Loading...
Home/Botswana vakanties en rondreizen/Botswana 15-daagse autorondreis

Project Description

Vakantie Botswana 15-daagse autorondreis

Deze rondreis laat de mooiste plekken van Botswana zien. Zo bezoekt u bijvoorbeeld de Okavangadelta met zijn prachtige rivier. Ook zult u in de bekende stad Maun verblijven. Ook kunt u het  Chobe National Park bezoeken, waar u kunt genieten van de schitterende natuur. U zult in Botswana veel dieren in het wild tegenkomen, meer dan u had gedacht. U kunt genieten van de prachtige flora en fauna van het land

 De 15-daagse autorondreis Botswana is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Botswana grenst niet aan zee, maar heeft 4 buurlanden: Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Zambia. Omdat het land nogal een ongerept karakter heeft, wordt het ook wel een van de wildste landen van Afrika genoemd. In Botswana zijn  verschillende soorten dieren te vinden, zo heb je zoogdieren, waterdieren, insecten, vogels en wilde dieren. De Okavango Delta is de belangrijkste blikvanger van Botswana, dit is namelijk in het binnenland gelegen de grootste delta ter wereld. Deze delta heeft een doolhof van 15000 km2 die bestaat uit kanalen, lagunes en eilanden.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Maun

Maun is een stad gelegen in Botswana. U vindt hier een mengeling van moderne gebouwen en inheemse hutten. Maun is de toerismehoofdstad van Botswana. Er worden in de stad veel safaris georganiseerd. Maun ligt langs de Thamakalane rivier. Ondanks dat de stad steeds moderner wordt vindt u hier nog de lokale stammen die hun vee naar Maun brengen om te verkopen. Als u geluk heeft spot u zelfs nog antilopen.

 

 

Okavangodelta

De grootste binnenlandse delta ter wereld is de Okavangodelta in Botswana. De Okavangodelta staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is het 1000ste erfgoed op de lijst. Voordat het Makgadikgadimeer opdroogde, was het gebied hier ooit onderdeel van. Tijdens uw rondreis gaat u in de buurt van de Okavangodelta verblijven. Rondom de Okavangodelta is er een groot aantal verschillende diersoorten te vinden.

 

 

Chobe National Park

Het Chobe National Park is een wildreservaat 10.698 km2. Het is vooral bekend geworden, omdat er zoveel olifanten aanwezig zijn. De Chobe rivier stroomt aan de noordkant van het park, waar de olifanten veel drinken. Het aantal olifanten in het park wordt geschat op 120.000. In het park is de natuur adembenemend.

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag

•    Huurauto 4WD op basis van 2 personen in auto met verzekeringen
•    Eenvoudige 3* lodges op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
•    Verzorging op basis van logies en ontbijt bij de Thamakalane Lodge + Planet Baobab
•    Verzorging op basis van volpension bij Nxamaseri Island en tocht naar Tsodilo Hills, s’avonds een boottocht en tocht naar Mokoro.
•    Verzorging op basis van ontbijt + diner bij Camp Kwando en Chobe Safari Lodge en genoemde aktiviteiten bij de lodge zoals 1x game drive, een privé boottocht, een tocht naar Vic Falls zonder gids …etc.
•    Entreegelden Tsodilo Hills & Chobe National Park
•    Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

•    Internationale vlucht Amsterdam – Maun en Maun – Amsterdam
•    Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
•    Ticketing fee airline
•    Visumkosten
•    Benzine
•    Overige maaltijden en drankjes
•    Optionele excursies
•    Fooien
•    Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
•    Entreegelden Victoria Falls en gids
•    Persoonlijke uitgaven

 

Prijs in euro’s :

3* hotels
Autorondreis 3486

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een autorondreis kunt u desgewenst alle onderdelen aanpassen zoals de airline, de hotels, de huurauto’s en de route.

Botswana heeft over het algemeen een subtropisch klimaat met in het noorden een regenperiode gedurende de zomermaanden (november-maart). De beste reistijd om Botswana te bezoeken is daarom tijdens de wintermaanden van april t/m augustus, omdat het weer dan doorgaans aangenaam is en het wildleven dichtbij de waterbronnen blijft zodat zij makkelijker te zien is. De noordelijke gebieden liggen in de tropen. De winters zijn koud met vriestemperaturen die eigen zijn aan woestijngebieden. De droge wind veroorzaakt soms zandstormen vanuit de Kalahari woestijn. Het land valt wel eens ten prooi aan lange periodes van droogte.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Voor het reizen naar Botswana heeft u een geldig paspoort nodig, dat na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is enkel een vereiste wanneer u langer dan 90 dagen in Botswana verblijft.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Maun. Morgen zult u arriveren in Maun waar uw reis van start zal gaan.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Maun. Op het vliegveld zult u uw huurauto ophalen en vanuit hier rijdt u naar de Thamalakane River Lodge in Maun. De accommodatie waarin u gaat verblijven is een chalet met een prachtige uitzicht over de Thamakalane rivier. In de avond heeft u de mogelijkheid om te dineren in het restaurant van Thamakalane River Lodge. U kunt genieten van de prachtige zonsondergang bij het zwembad.

