Loading...

Project Description

Deze prachtige klassieke rondreis door Egypte en Jordanië start in Cairo en voert je langs piramides, tempels, musea, Romeinse steden, kastelen en woestijnen. Met Nijlcruise, het schitterende Petra en zo veel meer…

15- daagse privé- rondreis vanaf €2.249,- per persoon*

*Prijs betreft het landarrangement exclusief vluchten, vluchten worden apart geoffreerd. Landarrangement en vluchten vormen samen de pakketreis. 

Beleef het echte Egypte en Jordanië in deze onvergetelijke reis 

Het opdoemen van de piramides in Caïro is even indrukwekkend als bizar, zo ook de unieke musea die Cairo rijk is. Na je bezoek aan Caïro maak je vanuit Aswan de cruise en vaart langs wereldberoemde tempels aan De Nijl. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de tempels van Luxor en Karnak, de Vallei der Koningen en de tempel van Koningin Hatsjepsoet bezoekt. Na aankomst in Amman merk je dat het een typisch Midden- Oosterse stad is: geurende etenswaren en overal winkeltjes en restaurantjes. De Romeinse stad Jerash toont de grootsheid van het vroegere Antiochië, het kasteel in Ajlun vertelt je alles over de Kruistochten. Drijf in de Dode Zee, waarna je Petra en het leven van de Nabateeërs ontdekt. Een avontuurlijke woestijnovernachting in Wadi Rum en comfortabele afsluiting aan zee maken deze reis compleet.

Een prachtige mix van cultuurhistorie, natuur, ontspannen en heerlijk eten.

Wil je jouw reis met een paar extra dagen verlengen in een comfortabel resort aan De Nijl, of aan zee? Of wil je zelf rijden in Jordanië, FLY & Drive? Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen!

Mondi Reizen

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Midden- Oosten specialist.

Je krijgt:

• Een onvergetelijke indruk van het oude én moderne Jordanië en Egypte in 15 dagen.

• Een ontspannen reis langs tal van unieke bezienswaardigheden, prachtige natuur en accommodaties met heerlijke Midden- Oosterse keuken.

• Ontzorgde privé- rondreis met persoonlijk contact voor, tijdens én na de reis.

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Cairo en de piramides van Gizeh

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte, ze staat vooral bekend om de piramides en de sfinx. Een Egyptische piramide is gebouwd als grafmonument voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat, desgewenst kun je naar binnen!

Het bekendste beeld ter wereld?

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen.

Trap naar de eeuwigheid

Sakkara was de dodenstad van Memphis. Weinig plaatsen zijn zo belangrijk in de menselijke geschiedenis als Sakkara vanwege haar trappiramide en het omliggende gebied. De piramide, door farao Djoser rond 2650 jaar voor onze jaartelling gebouwd en ontworpen door zijn vizier Imhotep, vormt een monumentale mijlpaal in de architectuur van steenbouw. Zandsteen werd voor het eerst gebruikt voor de bouw van een piramide, bedoeld als graftombe. De tombe werd een symbool van goddelijkheid van de farao en zijn voortleven in de eeuwigheid, de stappen van de piramide symboliseerden daarom een trap naar boven om de hemelse toetreding mogelijk te maken.

Imhotep was behalve architect ook filosoof, dokter en meer en werd later vanwege zijn genius zelf tot een god verheven.

Oud Cairo en De Koptische Wijk

Het fort van Babylon wordt vaak de geboorteplaats van Caïro genoemd. Het is het oudste deel van de stad daterend uit de Bronstijd, de Romeinen controleerden  er later het verkeer en de handel langs de Nijl. Koptisch Caïro is een klein gebied binnen Oud Cairo met veel belangrijke christelijke monumenten, zoals de beroemde Hangende Kerk. De Hangende Kerk dankt haar naam aan het feit dat zij zich boven een oude Romeinse poort bevindt.

In de Bijbel neemt het rijk van de farao’s een belangrijke plaats in, voor Kopten is Egypte heilig land. Dit vanwege de reis die Jozef en Maria met Jezus door het land aan De Nijl maakten om veilige toevlucht te vinden voor de Israëlische Koning Herodes, die alle jongetjes van maximaal twee jaren oud liet doden. Bezoek ‘Cavern Church’ met de waterbron, waaruit de familie volgens overlevering heeft gedronken en de stenen vloer waarop Jezus sliep en zijn eerste stappen zette.

Amman, begin van je reis in Jordanië

Amman is een moderne stad met meer dan 4 miljoen inwoners, de stad heeft de laatste decennia vooral door immigratie van Palestijnen een grote groei doorgemaakt. Philadelphia, zoals Amman in de Romeinse tijd heette, was vroeger al welvarend als onderdeel van de stedenbond met Damascus, Jerash en andere steden in de regio. Amman is typisch Midden- Oosters druk, vooral gemoedelijk met overal plekken om heerlijk te eten en lokale soukhs.

