Loading...
Home/Uzbekistan vakanties en rondreizen/Uzbekistan 15-daagse rondreis

Project Description

Uzbekistan 15-daagse individuele rondreis

Tijdens deze rondreis maakt u citytrips in mooiste steden van Uzbekistan, gaat u kameel en paardrijden, gaat u met de kabelbaan omlaag en bezoekt u de mooiste bezienswaardigheden. Zo gaat u naar Bukhara, Tashkent en Khiva. Wat u hier ziet, is veel oude architectuur.

De 15-daagse Uzbekistan rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan maken wij uw reis op maat.

Uzbekistan is gelegen in Centraal-Azië tussen de Amu Darya en Syr Darya rivieren, het Aralmeer en de hellingen van de Tien Shan gebergte. Het wordt begrensd door Kazachstan in het noorden en noordwesten, Kirgizië en Tadzjikistan in het oosten en zuidoosten, Turkmenistan in het zuidwesten en Afghanistan in het zuiden

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Vabkent

De stad is vooral bekend door de minaret die is gebouwd in 1196 t/m 1198. Het ligt ongeveer 28 km van Bukhara af. Vabkent heeft ongeveer 16.600 inwoners en heeft veel textielindustrie.

Samarkand

Deze stad heeft ongeveer 419.600 inwoners, waarvan de meeste inwoners Tadzjieken zijn. In Samarkland vindt u verschillende parels uit de Islamitische architectuur. Deze stad staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bukhara

Een van de belangrijkste steden is Bukhara. Bukhara telt ongeveer 234.700 inwoners. De bevolking bestaat voor het meeste deel uit Uzbeken en Tadzjieken. Samarkland en Bukhara vormen de twee belangrijkste historische en culturele centra.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Tashkent en Tashkent – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle binnenlandse vluchten
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Genoemde maaltijden (ontbijt)
 • 2 flesjes mineraalwater van 0,5L per dag per persoon
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten ter plaatse te betalen. Neemt u ook 2 pasfoto’s mee
 • Niet genoemde maaltijden (lunch, diner)
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3* hotels 4* hotels
November – juni dagelijks € 1.787 € 2.073
Juli – oktober dagelijks € 1.966 € 2.252
1 persoonskamer € 191 € 244

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Voor- en najaar zijn de beste periodes om Uzbekistan te bezoeken. De wintermaanden zijn koud, met soms sneeuw. De zomer is vrij warm behalve in de wat hoger gelegen streken. Er zijn grote verschillen op klimatologisch gebied. In sommige delen van het land kan het ’s winters zeer koud zijn, terwijl er ’s zomers temperaturen van boven de 40 graden Celsius heel normaal zijn. Regen is hoofdzakelijk voorbehouden aan de wat hoger gelegen bergstreken. De vochtigheidsgraad is in het gehele land vrij laag.

Voor Uzbekistan is een geldig paspoort vereist dat bij het verlaten van het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Tevens heeft u een visum nodig dat minstens 6 weken voor vertrek dient te worden aangevraagd. De benodigde formulieren worden u bij boeking toegestuurd

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Tashkent. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

Dag 2  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Tashkent – Urgench zal plaatsvinden. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. Hierna gaat u een citytour maken door het oude gedeelte van Khiva. De overnachting zal plaatsvinden in Khiva.

Dag 3  Na het ontbijt gaat u een bezoek brengen aan de woestijn vestigingen Ayaz en Tuprak Kala. De middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Khiva.

          

Dag 4  Na het ontbijt gaat u via de woestijn naar Bukhara. De avond heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvindeen in Bukhara.

Dag 5  Na het ontbijt heeft u een citytour in Bukhara. U gaat o.a. de Bolo-Hauz Moskee en de Coumpul Bazaar bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Bukhara.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar het Naqshbandi complex. In de middag heeft u een tour in het mausuleum, bezoekt u het zomerverblijf van Sitorai Mokhi Hossa. En als laatste brengt u nog een boezoek aan de gouden markt. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Bukhara.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar het desertkamp. Onderweg stopt u in Nurata voor het kasteel Alexander de Grote. Verder zult u ook nog de rotsschilderingen zien. In de middag heeft u een kamelentocht. In de avond heeft u een diner met live muziek van een lokale zanger. De overnachting zal plaatsvinden in Yurts.

Dag 8  Na het ontbijt heeft u een transfer naar Aydarkul Lake. Hier kunt u op de boot of lekker ontspannend zwemmen gevolgd door een heerlijke lunch. Hierna gaat u door naar Samarkand. De overnachting zal plaatsvinden in Samarkand.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u een citytour maken door Smarkand, waarna een vrije middag volgt. De overnachting zal plaatsvinden in Samarkand.

           

Dag 10  Na het ontbijt gaat u in de ochtend naar de Nationale Bazaar. Hierna gaat u door naar Tashkent. Onderweg stopt u nog bij de Tamerlan’s Gates. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

Dag 11  Na het ontbijt gaat u via Kamchik naar Ferghana. U bezoekt onderweg Kokand en bezoekt daar het Khudayar Khan Paleis en het Mausoleum van Modari Khan. U heeft de avond ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Ferghana.

          

Dag 12  Na het ontbijt gaat u naar Yudgorlik Silk Factory en gaat u naar een potterbakkerij. Daarna gaat u naar de locale bazaar in Fergana. In de middag gaat u weer terug naar Tashkent. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u een hele dag een citytour maken door Tashkent. U gaat met de metro naar het oude gedeelte van Tashkent. U gaat ook de ‘Broadway’ bezoeken, dit is een lokale straat met lokale artiesten. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

Dag 14  Na het ontbijt gaat u naar Chimgan Complex, maakt u een tocht per paard en gaat u naar Chimgan Mountains. U heeft daarna een transfer naar Beldirsay Tract voor een kabelbaantocht en de transfer terug naar Tashkent. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

          

Dag 15  Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Tashkent – Amsterdam zal plaatsvinden. Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.