Loading...
Home/Jordanië vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Groepsreis Jordanië 8 dagen Amman Petra Dode Zee Wadi Rum

Project Description

Deze groepsreis naar Jordanië start in Amman en brengt je in acht dagen langs Jerash, Ajlun, de Dode Zee, het schitterende Petra, Wadi Rum, Aqaba en zo veel meer…

Compleet arrangement €1.489,- per persoon*

Beleef het echte Jordanië in deze onvergetelijke reis

Na aankomst in Amman merk je dat het een typisch Arabische stad is: een bezig downtown, sterk geurende etenswaren en overal winkeltjes en restaurantjes. Wij gaan meteen na aankomst de drukte in. De Romeinse stad Jerash toont de grootsheid van het vroegere Antiochië, het kruisvaarderkasteel in Ajlun vertelt alles over de Kruistochten. Drijf in de Dode Zee en ontspan in de hotsprings, waarna je het grootse Petra en het leven van de Nabateeërs ontdekt. Een avontuurlijke woestijnovernachting in Wadi Rum en een comfortabele afsluiting aan zee maken deze reis compleet.

Een prachtige mix van cultuurhistorie, natuur, ontspannen en heerlijk eten.

*Prijs betreft het volledige landarrangement exclusief vluchten. Vluchten met Transavia van en naar Amsterdam zijn beschikbaar vanaf EUR 400,–. 

Ook andere vluchten en airlines kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst boek je de vluchten zelf.

Geplande groepsreis met vertrekgarantie:

20 – 27 april 2025

Wil je jouw reis met een paar extra dagen afsluiten aan zee in Aqaba? Laat ons weten!

Maak je deze klassieke rondreis liever prive? Kijk dan naar onze 8 daagse privé- rondreis en vraag jouw offerte aan.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Midden- Oosten specialist.

Ga mee op reis met een leuke groep van gelijkgestemden!  

Je krijgt:

• Een onvergetelijke indruk van het oude én moderne Jordanië in acht dagen.

• Persoonlijke uitleg van Engelstalige privé- gidsen & Nederlandse tourbegeleiding.

• Ontspannen reis langs tal van antieke bezienswaardigheden, prachtige natuur en accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keuken.

• Persoonlijk contact voor, tijdens én na deze indrukwekkende reis. Maatwerk binnen de groep is mogelijk; maak je reis compleet met privé- excursies.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Amman, het begin van onze rondreis

Amman is een moderne stad met meer dan 4 miljoen inwoners, de stad heeft de laatste decennia vooral door immigratie van Palestijnen een grote groei doorgemaakt. Philadelphia, zoals Amman in de Romeinse tijd heette, was vroeger al welvarend als onderdeel van de stedenbond met Damascus, Jerash en andere steden in de regio. Amman is typisch Midden- Oosters druk, vooral gemoedelijk met overal plekken om heerlijk te eten en lokale souks.

Na aankomst gaan wij meteen ‘downtown’, waar wij heerlijk eten te midden van de bezige winkelstraten. Wij bezoeken de Citadel die hoog boven de stad uittorent en het Romeinse amfitheater. We beginnen met ‘The Jordan Museum’, een geweldige inleiding op wat je later in de reis ziet en ervaart.

The Jordan Museum

‘The Jordan Museum’ in Amman is het grootste museum van Jordanië. Het museum huisvest de belangrijkste artefacten en ontdekkingen uit de geschiedenis van Jordanië. Delen van de in 1947 gevonden Dode Zee- rollen zijn te zien, waaronder de Koperen Rollen. De handschriften hierop zijn belangrijk omdat het gaat om de oudste Bijbelse teksten die ooit gevonden zijn, daterend van 250 voor Christus tot circa 50 na Christus. Hoogtepunten zijn ook de beelden van Ain Ghazal, meer dan 9000 jaar geleden gemaakt en daarmee de oudst bekende menselijke beelden.

Het museum neemt je op een innemende manier mee door de eeuwen heen en belicht interessante thema’s variërend van oude bouw- en meettechnieken, wis- en natuurkunde in het Arabische Rijk tot aan authentieke klederdracht van bedoeïenen. Probeerde men al te vliegen in de 17e eeuw?