Ga na aankomst meteen ‘downtown’ en eet in een van de vele restaurantjes te midden van de bezige winkelstraten. Bezoek de Citadel die hoog boven de stad uittorent en het Romeinse amfitheater. Ga zeker naar ‘The Jordan Museum’, dit geeft een geweldige indruk van wat je later in de reis zult zien en ervaren.

Pompeï van het Midden- Oosten

Jerash -vroeger Antiochië genoemd- wordt terecht beschouwd als een van de belangrijkste steden uit de klassieke oudheid. Gesticht door de Grieken in de vierde eeuw voor Christus, werd de stad later een belangrijk onderdeel van het Romeinse Rijk. Het maakte, net als Damascus, Amman (Philadelphia) en andere steden deel uit van de tienstedenbond. De overblijfselen van Jerash bestrijken een groot heuvelachtig gebied met indrukwekkende stadspoorten, zuilengangen, tempels, een hippodroom en theaters. Groots is het centraal gelegen ovaal gevormde forum, 90 meter lang en 80 meter breed omgeven door zuilen.

Nog steeds is Jerash een belangrijke archeologische vindplaats, met recht het Pompeï van het Midden- Oosten genoemd…

Petra, wereldwonder…

De rood- rosé hoofdstad van de Nabateeērs ligt in een dal tussen de heuvels dat alleen via smalle kloven te bereiken is. Petra is bekend om haar in de rotsen uitgehouwen gebouwen variërend van de ‘treasury’ tot aan de ‘monastery’ en alle graftombes, tempels, theaters ertussenin. De stad beschikte over een ingenieuze watervoorziening, waardoor men het hele jaar door water had en in het gortdroge gebied voldoende voedsel kon verbouwen. Petra kwam tot bloei in de 1e eeuw voor Christus als knooppunt tussen handelsroutes. De routes veranderden echter in de Romeinse tijd, waardoor zij haar bijzondere handelspositie kwijtraakte. In de 7e eeuw werd de stad verlaten.

Petra is groot, breng er ruime tijd door en trek stevige wandelschoenen aan.

The Jordan Museum

‘The Jordan Museum’ in Amman is het grootste museum van Jordanië. Het museum huisvest de belangrijkste artefacten en ontdekkingen uit de geschiedenis van Jordanië. Delen van de in 1947 gevonden Dode Zee- rollen zijn te zien, waaronder de Koperen Rollen. De handschriften hierop zijn belangrijk omdat het gaat om de oudste Bijbelse teksten die ooit gevonden zijn, daterend van 250 voor Christus tot circa 50 na Christus. Hoogtepunten zijn ook de beelden van Ain Ghazal, meer dan 9000 jaar geleden gemaakt en daarmee de oudst bekende menselijke beelden.

Het museum neemt je op een innemende manier mee door de eeuwen heen en belicht interessante thema’s variërend van oude bouw- en meettechnieken, wis- en natuurkunde in het Arabische Rijk tot aan authentieke klederdracht van bedoeïenen. Probeerde men al te vliegen in de 17e eeuw?

(Grand) Egyptisch Museum

Het huidige Egyptisch Museum, in 1902 opengesteld voor publiek, is het oudste archeologische museum in het Midden- Oosten. Het huisvest een uitgebreide collectie van antiquiteiten van de pre- dynastieke periode tot aan de laat Grieks- Romeinse tijd. Onder de unieke topstukken bevinden zich het masker van Toetanchamon, het Narmer Palette die de eenwording van Opper en Neder Egypte onder een Koning memoreert en prachtige beelden van onder andere Farao Cheops, die de grootste piramide van Gizeh liet bouwen.

Er wordt al geruime tijd gebouwd aan het nieuwe ‘Grand Egyptian Museum’, gelegen net buiten Cairo naast de piramides op het Gizeh plateau. Het wordt het grootste museum ter wereld dat gewijd is aan één enkele beschaving. De bedoeling is dat het museum in 2024 opent, men verwacht 15.000 bezoekers per dag te kunnen verwelkomen. Meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar…

Varend van plaats naar plaats…

Een cruise over De Nijl maakt je rondreis extra bijzonder, in alle comfort zie je het Nijllandschap aan je voorbij trekken. Je beschikt over je eigen cabin met balkon en je kunt gebruik maken van het zonnedek met zwembad aan boord. Inbegrepen zijn een heerlijk gevarieerd ontbijt-, lunch- en diner- buffet, de service en verzorging zijn voortreffelijk. Eerste stop is bij Kom Ombo, vervolgens bezoek je Edfu met paard en wagen. Je passeert de Esna sluis en gaat naar de tempels van Luxor en Karnak. De boot vertrekt pas de dag na boarding, ‘s Morgens heb je tijd om het Nubische dorp te bezoeken, of de excursie naar Aboe Simbel te maken.

