Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Groepsreis Egypte 8 dagen met Nijlcruise Cairo piramides

Project Description

Deze 8- daagse klassieke rondreis door Egypte brengt je langs de beroemdste piramides, prachtige tempels en zo veel meer…

Inclusief Nijlcruise en vluchten €1.845,- per persoon*

Beleef het echte Egypte in deze onvergetelijke reis

Het opdoemen van de piramides in Caïro vanachter de wolkenkrabbers is even indrukwekkend als bizar. Na je bezoek aan Caïro begin je vanuit Aswan de Nijlcruise en vaar je langs dorpjes en plaatsen aan De Nijl waar de wereldberoemde tempels van Philae, Kom Ombo en Edfu staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de tempels van Luxor en Karnak, de Laan der Sfinxen en de Kolossen van Memnon bezichtigt. Je gaat naar de Vallei der Koningen en bezoekt daar de tempel van Koningin Hatsjepsoet en bewondert drie graftombes van binnen. Wij adviseren de tombes van Seti I en Ramses III en IV, deze zijn het best bewaard gebleven en maken indruk door hun verhaal.

*Prijs betreft het volledige landarrangement met alle directe vluchten van Egyptair airlines

Geplande groepsreis met vertrekgarantie:

08 oktober – 15 oktober 2023

Wil je jouw reis met een paar extra dagen afsluiten in een comfortabel hotel, of resort in Luxor aan De Nijl, of aan de Rode Zee? Laat ons weten!

Maak je deze klassieke rondreis liever alleen, of met jouw familie, of groep? Kijk dan naar onze 8 daagse privé- rondreis en vraag jouw offerte aan.

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Egypte specialist.

Ga mee op reis met een leuke groep van 6 tot 16 gelijkgestemden, allen geïnteresseerd in klassiek Egypte.  

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Egypte in acht dagen.

Geheel ontzorgde reis: alle overnachtingen, maaltijden, excursies, transfers en transport zijn inbegrepen.

Uitleg van een professionele Engelstalige gids / Egyptoloog & Nederlandse tourbegeleiding.

Ontspannen cruise over De Nijl langs tempels en steden en comfortabele accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keukens.

Persoonlijk contact voor, tijdens én na deze indrukwekkende reis. Maatwerk binnen de groep is mogelijk; maak je reis compleet met privé- excursies.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Antiek wereldwonder…

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Wij bezoeken de piramides en sfinx van Gizeh én de trappiramide van Djoser. Ook gaan wij naar het Egyptisch museum (of Grand Museum, zodra deze geopend is) en bezoeken ‘Old Cairo’ met de Citadel, Mohamed Ali Moskee en de Koptische wijk. Slenter langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili bazaar, gezamenlijk eten we in leuke lokale restaurantjes. De geuren en kleuren verraden al snel dat je in het Midden Oosten bent.

Piramides zijn gebouwd als grafmonumenten voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie Gizeh piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat. Desgewenst kun je naar binnen!

Het bekendste beeld ter wereld?

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen, onze gids vertelt je er met plezier meer over…

De Citadel & Alabaster Moskee

Wij bezoeken de Citadel, Unesco werelderfgoed gelegen in het oostelijke en Islamitische deel van Cairo. Dit prachtige fort, bedoeld om Cairo te beschermen tegen mogelijke kruisvaardersaanvallen, heeft in de loop van de geschiedenis talrijke historische gebeurtenissen meegemaakt. De strategische ligging biedt schitterend panoramisch uitzicht over het oude Caïro.

De moskee van Mohammed Ali, ook wel de Alabaster Moskee genoemd, is de bekendste moskee van Cairo gelegen binnen de Citadel. De stijl van de moskee is Ottomaans, tussen 1830 en 1848 gebouwd op oude Mammelukse gebouwen. De Moskee is gebouwd in opdracht van Mohamed Ali Pasha ter herinnering aan de oudste zoon van Mohammed Ali, Tusun Pasha, die in 1816 is overleden. Het was de grootste moskee ter wereld tot in de eerste helft van de 19e eeuw, zijn silhouet en twee minaretten maken het nog steeds de best zichtbare moskee in Caïro.

