Loading...
Home/Bestemming Afrika/Botswana vakanties en rondreizen

Project Description

Botswana vakanties en rondreizen

De republiek Botswana grenst nergens aan zee maar wordt volledig omsloten door haar buurlanden Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Het wordt ook wel één van de wildste regio’s van Afrika genoemd vanwege het nog ongerepte karakter van het land. Dit werd historisch bepaald doordat de Engelsen en Duitsers meer interesse hadden in Zuid-Afrika en Namibië maar ook de huidige regering wil in Botswana geen massatoerisme creëren. Men wil het toerisme exclusief houden waardoor de prijzen in het land voor bezoekers vrij hoog zijn.

De belangrijkste blikvanger van Botswana is de Okavango Delta. Het is de grootste in het binnenland gelegen delta ter wereld. Hij is gesitueerd in het noordwesten van Botswana en vormt een 15.000 km2 groot doolhof van lagunes, kanalen en eilanden. De delta wordt ook wel “de rivier die nooit de zee zal vinden” genoemd.

Hier wemelt het van de bijzondere dieren en planten omdat het waterstelsel verschillende ecosystemen in stand houdt. En deze houden elkaar weer in stand. Zo zijn er waterdieren, zoogdieren, insecten, (roof)vogels en wilde dieren. Naast de Okavanga Delta is het Chobe National Park een belangrijke bezienswaardigheid van Botswana. Het staat bekend om de grote populaties olifanten en nijlpaarden maar haar natuurlijke schoonheid alleen al is een reis er naar toe zeker waard. Voeg aan al dit natuurschoon de rotstekeningen van de San toe en een ontmoeting met de lokale stammen en u heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke reis naar een land dat zich duidelijk onderscheidt van alle andere “safarilanden”.