Wij bieden nilecruisers aan, maar kunnen ook dahabiya’s boeken, dit zijn kleinere houten schepen die zeilend De Nijl op en af gaan.

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer je er bent, ga naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

De Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen ligt op de Westoever van Luxor, vroeger de stad Thebe in Opper- Egypte. De farao’s uit het Nieuwe Koninkrijk wilden hier in de vallei begraven worden, omdat de zon dagelijks in het westen onderging en de volgende dag als herboren weer opkwam in het oosten. De farao’s zouden op dezelfde manier weder opstaan uit hun graf.

In de vallei zijn wereldberoemde farao’s begraven, zoals Ramses II, Toetanchamon en Seti I. De tombes hebben lange aflopende gangen die uitkomen in grafkamers, verwonder je over de beeltenissen die prachtige verhalen over het leven van de betreffende farao vertellen. Tijdens je bezoek bezichtig je standaard drie tombes. Soms worden graven gesloten om te rusten en te worden gerestaureerd, vraag je gids naar de mooiste tombes.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

In de Vallei der Koningen ligt de tempel van Koningin Hatsjepsoet. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Vallei der Koningen de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

Koningsvallei van boven zien?

Dat kan… en zelfs bij zonsopgang! Boek je uitstapje met de heteluchtballon wanneer je in Luxor bent en je een vrije ochtend te besteden hebt. Sta vroeg op en je word met bootjes over De Nijl gebracht naar de plek waar de ballonnen gezamenlijk opstijgen. Is de wind gunstig en zijn de omstandigheden goed, dan wordt ‘sein veilig’ gegeven en ga je met meerdere ballonnen de lucht in. Geniet van het prachtige uitzicht over de Nijl, de woestijn en de Koningsvallei!

NB. Houd er rekening mee dat door de autoriteiten kan worden besloten dat er veiligheidshalve niet gevaren kan worden.

Overnacht met uitzicht over De Nijl

Luxor is “man- made”, indrukwekkend door de Vallei der Koningen en tempels van Luxor en Karnak verbonden door de sfinx avenue. Maar Luxor biedt ook prachtige vergezichten over De Nijl met haar groene oevers en dadelpalmen die kleurig afsteken tegen de achtergrond van zand en woestijngebergten. Vanwege dit decor hebben wij voor de overnachtingen in Luxor het Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island geselecteerd, jouw privé- eiland midden in De Nijl.

Het hotel spreekt ons vooral aan door het vriendelijke personeel, de prettige sfeer onder gasten en rust om te genieten. Er zijn familiekamers en (connecting) double rooms, elk met eigen terras en uitzicht op de mooi aangelegde tuinen. Ontspan in een van de drie infinity- pools met uitzicht op de Nijl en vermaak je in de spa- en fitnessruimte, tennisbanen, bars, loungeruimtes en restaurants. De Midden- Oosterse keuken vinden wij geweldig, heerlijke en gezonde mezze voor ontbijt, lunch en diner… lekker met een glaasje lokale wijn bij het ondergaande zonnetje.

Ajlun

Terug in Jordanië… na je bezoek aan Jerash ga je op weg naar het middeleeuwse kasteel van Ajlun. De burcht ligt boven op een heuvel, je ziet het van verre al liggen. Het kasteel van Ajlun is een imposant bolwerk compleet met gracht, ophaalbrug en torens. Het werd gebouwd in 1184 in opdracht van Saladin en is ontworpen om angst te zaaien in de harten van de kruisvaarders. Arabische militaire vestingwerken werden overal in de Levant versterkt en Saladin verenigde de moslimkrachten. Na de val van enkele andere kastelen, waaronder in Kerak, verloor Ajlun haar functie. Nadien echter bleef het relevant voor het bewaken van de handelsroutes naar onder andere Syrië.

Beklim de trappen naar boven om te genieten van een prachtig uitzicht over de groene, heuvelachtige omgeving!

Dip in de Dode Zee

Maak na je bezoek aan Amman, Jerash en het kasteel van Ajlun een dip in de Dode Zee! De Dode Zee ligt op de grens van Jordanië, de Westelijke Jordaanoever en Israël. Het is het laagst gelegen meer ter wereld en, met een zoutgehalte van 10 keer dat van gewoon oceaanwater, ook een van de zoutste wateren. Door het hoge zoutgehalte leven er geen vissen of planten, slechts op microscopisch niveau. Dit is de reden dat deze ‘Dode’ Zee wordt genoemd. Zwemmen is mogelijk, maar niet te lang. Door het hoge zoutgehalte droogt je huid namelijk snel uit en pas op met wondjes en je ogen, het zout kan daar onplezierig aanvoelen.

Ben je bij de Dode Zee? Voor de liefhebber; maak een wandeltocht door Wadi Mujib en relax daarna in de hotsprings.

