Loading...

Project Description

Vakantie Vietnam: 16-daagse individuele rondreis

Deze zeer afwisselende reis voert u door geheel Vietnam, van noord naar zuid waarbij 1 binnenlandse vlucht en 2 treinreizen gemaakt worden. Er wordt overnacht in middenklasse hotels. U bezoekt bekende highlights maar ook de minder bekende excursies worden gemaakt. U maakt veel boottochten in dit waterrijke land en we laten u kennismaken met de lokale bevolking en haar leven. Natuurlijk geniet u ook een paar nachten aan het strand.

De 16-daagse rondreis Vietnam is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Vietnam is wat minder toeristisch dan haar buurland Thailand, maar de ongerepte natuur en het altijd aanwezige water zorgen voor een bijzondere sfeer. Er hebben vele historische gebeurtenissen plaatsgevonden en de toerist is nu aan het ontdekken wat voor verborgen juweel het land eigenlijk is. De natuur, de cultuur en de gastvrije bevolking maken Vietnam tot een verrassende bestemming. Tel daarbij op de prachtige stranden die het land rijk is en je hebt de ideale mix voor een afwisselende, interessante maar heerlijke vakantie.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Imperial City Hue

De Imperial City is de plek waar lange tijd de keizers van het land verbleven met hun entourage. Het is een ommuurde vesting met paleizen en gebouwen, gelegen in de stad Hue. Hue is de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het complex was vele malen groter maar is helaas deels verloren gegaan tijdens gevechten met Fransen en Amerikanen. Het wordt beschermd door versterkte wallen, 2 km bij 2 km en omringd door een gracht. Binnen in de Imperial City is nog de Purple City, een afgesloten gebied waar alleen de allerbelangrijkste mensen mochten komen.

Halong Bay

Halong Bay is een baai in het noorden van Vietnam die omgeven wordt door steile karstrotsen. Er zijn honderden rotseilandjes, de meeste onbewoond. Door de erosie zijn ze afgesleten in bijzondere vormen en hebben zich veel grotten gevormd. Met name de stalactieten in deze grotten zijn wereldberoemd. Halong Bay is een bekende toeristische bezienswaardigheid en de baai staat op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Cu Chi Tunnels

De Cu Chi Tunnels is een immens netwerk van ondergrondse tunnels in het district Củ Chi in Ho Chi Minh City. Het complex is onderdeel van een nog groter tunnelnetwerk dat vrijwel onder het gehele land doorloopt. De tunnels waren belangrijke militaire locaties tijdens de Vietnam oorlog. Daarvoor, vlak na de 2e Wereldoorlog, werden ze al gebouwd door tegenstanders van het Franse regime.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Hanoi en Ho Chi Minh City – Amsterdam met Vietnam Airlines via Parijs
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vlucht Hanoi – Hué met Vietnam Airlines
 • Rondreis volgens programma
 • 3* of 4* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • 1 Overnachting aan boord van een Junk
 • 1 Overnachting aan boord van de trein (4 pers. couchette)
 • Maaltijden volgens programma
 • Trein Da Nang – Nha Trang, Nha Trang – Ho Chi Minh City in airconditioned trein
 • Airconditioned privé vervoer
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale Engels sprekende gidsen tijdens de excursies
 • Engelssprekende chauffeur/reisleider tijdens de gehele reis
 • Engelssprekende gids gedurende de hele reis
 • Alle genoemde transfers
 • Visumbrief
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten US$ 40.00 p.p. op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de gids)
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 2.603 € 2.984
December dagelijks € 2.706 € 3.167
Januari – mei dagelijks € 2.603 € 2.984
Juni – oktober dagelijks € 2.691 € 3.072
1 persoonskamer € 466 € 846

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.

Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2  Bij aankomst in Hanoi wacht onze agent u op en krijgt u een transfer naar uw hotel. In het hotel krijgt u een welkomstdrankje en wat uitleg over de tour. ’s Middags maakt u een citytour per cyclo en ’s avonds bezoekt u een Vietnamees waterpoppenspel. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

      

Dag 3  Na het ontbijt maakt u een citytour en bezoekt u o.a. het Ho Chi Minh Mausoleum (gesloten op maandag en geheel oktober en november), de One Pillar Pagode, the Temple of Literature en het Ethnologisch Museum (gesloten op maandag). Tot slot gaat u naar Hoan Kiem Lake en de historische wijk van Hanoi. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

Dag 4  Na het ontbijt wordt u naar Halong Bay gebracht en gaat u aan boord van een junk, een traditionele houten boot. U maakt de hele dag een boottocht over de Halong Bay waarbij de eilandjes en de grotten bezocht worden. U gebruikt de lunch en het diner aan boord. ’s Avonds kunt u nachtvissen. De overnachting zal aan boord plaatsvinden.

     

Dag 5  Na het ontbijt gaat u kleinere bootjes de grotten bezoeken waarna een lunch volgt. Op weg naar Hanoi bezoekt u het Dong Trieu keramiek-centrum. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

Dag 6  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Hué. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. Dan maakt u een boottocht over de Perfume River naar Thien Mu Pagode en de Koning Ming Mang tombe. Transfer terug naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Hué.

     

Dag 7  Na het ontbijt bezoekt u de tombe van Koning Khai Dinh en de Imperial City. Hierna wordt u naar Da Nang gebracht, over de Hai Van Pass. In Da Nang bezoekt u het Museum van Cham Sculpture. U eindigt de dag in Hoi An, een handelsplaatsje met oude steegjes en straatjes. Hier kunt u genieten van de kleine winkeltjes, art galleries en ambachtslieden. De overnachting zal plaatsvinden in Hoi An.

Dag 8  Na het ontbijt brengt u nog een kort bezoekt aan Hoi An maar gaat dan naar het treinstation voor uw reis per dagtrein naar Nha Trang. Bij aankomst laat in de avond, krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Nha Trang.

     

Dag 9  Na het ontbijt bezoekt u de 7e eeuwse Cham Tower en het Oceanografisch Instituut. Dan maakt u vanaf de haven van Cau Da een boottocht door de Nha Trang Bay. De overnachting zal plaatsvinden in Nha Trang.

Dag 10  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Nha Trang.

Dag 11  Na het ontbijt dient u de kamer rond 12.00 uur te verlaten maar heeft u nog een vrije dag aan het strand. Eind van de dag krijgt u een transfer naar het treinstation voor uw nachttrein naar Ho Chi Minh City. Overnachting aan boord van de trein.

     

Dag 12  Bij aankomst vroeg in de ochtend krijgt u een transfer naar het hotel. Na het ontbijt kunt u wat rusten en dan krijgt u een citytour door Ho Chi Minh City. U bezoekt de Notre Dame, de Chinese wijk met de markt en de Cu Chi tunnels. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u naar de Mekong Delta, de vruchtbaarste regio van het land. U maakt een boottocht en bezoekt de Cai Be Floating Market. Daarna maakt u een fietstocht door de delta langs de velden en tuinen. Dan reist u verder naar Can Tho, het centrum van de rijstteelt. De overnachting zal plaatsvinden in Can Tho.

     

Dag 14  Na het ontbijt gaat u per boot naar de Cai Rang Floating Market en bezoekt u een lokale familie. U ziet de lokale fruittuinen en proeft verschillend fruit. ‘s Middags reist u weer terug naar Ho Chi Minh City. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

Dag 15  Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. U kunt wat laatste aankopen doen. Daarna krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16  Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.