Loading...
Home/Chili vakanties en rondreizen, Reisthema huwelijksreizen, Reisthema privéreizen/Chili 18-daagse individuele rondreis in Harmony with the Nature

Project Description

Vakantie Chili: 18-daagse rondreis
(individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

Tijdens deze reis zult u merken dat Chili een land van extremen is. Er is dan ook sprake van een grote variatie aan ecosystemen van noord naar zuid en van oost naar west. In het noorden is er de kale en droge Atacama woestijn met de droogste plek op aarde. Hier is nog nooit neerslag gemeten. Meer naar het zuiden loopt het landschap langzaam over in begroeide steppes, koele bosgebieden en tenslotte toendra’s en gletsjers in het uiterste zuiden. U zal met al deze facetten kennismaken tijdens onze reis.

De 18-daagse rondreis Chili is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Chili heeft als hoofdstad Santiago de Chile. Het land heeft 17 miljoen inwoners en ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De Juan Fernandez-archipel, de Desventuradas eilanden, Sala y Gomez en Paaseiland behoren ook tot Chili. Monte Verde is de vroegst bewoonde plek in Chili, al zo’n 12.500 jaar geleden. Deze plek werd bewoond door Indianenstammen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Patagonië

Patagonië is een dunbevolkte regio die ligt in het uiterste zuiden van Zuid-Amerika, zowel in Argentinië als in Chili. Patagonië heeft twee kusten: aan de Stille Oceaan en aan de Atlantische Oceaan. De Colorado en de  Barrancas rivieren, die lopen van de Andes naar de Atlantische Oceaan, worden beschouwd als de noordelijke grens van  Argentijns Patagonië. De grenzen van dit gebied zijn namelijk niet officieel vastgelegd. De 1e Europeaan die Patagonië aandeed was de Portugese wereldreiziger Magellaan. Men weet niet precies waar de naam Patagonië vandaan komt. Onderzoeker Miguel Doura beweert dat de naam mogelijk is afgeleid van de oude Griekse regio Paflagonia.

Atacama

De Atacama is een zeer droge woestijn van 970 km lang, in het uiterste noorden van Chili in de regio Atacama. Er zijn ook nog kleinere delen en die liggen in Peru, Bolivia en Argentinie. Op sommige plekken van de Atacama bloeien prachtige woestijnbloemen maar er zijn ook delen waar nog nooit neerslag is geregistreerd waardor er geen leven mogelijk is. Op verschillende plekken in de woestijn zijn rotstekeningen gevonden maar men weet nog steeds niet precies wie die gemaakt hebben. Houd er rekening mee dat het in de Atacama ’s ochtends vroeg en ’s avonds erg koud wordt.

Torres del Paine National Park

Het Torres del Paine National Park is een park dat in het zuiden van Chili ligt. Het bestaat uit bergen, gletsjers, meren en rivieren. Torres del Paine National Park ligt 112 km ten noorden van Puerto Natales en 312 km ten noorden van Punta Arenas. In 1959 werd het park opgericht als Parque Nacional de Turismo Lago Grey, maar het kreeg in 1970 zijn huidige naam. Het staat bekend om haar uitgestrekte natuur met schitterende vergezichten en besneeuwde bergtoppen.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

Chili 18 dagen rondreis CH1801

Routekaart Chili Zuid Amerika 18 dagen

 • Vlucht Amsterdam – Santiago de Chile v.v. per Lan Chili
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle genoemde binnenlandse vluchten
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Vervoer per bus met internationale gasten en Engels sprekende gids
  (bij individuele reis per openbaar vervoer, huurauto of privé chauffeur)
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Genoemde maaltijden
 • Alle genoemde transfers en busritten
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Groepreis 3* hotels
November dagelijks € 4.374
December dagelijks € 4.555
Januari – mei dagelijks € 4.433
Juni – oktober dagelijks € 4.503
1 persoonskamer 3* € 1.033

Minimum aantal deelnemers: 2

U reist in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids.