Volle tafels…

Tijdens onze reis verkennen wij de diverse keukens van Jordanië, zoals van de bedoeïenen. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

Pompeï van het Midden- Oosten

Jerash -vroeger Antiochië genoemd- wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste steden uit de klassieke oudheid. Gesticht door de Grieken in de vierde eeuw voor Christus, werd de stad later een belangrijk onderdeel van het Romeinse Rijk. Het maakte, net als Damascus, Amman (Philadelphia) en andere steden deel uit van de tienstedenbond. De overblijfselen van Jerash bestrijken een groot heuvelachtig gebied met indrukwekkende stadspoorten, zuilengangen, tempels, een hippodroom en theaters. Groots is het centraal gelegen ovaal gevormde forum, 90 meter lang en 80 meter breed omgeven door zuilen.

Nog steeds is Jerash een belangrijke archeologische vindplaats, met recht het Pompeï van het Midden- Oosten genoemd…

Ajlun

Na Jerash gaan wij op weg naar Ajlun voor bezoek aan het middeleeuwse kasteel. De burcht ligt boven op een heuvel, je ziet het van verre al liggen. Het kasteel van Ajlun is een imposant bolwerk compleet met gracht, ophaalbrug en torens. Het werd gebouwd in 1184 in opdracht van Saladin en is ontworpen om angst te zaaien in de harten van de kruisvaarders. Arabische militaire vestingwerken werden overal in de Levant versterkt en Saladin verenigde de moslimkrachten. Na de val van het kasteel in Kerak verloor Ajlun haar functie, nadien echter bleef het relevant voor het bewaken van de handelsroutes naar onder andere Syrië.

Beklim de trappen naar boven om te genieten van een prachtig uitzicht over de groene, heuvelachtige omgeving!

Dip in de Dode Zee

Na onze bezoeken aan Amman, Jerash en het kasteel van Ajlun verblijven wij twee nachten comfortabel aan de Dode Zee. Vandaaruit maken wij een tocht door Wadi Mujib en relaxen daarna in de hotsprings.

De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël. Het is het laagst gelegen meer ter wereld en, met een zoutgehalte van 10 keer dat van gewoon oceaanwater, ook een van de zoutste wateren. Door het hoge zoutgehalte leven er geen vissen of planten, slechts op microscopisch niveau. Dit is de reden dat wij ‘Dode’ Zee zeggen. Zwemmen is mogelijk, maar niet te lang. Door het hoge zoutgehalte droogt je huid namelijk snel uit en pas op met wondjes en je ogen, het zout kan daar onplezierig aanvoelen.

Wadi Mujib Siq trail

Grenzend aan de Dode Zee ligt het Wadi Mujib Reserve, de schitterende Mujib rivier komt uit in zee. Wij wandelen de korte Siq trail door indrukwekkende met water gevulde kloven. De route leidt naar de grote waterval, dezelfde weg wordt daarna teruggelopen. Het water is verfrissend, grotendeels lopen wij in de schaduw. Trek gemakkelijke kleren aan en wandelschoenen, maar ook zwemkleren zijn handig als je na de hike een duik wilt nemen in de Dode Zee.

Ma’In Hot Springs

Na onze hike en dip in de Dode Zee gaan wij de heuvels in voor lunch en wellness! In een dal ligt de prachtige groene oase met heetwaterbronnen, een heerlijke plek voor ontspanning. Meerdere watervallen vallen vanaf verschillende hoogtes naar beneden in kleine poeltjes. Het water bereikt, variërend per seizoen, verschillende temperaturen van 45 graden tot 65 graden. De hoge concentratie kalium, magnesium en calcium hebben een positieve werking bij stress, spierpijn, huidaandoeningen en zelfs reuma. Omringd met prachtige natuur kom je hier helemaal tot rust.

Bethany, doopplaats van Jezus

Jordanië is door duizenden jaren geschiedenis heen rijk aan historisch belangrijke plekken. Bethany, ten noorden van de Dode Zee, wordt aangemerkt als de plaats waar Jezus van Nazareth gedoopt werd door Johannes de Doper. Archeologisch onderzoek bevestigt de Bijbelteksten; je ziet restanten van een gebouw dat er bij de doop heeft gestaan en een mozaïek dat deels is hersteld. Verder zijn er Romeinse en Byzantijnse overblijfselen, zoals kerken, een klooster en grotten waarin kluizenaars hebben geleefd.

Mozaïekstad Madaba

Madaba was een belangrijke plaats in de Romeinse en latere Byzantijnse tijd. Het stadje is klein en sfeervol, heeft gezellige terrassen en heerlijk eten. Wij lunchen hier in een lokaal restaurantje. Madaba staat vooral bekend om de bewaarde mozaïeken van honderden tot duizenden jaren oud. Bekendste is de landkaart in de Grieks Orthodoxe kerk die steden laat zien, zoals Jeruzalem en Bethlehem, maar ook Palestina en andere landen.