Memphis & Sakkara

Wij bezoeken Memphis & Sakkara. Memphis ligt op de westelijke oever van De Nijl op ongeveer 20 km van Cairo. Memphis was de hoofdstad van het Oude Koninkrijk, maar ook in het Nieuwe Koninkrijk nam de stad een voorname plaats in. Helaas is van de stad Memphis weinig bewaard gebleven, er zijn nog resten te vinden van wat waarschijnlijk de grootste tempel was, de tempel van Ptah. In het kleine bijbehorende museum zijn vooral beelden te zien. Indrukwekkend is het gigantische beeld van Ramses II.

Sakkara was de bijbehorende dodenstad van Memphis. In het gebied liggen enkele piramiden, waarvan de trappiramide de bekendste en de oudste is. Het gaat hier om de piramide gebouwd door de farao Djoser, de eerste koning van de 3e dynastie en ontworpen door zijn vizier Imhotep. Voor archeologen is Sakkara een zeer interessant opgravingsgebied, waar nu nog steeds nieuwe vondsten worden gedaan. Kijk naar de witte parasols, daar vinden de opgravingen plaats.

Kom Ombo, gewijd aan twee goden

Kom Ombo is een oud Egyptisch heiligdom, de tempel ligt langs De Nijl tussen de steden Aswan en Luxor. Wij bezoeken deze als eerste wanneer we vanuit Aswan richting Luxor varen. Al vanaf het water is de indrukwekkende tempel goed zichtbaar, je krijgt dan ook ruim de tijd om hem te bezoeken.

Kom Ombo is bijzonder, omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en reliëfs aan de buitenkant, ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich een nilometer, hiermee kon men de waterstand van De Nijl meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren bepalen. Hoe meer regen, hoe hoger het waterpeil, des te beter de oogst.

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer wij er zijn, ga dan naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

Wij gaan naar de Vallei der Koningen waar de tempel van Koningin Hatsjepsoet ligt. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Koningsvallei de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

Varend van plaats naar plaats…

Een cruise over De Nijl maakt je rondreis in Egypte extra bijzonder, in alle comfort zie je het Nijllandschap aan je voorbij trekken. Wij bieden de nilecruisers aan, maar kunnen ook dahabiya’s boeken. Dit zijn de kleinere houten schepen die zeilend en met de stroom mee De Nijl op en af gaan.

Je beschikt over je eigen luxe cabin en zonnedek met zwembad aan boord, de service en verzorging zijn voortreffelijk. De cruises vertrekken vanuit Aswan en vanuit Luxor en duren 4 respectievelijk 5 dagen. Het schip meert af in Kom Ombo en Edfu, in Luxor bezoek je de tempels van Luxor en Karnak. Je ligt direct aan de kade, vervoer is voor je geregeld en je privé gids reist met je mee.

Voor 2023 en daarna bieden wij ook 7 en 8 daagse cruises aan en nieuwe cruises die vanuit Aswan over het Nassermeer naar Aboe Simbel varen. Nieuwe prachtige bestemmingen, perfect voor in het voor- en najaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Aboe Simbel, een berg verzet

Aboe Simbel behoort tot de meest opmerkelijke tempels van de Oude Egyptenaren. De twee tempels werden uit een berg gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr. Hij deed dit om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren, maar ook om indruk te maken op zijn Koesjitische zuiderburen (nu Soedan).

Waar de tempels staan is niet de plek waar ze zijn gevonden. Door het bouwen van de Aswandam in de zestiger jaren zouden de tempels namelijk onder water verdwijnen. UNESCO en National Geographic zetten een grootschalig reddingsplan op touw en zaagden de tempels en het beeld van Ramses II in stukken. De blokken werden 200 meter verder van de rivier en 65 meter hoger opnieuw in elkaar gezet. Ter plaatse werden twee grote betonnen koepels gebouwd, die aan de buitenkant zijn bekleed met natuurlijke steen. De tempels werden hier ingeschoven, letterlijk is een berg verzet… Dit betreft een optionele excursie. Wil je Aboe Simbel bezoeken, vraag naar de mogelijkheden.

Overnacht met uitzicht over De Nijl

Luxor is indrukwekkend door de Koningsvallei en haar tempels. Maar Luxor biedt ook prachtige vergezichten over De Nijl met haar groene oevers en dadelpalmen die kleurig afsteken tegen de achtergrond van zand en woestijngebergten. Wil je jouw reis met een paar dagen verlengen? Doe dat hier!

