Loading...
Home/Ecuador vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Ecuador 8-daagse rondreis door het noorden

Project Description

Vakantie Ecuador 8-daagse rondreis door het noorden

In deze 8-daagse rondreis door Ecuador zult u een rondreis ervaren als nooit voorheen!
U komt langs dorpen en plekken in de verste uithoeken van Ecuador die u werkelijkwaar verstelt doen staan.
Ecuador is een prachtig land met een bloeiende natuur en levendige dorpjes.

De 8-daagse rondreis Ecuador is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan

Deze 8-daagse rondreis zit vol met avondturen, uw dagen zitten misschien dan wel vol gepland maar u krijgt er zeker iets voor terug. Deze reis zit namelijk vol met afwisselingen, tussen de grote steden en de prachtige natuur. U krijgt het allemaal mee!

 Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Quito

Quito, de hoofdstad van het groene Ecuador. Hier zal uw reis van start gaan door dit verrassende en afwisselende land. De hoofdstad is zeker het bezoeken waard, vanwege het historische centrum.  De gehele stad is door UNESCO uitgeroepen tot één van de werelderfgoed-steden. Ook het feit dat de stad precies op de evenaar ligt, maakt haar heel bijzonder. Bij “Mitad del Mundo” kunt u precies op de denkbeeldige lijn staan en met ieder been in een ander halfrond.

Otavalo

Het plaatsje Otavalo is een kleine oude indianenmarkt. In Zuid Amerika is het een wel bekend dorp door zijn markt, dit is een kleurrijke markt waar ze handgemaakte spullen verkopen waaronder t-shirts en sweaters. Deze markt is het drukst op de dagen woensdag en zaterdag. Kortom een dorp dat het zeker waard is te bezoeken!

Cuicocha Lake

Cuicocha Lake is een meer gelegen in de vulkanische krater van de Cotacachi berg. Dit meer is ontstaan door voorgaande erupties van de Cotacachi vulkaan en naar loop van tijd is hier water ingevallen. Door deze erupties is de aarde rondom de vulkaan uiterst vruchtbaar geworden, waardoor een groot aantal verschillende soorten planten en bomen zijn gaan groeien wat weer zorgt voor een mooie natuurse omgeving.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Privé-vervoer met Engelssprekende chaufeur die tevens uw reisleider is
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Goede 3* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad, douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Kruierservice op de luchthaven
 • Alle genoemde transfers
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • de niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Late check out van uw kamer
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3 * hotels
November dagelijks € 1.391
December dagelijks € 1.440
Januari – mei dagelijks € 1.391
Juni -oktober dagelijks € 1.440
1 persoonskamer € 292

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Er is verschil in klimaat tussen de kust, het bergland en het junglegebied. Aan de kust is het hete en tevens natte seizoen van januari tot en met maart, het koele en minder natte seizoen is van mei tot en met december. Het droge seizoen is hier van juni tot en met september, in de overige maanden regent het niet dagelijks, maar wel vaker dan in het droge seizoen. April is de natste maand, 1 keer in de 2 dagen valt er wel een bui. In de jungle kan het elke dag regenen, september tot en met december zijn meestal de droogste maanden en juni tot en met augustus de natste maanden. Op de Galapagos Eilanden valt de natte periode van december tot mei.

Zowel Ecuador als de Galapagos eilanden kunnen gedurende het hele jaar bezocht worden.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht naar Quito nemen, de hoofdstad van Ecuador. Dit is een vlucht van ongeveer 12 uur.

Dag 2  Bij aankomst op het Quito International Airport, zult u worden opgehaald door onze gids. U zult vervolgens worden gebracht naar uw accommodatie in Quito waar u zult verblijven. Quito is gelegen in het Andes gebergte en daardoor de op 1 na hoogst gelegen officiële hoofdstad ter wereld.

Dag 3  Na een vroeg ontbijt staat er een city tour op de planning door de historische gedeelte van Quito, ook wel ‘Centro Hisotrico’ genoemd. Rond de middag gaat u naar Mitad del Mundo, wat het midden van de wereld betekent. Dit is de plek waar de evenaar loopt en waar u met een been op het noordelijke halfrond en de ander op het zuidelijke halfrond kunt staan. Hier is ook een museum te bezoeken.

Dag 4  Na het ontbijt rijdt u naar het noorden van het land. U zult langs Calderon komen, waar ze unieke beeldjes maken van gebakken brood. Vervolgens zult u langs Tabacundo komen, waar de velden vol staan met verschillende kleuren bloemen. Tot slot rijdt u verder naar Otavalo, het dorpje waar de grootste indianenmarkt van Zuid-Amerika zich bevindt, hier vindt u vele handgemaakte poncho’s.

Dag 5  In de ochtend bezoekt u het Otavalo gebied dat bekend staat om zijn landbouw, kwaliteits bloemen en zuivel productie. Daarna zult u een bezoek brengen aan Cotacachi waar veel kwalitatief goede leer producten worden aangeboden zoals tassen en schoenen. In de namiddag zult u naar het Cuicocha Lake gaan dat omgeven word door prachtige natuur.

Dag 6  U verlaat in de ochtend Otavalo en rijdt richting de warmwaterbronnen van Papallacta. Het resort diep gelegen in de Andes is een prima uitval basis voor het Amazone gebied. In de warmwaterbronnen bij het resort kunt u tot rust komen, in de warmwaterbronnen van verschillende temperatuur kunt u tot rust komen, het is een waar kuuroord!

Dag 7  Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij in Papallacta! In de middag krijgt u een transfer naar uw hotel in Quito worden gebracht.

Dag 8  Na het ontbijt zal uw gids een transfer verzorgen naar het vliegveld van Quito.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.