Loading...

Project Description

Vakantie Vietnam: 22-daagse individuele rondreis

Uw reis begint in Hanoi en met verschillende vervoermiddelen reist u naar het zuiden om te eindigen in Ho Chi Minh City. Zo krijgt u een afwisselende reis waarbij u met allerlei facetten van het land kennis maakt; steden, dorpen, bergen, strand etc. Het grootste verschil met onze 16-daagse reis is het feit dat u in deze reis naar Sapa en omgeving reist. Hier bezoekt u lokale markten en ontmoet u verschillende bergvolken.Later in het zuiden overnacht u ook een keer bij de lokale bevolking thuis. Op die manier willen we u niet alleen de toeristische hoogtepunten laten zien maar echt laten kennis maken met het Vietnamese leven en de Vietnamese bevolking.

De 22-daagse rondreis Vietnam is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Vietnam is wat minder toeristich dan zijn buurland Thailand, maar de ongerepte natuur en het altijd aanwezige water zorgen voor een bijzondere sfeer. Met name in de Mekong delta is het water overal en leeft en werkt men ook op het water. Markten, dorpen, alles treft men hier aan. Daarnaast heeft Vietnam 2 grote steden met historische bezienswaardigheden zoals Ho Chi Minh’s mausoleum en de Cu Chi Tunnels. Tel daarbij op de prachtige stranden in het midden van het land en je hebt de ideale mix voor een boeiende, afwisselende vakantie.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Temple of Literature

De Tempel van de Literatuur is gebouwd in 1070, toen Ly Thanh Tong de keizer was. Het is één van de vele tempels in Vietnam die is gewijd aan Confucius. Binnen treft u een pagode aan met een vijver en vele beelden er omheen. Het was hier dat de 1e universiteit van Vietnam gesticht werd in 1076. Studenten uit het hele land kwamen hier het Confusionisme, literatuur en dichtkunst studeren. De namen van de meest uitmuntende studenten worden op stenen zuilen vermeld.

Thien Mu Pagode

De Thien Mu Pagode is een historische tempel in de stad Hue, aan de oever van de Perfume River. Hij heeft zeven verdiepingen en is het hoogste religieuze gebouw in Vietnam. Omdat hij van grote betekenis was voor iedereen, hebben alle koningen de tempel laten renoveren waardoor hij in goede staat is gebleven. In de tempel is het marmeren beeld van een schildpad met een stele op zijn rug opvallend. Het staat symbool voor een lang leven.

Thang Long Citadel

Deze citadel ligt midden in Hanoi, maakt onderdeel uit van de Imperial Citadel en staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Eeuwenlang is hij het militaire centrum van het land geweest. Het complex bestaat uit poorten, torens, paleizen en citadels. Niet alleen architectonisch is het complex interessant maar ook archeologisch. Men heeft hier vele voorwerpen opgegraven. Het is een heerlijke plek om het hectische Hanoi even te ontvluchten; men kan er heerlijk wandelen en fotograferen.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Alle genoemde binnenlandse vluchten
 • 3* of 4* Accommodaties in een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • 1 overnachting aan boord van een Junk in een 2-pers. hut met bad/douche en toilet
 • 1 overnachting bij een lokale familie (zeer eenvoudig)
 • 2 overnachtingen in de trein (Fanispan, Livitrans) in een 2 of 4 pers. cabine (soft sleeper)
 • Airconditioned vervoer gedurende de rondreis met Engelssprekende chauffeur/reisleider
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Visumbrief
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam – Hanoi en Ho Chi Minh City – Amsterdam per Vietnam Airlines via Parijs
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten (US$ 40.00 p.p., op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de tourguide)
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 3.172 € 3.643
December dagelijks € 3.420 € 1.556
Januari – mei dagelijks € 3.172 € 3.643
Juni – oktober dagelijks € 3.301 € 3.772
1 persoonskamer € 709 € 1.126

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.
Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Schiphol Airport naar Hanoi.

Dag 2  Bij aankomst in Hanoi krijgt u een transfer naar uw hotel. U krijgt een welkomstdrankje en uitleg over de tour. Dan gaat u een tocht door de stad maken per cyclo en ’s avonds bezoekt u een Vietnamees waterpoppenspel. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

    

Dag 3  Na het ontbijt maakt u een citytour en bezoekt u o.a. het Ho Chi Minh Mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de One Pillar Pagode, de Temple of Literature en het Ethnologisch Museum )gesloten op maandag). Tot slot gaat u naar Hoan Liem Lake en maakt u een wandeling door het historische gedeelte van de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

Dag 4  Na het ontbijt reist u naar Halong Bay waar u eerst aan boord van de boot gaat lunchen. Dan maakt u een boottocht tussen de wonderlijke rotsen door en gaat u de grotten ontdekken of kunt u gaan zwemmen. Dan gebruikt u het diner aan boord en kunt u gaan nachtvissen. De overnachting zal aan boord plaatsvinden.

