Loading...
Home/Reisthema privéreizen, Vietnam vakantie en rondreizen/Vietnam 15-daagse rondreis ontdekking van het land

Project Description

Vakantie Vietnam 15-daagse rondreis ontdekking van het land

Vietnam kent meerdere gedeeltes die prachtig zijn om te bezoeken maar die vaak over het hoofd worden gezien. In deze rondreis gaat u juist deze plekken wel bezoeken. Hierbij kent u denken aan de plaatsen Hoa Binh en Da Nang. U bezoekt ook prachtige schilderachtige gebieden zoals Ha Long Bay en niet te vergeten het authentieke Hoi An.

De 15-daagse Vietnam rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Vietnam is een prachtige land en tijdens deze rondreis waarin u het land ontdekt zult u verschillende bezienswaardigheden gaan bezoeken. U reist per boot naar eilandjes, u gaat verschillende tempels bezoeken. U maakt meerdere stadstours die u de schoonheid van de steden laten zien. Vietnam heeft een eindeloze bezitting aan mooie authentieke tempels en boeddhistische beelden.Maar dat is niet het enige want de natuur van Vietnam is werkelijk waar adembenemend.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Hoa Binh

Nadat u een bezoek hebt gebracht aan Hanoi is Hoa Binh de perfecte bestemming, Waarom? Als u even klaar bent met de drukte in Hanoi zit u in Hoa Binh goed. Hoa Binh is omringd door verschillende prachtige natuurparken en heeft verder al het drukke achter zich gelaten. De omgeving en de natuur zullen ervoor zorgen dat u zelf helemaal tot rust komt. U kunt hier verschillende heuvelstammen bezoeken waaronder de Hmong en Thai.

Da Nang

Da Nang is een stad die zijn naam te danken heeft aan zijn ideale liging. De stad word onder andere beschouwd als het centrum van de werelderfgoedlijst. Da Nang heeft deze naam te danken doordat er maar liefst vier verschillende bezienswaardigheden omheen liggen die zichzelf een plaatsje op de lijst hebben weten te bemachtigen. Daarnaast biedt Da Nang zelf ook nog prachtige stranden en een levendige binnenstad.

Mekong Delta

Een rondreis door Vietnam is pas compleet als u een bezoek aan de Mekong Deltan hebt gebracht. Tijdens dit bezoek maakt u kennis met de oude manier van leven van de Vietnamezen. Wat het bezoek zo speciaal maakt is dat de rest van Vietnam aan het moderniseren is en dat de oude manier van leven in Vietnam nog maar zelden voorkomt. U zult over de Mekong Rivier per bootje de Mekong Delta gaan bezoeken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-persoonskamer met bad/douche en toilet
 • 1x nacht op een boot in een 2 persoonshut
 • Een overnachting in een nachttrein eerste klas
 • Air-conditioned vehicles & boats
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Excursies en entreegelden zoals vernoemd
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • 1x lunch aan boord van een boot op dag 10
 • Lokale Engelssprekende gids gedurende de rondreis
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting interntationale vlucht
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten US$ 40.00 p.p. op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de gids)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 1.640 € 1.962
December dagelijks € 1.606 € 2.133
Januari – mei dagelijks € 1.640 € 1.962
Juni – oktober dagelijks € 1.640 € 2.051
1 persoonskamer € 321 € 628

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.

Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam naar Hanoi. U zult morgen in Hanoi arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Hanoi. U wordt welkom geheten door onze lokale agent en naar uw hotel gebracht in Hanoi. Nadat u in het hotel algemene informatie heeft gekregen over de rondreis onder het genot van een welkomstdrankje zou u kunnen genieten van een vietnamees traditioneel “Water Pupperty” optreden.

Dag 3  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het mausoleum van de oud president van Ho Chi Minh. Hierna bezoekt u het museum van etnologie; Hoa Lo Prison museum. Na uw bezoek aan het museum zou u van de rust kunnen gaan genieten aan het Hoan Kiem meer. Ook is het mogelijk de Old Quarter van Hanoi te bezoeken. Uw overnachting vindt in Hanoi plaats.

Dag 4  Nadat u hebt ontbeten reist u door naar Ha Long Bay. U maakt een tussenstop in Hoa Lu waar u twee tempels gaat bezoeken die zijn toegeweid aan koning Dinh Tien Hoang. Hierna maakt u een romantische tocht over de rivier per roeiboot waarbij u de grotten van Tam Coc ontdekt. Uw overnachting vindt plaats in Ha Long Bay.

