Loading...
Home/Reisthema privéreizen, Sri Lanka Vakantie en rondreizen/Sri Lanka 16-daagse romantische huwelijksreis

Project Description

Vakantie Sri Lanka: 16-daagse reis Sri Lanka met strand

Tijdens deze rondreis zult u de veelzijdigheid van Sri Lanka ontdekken. U reist langs de hoogtepunten en verblijft aan het eind wat langer aan het strand. En er valt hier veel te ontdekken, bijv. op cultureel gebied. Zo bezoekt u de oude hoofdstad Polonnaruwa met haar indrukwekkende beelden en ruïnes. Maar ook Sigiriya Rock Fortress, gelegen op een enorm hoge rots met een prachtig uitzicht.  Van de natuur gaat u in Ella genieten tijdens een mooie wandeling. Daarna maakt u in Yala N.P. een jeep safari om wild te spotten. Tussendoor bezoekt u natuurlijk enkele tempels en de historische stad Galle met nog duidelijke Nederlandse overblijfselen. De laatste dagen kunt u helemaal tot rust komen aan één van de mooie lange zandstranden van Sri Lanka. Sri Lanka is genieten!

De 16-daagse Sri Lanka rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Tijdens deze rondreis komt u langs verschillende steden met elk hun eigen verhaal en geschiedenis. U brengt een bezoek aan de Sigirya Rock Fortress dat op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ook gaat u in het Yala National Park een jeepsafari maken.  In Negombo brengt u een bezoek aan het vissersdorp. U gaat naar Pinnawela waar u een bezoek brengt aan de olifanten die hier opgevangen en verzorgd worden. De laatste dagen van uw reis brengt u door aan het strand om even helemaal tot rust te komen samen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Yala N.P.

Het Yala National Park is het grootste nationale park van Sri Lanka. In het park vindt u veel verschillende diersoorten. De bekendste diersoorten die u hier kunt spotten zijn olifanten, luipaarden en verschillende vogelsoorten. Door het grote aanbod van diersoorten trekt het Yala National Park jaarlijks veel bezoekers.

Polonnaruwa

Polonnaruwa is een stad met een lange en rijke geschiedenis met veel verhalen en gebeurtenissen. De geschiedenis is nog goed terug te vinden in de stad. U vindt in Polonnaruwa verschillende historische bouwwerken,  grote standbeelden waaronder die van koning Parakramabahu en de Parakrama Samudraya. Kortom een bezoek aan Polonnaruwa is zeker aan te raden voor de liefhebbers van historie.

Dambulla

U brengt tijdens uw rondreis een bezoek aan Dambulla, de grotten van Dambulla zijn het hoogtepunten van de stad. In de grotten vindt u verschillende boeddha beelden. Er staat een grote gouden tempel bovenop de rost van de grotten. Deze rotsen en tempel samen hebben een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst bemachtigd.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • 3* of 4* hotelaccommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende chauffeur en tevens uw reisleider
 • Airconditioned privé vervoer
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de excursies
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht Amsterdam – Negombo v.v.
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten USD 30.00 p.p. ter plaatse te betalen. Neemt u ook 2 pasfoto’s mee
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Safari Jeep
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden individuele reis 4*hotels 5* hotels
November – Juni dagelijks € 1.544 € 2.155
Juli – Oktober dagelijks € 1.545 € 2.156
1 persoonskamer € 659 € 1.224

Minimum aantal deelnemers: 2

Voor het reizen naar Sri Lanka heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig wanneer u langer dan 30 dagen in Sri Lanka verblijft.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Colombo, waar u morgen zult arriveren.

Dag 2  Vandaag landt u op het vliegveld van Colombo. Hier wordt u welkom geheten door uw Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is. U wordt naar uw hotel in Negombo gebracht voor uw overnachting.

Dag 3  U start de dag met een ontbijt in uw hotel. Hierna gaat u een stadstour door Negombo maken. De tour zal starten in het vissersdorpje van Negombo. De gevangen vis wordt op de lokale markten verkocht. Na uw bezoek aan het vissersdorp maakt u een tour met een gids waarin u de binnenstad gaat bezoeken. Negombo staat ook wel bekend als ”het kleine Rome”. U zult in Negombo overnachten.