Mount Nebo

Na onze lunch in Madaba gaan wij de bergen in richting Mount Nebo, gelegen op ongeveer 800 meter boven zeeniveau. De Neboberg is een belangrijke plaats voor religieuze reizigers, zowel Christenen, Joden als Moslims. Echter ook vanuit historisch perspectief en in onze eigen tijd is het een onmisbare stop. Volgens de Bijbel is de Neboberg de plaats waar 40 jaren na de uittocht uit Egypte Mozes uitkeek over het Beloofde Land. Wij bezoeken de Herdenkingskerk van Mozes en nemen de tijd voor een bijzonder uitzicht over de Dode Zee en de Jordaanvallei.

Na ons bezoek aan de Neboberg rijden wij door naar Little Petra.

Little Petra

Petra is de bekendste attractie van Jordanië. Maar in de omgeving is veel meer ontdekt, zoals nederzettingen van het Nomadenvolk uit het Stenen Tijdperk daterend van 9000 jaren geleden. Het zogenaamde Little Petra ligt hier verscholen tussen de rotsen met toegang langs een smal pad, ongeveer 3000 jaar geleden in gebruik genomen door de Nabateeërs. Hier zie je huizen voor bewoners, tempels en graven. Opmerkelijk is de deels in tact gebleven watervoorziening met opvang en kanalen om het water te verplaatsen.

De volgende dag bezoeken wij Petra, opnieuw een dag vol verwondering!

Petra, wereldwonder…

Petra is groot, zeer groot. De rood- rosé hoofdstad van de Nabateeērs ligt in een dal tussen de heuvels dat alleen via smalle kloven te bereiken is. Petra is bekend om haar in de rotsen uitgehouwen gebouwen variërend van de ‘treasury’ tot aan de ‘monastery’ en alle graftombes, tempels, theaters ertussenin. De stad beschikte over een ingenieuze watervoorziening, waardoor men het hele jaar door water had en in het gortdroge gebied voldoende voedsel kon verbouwen. Petra kwam tot bloei in de 1e eeuw voor Christus als knooppunt tussen handelsroutes. De routes veranderden echter in de Romeinse tijd, waardoor zij haar bijzondere handelspositie kwijtraakte. In de 7e eeuw werd de stad verlaten.

Petra is terecht Unesco erfgoed. Wij brengen er een ruime middag door, trek stevige wandelschoenen aan.

Wadi Rum, de Maanvallei

Wadi Rum is prachtig, één van de mooiste woestijnen ter wereld. Een uitgestrekte ruig landschap met zandstenen en granieten rotswanden, bekend decor in diverse films, zoals The Martian uit 2015. Net zoals in Petra hebben ook hier ook de Nabateërs gewoond, overblijfselen van duizenden jaren leven zijn hier nog te zien, zoals onder andere rotstekeningen. Wij gaan op jeepsafari, eten en overnachten bij bedoeïenen in een bubbeltentje… laat je overweldigen door een schitterende zonsondergang en tuur ‘s nachts naar de sterrenhemel, nergens zo helder als hier!

Na Wadi Rum overnachten wij in ons luxe hotel in Aqaba. Wil je liever niet overnachten in de woestijn? Ga na de safari dan alvast met een privé- transfer naar Aqaba, slechts een uurtje rijden vanaf Rum. Vraag naar de prijzen van de transfer en een extra nacht aan zee.

Ontspannen in Aqaba

Na onze woestijnovernachting gaan wij naar Aqaba, de enige havenstad van Jordanië en grenzend aan de Golf van Aqaba in het verlengde van de Rode Zee. Hier  in ons resort aan zee gaan wij een dag en nacht van luxe, zon, zee en strand genieten. Wil je graag snorkelen, of duiken tussen het koraal en vissen? Doe dat hier, ook kun je leren duiken in het resort (van de voormalige Koninklijke duiksportacademie van Jordanië).

Vanuit Aqaba zie je Israël, Egypte en Saudi-Arabië liggen. Ga je op doorreis, dan ben je snel in de grensgebieden met Israël en Saudi-Arabië. Maak je een combinatiereis met Egypte? Neem de ferry vanuit Aqaba naar Dahab, Sharm-El-Sheikh, Hurghada, of Port Safaga… prachtig!

