gebruiken.
 • Let goed op wat je eet en drinkt, vermijd bijv. ijsblokjes. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar.
 • Je kunt in Amman, andere plaatsen en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contant betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Wifi en internet

 • Zet na aankomst in Amman je gegevensgebruik stop, roaming is erg prijzig.
 • Wij adviseren een dongle te huren bij de auto, of een SIM-kaart te kopen (je telefoon moet hier wel geschikt voor zijn). In de hotels kan gebruik worden gemaakt van de wifi- netwerken in de hotels.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Voel je vrij fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot.
 • Bij sommige excursies dringen ‘nep- gidsen’ hun diensten op, of worden je goederen ‘gratis’ aangeboden. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Bij souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Jordanië is het twee uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Het verkeer in de steden van Jordanië is ‘Midden- Oosters’ hectisch. De (snel)wegen door het land zijn goed begaanbaar en hebben goede Engelstalige  bewegwijzering.
 • In Jordanië kan veilig worden gereisd. Verschillende grensovergangen met Israël en de Palestijnse Gebieden zijn op het moment gesloten.

Van dag tot dag:

Achtdaagse Fly & Drive privé- rondreis Jordanië:

Dag 1 Aankomst in Amman op Queen Alia International Airport

Vandaag vlieg je naar Amman*. Na aankomst word je door onze vertegenwoordiger verwelkomd en door de douane geleid. Vervolgens haal je samen de auto op, waarna je naar het hotel in Amman rijdt. Geniet na aankomst in Amman van een heerlijk diner!

Overnachting in het Larsa Hotel in Amman op basis van logies en ontbijt.

*Wij boeken de vluchten voor je, desgewenst kun je ook je eigen vluchten regelen. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je verder helpt.

Dag 2 Bezoek aan het Nationaal Museum, amfitheater en de citadel

‘s Morgens na ontbijt breng je eerst bezoek aan ‘The Jordan Museum’, prachtig museum dat je door duizenden jaren geschiedenis meeneemt. Lunch in de gezellige ‘Rainbowstreet’ en bezoek daarna te voet het Romeinse amfitheater en de citadel, geniet van prachtig uitzicht en een hapje en een drankje. Aan het eind van de dag keer je terug naar het hotel.

Overnachting in het Larsa Hotel in Amman op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Romeinse stad Jerash en het kasteel van Ajlun

Vandaag ga je vroeg op weg naar Jerash waar je ruim de tijd hebt om deze schitterende antieke stad met tempels en theaters te verkennen. Lunch ter plekke (aan de overkant van de weg) in een leuk familierestaurant. Na de lunch rijd je naar Ajlun en bezoekt het kasteel uit de tijd van de Kruisvaarders. Aan het einde van de dag keer je terug naar Amman.

Overnachting in het Larsa Hotel in Amman op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Rit naar de Dode Zee, wandel in Wadi Mujib en relax in de hotsprings

Vandaag ga je naar de Dode zee. Wij adviseren in de ochtend een wandeltocht te maken in natuurreservaat Wadi Mujib , de Siq- trail van max. 2,5 uur (neem goede schoenen en zwemkleding mee). Neem daarna een duik in de Dode Zee, ofwel in het publieke gedeelte, of in een resort ter plekke. Na de lunch kun je de Ma’an hotsprings bezoeken, een heerlijke spa- ervaring! Rijd daarna door naar Wadi Musa (Petra).

*Optioneel voor de liefhebber: vertrekkend vanuit Amman, of op doorreis naar Wadi Musa kun je tijd vrijmaken om de doopplaats van Jezus in Bethany,  Madaba en/ of Mount Nebo te bezoeken. In Madaba kun je heerlijk lunchen, bezoek daarna Mount Nebo (de afstanden zijn kort).

Overnachting in het Edom Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Bezoek Petra, de geweldige stad van de Nabateeërs

Bezoek uitgebreid het Nationaal Park van Petra, de indrukwekkende stad van de Nabateeërs die grotendeels uit rotsen is uitgehouwen. Je komt de stad binnen via een nauwe kloof en om het theater aan het einde van het park te bezoeken loop je ten minste twee uur. Trek stevige schoenen aan en laad je camera voor heel veel mooie foto’s!

Lunch ter plekke, dineer aan het eind van de dag in een Bedoeïenen specialiteitenrestaurant vlakbij het hotel.

Overnachting in het Edom Hotel in Petra op basis van logies en ontbijt.

Dag 6 Little Petra en Wadi Rum jeepsafari met woestijnovernachting

Na ontbijt rijd je naar Little Petra, beter bekend als ‘Al Beidha’. Rijd daarna naar het bezoekerscentrum van Wadi Rum, waar je een jeepsafari (max. 2,5 uur) gaat maken met sunset-view. Overnacht en dineer in de woestijn bij de Bedoeïenen, geniet van een op traditionele manier bereide maaltijd met een kooloven ingegraven in het zand.

Overnachting in het Hasan Zawaideh Camp op basis van logies en ontbijt en diner (inclusief drankjes, koffie en thee).

Dag 7 Ontspannen in Aqaba

Na ontbijt bij de Bedoeïenen word je terug naar het bezoekerscentrum gebracht. Vandaaruit rijd je in een uurtje naar Aqaba, waar je incheckt in je hotel. Ontspan en geniet van de zon, de zee en heerlijk eten. Leuk is om het havenstadje Tala Bay te bezoeken, veel winkeltjes en restaurantjes.

Standaard maken wij gebruik van het 3* My Luxury Hotel. Optioneel kun je 4* en 5* resorts boeken, deze liggen direct aan zee met een eigen strand.

Optioneel: wil je duiken, snorkelen, of een paar dagen langer blijven? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Overnachting in het My Luxury Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 Transfer Aqaba-Amman en vertrek vanuit Amman

In de loop van de dag rijd je vanuit Aqaba terug naar Amman (ong. 4 uur), waar het vliegtuig vertrekt naar Amsterdam. Afhankelijk van je vluchtschema kun je ook vanuit Aqaba airport op Amman vliegen en de auto in Aqaba afleveren.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Neem contact met ons op en pas je rondreis naar wens aan. Of kijk naar onze andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.