Dag 4  Na het ontbijt laat u Negombo achter u en rijdt u naar Polonnaruwa. Deze adembenemende stad werd rond de 11e eeuw voor Christus gebouwd. Er zijn nog steeds verschillende oude gebouwen en overblijfselen in Polonnaruwa te vinden. U vindt hier onder andere het grote standbeeld van koning Parakramabahu. In Sigiriya heeft u de avond ter vrije besteding en zult u ook overnachten.

Dag 5  Nadat u hebt ontbeten reist u richting Sigiriya Rock Fortress. Sigiriya Rock Fortress staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, het is één van de meest dramatische locaties ter wereld. Dit enorme bouwwerk is gebouwd onder leiderschap van oud koning Kasyapa. Uw overnachting vindt in Sigiriya plaats.

Dag 6  Na het ontbijt brengt u een bezoek aan de Dambulla’s Royal Cave Temple. Deze iconische en spectaculaire tempel is gevuld met Boedhha’s. De Dambulla’s Royal Cave Temple is de oudste tempel van Sri Lanka. Hierna reist u richting Kandy, onderweg maakt u een stop in Matale om de kruidentuinen te gaan bezoeken. Hier vindt u veel verschillende soorten specerijen, bij elke specerij krijgt u een uitleg. U zult overnachten in Kandy.

Dag 7
  Na uw ontbijt reist u naar Pinnawela voor een bezoek aan de olifanten. U vindt hier olifanten die verstoten zijn of hulp nodig hebben,  zij worden verzorgd totdat ze weer op eigen benen kunnen staan. Wanneer de olifanten er klaar voor zijn worden zij vrijgelaten om weer verder te leven in de vrije natuur. Twee keer per dag krijgen de olifanten de tijd om te badderen in de nabijgelegen rivier. U heeft hier de tijd om in contact te komen met deze prachtige beesten. Uw overnachting vindt in Kandy plaats.

Dag 8  U heeft een ontbijt in het hotel. Hierna neemt u de schilderachtige route door de bergen richting Nuwara Eliya,  ook wel bekend als “Klein Engeland”. U brengt hier een bezoek aan een theefabriek, u leert hier alle stappen van hoe thee word gemaakt. U kunt hier genieten van een kopje vers gemaakte Ceylon Thee. U overnacht in Nuwara Eliya.

Dag 9  Geniet van uw ontbijt in Nuwara Eliya, later in de morgen wandelt u richting de Ravana Falls in Ella. Eenmaal gearriveerd bezoekt u de spectaculaire kloof van Ella in het zuiden, een val van 915 meter. In de middag maakt u een Jeep Safari door het grootste nationale park van Sri Lanka, Yala National Park. Uw overnachting vindt dicht bij het Yala National Park plaats.

Dag 10  Na het ontbijt vertrekt u richting de Katharagama tempel, de tempel is omringd door grote kliffen. In de tempel is iedereen welkom om deel te nemen aan de dagelijkse Pooja die gehouden wordt ter ere van Koning Murugan. U kunt een offer meebrengen dat u onder het grote standbeeld legt om één van de vele goden te eren. uw overnachting vindt plaats in Galle.

Dag 11  Nadat u hebt ontbeten gaat u Galle bezoeken, het is één van de oude havensteden van Sri Lanka. In Galle vindt u veel terug van de Europese bezettingen, Galle is onder andere bezet geweest door de Portugezen, Nederlanders en Engelsen. De kust van de stad is één van de grootste attracaties, u vindt hier het fort van Galle dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Daarnaast is Galle ook in het bezit van de oudste vuurtoren van Sri Lanka uit 1848. Uw overnachting vindt plaats in een strandhotel.

Dag 12  Nadat u hebt ontbeten heeft u een dag ter vrije besteding. U kunt een optionele excursie maken, een diepzee duik excursie waar u met dolfijnen en walvissen kunt zwemmen. Uw overnachting vindt plaats in het strandhotel.

Dag 13  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding, u zult in het strandhotel overnachten.

Dag 14  U start uw dag met een ontbijt, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. U zou aan het strand helemaal tot rust kunnen komen. Uw overnachting vindt plaats in het strandhotel.

Dag 15  Vandaag wordt u na het ontbijt naar het vliegveld van Negombo gebracht. Vanuit hier neemt u een comfortabele vlucht naar Amsterdam, hier zult u morgen arriveren.

Dag 16  Vandaag arriveert u op het Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.