Vanwege het bijzondere decor hebben wij het Jolie Ville Hotel & Spa geselecteerd, jouw privé- eiland midden in De Nijl. Het hotel spreekt ons vooral aan door het vriendelijke personeel, de prettige sfeer onder gasten en rust om te genieten. Er zijn familiekamers en (connecting) double rooms, elk met eigen terras en uitzicht op de mooi aangelegde tuinen. Ontspan in een van de drie infinity- pools met uitzicht op de Nijl en vermaak je in de spa- en fitnessruimte, tennisbanen, bars, loungeruimtes en restaurants. De Midden- Oosterse keuken hier vinden wij geweldig, heerlijke en gezonde mezze voor ontbijt, lunch en diner… lekker met een glaasje lokale wijn bij het ondergaande zonnetje.

Arabische smaakmakers

In Egypte worden als voor- en hoofdgerechten mezze gegeten, kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Het is niet alleen het appetijtelijke eten, maar vooral de manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Egypte heeft onder de Midden- Oosterse keuken haar eigen smaakmakers. Als ontbijt eten de Egyptenaren gekookte bonen, olie en knoflook overgoten met citroensap. Of falafel, in olie gebakken balletjes van kikkererwten geserveerd in platte broden met sesamsaus. Hoofdgerechten in Egypte zijn gevulde aubergines, kebab, kofta of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af, zowel bij ontbijt, lunch, als na het diner. De veganistische en vegetarische eter heeft volop keuze.

In Egypte wordt veel thee (met munt en honing) en koffie gedronken. In de hotels kun je alcoholische dranken bestellen, in restaurants doorgaans niet. Wij hebben diverse restaurants geselecteerd, echte familierestaurants waar het druk is met lokale inwoners. Zij weten precies waar ze moeten zijn…

Sea as far as the eyes can see

Wil je jouw reis verlengen met een paar dagen aan zee? Dat kan, vraag ons naar de mogelijkheden. Vanuit Luxor is het ongeveer 3,5 uur rijden naar de Rode Zee. Wij kunnen je privé- transfers aanbieden en je terugvlucht aan jouw agenda aanpassen.

Aan zee kun je naar verschillende gebieden gaan, zoals El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Soma Bay en Port Safaga. Hurghada is druk en volgebouwd. El Gouna, Sahl Hasheesh en Makadi Bay zijn nieuwe gebieden. Port Safaga aan de Soma Bay vinden wij het aantrekkelijkste als je een week beschikbaar hebt. Wil je bijvoorbeeld met twee dagen verlengen, dan raden wij het Golden Beach Hotel ten noorden van Hurghada aan vanwege haar prettige ambiance, vriendelijke personeel, heerlijke faciliteiten en direct aan zee gelegen privé- strand. Handigheidje is om met Transavia vanuit Hurghada airport terug te vliegen. De vluchten vertrekken ‘s avonds, je hebt hierdoor een dag extra aan zee.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale vluchten (incl. luchthavenbelasting) van Amsterdam naar Cairo en van Cairo naar Amsterdam.
 • Binnenlandse vluchten van Cairo naar Aswan en van Luxor naar Cairo (incl. luchthavenbelasting).
 • 03 Overnachtingen in Cairo in comfortabele accommodatie met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • 03 Overnachtingen 5* Nijlcruise met standaard cabin op basis van logies en met ontbijt, lunch en diner.
 • 01 Overnachting in het Jolie Ville Hotel & Spa in Luxor met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en met ontbijt.
 • Welkomstdiner op dag 1 in lokaal restaurant in Cairo. Lunch tijdens excursies inbegrepen. Overige maaltijden volgens programma.
 • Persoonlijk contact voor, tijdens en na de reis. Nederlandse begeleiding tijdens de gehele reis.
 • Uitleg door meereizende professionele Engels sprekende gids / Egyptoloog (Nederlandstalig tegen meerkosten).
 • Alle transport en airporttransfers met privé chauffeur en (mini-)bus met airconditioning.
 • Excursies in Cairo naar de Gizeh piramides, sfinx, Memphis & Sakkara, Egyptisch Museum en ‘Old Cairo’ met entreegelden volgens programma.
 • Excursies met entreegelden in Aswan, Luxor en tijdens cruise naar Philae tempel, Onvoltooide Obelisk, bezoek aan Hoge Dam en tempels van Luxor, Karnak, Kom Ombo, Edfu, Kolossen van Memnon en Vallei der Koningen volgens programma.
 • Privé excursies tijdens de reis (optioneel met supplement, laat ons je wensen weten).
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Groeps- of individueel visum, de kosten hiervan worden afzonderlijk bij je factuur in rekening gebracht (ong. €35.00 p.p.).
 • Eventuele wijzigingskosten voor vluchten en toeslagen, zoals voor brandstof.
 • Niet genoemde drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven.
 • De kosten van optionele privé- excursies tijdens de groepsreis.
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen.

