Loading...
Home/Sri Lanka Vakantie en rondreizen/Sri Lanka 18-daagse rondreis door het Noorden

Project Description

Vakantie Sri Lanka: 18-daagse rondreis door het noorden

Deze rondreis leidt u langs steden die wat minder bekend en dus rustiger zijn en zo krijgt u een goed beeld van hoe de lokale bevolking leeft. In deze reis staan culturele ervaringen en de geschiedenis van het land centraal.

 De 18-daagse rondreis Sri Lanka door het Noorden is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Tijdens deze 18-daagse rondreis door Sri Lanka staat het zien en beleven van het land centraal. Het noorden van het land, met Jaffna als middelpunt,  heeft een bewogen geschiedenis waar u kennis mee zult maken. Europese en Sri Lankaanse elementen zorgen voor een afwisselend programma over het noorden en zuiden van dit prachtig groene eiland.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Jaffna

Jaffna ligt op het gelijknamige schiereiland, op het meest noordelijke puntje van Sri Lanka. Er komen maar weinig toeristen waardoor het nog ongerept en authentiek is. Net als Colombo en Galle heeft Jaffna een fort met Nederlandse en Portugese invloeden. Er is helaas maar weinig over van het fort over omdat het tijdens de burgeroorlog erg veel schade heeft geleden. Verder is Jaffna erg groen en bedrijvig en de inwoners zullen u met open armen ontvangen.

Trincomalee

Trincomalee is één van de grootste natuurlijke havens ter wereld, gelegen aan de noordoost kust van Sri Lanka.  In de haven is een fort te vinden dat in Nederlandse handen is gevallen in de 17e eeuw. De Nederlanders hebben het veroverd op de Portugezen en hebben daarbij het fort grotendeels verwoest. Hierdoor hebben ze een geheel nieuw fort moeten bouwen waarbij de Nederlandse invloed nog goed is terug te zien.

Nuwara Eliya

Nuwara Eliya is één van de meest bekendste ‘thee-gebieden’ van Sri Lanka. De regio wordt ook wel ‘Hill Country’ genoemd omdat het wordt omringd door bergen waaronder de hoogste berg van Sri Lanka, de Pidurutalagala. In de koloniale tijd brachten veel Britten hier hun weekenden door vanwege het koele klimaat. Er zijn dan ook nog veel koloniale huizen terug te vinden en de bijnaam “Little England” bestaat nog steeds.

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Vlucht Amsterdam – Colombo – Amsterdam per KLM
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Mineraalwater bij aankomst
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Genoemde maaltijden (ontbijt logies)
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten USD 30.00 p.p. ter plaatse te betalen. Neemt u ook 2 pasfoto’s mee
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Lunches en diners
 • Safari Jeeptocht
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3 *hotels 3 & 4* hotels
November – Juni dagelijks € 2.456 € 2.927
Juli – Oktober dagelijks € 2.842 € 3.313
1 persoonskamer € 494 € 765

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Voor het reizen naar Sri Lanka heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Colombo. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 2 Vandaag arriveert u op  het vliegveld van Colombo. U wordt naar uw hotel in Negombo gebracht. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. Uw overnachting zal plaatsvinden in Negombo.

           

Dag 3 Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het lokale vissersdorp in Negombo om te zien hoe de levensstijl daar is. Later bezoekt u de visveiling waar verse vissen die net van de boot afkomen worden verkocht. u kunt ook een bezoek brengen aan de Bazaar waar u een Boeddha tempel en een katholieke kerk kunt bezichtigen.Uw overnachting zal in Negombo plaatsvinden.

Dag 4  Na het ontbijt vertrekt u naar Anuradhapura. U brengt een bezoek aan Yapahuwa Rock Fortress, dit is het oude rotsachtige fortcomplex van Yapahuwa. Yapahuwa was een sterk rotsachtige fort en het paleis van de koning. Van alle oude ruines in het land wordt het Yapahuwa fort vrij opmerkelijk beschouwd ondanks dat het niet zo bekend is onder de toeristen. Toch staat het bekend als een van de beste archeologische plaatsen van het land.