Wadi Mujib Siq trail

Grenzend aan de Dode Zee ligt het Wadi Mujib Reserve, de schitterende Mujib rivier komt uit in zee. Wandel de korte Siq trail door indrukwekkende met water gevulde kloven. De route leidt naar de grote waterval, dezelfde weg wordt daarna teruggelopen. Het water is verfrissend, grotendeels loop je in de schaduw.

Trek gemakkelijke kleren aan en wandelschoenen. Ook zwemkleren zijn handig als je voor of na de hike een duik wilt nemen in de Dode Zee.

Ma’In Hot Springs

Ga na je hike of dip in de Dode Zee de heuvels in voor lunch en wellness! In een dal ligt de prachtige groene oase met heetwaterbronnen, een heerlijke plek voor ontspanning. Meerdere waterstromen vallen vanaf verschillende hoogtes naar beneden in kleine poeltjes. Het water bereikt, variërend per seizoen, temperaturen van 45 graden tot 65 graden. De hoge concentratie kalium, magnesium en calcium hebben een positieve werking bij stress, spierpijn, huidaandoeningen en zelfs reuma. Omringd met prachtige natuur kom je hier helemaal tot rust.

Bethany, doopplaats van Jezus

Jordanië is door duizenden jaren geschiedenis heen rijk aan historisch belangrijke plekken. Bethany, ten noorden van de Dode Zee, wordt aangemerkt als de plaats waar Jezus van Nazareth gedoopt werd door Johannes de Doper. Archeologisch onderzoek bevestigt de Bijbelteksten; je ziet restanten van een gebouw dat er bij de doop heeft gestaan en een mozaïek dat deels is hersteld. Verder zijn er Romeinse en Byzantijnse overblijfselen, zoals kerken, een klooster en grotten waarin kluizenaars hebben geleefd.

Little Petra

Petra is de bekendste attractie van Jordanië. Maar in de omgeving is veel meer ontdekt, zoals nederzettingen van het Nomadenvolk uit het Stenen Tijdperk daterend van 9000 jaren geleden. Het zogenaamde Little Petra ligt hier verscholen tussen de rotsen met toegang langs een smal pad, ongeveer 3000 jaar geleden in gebruik genomen door de Nabateeërs. Hier zie je huizen voor bewoners, tempels en graven. Opmerkelijk is de deels in tact gebleven watervoorziening met opvang en kanalen om het water te verplaatsen.

Wadi Rum, de Maanvallei

Wadi Rum is prachtig, één van de mooiste woestijnen ter wereld. Een uitgestrekt ruig landschap met zandstenen en granieten rotswanden, bekend decor in diverse films, zoals The Martian uit 2015. Net zoals in Petra hebben ook hier ook de Nabateërs gewoond, overblijfselen van duizenden jaren leven zijn hier nog te zien, zoals onder andere rotstekeningen. Je gaat op jeepsafari en eten en overnachten bij bedoeïenen in een tent… laat je overweldigen door een schitterende zonsondergang en tuur ‘s nachts naar de sterrenhemel, nergens zo helder als hier!

Ontspannen in Aqaba

Na de woestijnovernachting ga je naar Aqaba, de enige havenstad van Jordanië en grenzend aan de Golf van Aqaba in het verlengde van de Rode Zee. Geniet van luxe, zon, zee en strand genieten. Wil je graag snorkelen, of duiken tussen het koraal en vissen? Doe dat hier, ook kun je leren duiken in het resort (van de voormalige Koninklijke duiksportacademie van Jordanië). Vanuit Aqaba zie je Israël, Egypte en Saudi-Arabië liggen. Ga je op doorreis, dan ben je snel in de grensgebieden met Israël en Saudi-Arabië.

Volle tafels…

Tijdens je rondreis verken je de diverse keukens van het Midden- Oosten. Het gaat niet alleen om het eten, maar vooral de manier van leven. Een volle tafel staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Dit betekent samen delen en eten van kleine porties en genieten van de geuren, kleuren en smaken. Er is volop keus voor de vegetarische en veganistische eter, ook de vleesliefhebber wordt rijkelijk bediend. Geniet van de lichte platbroden, vul deze met de gerechtjes en dip in de sauzen en kruidenmixen om die smaakexplosie te ervaren. Eet gerust met de hand, men is praktisch.

       Jordanie 8-daagse rondreis kaart

Je begint de 15- daagse klassieke rondreis in Cairo en reist vervolgens door naar Aswan en Luxor. Vanuit Luxor vlieg je via Cairo naar Amman waar je rondreis in Jordanië begint.

