Loading...

Project Description

 Vakantie Vietnam en Cambodja:  17-daagse individuele rondreis

U begint in Noord-Vietnam met een ontdekkingstocht door Hanoi en een boottocht in Ha Long Bay. De rotsformaties met grotten en baaien zijn ronduit spectaculair te noemen. Dan reist u per trein naar Hue, de keizerlijke stad en per auto over de Hai Vann pas naar Hoi An, de oude havenstad. Tot slot vliegt u naar Ho Chi Minh City en gaat u de Mekong delta op. Hier ervaart u uitgebreid hoe het leven op en rond het water verloopt. Tot slot vliegt u naar Siem Reap in Cambodja waar Angkor Wat natuurlijk voor de climax zorgt.

De 17-daagse rondreis Vietnam en Cambodja is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Deze twee buurlanden vormen een logische combinatie daar ze veel overenkomsten hebben. Het tropische landschap, het vele water en de enorme hoeveelheid tempels. Dit zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten voor deze rondreis. Samen met de prachtige stranden van Vietnam krijgt u tijdens deze reis een goede afwisseling van natuur en cultuur te zien. Ook in vervoermiddelen wordt er gevarieerd zodat u een goed beeld krijgt van beide landen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Imperial City Hue

De Imperial City in Hue is nog maar een fractie van wat het oorspronkelijk was. Helaas is er tijdens de oorlogen met de Fransen en de Amerikanen veel vernietigd. Het is het keizerlijke complex dat bestaat uit een residentie, tempels en paleizen. Begin 19e eeuw gaf keizer Gia Long opdracht tot de bouw van het geheel en het duurde 27 jaar voordat het af was. Eerst werd hij volledig uit aarde opgebouwd, later werd de aarde vervangen door stenen. De stad heeft een omtrek van 10 km en het hoogste gebouw is 6.60 m. hoog.

Tonle Sap Meer

Het Tonle Sap meer is een reusachtig groot meer op de laagvlakte van Cambodja. In de droge tijd is het meer al groot maar tijdens de regentijd zwelt het aan tot een grootte van maar liefst 26.000 m2.
Het meer is zeer visrijk en het is dan ook hier dat de 1e beschavingen van Cambodja zich ontwikkelden. In en rond het meer bevinden zich verschillende ecosystemen.
In Khmer taal betekent Tonle Sap letterlijk “groot zoet water”.

Ankor Wat

Angkor Wat is een tempelcomplex vlakbij Siem Reap in Cambodja en met 126 hectare het grootste religieuze monument ter wereld.  Het werd gebouwd in de 12e eeuw en was gewijd aan Vishnoe. In tegenstelling tot de meeste Khmer tempels is deze gericht op het westen en niet op het oosten waardoor men denkt dat het een funeraire tempel is.
De 5 opvallenden spitse torens moeten de kosmos voorstellen en zijn gebaseerd op de 5 toppen van de berg Meru. Deze torens zijn ook terug te vinden op de vlag van Cambodja.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Hanoi en Phnom Penh – Amsterdam met Vietnam Airlines via Parijs
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vluchten Da Nang – Ho Chi Minh City, Ho Chi Minh City – Siem Reap, Siem Reap – Phnom Penh
 • Rondreis volgens programma
 • Airconditioned vervoer
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Chauffeur tijdens de gehele reis
 • Engelssprekende gids gedurende de hele reis
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • 1x overnachting in een 2- pers.hut aan boord van een Junk
 • 1x overnachting in de Express trein (airco, softsleeper, 4-persoonshut)
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunches op dag 4 en 5
 • Diner op dag 4
 • Alle transfers van en naar de luchthavens en de stations
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Vertrekbelasting USD $ 25,- p.p.
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Vietnam visumkosten US$ 40.00 p.p. (Op de luchthaven te verkrijgen, neemt u ook een pasfoto mee). (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket, US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de tourguide). Cambodja visumkosten US$ 30,00 p.p. ter plaatse te betalen. Neemt u ook 2x pasfoto’s mee.
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Prijzen 2017- 2018 in €

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 2.917 € 3.140
December dagelijks € 3.149 € 3.374
Januari- mei dagelijks € 2.917 € 3.140
Juni – oktober dagelijks € 3.045 € 3.217
1 persoonskamer € 435 € 684

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.
Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Hanoi.

