Loading...

Project Description

Rondreis Oman 8 dagen

Vanaf €880,- per persoon

Tijdens deze rondreis door Oman merk je al gauw dat het Sultanaat Oman heel bijzonder is. Je bezoekt forten, ruïnes en markten en maakt een tocht door de woestijn. Dit in combinatie met een indrukwekkende natuur van canyons en wadi’s maakt het geheel tot een bijzondere en verrassende reis. Oman heeft de afgelopen jaren een ongekende ontwikkeling doorgemaakt, maar is toch authentiek gebleven. Alles dankzij de inzet van sultan El Qaboos. Zo is hoogbouw verboden, spreekt iedereen Engels en zijn de wegen in goede staat.

Hadjar gebergte

Het Hadjargebergte is een bergketen in het noordoosten van Oman, op ongeveer 50 tot 100 kilometer van de Golf van Oman. Het gebergte start bij het noordelijke schiereiland Musandam en loopt van hieruit naar het zuidoosten en beweegt zich daarbij geleidelijk aan steeds verder van de kust. In het centrale gedeelte bevindt zich de Jebel Shams (“berg van de zon”), die met 3017 meter de hoogste berg van Oman vormt. Het gebergte staat bekend om haar hoge, grillige pieken met prachtige vergezichten en biedt een heerlijke koelte tijdens de warme maanden.

Nizwa

De oasestad Nizwa maakt indruk met haar vele historische gebouwen en het fort dat in het midden van de zeventiende eeuw gebouwd werd door Imam Sultan Bin Saif al Ya’ribi. Bekend is ook de Falaj Daris, het traditionele irrigatiesysteem dat hier wordt toegepast. Nizwa is het centrum van Oman’s juwelen-en tapijtenindustrie. Ga op vrijdagochtend naar de beroemde geitenmarkt, waar je -niet alleen vee- maar ook lokale levensmiddelen en sieraden kunt kopen.

Wahiba Sands

De Wahiba Sands woestijn ligt ten zuiden van Muscat en is groot. De woestijn wordt bewoond door Bedoeïenen en op vrijdag komen zij bij elkaar in de soukh van Al-Mintirib om inkopen te doen. De duinen zijn soms wel 200 meter hoog en de Wahiba Sands zijn daarom uitsluitend met een 4WD te verkennen en het veiligst onder begeleiding van een ervaren gids. Kies voor een overnachting in de woestijn, er zijn verschillende kampen waar je kunt logeren, van eenvoudig tot super-de-luxe. Have fun!

Oman 8 dagen rondreis:

Routekaart Oman 9 dagen

 • Internationale vluchten incl. luchthavenbelasting
 • Accommodaties met tweepersoonskamer op basis van Bed & Breakfast
 • Huurauto op basis van no-risk
 • Excursies volgens afspraken
 • Visumkosten Oman (ca. €25.00 p.p. te koop bij aankomst op luchthaven)
 •  Ticketing fee airline € 20.00 p.p.
 • Drankjes, fooien en andere persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Prijs individuele rondreis vanaf €880,- per persoon

Het betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar organiseert Mondi groepsreizen door Oman, vraag naar de mogelijkheden.

Oman heeft een woestijnklimaat. Het hele jaar door is het er warm en zonnig. In de winter bedraagt de gemiddelde dagtemperatuur ongeveer 25°C. Mede doordat er in deze periode geen regen valt, is Oman een goede winterzon-bestemming. Tijdens de zomer liggen de temperaturen een stuk hoger, gemiddeld zo’n 32°C. Bovendien is de luchtvochtigheid hoog. De moessonperiode in het zuiden van Oman duurt van juni tot september.

Voor- en najaar zijn de beste periodes om Oman te bezoeken. De zomermaanden zijn erg warm maar vrijwel alles is airconditioned zoals auto’s, winkels en hotels. Salalah heeft in juli en augustus een regenseizoen.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkeer in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is. In het paspoort mogen geen stempels van Israël staan. Het visum voor Oman wordt digitaal geregeld voor vertrek.

Deze reis kun je ook boeken met privéauto en chauffeur.

Wil je je reis helemaal op je persoonlijke wensen en budget aanpassen? Dat kan.

Tips:

 • Verleng je reis met enkele dagen naar Salalah
 • Maak een woestijnsafari
 • Hike door Jebel Akhdar, De Groene Berg

Van dag tot dag:

8-daagse rondreis

Dag 1 Aankomst en overnachting in Muscat.

Dag 2 City tour en overnachting in Muscat.

Dag 3 Bezoek Batinah regio. Overnachting in Muscat.

Dag 4 Van Muscat naar Nizwa via verschillende dorpjes als Wadi Ghul en het Hadjar gebergte (Jebel Shams). Overnachting in Nizwa.

Dag 5 Van Nizwa naar Wahiba Sands via Ibra. Diner en overnachting in Wahiba Sands (woestijnovernachting).

Dag 6 Via Sur naar Ras Al Hadd. Overnachting in Ras Al Hadd.

Dag 7 Van Ras Al Hadd naar Muscat via Wadi Shab. Overnachting in Muscat.

Dag 8 Vertrek naar huis vanuit Muscat.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.