De vanaf prijs voor de 15- daagse rondreis Egypte & Jordanië betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

 In het landarrangement zijn inbegrepen:

 • Meet & assist bij aankomst, vertrek en douane- doorgang op de luchthavens van Cairo, Aswan, Luxor en Amman (Jordanië visum inbegrepen).
 • Alle airporttransfers en transport met privé- chauffeur* en auto met airconditioning (mini- bus bij groepen).
 • Reisbegeleiding door professionele Engels sprekende gidsen.
 • Comfortabele accommodaties met tweepersoonskamers (DOUBLE of TWINS) op basis van logies en ontbijt.
 • 5- Sterren Nijlcruise op basis van full-board verzorging (ontbijt, lunch en diner exclusief drankjes).
 • Lunch, diner en andere maaltijden en verzorging, zoals genoemd in het programma en de concrete offerte.
 • Excursies en entreegelden volgens programma in Egypte naar de piramides, sfinx en het Egyptisch museum in Cairo, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk in Aswan, de tempels van Philae, Kom Ombo, Edfu, Luxor en Karnak in Luxor, alsmede de Kolossen van Memnon, Koningsvallei en de tempel van Hatsjepsoet.
 • Excursies en entreegelden volgens programma in Jordanië naar het Nationaal Museum, het amfitheater en de citadel in Amman, Jerash, het Kasteel van Ajlun, de Dode Zee, Mujib Trail en Ma’in hotsprings (Bethany en Madaba optioneel), Mount Nebo, Little Petra, Petra en Wadi Rum jeepsafari met woestijnovernachting.
 • Administratiekosten, SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds.

*Desgewenst kun je deze rondreis ook met huurauto in Jordanië maken. Voor Fly & Drive, vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Het landarrangement is exclusief internationale en binnenlandse vluchten. De vluchten en de airlines van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten.

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

In het landarrangement zijn niet inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten*.
 • Visumkosten in Egypte (ong. €35.00 p.p. bij aankomst in Cairo, je word hierbij geholpen door onze vertegenwoordigers).
 • Niet in het programma of de offerte genoemde maaltijden en drankjes tijdens lunch en diner, zoals water, frisdranken en alcoholische dranken.
 • Niet genoemde fooien, persoonlijke aankopen en andere persoonlijke uitgaven.
 • De kosten van optionele privé- excursies.
 • Reis-, medische en/of annuleringsverzekeringen.

*Prijs betreft het volledige landarrangement exclusief vluchten. De vluchten en de airlines van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Cairo en Amman onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Je kunt er ook voor kiezen zelf je vluchten te boeken.

Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten. Als je een annuleringsverzekering afsluit, dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis voor 100%.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

Prijs 15- daagse klassieke privé rondreis vanaf €2.249,– per persoon (single supplement vanaf € 790,–).

De genoemde vanaf- prijs geldt voor het landarrangement gebaseerd op 4 personen.

Het landarrangement is exclusief vluchten. De vluchten en de airlines van jouw voorkeur kunnen wij vanuit Amsterdam, Brussel, of Düsseldorf voor je boeken. Desgewenst kunnen we ook vluchten vanuit een andere plaats, of met een andere dag van vertrek voor je boeken. Kies de vlucht die bij jouw wensen en budget past, je ontmoet na aankomst in Cairo onze lokale vertegenwoordiger die je naar het hotel brengt. Desgewenst kun je ook zelf je vluchten boeken.

De reis hebben wij modulair opgebouwd om hiermee in te kunnen springen op persoonlijke wensen. Na aanvraag van een offerte worden de vluchten die het beste bij het landarrangement passen afzonderlijk en met transparante prijzen in een voorstel aangegeven. Advisering en boeking van vluchten doen wij kosteloos. Als wij de vluchten voor je boeken, bestaat de pakketreis uit zowel de landarrangementen als de vluchten. Vluchten kunnen ook zelf geboekt worden, dan wordt alleen het landarrangement afgenomen.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten kunnen sterk fluctueren. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking, ook indirecte vluchten met een tussenstop zijn goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Desgewenst kun je deze rondreis ook met huurauto in Jordanië maken. Voor Fly & Drive, vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Boeken?

Wil je op reis? Geef dan jouw belangstelling aan ons door. Mail naar info@mondireizen.nl, stuur het contactformulier, of bel ons via 0418 64 80 43.

Na aanvraag brengen wij vrijblijvend offerte uit met een voorstel dat is past bij jouw wensen en situatie. Boeking heeft niet plaats anders dan na uitdrukkelijke instemming met de uitgebrachte offerte. VvKR reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle aangeboden pakketreizen.

Wil je een voorstel voor het vluchtschema dat bij jouw persoonlijke wensen past? Neem dan contact met ons op. Als wij de vluchten voor je boeken, omvat de pakketreis het landarrangement en bijkomende vluchten. Desgewenst kun je de vluchten zelf inkopen.

Bij boeking van deze reis gelden de volgende (aan)betalingsvoorwaarden:

 • 50% van de reissom bij boeking.
 • 75% van de reissom tussen moment van boeking tot 60 dagen voor de vertrekdatum.
 • 100% van de reissom tussen 60 dagen en 45 dagen voor de vertrekdatum.

Betalingen conform de genoemde termijnen en op basis van voorafgaande facturering.