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 8- daagse klassieke groepsrondreis € 1.845,– per persoon (single supplement € 581,–)

Landarrangement en vluchten

De prijs van € 1.845,– voor de 8 daagse groepsreis is inclusief het volledige landarrangement en alle directe internationale en binnenlandse vluchten van Egyptair.

Boeken?

Wil je mee op groepsreis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door. Mail naar info@mondireizen.nl, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is aangepast op jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Bij boeking van deze reis gelden de volgende (aan)betalingsvoorwaarden:

 • 15% van de reissom bij boeking
 • 55% van de reissom tussen 91 dagen en 61 dagen voor de vertrekdatum
 • 100% van de reissom tussen 60 dagen en 31 dagen voor de vertrekdatum

Betalingen conform de genoemde termijnen en op basis van voorafgaande facturering.

Annuleren

Na boeking van deze reis gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

 • bij annulering tot 91 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 15% van de reissom
 • bij annulering van 90 dagen tot 61 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 30% van de reissom
 • bij annulering van 60 dagen tot 31 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 70% van de reissom
 • bij annulering van 30 dagen tot en met de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken.

Grootte van de groep

Wij streven naar een groepsgrootte van 6 tot maximaal 16 personen, dit is exclusief de tourleader, gids en chauffeur.

Bij het bereiken van een groep van 6 personen is er vertrekgarantie. Bij minder dan 6 personen doen wij ons best om de groepsreis door te laten gaan. Als dit niet lukt, kan de reis desgewenst doorgaan in de vorm van een privé- rondreis.

Groepssamenstelling 

Deze groepsreis is bedoeld voor volwassenen; mannen en vrouwen, koppels en alleengaande reizigers.

Voor gezinnen met kinderen ontwikkelen wij een speciale groepsreis. Vraag naar de mogelijkheden.

Accommodaties, kamers en Nijlcruise

Wij logeren in Cairo in het Pyramids Park hotel, in Luxor in het Jolie Ville Hotel & Spa en aan boord van het schip tijdens de Nijlcruise. Onze keuze is gemaakt op basis van comfort, een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie, privacy en rust

Standaard wordt gebruik gemaakt van twee- en eenpersoonskamers. Het delen van een kamer (TWIN room met aparte bedden) is goedkoper. Reis je alleen en wil je een eenpersoonskamer, of liever je kamer delen met iemand anders? Laat je voorkeuren weten, dan informeren wij je verder over de mogelijkheden.

Wij hebben voor deze groepsreis gekozen voor de 4-daagse gemotoriseerde Nilecruise en niet voor een dahabiya. Een cruise met deze zeilboten duurt te lang op een periode van acht dagen. Vaak wordt ook niet gezeild, maar wordt de boot gesleept door motorboten. De vriendelijke bemanning van de Nijlcruise zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Je beschikt over comfortabele cabins met privé sanitair en je kunt gebruik maken van het zonnedek met zwembad. Aan boord is de verzorging op fullboard basis, dit betekent inclusief ontbijt, lunch en diner (excl. drankjes). Er is een arts aan boord voor noodgevallen.

Internationale en binnenlandse vluchten

Wij vliegen met directe vluchten van Egyptair vanuit Amsterdam naar Cairo, van Cairo naar Aswan en van Luxor naar Amsterdam met tussenstop in Cairo. Deze vluchten bieden comfort en passen het beste bij het programma.

Het vluchtschema is als volgt:

08/10   Amsterdam – Cairo                     15.40-21.05     Egyptair direct

11/10    Cairo – Aswan                               06.15-07.35     Egyptair direct

15/10    Luxor – Cairo – Amsterdam       06.30-14.40     Egyptair direct

Je kunt voor een afwijkend vluchtschema kiezen en bijvoorbeeld van Brussel, of Düsseldorf vliegen. Turkish, Austrian en Swissair airlines vliegen goedkoper, maar hebben langere vluchttijden en de aansluiting is niet optimaal (met lange overbruggingstijden in Cairo). desgewenst adviseren wij verder en boeken de gewenste vluchten voor je.

Vervoer in Egypte

In Egypte maken wij bij de transfers gebruik van (mini-)bussen.

