Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Rondreis Egypte 9 dagen met tempels, piramides of Nijlcruise

Project Description

Met deze 9 daagse rondreis Egypte combineer je een heerlijke strandvakantie met de mooiste excursies. Ideaal voor gezinnen met kinderen en reizigers die het klassieke Egypte willen leren kennen.

Vanaf € 685,– per persoon

Deze reis biedt je het beste van twee werelden. Geniet van een heerlijke strandvakantie én beleef het klassieke Egypte. Maak vanuit jouw luxe resort aan zee je excursies naar tempels en musea en optioneel de piramides en sfinx van Cairo, of een Nijlcruise. Deze rondreis laat alle ruimte om zelf uitstapjes te kiezen naar gelang je wensen, tijd en budget. Ideaal in de warme zomer, de excursies doe je vroeg in de morgen, ‘s middags kun je relaxen aan het zwembad of aan het strand.

Je vliegt op Hurghada airport, daar word je door onze lokale vertegenwoordigers opgehaald en naar jouw comfortabele hotel gebracht. Vandaaruit bezoek je in een 3 daagse excursie de tempels van Luxor en Karnak en de Kolossen van Memnon. Je gaat naar de Vallei der Koningen, bezoekt de tempel van Koningin Hatsjepsoet en bewondert drie graftombes van binnen. Wij adviseren de tombes van Seti I en Ramses III en IV, deze zijn het best bewaard gebleven en maken indruk.

Wil je meer zien en doen in 9 dagen? Boek een extra excursie naar Cairo, Aswan, of maak een Nijlcruise.

Zie ook onze 8- daagse klassieke rondreis lands de piramides en sfinx van Cairo en met Nijlcruise langs steden en tempels

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Egypte specialist. Wij bieden privé rondreizen en kleine groepsreizen waarbij jouw ontdekkingsreis voorop staat.

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Egypte.

Persoonlijk contact voor, tijdens en na deze indrukwekkende reis en professionele Engelstalige uitleg door jouw privé gids (Egyptoloog).

Ontspannen rondreis langs piramides, tempels en steden. Comfortabele accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keuken (incl. vegetarische en veganistische keuken).

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Cairo en de piramides van Gizeh

De excursie naar Cairo brengt je 2 dagen naar de levendige hoofdstad van Egypte, die vooral bekend staat om de piramides en de sfinx. Een Egyptische piramide is gebouwd als grafmonument voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat, desgewenst kun je naar binnen! Bezoek zeker ook het Egyptische museum, waar het gouden masker van Toetanchamon ligt.

In Cairo kun je de Citadel en haar moskee bezichtigen en slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Of ga naar een leuk lokaal restaurantje, zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent.

Het bekendste beeld ter wereld?

Maak je een excursie naar de piramides, dan bezoek je ook de sfinx. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen.

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer je er bent, ga naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

Varend van plaats naar plaats…

Een cruise over De Nijl maakt je rondreis in Egypte extra bijzonder, in alle comfort zie je het Nijllandschap aan je voorbij trekken. Wij bieden de nilecruisers aan, maar kunnen ook dahabiya’s boeken. Dit zijn de kleinere houten schepen die zeilend en met de stroom mee De Nijl op en af gaan. Je beschikt over je eigen luxe cabin en zonnedek met zwembad aan boord, de service en verzorging zijn voortreffelijk.

De cruises vertrekken vanuit Aswan of Luxor en duren 4 respectievelijk 5 dagen. Het schip meert af voor bezoek aan de tempels van Kom Ombo en Edfu. In Luxor bezoek je de tempels van Luxor en Karnak en de Vallei der Koningen, in Aswan bezoek je de tempel van Philae, de Onvoltooide Obelisk en de Hoge Dam. Je krijgt bij alle bezoeken professionele uitleg, je privé gids is Egyptoloog en reist met je mee.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

In de Vallei der Koningen ligt de tempel van Koningin Hatsjepsoet. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Vallei der Koningen de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

Overnacht met uitzicht over De Nijl

Luxor is “man- made”, indrukwekkend door de Vallei der Koningen en tempels van Luxor en Karnak verbonden door de sfinx avenue. Maar Luxor biedt ook prachtige vergezichten over De Nijl met haar groene oevers en dadelpalmen die kleurig afsteken tegen de achtergrond van zand en woestijngebergten.