Dag 5  Na het ontbijt maakt u een boottocht langs verschillende soorten grotten. Na de boottocht reist u terug naar Hanoi. U maakt onderweg een tussenstop in het dorpje Dong Trieu waar u traditionele handwerken kunt bekijken. U zult in Hanoi overnachten.

Dag 6 U start uw dag met een ontbijt.Hierna trekt u naar het westen van Vietnam toe; Hoa Binh. Dit is een afgezonderd dorpje dat behoort tot een inheemse stam genaamd de Muong en Dao. U zult zich verbazen over de gastvrijheid van de inwoners van het dorp. Na uw bezoek gaat u terug maar Hanoi, hier neemt u de nachttrein naar Hue waar u morgen zult arriveren.

Dag 7  In de ochtend arriveert u in Hue. U heeft hier even de mogelijkheid te ontspannen en tot rust te komen na de lange treinreis. Nadat u bent uitgerust gaat u de Imperial Citadel bezoeken en de tombe van de koning Khai Dinh. Per boot gaat u de Perfume river verkennen, de eerste stop die u met de boot maakt zal bij Thien Mu zijn, dit is één van Vietnam zijn oudste pagodes. U brengt ook een bezoek aan de magnifieke tempel van koning Ming Mang, u kunt een wandeling maken door de prachtige tuinen bij de tempel. uw overnachting vindt plaats in Hue.

Dag 8  Nadat u hebt ontbeten rijdt u richting Da Nag waar u het beroemde Cham Museum gaat bezoeken en de Marble Mountains. De Marble Mountains hebben een prachtig panoramisch uitzicht over de Zuid Chinese zee. Uw overnachting vindt in Hoi An plaats.

Dag 9  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Da Nang gebracht. Vanuit hier neemt u uw comfortabele vlucht naar Nha Trang. Eenmaal gearriveerd op het vliegveld van Nha Trang wordt u welkom geheten door onze lokale gids die u naar uw hotel zal brengen in Nha Trang. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U zou een bezoek kunnen brengen aan de bekende zandstranden van Nha Trang. Uw overnachting vindt in Nha Trang plaats.

Dag 10  U start uw dag met een ontbijt. Hierna bezoekt u de Po Nagar tempel. Vervolgens maakt u een wandeling langs de prachtige flora en fauna rondom de tempel. Hierna gaat u naar Nha Trang baai om vervolgens langs verschillende eilandjes te varen, u komt langs prachtig doorzichtig water en grote bergachtige eilanden. De lunch zal worden gehouden op het Mieu Eiland waar u kunt genieten van verse gerechten uit de zee voordat u terugkeert naar het vaste land. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U zult overnachten in Nha Trang.  

Dag 11  Na het ontbijt heeft u de tijd om te genieten aan het strand. Aan het einde van de middag wordt u naar het vliegveld va Nha Trang gebracht. Vanuit hier neemt u de comfortabele vlucht naar Ho Chi Minh. U wordt naar uw hotel in Ho Chi Minh gebracht voor uw overnachting.

Dag 12  Na het ontbijt kunt u Ho Chi Minh ontdekken met zijn rijke aanbod aan bezienswaardigheden. U zou een bezoek kunnen brengen aan  de Norte Dame kathedraal, de US ambassade en aan Ho Chi Minh City’s Chinatown . In de middag gaat u het ondergrondse netwerk van de Cu Chi tunnels bezoeken. Hierna keert u terug naar Ho Chi Minh voor uw overnachting.

Dag 13  U start uw dag met een ontbijt, hierna reist u naar My Tho. Per boot reist u naar het eiland, eenmaal aangekomen op het eiland zult u al snel ontdekken dat het een tropisch paradijs is. Er worden verschillende soorten tropisch fruit verbouwd. Uw overnachting vindt plaats in Ho Chi Minh

Dag 14  U heeft na het ontbijt een dag ter vrije besteding. Later op de dag wordt u naar het vliegveld van Ho Chi Minh gebracht. Vanuit hier neemt u de comfortabele vlucht naar Amsterdam, u zult morgen op Amsterdam Schiphol arriveren.

Dag 15  vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.