Jordanie 8-daagse rondreis kaart

Vanuit Amman reizen wij achtereenvolgens naar Jerash, Ajlun, de Dode Zee, Bethany, Madaba, de Neboberg, Little Petra, Petra, Wadi Rum en Aqaba.

In het landarrangement zijn inbegrepen:

 • 02 Overnachtingen in Amman in het Khan Khediwe Hotel op basis van logies en met ontbijt (of soortgelijk).
 • 02 Overnachtingen aan de Dode Zee in het Dead Sea O Beach Hotel op basis van logies en ontbijt (of soortgelijk).
 • 01 Overnachting in het Edom Hotel in Petra op basis van logies op basis van logies en ontbijt (of soortgelijk).
 • 01 Overnachting in het Bedoeïenen Desert Camp op basis van halfboard (of soortgelijk).
 • 01 Overnachting in het Aqaba Luxotel Hotel op basis van logies en ontbijt (of soortgelijk).
 • Welkomstdiner op dag 1 in Amman en bedoeïenen diner op dag 6.
 • Dagelijkse lunch tijdens excursies inbegrepen. Overige verzorging volgens programma.
 • Nederlandse tourbegeleiding en Engelstalige uitleg door lokale gidsen.
 • Alle transport en airporttransfers met (mini-)bus met airconditioning en chauffeur.
 • Excursies volgens programma met alle entreegelden.
 • Visum zoals inbegrepen in de ‘Jordan Pass’.
 • Administratiekosten, SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

Het landarrangement is exclusief internationale vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt.

Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten.

In het arrangement zijn niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens lunch en diner, zoals water, frisdranken en alcoholische dranken.
 • Niet genoemde fooien, persoonlijke aankopen en andere persoonlijke uitgaven.
 • De kosten van optionele privé- excursies tijdens de groepsreis.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

*Prijs betreft het volledige landarrangement exclusief vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Je kunt er ook voor kiezen zelf je vluchten te boeken.

Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten. Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 8- daagse groepsrondreis € 1.489,– per persoon (single supplement € 350,–)

Landarrangement en vluchten

De prijs van € 1.489,– voor de 8 daagse groepsreis betreft het volledige landarrangement volgens programma met alle genoemde excursies.

Het landarrangement is exclusief vluchten. De vluchten en de airline van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Desgewenst kun je ook zelf je vluchten boeken.

De groepsreis hebben wij modulair opgebouwd om hiermee in te kunnen springen op persoonlijke wensen. Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten.

Boeken?

Wil je mee op groepsreis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door. Mail naar info@mondireizen.nl, of bel ons via 0418 64 80 43.

Als wij de vluchten voor je boeken, omvat de pakketreis het landarrangement en bijkomende vluchten. Desgewenst kun je de vluchten zelf inkopen. Wil je een voorstel voor het vluchtschema dat bij jouw persoonlijke wensen past? Neem dan gerust contact met ons op.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Bij boeking van deze reis gelden de volgende (aan)betalingsvoorwaarden:

 • 15% van de reissom bij boeking
 • 55% van de reissom tussen 91 dagen en 61 dagen voor de vertrekdatum
 • 100% van de reissom tussen 60 dagen en 31 dagen voor de vertrekdatum

Betalingen conform de genoemde termijnen en op basis van voorafgaande facturering.

Annuleren

Na boeking van deze reis gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • bij annulering tot 91 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 15% van de reissom
 • bij annulering van 90 dagen tot 61 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 30% van de reissom
 • bij annulering van 60 dagen tot 31 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 70% van de reissom
 • bij annulering van 30 dagen tot en met de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken.

Grootte van de groep

Wij streven naar een groepsgrootte van 6 tot 16 personen, dit is exclusief de tourleader, lokale gids en chauffeur.

Bij het bereiken van een groep van 6 personen is er vertrekgarantie. Bij minder dan 6 personen doen wij ons best om de groepsreis door te laten gaan. Als dit niet lukt, kan de reis desgewenst doorgaan in de vorm van een privé- rondreis met lokale reisbegeleiding.

Groepssamenstelling 

Deze groepsreis is bedoeld voor avontuurlijke koppels, alleengaande volwassen mannen en vrouwen en samen reizende personen, zoals zussen, broers, vrienden etc.

Voor gezinnen met kinderen ontwikkelen wij aparte privé- en groepsreizen. Vraag naar de mogelijkheden.