    

Dag 5  Na het ontbijt gaat u met kleinere bootjes de grotten bewonderen waarna de lunch aan boord volgt. Op weg naar Hanoi bezoekt het Dong Trieu keramiek-centrum en in de hoofdstad wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Lao Cai. De overnachting zal plaatsvinden aan boord van de trein.

Dag 6  Na aankomst in Lao Cai wordt u opgewacht door een nieuwe auto met chauffeur en gids en rijdt u naar de Can Cau markt in de bergen (alleen op zaterdag). Hierna gaat u in een lokaal restaurant ontbijten. ’s Middags maakt u een wandeling naar Ban Pho waar de Flower H’Mong wonen, een lokale bevolkingsgroep.Dan reist u terug naar Sapa. De overnachting zal plaatsvinden in Sapa.

     

Dag 7  Na het ontbijt gaat u verder de bergen in naar Lao Chai en de Ta Van Hamlets. Hier ziet u hoe de H’Mong en de Day leven. U ziet hun dorpen en hun huizen midden in de natuur en de bergen. ’s Middags bezoekt u de Ham Rong Mountains en maakt u een wandeling door Cat Cat village. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Sapa.

Dag 8  Na het ontbijt bezoekt u Sapa en Ta Phin, daarna heeft u de middag ter vrije besteding. U kunt bijv. de markt bezoeken. Aan het einde van de middag krijgt u een transfer naar het treinstation van Lao Cai alwaar u de trein neemt naar Hanoi. De overnachting zal plaatsvinden aan boord van de trein.

    

Dag 9  ’s Ochtends komt u aan in Hanoi alwaar u wordt opgewacht door de gids. Hij brengt u naar een hotel voor het ontbijt. Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Hanoi voor uw vlucht naar Hué. Na aankomst in Hué maakt u met een Dragonboat een tocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en de King Ming Mang tombe. De overnachting zal plaatsvinden in Hué.

Dag 10   Na het ontbijt bezoekt u de tombe van King Khai Dinh en de Imperial Citadel. Dan rijdt u over de Hai Van Pass naar Da Nang. Hier bezoekt u het Museum of Cham Sculpture. Dan rijdt u naar Hoi An waar u kunt genieten van art galleries, keramiek winkeltjes en naaiateliers. Laat gerust een kledingstuk op maat maken. Het is snel klaar en kost erg weinig. De overnachting zal plaatsvinden in Hoi An.

     

Dag 11   Na het ontbijt gaat u naar My Son, een voormalige hoofdstad met vele historische gebouwen. ’s Middags maakt u een citytour door Hoi An met haar prachtige gerestaureerde huizen, winkels en Japanse brug. De overnachting zal plaatsvinden in Hoi An.

Dag 12   Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Nha Trang. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Nha Trang.

    

Dag 13   Na het ontbijt bezoekt u de 7e eeuwse Cham Tower en het Oceanografisch Instituut. Daarna maakt u een boottocht door de Nha Trang Bay en krijgt u een heerlijke seafood lunch op Mieu Island. U gaat weer terug naar Nha Trang voor de overnachting.

Dag 14   Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Nha Trang.

Dag 15   Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding totdat u een transfer naar de luchthaven krijgt voor uw vlucht naar Ho Chi Minh City. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

    

Dag 16   Na het ontbijt maakt u een citytour door Ho Chi Minh City. Zo bezoekt u de Notre Dame en de Chinese wijk met de oudste pagode. Hierna heeft u de middag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

Dag 17   Na het ontbijt gaat u naar Tay Ninh om een Cao Dai tempel te bezoeken en een ceremonie bij te wonen. ’s Middags bezoekt u Cu Chi, het gebied dat een belangrijke rol speelde in de strijd tegen de Fransen en de Amerikanen. Centraal staat het enorme netwerk van tunnels dat wel 250 km lang was. U mag zelf in een tunnel kruipen. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

     

Dag 18   Na het ontbijt gaat u naar de Mekong Delta, het meest vruchtbare gebied van het land. Per boot gaat u naar de floating Cai Be market. Dan maakt u een fietstocht langs het water, door de fruittuinen en door de lokale dorpjes. De overnachting zal plaatsvinden in Vinh Long bij een lokale familie thuis en zij zullen u vertellen over de lokale keuken d.m.v. een kook-demonstratie. Samen gebruikt u het diner.

Dag 19   Na het ontbijt bezoekt u Vinh Long en maakt u een boottocht over de Co Chien river. Dan vertrekt u naar Can Tho dat bekend staat om haar rijstteelt. De middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Can Tho.

    

Dag 20   Na het ontbijt gaat u per boot naar Cai Rang floating market en bezoekt u een lokale familie en hun fruittuin. Daarna vertrekt u naar Ho Chi Minh City. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

Dag 21   Na het ontbijt heeft u wat vrije tijd om nog wat inkopen te doen. Daarna krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 22  Vandaag komt u aan in Amsterdam.

 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.