Tijdens je excursie naar Luxor overnacht je in het Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island, jouw privé- eiland midden in De Nijl. Het hotel spreekt ons vooral aan door het vriendelijke personeel, de prettige sfeer onder gasten en rust om te genieten. Er zijn familiekamers en (connecting) double rooms, elk met eigen terras en uitzicht op de mooi aangelegde tuinen. Ontspan in een van de drie infinity- pools met uitzicht op de Nijl en vermaak je in de spa- en fitnessruimte, tennisbanen, bars, loungeruimtes en restaurants. De Midden- Oosterse keuken vinden wij geweldig, heerlijke en gezonde mezze voor ontbijt, lunch en diner… lekker met een glaasje lokale wijn bij het ondergaande zonnetje.

Mezze en Arabische smaakmakers

In je resort aan zee zijn ontbijt, lunch en diners met drankjes inbegrepen. In Egypte worden als voor- en hoofdgerechten mezze gegeten, kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Ook wordt veel thee (met munt en honing) en koffie gedronken. In de hotels kun je alcoholische dranken bestellen, in restaurants doorgaans niet. Het is niet alleen het appetijtelijke eten, maar vooral de manier van leven die staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid die maakt dat je samen zo kan genieten.

Tijdens je excursies eet je in echte familierestaurants waar het druk is met lokale inwoners. Probeer de smaakmakers van de Egyptische keuken, denk aan gekookte bonen en linzen met olie en knoflook overgoten met citroensap. Of falafel, in olie gebakken balletjes van kikkererwten geserveerd in platte broden met sesamsaus. Heerlijke hoofdgerechten zijn gevulde aubergines, kebab, kofta of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af, zowel bij ontbijt, lunch, als na het diner. De veganistische en vegetarische eter heeft volop keuze.

Sea as far as the eyes can see…

Het Rode Zee gebied is bekend bij veel mensen als badplaats, watersporters waarderen vooral de koraalriffen langs de kust als snorkel- en duikgebied. De onderwaterwereld is uniek door de talloze soorten vissen. Het water is extreem helder en de zon zorgt ervoor dat het altijd warm is, gemiddeld zo’n 22 graden. Je kunt naar verschillende gebieden gaan, zoals El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Soma Bay en Port Safaga. Zoek je voor enkele dagen een aantrekkelijk resort met prettige ambiance,  vriendelijke mensen, watersportfaciliteiten en privé strand direct aan zee, dan adviseren wij het Golden Beach Resort ten noorden van Hurghada richting El Gouna. Port Safaga en Soma Bay vinden wij het aantrekkelijkste gebied als je een week of langer aan zee wilt verblijven… glashelder water, witte stranden en uitgebreide watersportfaciliteiten.

Heb je een leuk hotel ontdekt, wil je snorkel- en duikexcursies maken, of leren kiten? Laat ons weten!

Wilt u uw rondreis aanpassen? Neem contact op.

offerte aanvragen

De vanaf prijs voor de 9 daagse rondreis betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten (incl. luchthavenbelasting)
 • Alle transport en airporttransfers met privé chauffeur en auto met airconditioning (mini- bus bij groepen)
 • 06 Overnachtingen in luxe Golden Beach Resort aan de kust met privé- strand met tweepersoonskamer op all- in basis
 • 02 Overnachtingen in het comfortabele Jolie Ville Hotel & Spa in Luxor met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • Excursies en entreegelden in Luxor volgens programma (lunch tijdens excursies niet inbegrepen)
 • Reisbegeleiding tijdens excursies door professionele Engels sprekende gids / Egyptoloog (Nederlandstalig tegen meerkosten)
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Visumkosten (voor ong. €35.00 p.p. te koop bij aankomst op de luchthaven in Cairo. Je word hierbij geholpen door onze vertegenwoordiger)
 • Niet in het programma genoemde optionele excursies
 • Optionele daystay op dag 9 (afhankelijk van het vluchtschema)
 • Niet genoemde maaltijden; lunch EUR 15,– per persoon tijdens excursies, halfboard (ontbijt en diner) in Luxor Hotel EUR 20,– per persoon.
 • Drankjes
 • Fooien (zie onder tips)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 8- daagse privé rondreis vanaf €685,- per persoon.

De genoemde vanaf- prijs van EUR 685 per persoon geldt voor het 9 daagse landarrangement gebaseerd op 4 personen.

Korting bij boeking van 8 dagen: EUR 45,– per persoon.