Accommodaties en kamers

Amman: Khan Khediwe Hotel

Dead Sea: O Beach Hotel and Resort

Petra: Edom Hotel

Wadi Rum: Hasan Zawaideh Camp

Aqaba: Luxotel Hotel

Onze keuze voor de in het programma genoemde accommodaties is gemaakt op basis van comfort, een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie, privacy en rust. Mochten de accommodaties op moment van boeken niet meer beschikbaar zijn, dan worden vergelijkbare accommodaties geboekt.

Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers. Het delen van een kamer (TWIN room met aparte bedden) is goedkoper. Reis je alleen en wil je een eenpersoonskamer, of liever je kamer delen met iemand anders? Laat je voorkeuren weten, dan informeren wij je verder over de mogelijkheden.

Internationale vluchten

Wij vliegen -afhankelijk van de beschikbaarheid- met directe vluchten van Transavia vanuit Amsterdam naar Amman. Deze vluchten bieden een korte reistijd en passen het beste bij het programma van aankomst op dag 1 en vertrek op dag 8.

Je kunt voor een afwijkend vluchtschema kiezen en bijvoorbeeld van Brussel, of Düsseldorf vliegen. Andere airlines met tussenstop kunnen goedkoper zijn, maar deze hebben langere vluchttijden en de aansluiting is niet optimaal. Desgewenst adviseren wij verder en boeken de vluchten die het beste bij je passen.

Vervoer in Jordanië

In Jordanië maken wij gebruik van (mini-)bussen met chauffeur.

Excursies

Deze groepsreis wisselt intensieve excursies af met ontspanning en geeft een ruime introductie in klassiek en modern Jordanië. De in het programma genoemde activiteiten zijn daarom inbegrepen. Verplichte deelname is er uiteraard niet. Wil je een dagje uitrusten, dan is daar alle ruimte voor.

Desgewenst kunnen wij binnen het programma privé- excursies organiseren. Laat je voorkeuren aan ons weten!

Verlenging

Wil je deze rondreis voorafgaand dan wel na de groepsreis verlengen met een paar dagen extra in Aqaba, of je reis combineren met een rondreis Egypte? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor bezoek aan Jordanië, daarom organiseren wij onze groepsreizen in deze periodes. Jordanië heeft een warm klimaat met in de lente een gemiddelde temperatuur van 25 graden. In het zuiden, Petra, Wadi Rum en Aqaba, kan het nog een paar graden warmer worden. ‘s Avonds koelt het af. Voor ons lijken de temperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het weinig, meestal in het noorden.

Reisdocumenten en formaliteiten

 • Als wij de vluchten voor je boeken, worden de tickets je direct toegestuurd na boeking en uitgifte. De boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Amman geregeld, de kosten hiervoor zijn inbegrepen (als onderdeel van de ‘Jordan pass’).

Gezondheid

 • Voor vaccinnaties verwijzen wij door naar de GGD of andere aanbieders (afhankelijk van persoonlijke omstandigheden).
 • Leidingwater is in Jordanië in principe drinkbaar, maar wij raden aan flessen mineraalwater te gebruiken.
 • Let goed op wat je eet en drinkt, vermijd bijv. ijsblokjes. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar.
 • Je kunt in Amman, andere plaatsen en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contant betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Wifi en internet

 • Zet na aankomst in Amman je gegevensgebruik stop, roaming is erg prijzig. Wij maken na aankomst als gebruik van een dongle, ook kun je ervoor kiezen een SIM-kaart te kopen (je telefoon moet hier wel geschikt voor zijn). In de hotels kan gebruik worden gemaakt van de wifi- netwerken in de hotels.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij collecteren een bedrag van EUR 35,– per persoon binnen de groep voor het geven van gezamenlijke fooien (waarvan een deel aan de gidsen). Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot.
 • Bij sommige excursies dringen ‘nep- gidsen’ hun diensten op, of worden je goederen ‘gratis’ aangeboden. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Bij souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Jordanië is het twee uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Het verkeer in de steden van Jordanië is ‘Midden- Oosters’ hectisch. De (snel)wegen door het land zijn goed begaanbaar en hebben goede Engelstalige  bewegwijzering.
 • In Jordanië kan veilig worden gereisd. Verschillende grensovergangen met Israël en de Palestijnse Gebieden zijn op het moment gesloten.