Annuleren

Na boeking van deze reis gelden de volgende annuleringsvoorwaarden voor het landarrangement:

 • bij annulering tot 45 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 50% van de reissom
 • bij annulering van 45 dagen tot 21 dagen voor de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom
 • bij annulering van 21 dagen tot en met de vertrekdatum bedragen de annuleringskosten 100% van de reissom

Als je een annuleringsverzekering afsluit (voor alleen de vluchten, of de volledige pakketreis), dekt deze bij annulering om een geldige reden de kosten van de pakketreis.  Desgewenst kunnen wij verder adviseren en doorverwijzen naar een verzekeraar.

In de praktijk doen wij ons uiterste best om ten gunste van de reiziger van de voorwaarden af te wijken.

Privé- rondreis

Deze rondreis betreft een individuele rondreis, wijzigingen in het programma zijn naar wens mogelijk. Jaarlijks organiseren wij ook groepsrondreizen naar Egypte en Jordanië. Wil je meer informatie over de groepsreizen? Neem contact met ons op.

Desgewenst kun je deze rondreis ook met huurauto in Jordanië maken. Voor Fly & Drive, vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen.

Accommodaties en kamers

Onze keuze voor de in het programma en offerte genoemde accommodaties is gemaakt op basis van comfort, een prettige ambiance, vriendelijke bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie, privacy en rust. Standaard maken wij gebruik van economy double en twin rooms. Mochten de accommodaties, of kamers op moment van boeken niet meer beschikbaar zijn, dan worden vergelijkbare accommodaties geboekt.

Heb je zelf een 3*, 4* of 5* hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

In Egypte maken wij gebruik van de onder andere volgende hotelaccommodaties:

Cairo 

 • Pyramids Resort by Jaz
 • Pyramids Park Resort Cairo
 • Sheraton Cairo Hotel
 • Grand Nile Tower Hotel
 • Ramses Hilton Hotel & Casino
 • Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

Aswan

 • Basma Hotel Aswan
 • Pyramisa Island Hotel
 • Citymax Aquapark Hotel Aswan
 • Movenpick Aswan Hotel & Resort

Luxor

 • Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island Luxor
 • Sonesta St George Hotel Luxor
 • Steigenberger Resort Achti Luxor

In Jordanië Amman, Petra, Wadi Rum en Aqaba maken wij onder andere gebruik van:

Amman

 • het Sulaf Luxury Hotel
 • Larsa Hotel
 • Khan Khediwe Hotel
 • het Grand Hyatt Amman Hotel

Petra

 • Edom Hotel
 • het Petra Boutique Hotel
 • het P Quattro Hotel
 • het Hayat Zaman Hotel.

Wadi Rum:

 • Hasan Zawaideh Camp
 • Mazayen Rum Camp
 • Sun City Camp
 • ‘Bubble tenten’ naar voorkeur.

Aqaba

 • My Luxury Hotel
 • The Loft Hotel
 • het InterContinental Aqaba Hotel
 • Luxotel Aqaba.

Excursies & verlenging

Deze privé- rondreis wisselt excursies af met ontspanning en geeft een brede en aantrekkelijke kennismaking met klassiek en modern Egypte en Jordanië. De in het programma genoemde activiteiten zijn een aanbeveling, je kunt daar desgewenst van afwijken.

Wil je jouw rondreis voorafgaand, tijdens dan wel na de reis verlengen met een paar dagen in Luxor, Aswan, of aan de Rode Zee? Of wil je de woestijn in en baden in oases in de Witte Woestijn van Egypte? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis compleet te maken in Egypte:

 • Een dinercruise op De Nijl
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Bezoek aan Memphis & Sakkara met de trappiramide van Djoser.
 • Bezoek aan de Soukh/ Grand Bazaar, de Citadel, Alabaster Moskee en de Koptische wijk in Oud- Cairo.
 • Een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de stad gesticht door Alexander de Grote
 • Dag- excursie naar Aboe Simbel vanuit Aswan
 • Ervaar een felucca- zeiltocht naar Elephantine Island, of het Nubische dorp in Aswan
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor

Tips om je reis compleet te maken in Jordanië:

 • Bezoek na Jerash de antieke stad Pella
 • Maak de uitgebreide jeepsafari in de Wadi Rum woestijn, o.a. met bezoek aan het huis van Lawrence of Arabia
 • Bezoek mozaïekstad Madaba en historisch- religieus relevante plaatsen, zoals Bethany
 • Maak een natuurwandeling door natuurpark Dana
 • Etc.

Mondi wil alternatieven voor vliegreizen bieden. Een aantrekkelijk alternatief voor de vlucht van Cairo naar Aswan is de nachttrein. Ook kan overdag van en naar Cairo en tussen Aswan en Luxor met de dagtrein worden gereisd. Laatstgenoemde traject duurt ongeveer 4 uur en biedt prachtige vergezichten over De Nijl. Je kunt van Egypte naar Jordanië ook over de Rode Zee varen met de ferry. Leuk om te doen, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Jordanië kent een warm klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 30 graden, in het noorden is het in de wintermaanden koeler, vooral ‘s avonds koelt het af.

