Loading...
Home/Tanzania vakanties en rondreizen/Tanzania 14-daagse individuele rondreis Cultuur en Avontuur

Project Description

Vakantie Tanzania 14-daagse individuele rondreis Cultuur en Avontuur
(privéreis met auto en chauffeur)

In Tanzania kunt u een onvergetelijke safari of Game drives maken. Tijdens de 14-daagse rondreis bezoekt u verschillende national parken met prachtige flora en fauna. Ook heeft u verschillende excursies en optionele excursies die deze reis erg avontuurlijk maken. U gaat veel hoogtepunten van Tanzania bezoeken zoals het Serengeti National Park.

De 14-daagse rondreis Tanzania Cultuur en Avontuur is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

U gaat tijdens deze 14-daagse rondreis verschillende nationale parken en dorpen bezoeken. Tijdens uw rondreis heeft u de mogelijkheid om verschillende excursies te maken.U zult versteld staan van al de prachtige wilde dieren die u gaat tegenkomen. U gaat tijdens deze rondreis in aanraking komen met de prachtige cultuur en leefgewoontes van de inwoners van Tanzania.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Mto wa Mbu

Mto wa Mbu  is een dorp gelegen in Tanzania ten noorden van het Manyarameer. Veel toeristen passeren het dorpje als zij vanuit Arusha op weg gaan naar de Ngorongoro krater. In het dorpje zijn verschillende culturele activiteiten mogelijk, beleef de Tanzaniaanse cultuur in het dorpje Mto Wa Mbu.

Serengeti National Park

Serengeti National Park bestaat uit savannes en boslandschappen. Het nationale park verdeeld zich over het noorden van Tanzania en het zuiden van kenia. Tachtig procent ligt in Tanzania.Er leven hier veel verschillende diersoorten bijvoorbeeld de blauwe gnoe, Thomsongazelle, steppezebra en de kafferbuffel. In de Serengeti vindt u de Olduvaikloof waar enkele van de oudst bekende menselijke fosselen gevonden zijn.

Ngorongoro Krater

De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. De vulkaanresten zijn vermoedelijk twee/drie miljoen jaar geleden ontstaan uit een vulkaan die ongeveer vijf kilometer hoog moet zijn geweest. In de krater komen bijna alle grote afrikaanse dieren voor zoals zebra’s, zwarte neushoorns, gnoes, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. De krater staat sinds 1979 op de UNESCO-lijst als werelderfgoed.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Vervoer per safari 4WD gedurende de rondreis
 • Alle transfers en binnenlandse vluchten, zoals vermeld in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Engelssprekende reisleiding
 • 3 en 4* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Genoemde maaltijden volgens reisprogramma
 • Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
 • Natuur/cultuur wandeling en bezoek aan Maasai Boma
 • Lokale lunch Mto wa Mbu
 • Game-drives
 • AMREF Flying Doctors service
 • Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam – Arusha en Arusha – Amsterdam
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Ticketing fee airline
 • Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 50,00 per persoon
 • Optionele activiteiten niet beschreven in het programma, zoals een ballonsafari in Serengeti National Park
 • Drankjes
 • Fooien
 • Optionele dagkamer op dag van vertrek
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden

Prijzen in euro’s :

Maanden 3* hotels
November 4214
December 4371
Januari – juni 4214
Juli – oktober 4332
1 persoonskamer 785

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht van Amsterdam naar het vliegveld van Kilimanjaro. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op het vliegveld van Kilimanjaro. U wordt vanuit hier naar Arusha gebracht waar u zult overnachten aan de rand van het Arusha National Park. Arusha is de hoofdstad van de regio Arusha gelegen in het noorden van Tanzania. Bekende landschappen en natuurparken omgeven het gebied.

Dag 3  Na het ontbijt  heeft u een begeleide wandeling door de omgeving van Arusha. Het is een een stad met een kleurrijke markt en vele lokale winkeltjes. Na de lunch brengt u een bezoek aan het Watoto Foundation project waar voormalige straatkinderen worden opgeleid. Uw overnachting zal aan de rand van het Arusha National Park plaatsvinden.

