Loading...
Home/Reisthema privéreizen, Vietnam vakantie en rondreizen/Vietnam 12-daagse rondreis hoogtepunten van het land

Project Description

Vakantie Vietnam 12-daagse rondreis hoogtepunten van het land

Tijdens deze rondreis langs de highlights van Vietnam zult u in aanraking komen met verschillende een totaal andere cultuur, eetgewoontes en bouwstijlen. Met de brede geschiedenis die wereldwijd bekend is over de verschillende oorlogen maakt dit Vietnam een zeer interessant land.

De 12-daagse Vietnam rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Vietnam, een land dat vooral bekend staat onder de backpackers. De reden waarom het zo bekend is is door het heerlijk eten (wat het lekkerst is bij de straatkraampjes), de prachtige authentieke gebouwen en de gastvrijeheid. Dit samen maakt Vietnam het zeker het bezoeken waard!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Hanoi

De hoofdstad van Vietnam en de op 1 na grootste stad van het land, Hanoi. Een stad die zijn weg probeert te banen naar een moderne stad, maar er nog net niet is. Gelukkig maar ook! Want de leuke oude wijkjes zijn hierdoor nog in zijn oude staat en gevuld met leuke barretjes, restaurantjes en straateettentjes.

Hoi An

Hoi An is een van de meest bekendste authentieke steden van Vietnam en is totaal afwijkend van de twee andere steden. Dit komt doordat zij in de oorlog met Amerika over het hoofd zijn gezien, waardoor de echt oude gebouwen nog staande zijn. Dit samen met het heerlijke eten en leuke haven is dit zeker het plaatsje op de werelderfgoedlijst waard.

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minhstad, ookwel bekend als de voorgaande naam ‘Saigon’, dat zo door de Franse is benoemd. Ho Chi Minhstad is het toeristische centrum aangezien 70% van alle bezoekers van Vietnam hier langs komt, wat zeker ook niet raar is. Ho Chi Minh heeft zeer veel toeristische trekpleisters te bieden en rondom de stad zijn die er ook, denk maar aan de Tunnelcomplexen van Củ Chi.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Binnenlandse vlucht Ha Noi – Hue met Vietnam Airlines
 • Rondreis volgens programma
 • 3* of 4* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt + één lunch
 • Airconditioned privé vervoer
 • Alle genoemde excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale Engels sprekende gidsen tijdens de excursies
 • Engelssprekende chauffeur/reisleider tijdens de gehele reis
 • Engelssprekend gids tijdens de gehele reis
 • Alle genoemde transfers
 • Visumbrief
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam – Hanoi en Ho Chi Minh City – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Vertrekbelasting US$ 12,- p.p.
 • Visumkosten US$ 40.00 p.p. op de luchthaven te verkrijgen. Neemt u ook een pasfoto mee. (US$25,- ter plaatse te betalen aan het loket,US$ 15,- ter plaatse te betalen aan de gids)
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 1.317 € 1.570
December dagelijks € 1.377 € 1.718
Januari – mei dagelijks € 1.317 € 1.570
Juni – oktober dagelijks € 1.377 € 1.627
1 persoonskamer € 264 € 585

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Door de uitgestrektheid van het land is er een groot verschil tussen het noorden en het zuiden. Het noorden heeft koude winters en hete zomers met een zeer hoge luchtvochtigheid. De regenperiode is van augustus tot en met november. Het zuiden heeft een vrij constant klimaat. Het gehele jaar door ligt de temperatuur er rond 25°C.

Voor het reizen naar Vietnam heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig dient te zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van een maand. Dit visum kunt u bij aankomst op de luchthaven kopen (US$ 40.00 p.p.). Neemt u ook een pasfoto mee. Tevens dient u een “visumletter” te overleggen, die u van tevoren van onze lokale agent krijgt.

 Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar Hanoi vanaf Amsterdam. Zonder overstappen is dit ongeveer een 14 uur durende vlucht.