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor bezoek aan Egypte en Jordanië. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden van beide landen. Advies is dan de bezoeken vroeg te doen en daarna te ontspannen aan zee, of aan het zwembad in jouw resort.

Voor ons lijken de temperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor beter te verdragen.

Reisdocumenten en formaliteiten

Om Egypte in te reizen is een paspoort vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, je wordt hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers. De kosten van het visum bedragen circa EUR 35,00 p.p, neem hiervoor cash mee. In het vliegtuig, of na aankomst op het vliegveld, word je gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen, op basis hiervan krijg je een stempel in je paspoort. Praktische tip: neem een pen mee! In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Ook voor Jordanië is een paspoort vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het (groeps)visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Amman geregeld, de kosten hiervoor zijn inbegrepen.

Als wij de vluchten voor je boeken, worden de tickets direct toegestuurd na boeking en uitgifte op naam. De boardingpasses ontvang je na online incheck.

Gezondheid

 • Vaccinnaties voor DTP en Hepatitis A worden aangeraden. Voor vaccinnaties verwijzen wij door naar de GGD of andere aanbieders (afhankelijk van jouw  persoonlijke omstandigheden).
 • Leidingwater is in Egypte niet drinkbaar, in Jordanië doorgaans wel. Maar wij raden aan altijd water uit flessen te drinken, overal kun je voor kleine bedragen (gesloten!) flessen mineraalwater kopen.
 • Let goed op wat je eet en drinkt, vermijd bijv. ijsblokjes. Neem middelen mee tegen darmstoornissen en lichte pijnbestrijding.

Geldzaken

 • In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond, in Jordanië wordt betaald met de Jordaanse dinar.
 • Je kunt in Cairo, Aswan, Luxor, Amman etc en in veel hotels pinnen. Je kunt altijd contact betalen en op de meeste plaatsen worden creditcards geaccepteerd.

Diensten en fooien

 • Voor verleende diensten is het gebruikelijk om met fooien te betalen. Wij houden doorgaans een bedrag van EUR 35,– per persoon per week aan. Voel je vrij andere fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.
 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte en in Jordanië geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes, tempels en bezienswaardigheden mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken “nep- gidsen” gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn in Egypte de toiletten openbaar. Hoewel men aandringt te betalen, is toiletbezoek gratis.

Wifi en internet

 • Zet na aankomst in Egypte en Amman je gegevensgebruik stop, roaming is erg prijzig.
 • Wij adviseren een sim- kaart te kopen, of een dongle te huren. In de hotels kan gebruik worden gemaakt van de wifi- netwerken.

Tijdsverschil

 • In Egypte is het één uur later dan bij ons.
 • In Jordanië is het twee uur later dan bij ons.

Veiligheid

 • Overal in Egypte langs de wegen in de woestijn en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land. Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.
 • Het verkeer in de steden van Jordanië is ‘Midden- Oosters’ hectisch. De (snel)wegen door het land zijn goed begaanbaar en hebben goede Engelstalige  bewegwijzering. In Jordanië kan veilig worden gereisd, verschillende grensovergangen met Israël en de Palestijnse Gebieden zijn op het moment gesloten.

Van dag tot dag:

Klassieke 15- daagse rondreis Egypte en Jordanië:

Dag 1  Vandaag vlieg je naar Caïro. Na aankomst word je door onze vertegenwoordigers persoonlijk verwelkomd en langs de douane geleid. Dan ga je naar het hotel waar je word geholpen met inchecken. Overnachting in Caïro.

Dag 2  Na ontbijt ontmoet je je gids in de hotellobby, samen bezoek je de bekende piramides en de sfinx op het Gizeh plateau. Je kunt daarna van je vrije middag genieten, of -voor de liefhebber- bezoek optioneel Memphis & Sakkara met de trappiramide. Overnachting in Caïro.

Dag 3  Vandaag ga je met jouw privé- gids naar Tahrir Square voor bezoek aan het Egyptisch Museum*. Daarna heb je een vrije middag. Leuk is Oud- Cairo te bezoeken met de Koptische wijk, de Citadel en Alabaster Moskee, of de gezellig drukke Khan el Khalili bazaar. Overnachting in Cairo.

* De opening van het nieuwe Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Opening naar verwachting in 2024.

Dag 4   ‘s Morgens word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Cairo naar Aswan. Na aankomst word je opgehaald en met je gids bezoek je eerst de Tempel van Philae, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk. Dan check je in op de Nijlcruise, waar je luncht. Diner en overnachting aan boord in Aswan.