Excursies

Deze groepsreis is bedoeld om een comfortabele en afwisselende beleving te geven van klassiek en modern Egypte. De in het programma genoemde activiteiten, uitstapjes en gezamenlijke maaltijden zijn daarom inbegrepen. Verplichte deelname is er uiteraard niet. Wil je een avondje uitrusten, dan is daar alle ruimte voor.

Desgewenst kunnen wij binnen het programma privé- excursies organiseren. Laat je voorkeuren aan ons weten.

Tips om je reis compleet te maken:

 • Een dinercruise op De Nijl in Cairo
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Een dagexcursie vanuit Cairo naar Alexandrië, de stad gebouwd door Alexander de Grote
 • Excursie naar de Unesco site en oase van Fayoum vanuit Cairo
 • Boek een excursie naar Aboe Simbel vanuit Aswan
 • Geniet van een felucca- zeiltocht naar Elephantine Island en het Nubische dorp in Aswan
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor

Wil je deze rondreis voorafgaand dan wel na de groepsreis verlengen, een paar dagen extra in Luxor, of aan zee? Of een woestijnsafari en baden in oases? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte, daarom organiseren wij onze groepsreizen in deze periodes. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden. Advies is dan de bezoeken vroeg te doen en daarna te ontspannen aan zee, of aan het zwembad in jouw resort.

Reisdocumenten en formaliteiten

 • De tickets worden je direct toegestuurd na boeking en uitgifte, de boardingpasses ontvang je na online incheck. Wij helpen bij de uitgifte van de boardingpasses voor vertrek en tijdens de reis.
 • Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.
 • Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, de kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p. Wij worden hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers, de kosten worden vooraf op je factuur in rekening gebracht.
 • Je wordt gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen. Praktische tip: neem een pen mee!

In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Per 1 juni 2022 zijn alle corona- beperkingen opgeheven. Mogelijk worden er extra inreisvoorwaarden gesteld. Volg het reisadvies van de Rijksoverheid, wij informeren je hierover ook voorafgaand aan de reis.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden.
 • Leidingwater is in Egypte niet drinkbaar. Overal kun je voor kleine bedragen flessen mineraalwater kopen.
 • Let goed op wat je eet en drinkt. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond.
 • Je kunt in Cairo, Aswan, Luxor en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contact betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij collecteren een bedrag van EUR 35,– per persoon binnen de groep voor het geven van gezamenlijke fooien. Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn de toiletten openbaar. Hoewel je daar gevraagd word te betalen, is toiletbezoek gratis.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes en tempels mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken ‘nep- gidsen’ gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Bij stops en in souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.

Tijdsverschil

 • In Egypte is het één uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Overal langs de wegen in de woestijn en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land.
 • Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.

Van dag tot dag:

Klassieke 8- daagse groepsrondreis:

Dag 1 Aankomst in Cairo

Vandaag vlieg je naar Caïro vanuit Amsterdam*. Na aankomst worden wij door onze vertegenwoordigers verwelkomd en persoonlijk langs de douane geleid. Vervolgens worden we naar het hotel gebracht en geholpen met inchecken. Gezamenlijk hebben wij een welkomstdiner. Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel inclusief gezamenlijk welkomstdiner, exclusief drankjes.

*Wij vertrekken en vliegen als groep met begeleiding met directe vluchten van Egyptair airlines. Desgewenst kunnen we ook goedkopere vluchten, of vluchten  vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Cairo onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Daarna heb je het welkomstdiner met jouw groep.

Dag 2 Bezoek aan de piramides

‘s Morgens worden wij opgehaald en brengen met onze privé- gids eerst een bezoek aan Memphis & Sakkara, waar je de trappiramide van Djoser bezichtigt. Na  de lunch in een leuk lokaal restaurantje bezoeken we de piramides en sfinx op het Gizeh plateau. Dan keren we terug naar het hotel, waarna we dineren in een restaurant in het centrum van Cairo. Geniet van de ~fruitdranken en heerlijke geuren en smaken!

Overnachting in het Pyramids Park Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch enroute tijdens bezoeken. Inclusief diner, exclusief drankjes.

Dag 3 Egyptisch Museum en ‘Old Cairo’

Vandaag gaan wij naar Tahrir Square voor bezoek aan het Egyptisch Museum*. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoeken wij ‘Old Cairo’, de Citadel, Mohamed Ali Moskee, de Koptische wijk en de Khan-El-Khalili bazaar. Na gezamenlijk diner in het centrum van Cairo worden wij naar het hotel teruggebracht. Overnachting in Cairo.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel op basis van logies en ontbijt. Lunch onderweg tijdens excursies. Inclusief diner, exclusief drankjes.