          

Dag 5  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Anuradhapura, het is ongetwijfeld de grootste stad van het oude Sri Lanka. Sri Maha Bodhi is de boom waaronder prins Siddhartha de verlichting bereikte. De boom is meer dan 2200 jaar oud en is de oudste historische boom van de hele wereld. Na het bezoek aan Anuradhapura vertrekt u naar Jaffna. Jaffna is een oude havenstad, het grootste deel van het gebied is droog en zanderig maar aan de ander kant ook groen en vol natuur.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u de stad Jaffna bezichtigen. U kunt enkele interessante punten bezoeken zoals Nallur Kovil, de openbare bibliotheek, Naga Viharaya, Jaffna Fort, Dambakolapatuna Raja Maha Viharaya, Kandarodai Temple, etc.
In noord-Sri Lanka hebben ze hun eigen recepten, die zijn verschillend in smaak dan de zuiderlingen. U kunt een bezoek brengen aan de vele restaurants voor een typische jaffna-maaltijd of het indische eten die bij de meeste bekend zijn.

Dag 7  Na het ontbijt vertrekt u naar de oostkust. U gaat Trincomalee bezoeken, deze stad is gelegen rond verschillende baaien en rotsachtige schiereilanden. Er is in de stad een diepe waterhaven te vinden die wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Dag 8  Na het ontbijt heeft u een vrije dag ter besteding. U zou de Kinniya warmwaterbronnen kunnen bezoeken, een oud Nederlands fort of de Thirukoneswaram tempel. Uw overnachting zal in Trincomlalee plaatsvinden.

Dag 9  Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa, dit is de middeleeuwse hoofdstad  van Sri Lanka. Deze 2e hoofdstad van Sri Lanka werd gebouwd in de 11e en 12e eeuw. U kunt de ruïnes van het Koninklijk Paleis, het lotusbad en het Polonnaruwa-beeld bezoeken. Ook is hier de Gal Vihare te vinden met prachtige beelden van boeddhas. In de middag kunt u ontspannen in uw hotel.

Dag 10  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan een authentiek Sri Lankaans dorpje. Hier maakt u een rit langs onder andere de rijstvelden, het dorpje zelf en de dorpstempel. Later die dag maakt u een korte wandeling naar het reservaat waar u een boottocht gaat maken langs de groenten tuinen van het dorp. Hierna brengt u een bezoek aan Numal Uyana, het grootste ‘Ironwood Forest’ van Azië. Hierna loopt u direct door naar ‘Rose Quartz’, dit is een unieke steenformatie met gesteentes die al meer dan 550 miljoen jaar oud zijn.

Dag 11  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Dambulla Rock Cave, gebouwd door koning Walagambahu in de eerste eeuw voor Christus. In de middag gaat u langs de specerijentuin van Kandy in Matalen waar u verschillende soorten specerijen treft waar Sri Lanka bekend om staat. In Kandy kunt u genieten van bezienswaardigheden zoals het upper lake, een kunst winkel, de mark en een bazaar.

Dag 12  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan ‘the Temple of Tooth Relice’. U kunt hier meedoen aan de tradities van de boeddhisten. Later op de dag brengt u een bezoek aan de Royal Botanical Gardens, in Peradeniya. Peradeniya staat bekend om zijn collectie van verschillende soorten orchideeën en zijn 4000 verschillende soorten planten. In de avond kunt u met een gids naar een traditioneel kraampje met maaltijden toe waar u de mogelijkheid om Kottu te proberen, dit is gemaakt van plat brood, verschillende groentes en kip.

Dag 13 Nadat u heeft ontbeten vertrekt u richting Nuwara Eliyad dat ook wel bekend staat als “het kleine Engeland”. Hier liggen bergen die gevuld zijn met verschillende theebosjes en watervallen. In de middag kunt u de lokale markten van Nuwara Eliya bezoeken.

Dag 14 Nadat u heeft genoten van een heerlijk ontbijt vertrekt u richting Uda Walawe nationaal park. De Uda Walawe is een nationaal park dat vol zit met verschillende soorten zoogdiere).  Er zijn hier meer dan 100 verschillende vogelsoorten te vinden. Tijdens uw bezoek aan het park krijgt u een volledige jeep safari.

Dag 15   Na het ontbijt vertrekt u naar “Ath Athuru Sevana” het huis van de olifant wat onder het bezit valt van het Wild Life Conservaat. Het conservaat is opgericht om baby olifanten die zijn afgestoten, gewond of wees onderdak te bieden. Ze onderhouden de jonge olifanten tot ze fit en oud genoeg zijn om weer op eigen kracht te staan. Later die dag word u terug naar uw hotel gebracht.

Dag 16  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding.

Dag 17  Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 18 Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.