          

Dag 4  Nadat u heeft ontbeten brengt u een bezoek aan het Arusha National Park. Het is een weelderig bosrijk reservaat met verschillende wilde diersoorten. Er zijn veel hoogteverschillen te vinden in het park en er is een diversiteit aan flora en fauna. In de middag heeft u een lunch. Na het bezoek aan het Arusha National Park wordt u naar West Kilimanjaro gebracht voor uw overnachting.

Dag 5  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een traditionele Maasai Boma. U zult de Maasai-cultuur leren kennen en u kunt deelnemen aan verschillende unieke culturele activiteiten. De middag heeft u ter vrije besteding, u zou kunnen gaan ontspannen bij het zwembad. Uw overnachting vindt in Kilimanjaro plaats.

          

Dag 6  Na het ontbijt wordt u naar Mto wa Mbu gebracht. Dit is een dorp gelegen in Tanzania ten noorden van het Manyarameer in de Riftvallei in het Mondilidistrict. Eenmaal aangekomen heeft u een begeleide natuur/cultuur wandeling door Mto wa Mbu. Uw overnachting zal plaatsvinden dichtbij Lake Manyara National Park.

Dag 7  Nadat u heeft genoten van een ontbijt brengt u een bezoek aan het Lake Manyara National Park. In de middag zult u in het park picknicken. Het Lake Manyara National Park is een bijzonder park waar veel flamingo’s te vinden zijn langs de oevers van het meer. Het park staat bekend om de leeuwen die in acacia bomen klimmen. U overnacht dichtbij Lake Manyara National Park.

 Dag 8  Na uw ontbijt wordt u naar Serengeti gebracht.U heeft onderweg game drives en een picknick. Serengeti staat bekend om de migratie die er elk jaar plaatsvindt waarbij ongeveer anderhalf miljoen planteneters zich verplaatsen van de droogte naar de zuidelijke vlaktes. Uw overnachting vindt plaats in Serengeti.

          

Dag 9  Nadat u wakker bent geworden gaat u ontbijten. U heeft de gehele dag de tijd om deel te nemen aan game drives. Serengeti bestaat uit savannes en boslandschappen en er leven verschillende diersoorten. Optioneel zou u kunnen deelnemen aan een luchtballonsafari. Uw overnachting zal plaatsvinden in Serengeti.

Dag 10  Na een vroeg ontbijt wordt u naar de Ngorongoro Krater gebracht, in de middag heeft u een lunch aan het Magadimeer. De Ngorongoro krater is de grootste intacte caldera (ingestorte vulkaankegel) ter wereld. In de krater komen bijna alle grote Afrikaanse dieren voor zoals zebra’s, zwarte neushoorns, gnoes, olifanten, leeuwen, jachtluipaarden en nijlpaarden. Uw overnachting zal plaatsvinden op de kraterrand.

          

Dag 11  Na het ontbijt wordt u naar Karatu gebracht. Hier gaat u een dorpswandeling maken of optioneel een quadbike safari. Uw overnachting zal plaatsvinden in Karatu.

Dag 12  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Lake Eyasi, dit is een seizoensgebonden zoutmeer. Het meer is onder andere bekend door zijn inwoners; de Datoga en Hadzabe stammen waar u kennis mee zult gaan maken. Zij wonen al meer dan 10.000 jaar rondom dit meer en communiceren door middel van klikgeluiden met elkaar. U zult weer overnachten in Karatu.

          

Dag 13  Vandaag wordt u na het ontbijt naar Mto wa Mbu gebracht. hier brengt u een bezoek aan een traditionele Maasai Boma, deze stam heeft zijn eigen gewoontes en manier van leven. Optioneel zou u een mountainbike tocht kunnen maken. In de middag heeft u een lunch in een lokaal restaurant. Hierna wordt u naar Kilimanjaro Airport gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam waar u morgen zul arriveren.

Dag 14  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.