Dag 2  Bij aankomst bij Hanoi Noi Bai Airport, zult u per transfer worden gebracht naar uw hotel. Na het welkoms drankje en wat algemene informatie, zult u kunnen genieten van een oud Vietnamees traditioneel “Water Pupperty”.

Dag 3  U zult beginnen in de ochtend met een bezoek aan het mausoleum van de oud president van Ho Chi Minh. Dit zal vervolgd worden door een tour door het museum van etnologie, Hoa Lo Prison museum. Hierna zult u kunnen genieten van de rust van het Hoan Kiem meer, hier kunt u eventjes rustig de tijd pakken om ook het Old Quarter van Hanoi te bezoeken.

Dag 4  Reis door naar Ha Long Bay, hier zullen we even aan wal gaan met onze boot en genieten van het luxueze zeevoedsel. Hierna zullen we langs de Limestone Islets varen en dan meteen de wonderbaarlijke grotten ontdekken. Later in de middag zullen we terug gaan naar het vasteland en nog een klein eindje moeten rijden naar ons hotel.

Dag 5  Na het ontbijt zullen we terug gaan naar Hanoi, met een tussenstop in het doprje Dong Trieu om hier de geheimen van de traditionele handwerken te ontdekken. Hierna vervolgt de reis naar het Noi Bai Airport, voor een vlucht naar Hue, hierna zult u vervolgens de rest van de avond vrij hebben om of wel de stad te ontdekken, of eventjes lekker uit te rusten.

Dag 6  In de ochtend zult u een bezoek brengen aan de Imperial Citadel, de drukke Dong Ba markt en cruise over de Perfume rivier de Thien Mu Pagoda. Hierna vervolgt een bezoek aan de tombe van de oud koning Ming Mang. Waarna we later door reizen richting Hoi An met als tussen stop Da Namg.

Dag 7  U zult de dag beginnen met een wandeling door het historische centrum van Hoi An, waar de oude gebouwen hier een prachtige plaatje tot stand brengen. U zult verder gaan naar de lokale markt en de indrukwekkende Japanse brug. De middag zal u vervolgens voor u zelf hebben om te doen wat u zelf wilt. U kunt ervoor kiezen om deze te besteden aan het verder verkennen van de stad, of even tot rust te komen op de schitterende stranden van Hanoi, Cua Dai Beach.

Dag 8  U zult in de ochtend Hoi An verlaten voor Ho Chi Minh, onderwegg zult u verschillende stops maken die het zeker waard zijn. Hierbij heb ik het over de Marble Mountains, Pagodas, de verschillende grotten en de prachtige velden die tot aan de horizon reiken. Hierna vervolgt de vlucht naar Ho Chi Minh, en zult u de rest van de dag voor u zelf hebben te besteden.

Dag 9  In de ochtend zult u de markt gaan bezoeken en de weelderige pagodes van Cho Lon, vervolgens zult u van hieruit doorgaan naar de Norte Dame kathedraal en de andere bezienswaardigheden van deze grootse stad. In de middag zult u het ondergrondse netwerk van tunnels gaan bezoeken, de Cu Chi tunnels. Dit eenmaal gedaan, keert u terug naar Ho  Chi Minh voor de overnachting.

Dag 10  U zult u dag beginnen met het vervolgen van uw reis naar My Tho, u zal per boat over een machtig rivier moeten oversteken waarna bij aankomst op het eiland zal het een werkelijk tropisch fruit paradijs zijn. Hier verbouwen ze meerdere tropische fruit soorten door een Delta manier van leven te gerbruiken.

Dag 11  U hebt de verder ochtend nog voor u zelf ter besteding, om eventjes bijvoorbeeld te kunnen shoppen. Maar in het begin van de middag zal er een vlucht vanaf Ho Chi Minh Airport zijn terug richting Amsterdam.

Dag 12  Bij aankomst in Amsterdam eindigen onze services!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.