Project Description

Vakantie Uzbekistan: 10-daagse individuele rondreis

Tijdens deze rondreis bezoekt u verschillende steden die op de Zijderoute liggen tussen het Midden Oosten en China in. Zo gaat u natuurlijk naar de historische centra van Samarkand en Bukhara die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan. Naast een bezoek aan deze steden gaat u ook een kamelentocht maken in Yangigazgan en overnacht u in yurts. Deze vakantie eindigt met een ontdekkingstocht door het centrum van de hoofdstad Tashkent met o.a. een bezoek aan de traditionele bazaar.

De 10-daagse Uzbekistan rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Uzbekistan staat bekend om haar architectuur, haar eeuwenoude steden en de fascinerende geschiedenis van de Zijderoute. De steden Samarkand, Bukhara en Khiva met hun prachtige moskeeën, madrassa’s en mausolea maken de meeste indruk. Daarnaast heeft Uzbekistan ook genoeg andere bijzonderheden zoals het Aralmeer en de forten van Karakalpakstan.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Ark fortress

Het Ark fortress is een groot fort dat gebouwd werd in de 5e eeuw. Het ligt in het centrum van Bukhara en werd in eerste instantie bewoond door koninklijke families. Nog decennia lang werd het als militair fort gebruikt totdat de Ark in 1920 in Russische handen viel. Nu is het een belangrijke toeristische trekpleister en is het Historisch Museum erin gehuisvest.

 

 

Samarkand

Samarkand is één van de bekende steden aan de Zijderoute. Ze heeft ongeveer 420.000 inwoners, waarvan de meeste inwoners Tadzjieken zijn. In Samarkand vindt u verschillende parels uit de Islamitische architectuur zoals mausolea en madrassa’s. De stad staat daarom ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Chorsu Bazaar

De Chorsu Bazaar is een traditionele bazaar in het centrum van Tashkent, de hoofdstad van het land. Hij ligt tegenover Chorsu Station, waar de Metro van Tashkent rijdt. Onder de blauwgekleurde koepel en de aangrenzende gebieden worden alle dagelijkse benodigdheden verkocht en het is er altijd gezellig druk.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

Uzbekistan 10-daagse rondreis:

1: uzbekistan-10-15dgn-kaart.jpg

 • Vlucht Amsterdam – Tashkent v.v. per Turkish Airlines
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Logies met ontbijt
 • Twee flesjes mineraalwater per persoon per dag
 • Vervoer per airconditioned auto/minivan met professionele chauffeur
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Visumkosten € 80.00 p.p.
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3* hotels 3&4* hotels
November – juni dagelijks € 1.430 € 1.560
Juli – oktober dagelijks € 1.430 € 1.560
1 persoonskamer € 79 € 210

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Voor- en najaar zijn de beste periodes om Uzbekistan te bezoeken. De wintermaanden zijn koud, met soms sneeuw. De zomer is vrij warm behalve in de wat hoger gelegen streken. Er zijn grote verschillen op klimatologisch gebied. In sommige delen van het land kan het ‘s winters zeer koud zijn, terwijl er ‘s zomers temperaturen van boven de 40 graden Celsius heel normaal zijn. Regen is hoofdzakelijk voorbehouden aan de wat hoger gelegen bergstreken. De vochtigheidsgraad is in het gehele land vrij laag.

Voor Uzbekistan is een geldig paspoort vereist dat bij het verlaten van het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Tevens heeft u een visum nodig dat minstens 6 weken voor vertrek dient te worden aangevraagd. De benodigde formulieren worden u bij boeking toegestuurd.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Tashkent. Vanaf de luchthaven krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

Dag 2  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Tashkent – Urgench zal plaatsvinden. Vanaf de luchthaven Urgench krijgt u een transfer naar uw hotel in Khiva. Hierna gaat u een citytour maken door het oude gedeelte van Khiva. De overnachting zal plaatsvinden in Khiva. 

           

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u naar Bukhara via Kyzyl Kum en volgt u de routes van de karavanen. De overnachting zal plaatsvinden in Bukhara.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u met de gids de hele dag Bukhara ontdekken. U bezoekt onder andere het Ark fortress, de Bolo Hauz moskee en de Coumpol bazaar. De overnachting zal plaatsvinden in Bukhara.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar het Naqshbandi complex. In de middag heeft u een tour in het mausuleum, bezoekt u het zomerverblijf van Sitorai Mokhi Hossa. Als laatste brengt u nog een boezoek aan de National Bazaar met haar goudmarkt. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Bukhara.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar Yangigazgan. Onderweg bezoekt u in Nurata het kasteel van Alexander de Grote en maakt u een andere stop bij rotstekeningen. Tot slot rijdt u in Yangigazgan naar het yurt kamp waar u een kamelentocht maakt. Het diner is in het yurtcamp met muziek en een kampvuur. De overnachting zal plaatsvinden in de yurts van Yangigazgan.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar Aidarkul lake. Hier kunt u een boottocht maken, wandelen of zwemmen. Daarna volgt de lunch met heerlijke verse vis. In de middag gaat u naar Samarkand. De overnachting zal plaatsvinden in Samarkand.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u de hele dag een citytour maken door Samarkand. U bezoekt onder andere Registan Square, het Museum van Afrosiab en Shakhi Zindeh . De overnachting zal plaatsvinden in Samarkand.

           

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar Tashkent (4.5 uur), waar u ’s middags een citytour maakt. U bezoekt o.a. de Chorsu Bazaar, wandelt door de steegjes van Uzbek Mahalla en maakt een rit met de beroemde metro. Hierna bezoekt u het national Arts Centre, de Hasti Imam mosque en een aantal andere bezienswaardigheden. De overnachting zal plaatsvinden in Tashkent.

          

Dag 10  Na een heel vroeg ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Tashkent – Amsterdam zal plaatsvinden. U komt dezelfde ochtend aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.