Dag 2 Aankomst Hanoi. U krijgt vanaf de luchthaven een transfer naar het hotel. Aangekomen in het hotel krijgt u een welkomstdrankje en uitleg over de reis. Hierna gaat u een citytour maken per cyclo, ’s avonds gaat u een uitvoering van een Vietnamees waterpoppenspel bijwonen. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

      

Dag 3 Na het ontbijt maakt u een citytour en bezoekt u o.a. het Ho Chi Minh Mausoleum (gesloten op maandag en vrijdag), de One Pillar Pagode en de Temple of Literature. Tot slot gaat u naar Hoan Liem Lake en maakt u een wandeling door het historische gedeelte van de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Hanoi.

Dag 4 Na het ontbijt reist u naar Halong Bay waar u eerst aan boord van de boot gaat lunchen. Dan maakt u een boottocht tussen de wonderlijke rotsen door en gaat u de grotten ontdekken of kunt u gaan zwemmen. Dan gebruikt u het diner aan boord en kunt u gaan nachtvissen. De overnachting zal aan boord plaatsvinden.

      

Dag 5 Na het ontbijt gaat u met kleinere bootjes de grotten bewonderen waarna de lunch aan boord volgt. Op weg naar Hanoi bezoekt het Dong Trieu keramiek-centrum en in de hoofdstad heeft u nog even wat vrije tijd om wat te winkelen. Dan wordt u naar het treinstation gebracht voor de treinreis naar Hue. De overnachting zal plaatsvinden aan boord van de trein.

 Dag 6 Na het ontbijt komt u aan in Hue. Hier krijgt u een transfer van het station naar het hotel, waar u een ontbijt krijgt. ‘s Middags maakt u met een Dragonboat een tocht over de Perfume River naar de Thien Mu Pagoda en de King Ming Mang tombe. De overnachting zal plaatsvinden in Hué.

      

Dag 7 Na het ontbijt gaat u naar Imperial Citadel en The Forbidden Purple City. Hierna gaat u over de Hai Van Pass naar Da Nang, waar u een bezoek brengt aan het Museum of Cham Sculpture. Op weg naar Hoi An maakt u nog een stop bij de Marble Mountains. De overnachting zal plaatsvinden in Hoi An.

Dag 8 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends een citytour maken door Hoi An en ’s middags heeft u een vrije middag. U kunt heerlijk genieten van het strand. De overnachting zal plaatsvinden in Hoi An.

       

Dag 9   Na het ontbijt krijgt u een transfer van het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar Ho Chi Minh City. Daar krijgt u een transfer van de luchthaven naar het hotel. ’s Middags kunt u zelf op onderzoek gaan door de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

Dag 10   Na het ontbijt maakt u een citytour door Ho Chi Minh City. Zo bezoekt u de Notre Dame en de Chinese wijk met de oudste pagode.  ’s Middags bezoekt u Cu Chi, het gebied dat een belangrijke rol speelde in de strijd tegen de Fransen en de Amerikanen. Centraal staat het enorme netwerk van tunnels dat wel 250 km lang was. U mag zelf in een tunnel kruipen. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

       

Dag 11   Na het ontbijt gaat u een boottocht maken over de Mekong langs de drijvende markt van Cai Be, gevolgd door een fietstocht en een lunch. U maakt kennis met het leven in de delta en ziet de vele fruittuinene. Natuurlijk mag u ook wat fruit proeven. De overnachting zal plaatsvinden in Can Tho.

Dag 12   Na het ontbijt gaat u per boot naar de drijvende markt van Cai Rang, waar u ook een bezoek brengt aan een lokale familie. De overnachting zal plaatsvinden in Ho Chi Minh City.

      

Dag 13   Na het ontbijt heeft u een vrije ochtend. Hierna krijgt u een transfer van het hotel naar de luchthaven, waar de vlucht Ho Chi Minh City – Siem Reap zal plaatsvinden. Aangekomen in Siem Reap krijgt u een transfer van de luchthaven naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Siem Reap.

Dag 14   Vroeg op om van de zonsopgang bij Ankor Wat te genieten. Daarna gaat u de hele dag dit geweldige tempelcomplex bewonderen en ontdekken met o.a. de Jungle Temple en de Bayon Temple. De overnachting zal plaatsvinden in Siem Reap.

      

Dag 15   Na het ontbijt gaat u een boottocht maken over het Ton Le Sap meer, het grootste meer van zuid-oost Azië. Hierna krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Siem Reap – Phnom Penh zal plaatsvinden. Aangekomen in Phnom Penh krijgt u een transfer van de luchthaven naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Phnom Penh.

Dag 16   Na het ontbijt gaat u naar het Toul Sleng Genocide Museum, de Killing Fields en de centrale markt. Hierna krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Phnom Penh – Schiphol Amsterdam zal plaatsvinden.

Dag 17   Aankomst Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.