Onze pakketreizen zijn gebaseerd op de landarrangementen en vluchten. Na aanvraag van een offerte worden de vluchten die het beste bij het landarrangement passen afzonderlijk en met transparante prijzen in ons voorstel aangegeven. Advisering en boeking van vluchten doen wij kosteloos. Vluchten kunnen ook zelf geboekt worden, dan wordt alleen het landarrangement afgenomen.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk, prijzen zijn na corona sterk gestegen tot wel 50%. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking. Ook indirecte vluchten met een tussenstop zijn goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Boeken & annuleren

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Bij boeking van deze modulaire reis, zijn op ieder onderdeel verschillende annuleringsvoorwaarden van toepassing. Na uitgifte van de vliegtickets worden, behoudens verzekering en in geval van enkele uitzonderingen, de kosten door airlines niet gerestitueerd. Voor wat betreft de hotels, transport en excursies en andere onderdelen van het landarrangement geldt het volgende: bij annulering t/m 56 dagen voor vertrek bedragen de  annuleringskosten 50% van de reissom; bij annulering van 55 t/m 28 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom en bij annulering van 27 dagen t/m de dag van vertrek bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken, zoals bij annulering binnen een maand voor vertrek.

Heb je een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

Wij hebben in verschillende prijsklassen hotels en resorts geselecteerd. Keuzes zijn gemaakt op basis van een prettige ambiance, nette bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie in de stad en/ of aan zee, privacy en rust.

Standaard maken wij gebruik van de volgende hotelaccommodaties:

Cairo 

 • Pyramids Park Resort Cairo
 • Steigenberger Cairo Pyramids Hotel
 • Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

Aswan

 • Basma Hotel Aswan
 • Pyramisa Island Hotel
 • Citymax Aquapark Hotel Aswan
 • Movenpick Aswan Hotel & Resort

Luxor

 • Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island Luxor
 • Sonesta St George Hotel Luxor
 • Steigenberger Resort Achti Luxor

Hurghada (of andere badplaats naar wens)

In en rond Hurghada kun je in verschillende gebieden aan de kust verblijven, kijk bijvoorbeeld eens naar El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma Bay, El Quseir en Port Safaga.

Wij maken oa gebruik van de volgende hotels:

 • Hurghada Golden Beach Resort
 • Hurghada Long Beach Resort
 • Tropitel Sahl Hasheesh
 • Steigenberger Aqua Magic Red Sea
 • Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh
 • Solymar Soma Beach Resort
 • Kempinski Hotel Soma Bay

Heb je een ander hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie voor je boeken.

Tips om je reis compleet te maken:

 • Tweedaagse excursie naar Cairo voor bezoek aan de piramides, sfinx en het Egyptische Museum. Desgewenst kun je de Khan-El-Khalili bazaar bezoeken, de Koptische wijk, Citadel en Mohamed Ali Moskee.
 • 4 of 5 daagse Nijlcruise vanuit Aswan, of Luxor. De cruise voert je langs de tempel van Philae, Onvoltooide Obelisk en Hoge Dam met optioneel bezoek aan Aboe Simbel. Je legt aan voor bezoek aan de tempels van Edfu en Kom Ombo en in Luxor bezoek je de tempels van Luxor en Karnak en de Vallei der Koningen. De standaard excursie naar Luxor komt hierdoor te vervallen.
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor.
 • Geniet van een sunset BBQ en woestijnsafari met quads.

Wil je deze rondreis inkorten, of verlengen met een extra paar dagen in Luxor, of Aswan? Wil je de woestijn in en baden in oases? Of wil je je reis uitbreiden met een langere  strandvakantie aan De Rode Zee in Hurghada, Port Safaga, Marsa Alam of andere badplaats? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Mondi wil alternatieven voor vliegreizen bieden. Overdag kan van Cairo naar Luxor en tussen Aswan en Luxor met de trein, of met de bus worden gereisd. Laatst genoemde traject duurt 4 uur en biedt prachtige vergezichten over De Nijl. Leuk om te doen, vraag naar de mogelijkheden.

Deze reis betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar wordt een 8/9 daagse groepsrondreis georganiseerd, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden. Deze 8 daagse rondreis is speciaal voor de zomer ontworpen. De excursies doe je vroeg in de morgen, ‘s middags kun je relaxen aan de pool of aan het strand.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.

Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, de kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p (neem bij voorkeur cash mee). Je wordt hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers.

In het vliegtuig, of na aankomst, word je gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen, op basis hiervan krijg je een stempel in je paspoort. Praktische tip: neem een pen mee!

