Loading...
Home/Bestemming Zuid-Amerika/Suriname vakanties en rondreizen

Project Description

Wij maken uw vakanties en rondreizen door Suriname op maat

Suriname is één van de weinige bestemmingen in de wereld waar het tropisch regenwoud nog volledig ongerept is. Dit komt omdat er in Suriname veel aandacht is voor natuurbehoud. Zo heeft men het Centraal Suriname Natuurreservaat ontwikkeld. Een reservaat van 1,6 miljoen hectare tropisch regenwoud. Dit is het woongebied van de oorspronkelijke bewoners, de indianen. Er zijn 5 verschillende stammen, elk met hun eigen traditie en taal. Het binnenland van Suriname biedt een indrukwekkende natuur waarbij hoogreikende bomen, breedstromende rivieren, imposante stroomversnellingen en betoverende geluiden ‘s nachts, allemaal deel uitmaken van het unieke regenwoud.

De hoofdstad Paramaribo ontleent haar naam waarschijnlijk aan een voormalig indianendorp, Parmirbo geheten. Aan het begin van de 17e eeuw openden Europese zeevaarders hier een handelspost welke later door de Engelsen werd veroverd. Zij bouwden op die plek het fort Willoughby terwijl Torarica, de eerste hoofdstad van Suriname, 50 km stroomopwaarts lag. In 1667 veroverde de Nederlander Abraham Crijnssen Suriname op de Engelsen. Tot op de dag van vandaag zijn de Nederlandse invloeden nog duidelijk zichtbaar en hoorbaar.

Op 25 november 1975 werd Suriname staatkundig onafhankelijk van Nederland. Sinds 2002 staat het centrum van Paramaribo vanwege haar unieke architectuur op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Eén van de 250 beschermende gebouwen is de Sint Petrus en de Paulus Kathedraal aan de Henck Arronstraat die geheel uit hout is opgetrokken. De kathedraal is het hoogste houten gebouw van het westelijk halfrond. Een rondreis door Suriname is dus een combinatie van natuur en cultuur, waarbij ook een deel van de Nederlandse geschiedenis aan bod komt.

 

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.