De klimaten in Chili, van de woestijn in het noorden tot aan Patagonie in het uiterste zuiden, gaan geleidelijk in elkaar over. In het noorden van Chili stijgt de temperatuur aan de kust en in de dalen overdag tot 25 ºC. In het binnenland heerst een woestijnklimaat met vrijwel geen regen. Centraal Chili heeft een ideaal klimaat. In het ‘kleine zuiden van Chili’ is het klimaat wisselvallig en valt er veel neerslag. Het is er echter niet koud. In het noordelijk deel van het ‘Grote zuiden van Chili’ (Patagonië) regent het vaak en hevig. In Zuid-Patagonië is het weer zeer wisselvallig en stormachtig, maar het regent er minder. Paaseiland en Robinson Crusoë eiland hebben gedurende het gehele jaar een subtropisch klimaat.
In Chili valt het voorjaar van september tot december, de zomer van december tot maart, de herfst van maart tot juni en de winter van juni tot september. Het noorden van Chili en Paaseiland kunnen gedurende het gehele jaar bezocht worden. De beste reistijd voor Centraal Chili is van oktober t/m april, de skigebieden van juni t/m september, het kleine zuiden van september t/m april en Patagonië van oktober t/m april.
Voor het reizen naar Chili heeft u een geldig paspoort nodig, dat na aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig. Bij aankomst in Chili ontvangt u (gratis) een toeristenkaart, die geldig is voor een verblijf van 90 dagen.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Santiago.

Dag 2  Aankomst Santiago. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

Dag 3  Na het ontbijt gaat u de hele dag een citytour door Santiago de Chile maken. U bezoekt de oude en de nieuwe wijken van de stad, gaat naar het Pablo Neruda Museum en eindigt bij Pueblito los Dominicos, de grootste kunstnijverheidsmarkt van Santiago.  De overnachting zal plaatsvinden in Santiago.

          

Dag 4  Na het ontbijt gaat u ’s ochtends naar de wijgaarden van Concha y Toro. U bezoekt de Maipo River valley, de beroemde wijnkelders, het museum en natuurlijk wordt er geproefd. ’s Middgs bent u vrij.  De overnachting zal plaatsvinden in Santiago de Chile.

Dag 5  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht Santiago de Chile – Calama. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro de Atacama.

         

Dag 6  Na het ontbijt gaat u de hele dag naar Toconao, Atacama Salt Lake met de flamingo’s en bij zonsondergang gaat u naar Moon Valley, inclusief lunchpakket. De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro.

Dag 7  Al vroeg gaat u naar de El Tatio Geysers alwaar u uw ontbijtpakket nuttigt. Hierna gaat u naar het dorpje  Muchuca. De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro.

Dag 8  Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in San Pedro.

Dag 9  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht via Santiago naar Punta Arena. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar Puerto Natalis. In Otway Sound gaat u een kolonie pinguins bekijken (open van 15 okt-31 mar). De overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

          

Dag 10  Na het ontbijt gaat u de hele dag naar de Serrano en Balmaceda Gletsjers en vaart u over de Ultima Esperanza Fjord (van 1 okt – 31 mar). U ziet zeeleeuwen, cormoranten en andere watervogels en maakt een wandeling over de gletsjer. Onderweg krijgt u een snack. De overnachting zal plaatsvinden in Puerto Natales.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Torres del Paine National Park. Onderweg bezoekt u de Milodon Cave en worden er fotostops gemaakt. U overnacht net buiten Torres del Paine National Park, aan de Rio Serrano.

Dag 12  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. Er zijn vele verschillende excursies waar u optioneel aan mee kunt doen. U overnacht net buiten Torres del Paine National Park, aan de Rio Serrano.

Dag 13  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. Er zijn vele verschillende excursies waar u optioneel aan mee kunt doen. U overnacht net buiten Torres del Paine National Park, aan de Rio Serrano.

Dag 14  Na het ontbijt gaat u terug naar Punta Arenas, waar u de rest van de middag vrij bent. De overnachting zal plaatsvinden in Punta Arenas.

           

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Punta Arenas – Santiago de Chile zal plaatsvinden. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago de Chile.

Dag 16  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Santiago de Chile.

Dag 17  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Santiago de Chile – Amsterdam zal plaatsvinden.

Dag 18  Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.