           

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u verder naar uw volgende bestemming; Nxamaseri Island Lodge. Het is een klein en exclusief kamp. Het bevindt zich op een eiland in een van de meest adembenemende gebieden ter wereld. De lodge biedt voornamelijk wateractiviteiten, boottochten  en Mokoro excursies aan.

          

Dag 4  Nadat u heerlijk heeft ontbeten heeft u verschillende activiteiten die u kunt gaan doen. In de morgen kunt u deelnemen aan de Mokoro excursie. De Makoro is het iconische symbool van de Delta geworden en is een populaire manier voor bezoekers om de Okavango te verkennen. Nxamaseri ligt dicht bij de magische Tsodillo Hills waar begeleide dagtochten worden aangeboden waar u aan kunt deelnemen. In de avond kunt u deelnemen aan de Sundowner Cruise.

Dag 5  Na het ontbijt rijdt u verder naar de Zambezi Regio. wanneer u bent gearriveeerd bij camp Kwando heeft u prachtig uitzicht over de Kwando rivier. Het kamp heeft twee verschillende kamertypes, chalets aan de rivier en grote boomhutten. Bij het kamp vindt u een grote rieten hut die beschikt over een restaurant en een bar.

          

 Dag 6  Vandaag kunt u op uw gemak ontbijten en heeft u een dag ter vrije besteding. Zambezi is de enige plek op aarde waar 4 landen elkaar kruisen namelijk Namibië, Angola, Botswana en Zimbabwe. Het is de thuisbasis van 450 verschillende diersoorten zoals de olifant die veel bezoekers trekt. Bij camp Kwando worden verschillende game drives en boottochten aangeboden waar u optioneel aan kunt deelnemen.

          

 Dag 7  Na het ontbijt vertrekt u richting Chobe naar de Chobe Safari Lodge. De Chobe Safari Lodge bevindt zich aan de oever van de Chobe rivier en biedt de mogelijkheid om Chobe,Victoria Falls en de Caprivici te bezoeken. Er worden verschillende excursies aangeboden zoals de Sunset Boat Cruise, dagtrip naar Victoria Falls en de 3- uur durende gamedrive door Chobe National Park.

          

Dag 8  Na het ontbijt kunt u een van de vele excursies die worden aangeboden gaan ondernemen.Er wordt een groot aantal verschillende excursies aangeboden zoals game drives, boot cruises, dagtochten en meer. U zou een dagtrip kunnen maken naar de Victoria Falls, hier vindt u de grootste watervallen van Afrika. In de avond zou u kunnen deelnemen aan een boottocht waar u kunt genieten van de zonsondergang.

          

Dag 9  Vandaag heeft u na het ontbijt weer de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende excursies. De Chobe Safari Lodge ligt langs de Chobe Rivier. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens met het Chobe National Park dat bekend staat om zijn diversiteit van wilde dieren. Safari’s zijn zowel per boot als via het land mogelijk. U kunt deelnemen aan een 3-uur durende gamedrive door het Chobe National Park.

          

 Dag 10  Na een vroeg ontbijt reist u verder naar Gweta, ook wel bekend als de toegangspoort tot de Makgadikgadi Pans. Het is mogelijk om in Gweta onder begeleiding een wandeling te maken of op een quad te rijden. U kunt genieten van een barbecue onder de afrikaanse sterrenhemel. U zult overnachten in Planet Baobab in een traditioneel geschilderde Kalanga hut.

          

Dag 11  Vandaag kunt u na het ontbijt een van de activiteiten gaan ondernemen die worden aangeboden. Het hele jaar door worden er activiteiten aangeboden zoals; begeleide bushwandelingen, Gweta bezoeken, stokstaartjes bekijken en baobabs lopen.

Dag 12  Na het ontbijt zou u het dorpje Gweta kunnen gaan bezoeken. Het is de juiste plek om de uitgestrekte zoutvlaktes te bezichtigen. U vindt hier nog veel elementen terug uit de steentijd. Tijdens het regenseizoen is er een groot aantal zebra’s en gnoes te vinden in Gweta. Er zijn hier roofdieren te vinden zoals de leeuw en het luipaard. Een uniek en interessant uitje naar dit dorp zal zorgen voor een onvergetelijke herinnering.

 Dag 13  Nadat u heeft ontbeten rijdt u terug naar Maun. U zult hier weer verblijven in de Thamkalane River Lodge. de lodge bevindt zich op 20 minuten afstand van het Moremi Game Reserve. De uitgestrekte moerassen en graslanden van dit reservaat hebben een grote aantrekkingskracht op wilde dieren. Wanneer u bij de Thamakalane River Lodge bent gearriveerd kunt u ontspannen bij het zwembad.

          

 Dag 14  Vandaag zult u weer terugkeren naar Nederland. Na het ontbijt pakt u uw spullen in en rijdt u naar het vliegveld van Maun. Hier levert u uw huurauto weer in. Daarna neemt u de vlucht van Maun naar Amsterdam. Hier zult u morgen arriveren.

 Dag 15  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Let op : Indien bovenstaande hotels niet beschikbaar zijn, wordt er in overleg met u een gelijkwaardig hotel geboekt.

 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.