Van dag tot dag:

Achtdaagse groepsrondreis Jordanië:

Dag 1 Aankomst in Amman en welkomstdiner

Vandaag vliegen wij naar Amman*. Na aankomst worden wij door onze vertegenwoordigers verwelkomd en door de douane geleid. Vervolgens worden we naar het hotel gebracht en geholpen met inchecken. Gezamenlijk hebben wij een heerlijk Midden- Oosters welkomstdiner in downtown Amman.

Overnachting in het Khan Khediwe Hotel Amman op basis van logies en ontbijt.

*Wij boeken de vluchten voor je, maar desgewenst kun je ook je eigen vluchten regelen. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Daarna heb je het welkomstdiner met jouw groep.

Dag 2 Amman bezoek aan Nationaal Museum, amfitheater en citadel

‘s Morgens worden wij na ontbijt opgehaald en brengen eerst bezoek aan ‘The Jordan Museum’. Wij lunchen in de gezellige ‘Rainbowstreet’ en bezoeken daarna te voet het Romeinse amfitheater en de citadel, waar wij met prachtig uitzicht van een hapje en een drankje kunnen genieten. Aan het eind van de dag keren we terug naar het hotel. Geniet van de fruitdranken en heerlijke geuren en smaken!

Overnachting in het Khan Khediwe Hotel Amman op basis van logies en ontbijt.

Dag 3 Romeinse stad Jerash en het kasteel van Ajlun

Vandaag gaan wij vroeg op weg naar Jerash waar wij ruim de tijd nemen om de antieke stad te verkennen. Wij lunchen ter plekke in een leuk familierestaurant. Na de lunch rijden wij naar Ajlun en bezoeken het kasteel. Aan het einde van de dag reizen wij door naar de Dode Zee en blijven daar twee nachten.

Overnachting in het Dead Sea O beach hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 4 Verblijf aan de Dode Zee met wandeltocht in Wadi Mujib en relaxen in de hotsprings

‘s Morgens maken wij een prachtige wandeltocht in natuurreservaat Wad Mujib, waarna je desgewenst een dip in de Dode Zee kunt maken. Na lunch in een lokaal restaurant worden wij naar de hotsprings gebracht voor een heerlijke spa- ervaring. Wij gaan daarna terug naar het hotel voor diner.

Overnachting in het Dead Sea O beach hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 5 Bezoek aan doopplaats Bethany, Madaba, Mount Nebo en Little Petra

Na onze wellness- dagen gaan wij vroeg op stap. Eerst bezoeken wij Bethany, de plek waar volgens overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Dan bezoeken wij Madaba, bekend om haar mozaïeken, en lunchen daar. Vervolgens gaan wij de bergen in en kunnen van het uitzicht genieten vanaf Mount Nebo, de plek waar Mozes na de uittocht uit Egypte uitkeek over het Beloofde Land. Dan worden wij naar Little Petra gebracht.

Overnachting in het Edom Hotel in Petra op basis van logies en ontbijt en cooking- class met diner (exclusief drankjes).

Dag 6 Bezoek Petra en Wadi Rum jeepsafari met woestijnovernachting

s’ Morgens bezoeken we uitgebreid de indrukwekkende stad van de Nabateeërs, Petra. Na lunch in een lokaal Bedoeïenen specialiteitenrestaurant rijden wij naar Wadi Rum en maken een jeepsafari met sunset view. We overnachten en dineren in de woestijn bij de Bedoeïenen.

Optioneel: wil je na de safari niet overnachten? Reis dan alvast door naar Aqaba, vraag naar de mogelijkheden en prijzen.

Overnachting in het Bedoeïenen Desert Camp op basis van logies en ontbijt en diner (inclusief drankjes).

Dag 7 Relaxen in Aqaba

Na ontbijt bij de Bedoeïenen worden wij opgehaald in de woestijn en worden naar Aqaba gebracht (max. 1,5 uur rijden). In het resort kunnen wij relaxen en genieten van de zon, de zee en heerlijk eten.

Optioneel: wil je duiken, snorkelen, of een paar dagen langer blijven? Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Overnachting in het Aqaba Luxotel Hotel op basis van logies en ontbijt (adult only hotel).

Dag 8 Transfer Aqaba-Amman en vertrek vanuit Amman

In de loop van de dag worden wij van Aqaba naar Amman gebracht (ong. 4 uur), waar het vliegtuig vertrekt naar Amsterdam.

Als individuele vluchten afwijken van de groepsvluchten, dan houden wij bij de transfers rekening met ieders vluchtschema.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken