Loading...
Home/Safari, Tanzania vakanties en rondreizen/Tanzania 11-daagse individuele rondreis door het noorden

Project Description

Vakantie Tanzania: 11-daagse individuele rondreis door het noorden
(privéreis met auto en chauffeur)

Tanzania is hét Afrikaanse land voor een onvergetelijke safari of Game drives. Tijdens deze 11-daagse rondreis bezoekt u het Tarangire National Park, het Serengeti National Park en Lake Manyara. U zult tijdens deze rondreis veel safari’s maken en game drives. U komt langs de hoogtepunten van het noorden van Tanzania.

De 11-daagse rondreis Tanzania is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan. 

U gaat tijdens deze 11-daagse rondreis verschillende nationale parken en dorpen bezoeken. Tijdens uw rondreis heeft u de mogelijkheid om verschillende game drives en safari’s te maken. U zult versteld stan van al de prachtige wilde dieren die u gaat tegenkomen en de adembenemende natuur van dit land.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Tarangire National Park

Het Tarangire National Park ligt in het noorden van Tanzania. Het park heeft zijn naam te danken aan de Tarangire rivier die door het beschermde gebied loopt. Veel wilde dieren maken gebruik van het water dat door de rivier stroomt. Gedurende de droogteperiode verzamelen de dieren zich hier om zich voort te planten. Het park staat vooral bekend om het aantal savanneolifanten dat er leeft.

Serengeti National Park

Serengeti betekent letterlijk eindeloze vlaktes. Het Serengeti National park bestaat uit savannes en boslandschappen gelegen in het noorden van Tanzani en het zuiden van Kenia. Maar liefst tachtig procent van het park ligt in Tanzania. Er leven veel meer dan één miljoen planteneters en duizenden roodieren in dit

Lake Manyara

Lake Manyara bevindt zich aan de voet van de grote Rift Vallei. Bij Lake Manyara zijn verschillende flamingo’s te vinden langs de oever van het meer. Het Lake Manyara National Park staat bekend om de leeuwen die in bomen klimmen. Het meer wordt gevoed door het regenwater van de Ngorongoro hooglanden.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag

•    Vlucht Amsterdam – Arusha en Arusha – Amsterdam per KLM
•    Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
•    Vervoer per safari 4WD gedurende de rondreis
•    Alle transfers en binnenlandse vluchten, zoals vermeld in het programma
•    Alle excursies en entreegelden volgens programma
•    Alle entreegelden voor de nationale parken
•    Engelssprekende reisleiding
•    4* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
•    Genoemde maaltijden volgens reisprogramma
•    Koffie, thee en mineraalwater tijdens de game drives
•    Natuur/cultuur wandeling en bezoek aan Maasai Boma
•    Lokale lunch Mto wa Mbu
•    Game-drives
•    AMREF Flying Doctors service
•    Gratis informatieboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

•    Ticketing fee airline
•    Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ongeveer $ 50,00 per persoon
•    Optionele activiteiten niet beschreven in het programma, zoals een ballonsafari in Serengeti National Park
•    Drankjes
•    Fooien
•    Optionele dagkamer op dag van vertrek
•    Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
•    Persoonlijke uitgaven
•    Niet genoemde maaltijden
•    Masai village tour
•    Olduvai Gorge Tour

Maanden 5* hotels
november – maart € 4.205
April – juni € 4.124
Juli – oktober € 4.380
1 persoonskamer

€ 445

Minimum aantal deelnemers: 2

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels  voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1:  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht van Amsterdam naar het vliegveld van Kilimanjaro. Hier zult u morgen arriveren.Dag 1

Dag 2 Vandaag arriveert u op het vliegveld van Kilimanjaro. U wordt naar Arusha gebracht waar u zult overnachten. Arusha is de hoofdstad van de regio Arusha gelegen in het noorden van Tanzania. Bekende landschappen en natuurparken omgeven het gebied.

Dag 3 Na het ontbijt wordt u vanuit Arusha naar Lake Manyara gebracht. Wanneer u bent gearriveerd brengt u een bezoek aan het Lake Manyara National Park waar u zult pickicken. Het park staat bekend om de leeuwen die in acacia bomen klimmen. Het meer ligt aan de voet van de torenhoge kliffen en hellingen van de grote Rift vallei. Uw overnachting zal plaatsvinden bij het Lake Manyara National Park in de buurt.

          

Dag 4  Vandaag brengt u na het ontbijt een bezoek aan een traditonele Maasai Boma. U zult de Maasai-cultuur leren kennen. U kunt deelnemen aan verschillende unieke culturele activiteiten. Hierna wordt u naar Serengeti gebracht, onderweg heeft u een aantal game drives en een picknick. Uw overnachting zal plaatsvinden in Serengeti.

          

 Dag 5 Na het ontbijt heeft u de gehele dag de tijd om deel te nemen aan game drives. Serengeti bestaat uit savannes en boslandschappen, er leven hier veel verschillende diersoorten. Optioneel zou u kunnen deelnemen aan een luchtballonsafari. Uw overnachting zal plaatsvinden in Serengeti.

Dag 6 Wanneer u wakker wordt kunt u genieten van een heerlijk ontbijt. Hierna wordt u naar de Ngorongoro Conservartion Area gebracht, onderweg heeft u game drives en een picknick. Het gebied is vernoemd naar de Ngorongoro krater, een vulkanische krater die zich bevindt in dit gebied. Uw overnachting zal plaatsvinden op de Kraterrand.

Dag 7  Vandaag brengt u na het ontbijt een bezoek aan de Ngorongoro krater. De Ngorongoro-krater is de grootste intacte caldera er wereld. In de krater komen bijna alle grote afrikaanse dieren voor.De krater staat sinds 1979 op de UNESCO-lijst als werelderfgoed. In de middag heeft u een picknick aan het Magadimeer. Uw overnachting zal plaatsvinden in Karatu.

Dag 8 Na het ontbijt wordt u naar het dorpje Mto wa Mbu gebracht. Dit is een dorp in Tanzania gelegen ten noorden van het Manyarameer in de Riftvallei in het Mondilidistrict. U heeft hier een begeleide natuur/cultuur wandeling en een lunch in een lokaal restaurant. Hierna wordt u naar Tarangire National Park gebracht waar u ook zult overnachten.

Dag 9 Vandaag heeft u na het ontbijt uw volledige dag om het Tarangire National Park te gaan bezoeken. Het park staat vooral bekend om het aantal savanneolifanten dat hier leeft. In het droogseizoen kunt u grote kuddes hoefdieren verwachten.Uw overnachting zal plaasvinden in of in de buurt van het Tarangire National Park.

          

Dag 10 Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding. U zou nog een wandeling kunnen maken rondom de plaats waar u verblijft om afscheid te nemen van deze adembenemde mooie bestemming. Hierna wordt u naar het vliegveld van Arusha gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam, hier zult u morgen arriveren.

Dag 11 Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.