Dag 5  In de ochtend kun je met een felucca het Nubische dorp bezoeken, of je maakt de excursie naar Aboe Simbel. De Nijlcruise begint pas na de lunch. Eerste aanlegplaats is Kom Ombo, waar je de direct aan de kade gelegen indrukwekkende tempel bezoekt. De cruise gaat verder naar Edfu waar je overnacht aan boord.

Dag 6  s’ Morgens bezoek je de tempel van Edfu. Je passeert daarna de Esna sluizen en vaart verder richting Luxor. In Luxor ga je naar de Oostbank waar je een bezoek brengt aan de prachtige tempels van Luxor en Karnak verbonden door de laan der sfinxen. Na diner overnacht je aan boord in Luxor.

Dag 7  Vandaag ga je van boord. Je bezoekt de Kolossen van Memnon en gaat dan naar de Vallei der Koningen op de Westbank. Hier bezichtig je drie tombes, waarna je met je gids naar de tempel van Koningin Hatsjepsoet gaat. In de namiddag wordt je naar het hotel gebracht, waar je comfortabel overnacht in Luxor.

Dag 8  Na ontbijt volgt transfer naar het vliegveld van Luxor. Vanuit Luxor vlieg je via Cairo naar Amman om je reis in Jordanië te vervolgen.

Wil je jouw reis onderbreken met een paar dagen extra in Luxor, of aan de Rode Zee? Of wil je over de Rode Zee met de boot varen naar Aqaba? Laat ons weten, dan passen wij de planning aan!

Na aankomst in Amman word je door onze vertegenwoordiger verwelkomd, door de douane geleid en naar het hotel in Amman gebracht.

Dag 9 ‘s Morgens na ontbijt breng je eerst bezoek aan het ‘Jordan Museum’, prachtig museum dat je door duizenden jaren geschiedenis meeneemt. Lunch in de gezellige ‘Rainbowstreet’ en bezoek daarna te voet het Romeinse amfitheater en de citadel, geniet daar van prachtig uitzicht en een hapje en een drankje. Aan het eind van de dag keer je terug naar het hotel. Overnachting in Amman.

Dag 10 Vandaag ga je vroeg op weg naar Jerash waar je ruim de tijd hebt om deze schitterende antieke stad met tempels en theaters te verkennen. Lunch ter plekke (aan de overkant van de weg) in een leuk familierestaurant. Na de lunch ga je naar Ajlun waar je het kasteel uit de tijd van de Kruisvaarders bezoekt. Aan het einde van de dag keer je terug naar Amman. Overnachting in Amman.

Dag 11 Vandaag ga je naar de Dode zee. Wij adviseren in de ochtend een wandeltocht te maken in natuurreservaat Wadi Mujib , de Siq- trail van max. 2,5 uur. Geniet van een heerlijke lunch in een private- resort ter plekke en neem een duik in de Dode Zee. Bezoek vervolgens de Ma’in hotsprings, een heerlijke spa- ervaring! Vervolg je weg naar Wadi Musa (Petra), onderweg bezoek je Mount Nebo.

*Voor de liefhebber: vertrekkend vanuit Amman kun je in plaats van Wadi Mujib en Ma’in de doopplaats van Jezus in Bethany en het mozaïek- stadje Madaba te bezoeken.

Dag 12 Bezoek vandaag uitgebreid het Nationale Park van Petra, de indrukwekkende stad van de Nabateeërs. Je komt de stad binnen via een nauwe kloof. Om het theater aan het einde van het park te bezoeken loop je ten minste twee uur, trek stevige schoenen aan en laad je camera voor heel veel mooie foto’s! Lunch ter plekke, dineer aan het eind van de dag in een Bedoeïenen specialiteitenrestaurant vlakbij het hotel. Overnachting in Petra.

Dag 13 Na ontbijt bezichtig je Little Petra. Na lunch ga je naar het bezoekerscentrum van Wadi Rum, van waaruit je een jeepsafari (max. 2,5 uur) gaat maken met sunset-view. Overnacht en dineer in de woestijn bij de Bedoeïenen, geniet van een op traditionele manier bereide maaltijd.

Dag 14 Na ontbijt bij de Bedoeïenen word je terug naar het bezoekerscentrum gebracht. Vandaaruit volgt transfer naar Aqaba, waar je incheckt in je hotel. Ontspan en geniet van de zon, de zee en heerlijk eten.

Wil je duiken, snorkelen, of een paar dagen langer in Aqaba blijven? Vraag ons naar de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om vanuit Aqaba de ferry naar de Egyptische kust aan de Rode Zee te nemen en daar je reis te verlengen in een all- in resort aan zee.

Dag 15 In de loop van de dag volgt transfer vanuit Aqaba terug naar Amman (ong. 4 uur), waar het vliegtuig vertrekt naar huis. Afhankelijk van je wensen kun je ook vanuit Aqaba airport op Amman vliegen.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je bestemming eens naar onze andere klassieke rondreizen naar het Midden- Oosten.