In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Op basis van onze ervaringen in Egypte willen wij de volgende tips meegeven:

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden.
 • Leidingwater is in Egypte niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen.
 • Let goed op wat je eet en drinkt. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond.
 • Je kunt in Cairo, Aswan, Luxor en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contact betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij houden doorgaans een bedrag van EUR 35,– per persoon aan. Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes en tempels mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken “nep- gidsen” gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn de toiletten openbaar. Hoewel je daar gevraagd word te betalen, is toiletbezoek gratis.
 • Bij stops en in souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Egypte is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Overal langs de wegen in de woestijn en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land.
 • Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.

Van dag tot dag:

9- daagse rondreis met strandvakantie en excursies naar Luxor:

Dag 1  Je vliegt vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf naar Hurghada. Na aankomst word je door onze vertegenwoordigers persoonlijk verwelkomd en langs de douane geleid. Vervolgens word je naar het hotel gebracht en geholpen met inchecken. Overnachting in Hurghada.

Overnachting in het Golden Beach Hotel of soortgelijk op all- in basis.

Dag 2  Geniet van je vrije dag aan zee en de faciliteiten van het comfortabele resort met privé strand*.

Overnachting in het Golden Beach Hotel of soortgelijk op all- in basis.

Dag 3  Vrije dag aan zee, vraag naar de optionele excursies*.

Overnachting in het Golden Beach Hotel of soortgelijk op all- in basis.

*Dag 2 en 3 zijn ideaal om de piramides in Cairo te bezoeken. Vervoer is mogelijk met de bus, de auto en het vliegtuig. Je kunt hierna rechtstreeks op Luxor vliegen, of de bus en de trein nemen voor de mooie vergezichten. Heen en weer op een dag kan ook! 

Dag 4   ‘s Morgens vroeg word je opgehaald en met privé- auto en chauffeur naar Luxor gebracht. Je bezoekt eerst met je privé- gids de indrukwekkende tempels van Luxor en Karnak en de sfinx avenue. In de middag check je in in je hotel en kun je van je vrije middag genieten. Het hotel heeft spa & fitness faciliteiten en 3 infinity pools met bar. Geniet van de heerlijke keuken en je uitzicht over De Nijl, uniek door de ligging op een eiland in De Nijl.

Overnachting in het Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 5  Na ontbijt vertrek je naar de Vallei der Koningen. Onderweg bezoek je eerst de Kolossen van Memnon, vervolgens drie graven in de Vallei. Wij adviseren de tombes van Seti I en van Ramses III en IV, deze vertellen mooie verhalen en zijn prachtig bewaard gebleven. Je reist verder naar de indrukwekkende tempel van Koningin Hatsjepsoet, waarna je terugkeert naar je hotel**.

Overnachting in het Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

**Ben je op zoek naar souvenirs, dan kunnen wij een stop bij de Sekhmet fabriek aanraden. Hier worden met de hand en met traditionele technieken artefacten op eerlijke en authentieke wijze nagemaakt van alabaster, onyx en zandsteen. Het verhaal wordt verteld dat de opa van de huidige eigenaar bij de opgravingen van het graf van Toetanchamon is geweest, de foto’s in de fabriek zijn er getuige van. Vraag ernaar, ze vertellen je met trots meer geheimen…

Dag 6  ‘s Morgens ontbijt je vroeg, dan verlaat je het hotel en word je naar jouw hotel aan zee gebracht. Relax aan zee na je indrukwekkende bezoeken.

Overnachting in het Golden Beach Hotel of soortgelijk op all- in basis.

Dag 7 en 8  Geniet van je vrije dagen aan zee en de faciliteiten van het comfortabele resort met privé strand***.

Overnachtingen in het Golden Beach Hotel of soortgelijk op all- in basis

***Dag 6 en 7 zijn mogelijk om de piramides in Cairo te bezoeken. Vervoer is mogelijk met de bus, de auto en het vliegtuig. Ook kun je vanuit Luxor de trein naar Cairo nemen, waarna je met de bus, auto of het vliegtuig  terugkeert naar Hurghada. Wij raden dag 2 en 3 aan om na je bezoek aan Luxor aan zee te kunnen ontspannen.

Dag 9  Na een volle dag in je hotel (optionele day-stay afhankelijk van vluchtschema) word je naar het vliegveld van Hurghada gebracht. Vandaaruit vlieg je terug naar huis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Wil je jouw planning en excursies aanpassen? De reis inkorten naar 8 dagen, of een extra dag aan zee toevoegen? Maak jouw reis compleet en laat ons weten!

Vraag ook naar onze uitgebreide hotelmogelijkheden in Hurghada, El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, El Quseir, Port Safaga en Soma Bay.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar onze andere Egypte reizen, of 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.