*De opening van het nieuwe Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Als het Grand Museum nog niet open is, dan bezoeken wij het bestaande Egyptisch Museum.

Dag 4 Vlucht naar Aswan en bezoek aan Philae. Vandaag gaan wij aan boord.

‘s Morgens vroeg vertrekken wij naar het vliegveld voor de vlucht van Cairo naar Aswan*. Na aankomst in Aswan worden we opgehaald en gaan eerst naar de Tempel van Philae. Dan bezoeken wij de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk in het centrum van Aswan. Vervolgens checken we in op de Nijlcruise, waarna wij aan boord lunchen. ‘s Middags heb je vrij om te relaxen aan boord, of bijvoorbeeld over de markt van Aswan te slenteren. Wij dineren gezamenlijk aan boord. Overnachting in Aswan.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

*Optioneel kun je vandaag Aboe Simbel bezoeken, dit betreft een privé excursie. De bezoeken aan Philae Island, de Hoge Dam en Onvoltooide Obelisk worden dan op dag 5 in de ochtend gedaan.

Dag 5 Bezoek aan de Kom Ombo tempel

Vandaag begint de cruise. Eerste aanlegplaats is Kom Ombo, waar je uitgebreid de indrukwekkende tempel kunt bezoeken. Kom Ombo is bijzonder, omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en reliëfs aan de buitenkant, ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Het schip vaart verder naar Edfu waar je overnacht aan boord.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

Dag 6 Excursies naar de tempels van Edfu en Luxor

s’ Morgens na ontbijt bezoeken we uitgebreid de tempel van Edfu, deze is gewijd aan Horus en is een van de best bewaarde tempels in Egypte. Na terugkomst  (met paard en wagen!) lunchen wij. De boot passeert de Esna sluizen en vaart verder richting Luxor. In Luxor gaan we naar de Oostbank en bezoeken de prachtige tempel van Luxor. Na gezamenlijk diner overnachten we aan boord in Luxor.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser, inclusief ontbijt, lunch en diner. Exclusief drankjes.

Dag 7 Wij gaan van boord en bezoeken de Vallei der Koningen en tempel van Karnak. Geniet daarna van een heerlijk verblijf aan De Nijl.

Na ontbijt gaan we van boord en rijden richting de Vallei der Koningen. Eerst bezoek je de Kolossen van Memnon. Vervolgens gaan wij verder op de Westbank naar de Koningsvallei en bezichtigen drie graftombes van binnen. Wij adviseren die van Seti I en Ramses III en IV. Dan gaan we naar de uit rotsen uitgehouwen grootse tempel van Koningin Hatsjepsoet waar de gids ons een uitgebreide toelichting geeft. Op de terugweg bezoeken we de Sekhmet Souvenir factory*, waar vakwerk souvenirs worden gemaakt.

In de middag worden wij naar ons hotel gebracht, het Jolie Ville Hotel & Spa. Hier geniet je van de lunch en een gezamenlijk diner. Maak vooral gebruik van de infinity pools met direct uitzicht over De Nijl!** Na het diner overnacht je in je comfortabele kamer.

*Ben je op zoek naar souvenirs, dan kunnen wij deze kleine fabriek aanraden. Hier worden met de hand en met traditionele technieken artefacten op eerlijke en authentieke wijze nagemaakt van alabaster, onyx en zandsteen. Het verhaal wordt verteld dat de opa van de huidige eigenaar bij de opgravingen van het graf van Toetanchamon is geweest, de foto’s in de fabriek zijn er getuige van. Vraag ernaar, ze vertellen je met trots meer geheimen…

**Wil je jouw verblijf met een paar dagen verlengen in Luxor, of aan zee? Laat ons weten, dan organiseren wij de verlenging naar wens.

Overnachting in het Jolie Ville Hotel & Spa op basis van logies, lunch, diner en ontbijt. Exclusief drankjes.

Dag 8 Aankomst in Cairo

‘s Morgens worden wij vroeg naar het vliegveld van Luxor gebracht voor onze vlucht naar Cairo. Daar stappen wij over op onze vlucht naar Amsterdam.

Als individuele vluchten afwijken van de groepsvluchten, dan houden wij bij de transfers rekening met ieders vluchtschema.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Contact
Informatie aanvragen
Aanmelden

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar onze privé Egypte reizen, of andere 8- daagse rondreizen in het Midden- Oosten.