Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema bootreizen/Rondreis Egypte 8 dagen met Nijlcruise Cairo piramides

Project Description

Rondreis Egypte met Nijlcruise, Caïro en Luxor 8 dagen

Vanaf €840,- per persoon

Beleef het echte Egypte in deze afwisselende 8 daagse rondreis met Cairo en Nijlcruise langs Aswan en Luxor. Het opdoemen van de piramides in Caïro vanachter de wolkenkrabbers is even indrukwekkend als bizar. Na Caïro maak je vanuit Aswan een cruise langs dorpjes en plaatsen aan De Nijl waar de wereldberoemde tempels staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de Vallei der Koningen bezoekt met onder andere de Tempel van Hatsjepsoet.

Wil je jouw reis met een paar dagen extra afsluiten in een all- in verzorgd hotel in Luxor, of aan de Rode Zee? Laat ons weten!

Cairo en de piramides van Gizeh

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte. Ze staat vooral bekend om de piramides van Gizeh en de Sfinx. Een Egyptische piramide is gebouwd als grafmonument voor farao’s, de toenmalige heersers van het oude Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie piramides en tevens het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat. Bezoek zeker het Egyptische museum, waar het gouden masker van Toetanchamon ligt. Je kunt dan ook de citadel en haar moskee bezichtigen en slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Of ga naar een leuk lokaal restaurantje en maak een dinercruise op de Nijl. Zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent. Wil je iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

Sfinx

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De Sfinx van Gizeh is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de Piramide van Chefren. Een van de huidige hypotheses is dat de sfinx van Gizeh door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou vastgelegd zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, er zijn dan ook tal van theorieën over het ontstaan en de vorm. Hoe de vorm ooit ontstaan is, weet nog niemand. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een geheime kamer.

De Tempel van Kom Ombo

Kom Ombo is een oud Egyptische tempel 42 kilometer ten noorden van Aswan. De tempel ligt langs de Nijl tussen de steden Aswan en Luxor. Al vanaf het water is hij goed zichtbaar. Deze tempel wordt bezocht als je een cruise over De Nijl maakt, waarbij je dan ook ruim de tijd krijgt om hem te bezoeken. Kom Ombo is een bijzondere tempel omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en reliëfs aan de buitenkant van de tempel, ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich ook nog een nilometer, waarmee men de waterstand van de Nijl kon meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren kon bepalen. Hoe meer regen, hoe beter de oogst.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

In de Vallei der Koningen (foto) op de Westbank bij Deir el-Bahri ligt de Tempel van Koningin Hatsjepsoet. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de koningin. In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Vallei der Koningen de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

De vanaf prijs betreft het landarrangement zonder vluchten. In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (incl. luchthavenbelasting)
 • Alle transport en transfers in privé auto met airconditioning en met Engels sprekende chauffeur
 • Comfortabele accommodaties met tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 5-sterren Nijlcruise op basis van Full-Board
 • Excursies en entreegelden volgens programma
 • Professionele Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

 • Visumkosten (voor ong. €35.00 p.p. te koop bij aankomst op de luchthaven in Cairo. Je word hierbij geholpen door onze vertegenwoordiger)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Heb je een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

Standaard maken wij gebruik van de volgende hotelaccommodaties:

Cairo 

 • Steigenberger Cairo Pyramids Hotel
 • Pyramids Park Resort Cairo
 • Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

Aswan

 • Basma Hotel Aswan
 • Pyramisa Island Hotel
 • Citymax Aquapark Hotel Aswan

Luxor

 • Sonesta St George Hotel
 • Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island Luxor
 • Steigenberger Resort Achti Luxor

Hurghada (of andere badplaats naar wens)

In Hurghada kun je in verschillende gebieden aan de kust verblijven, kijk bijvoorbeeld eens naar El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi Bay en Soma Bay.

Wij maken oa gebruik van de volgende hotels:

 • Royal Lagoons Resort & Aqua Park
 • Tropitel Sahl Hasheesh
 • Golden Beach Resort
 • Hurghada Long Beach Resort
 • Steigenberger Aqua Magic Red Sea
 • Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh

Heb je een ander hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie voor je boeken.

Prijs 8- daagse privé rondreis vanaf €840,- per persoon. 

De genoemde vanaf- prijs geldt voor het landarrangement.

Onze pakketreizen zijn gebaseerd op de landarrangementen en vluchten. Na aanvraag van een offerte worden de vluchten die het beste bij het landarrangement passen afzonderlijk en met transparante prijzen in ons voorstel aangegeven. Advisering en boeking van vluchten doen wij kosteloos. Vluchten kunnen ook zelf geboekt worden, dan wordt alleen het landarrangement afgenomen.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking. Ook indirecte vluchten met een tussenstop zijn goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je deze rondreis verlengen met een paar dagen in Luxor, of Aswan? Wil je de woestijn in en baden in oases? Of wil je je reis uitbreiden met een strandvakantie aan De Rode Zee in Hurghada, Marsa Alam of andere badplaats? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis compleet te maken in Cairo:

 • Een dinercruise op De Nijl
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Bezoek aan de Soukh/ Grand Bazar en de Koptische wijk
 • Excursie naar de trappiramide en de Nekropolis van Djoser in Memphis en Sakkara
 • Een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de stad gebouwd door Alexander de Grote

Of vanuit Aswan en Luxor:

 • Boek een excursie naar Abu Simbel vanuit Aswan
 • Geniet van een felucca- zeiltocht naar Elephantine Island
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor

Mondi wil alternatieven voor vliegreizen bieden. Een aantrekkelijk alternatief voor de vlucht van Cairo naar Aswan is de nachttrein, ook kan overdag van en naar Cairo, Aswan en Luxor met de trein worden gereisd. Vraag naar de mogelijkheden.

Het betreft een individuele rondreis die op maat wordt samengesteld. Wijzigingen in het programma zijn naar wens mogelijk.

Twee keer per jaar organiseren wij een groepsrondreis, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd  Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is. Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld. De kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p (neem bij voorkeur cash US$ mee).

Van dag tot dag:

8- daagse rondreis:

Dag 1  Vlucht naar Caïro vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Na aankomst wordt je persoonlijk verwelkomd en begeleid langs de douane. Vervolgens word je naar het hotel gebracht. Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 2  Vandaag ga je naar het Gizeh plateau en breng je een bezoek aan de piramides en sfinx. In de middag bezoek je na de lunch de gezellig drukke Khan el Khalili bazaar. Geniet van je vrije middag in Cairo (vraag naar de optionele excursies). Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 3  Na ontbijt wordt je naar Tahrir Square gebracht voor bezoek aan het Egyptisch Museum*. Daarna heb je een vrije middag in Cairo (vraag naar de optionele excursies). Overnachting in Cairo.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

* De opening van het nieuwe Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Opening naar verwachting in 2023.

Dag 4   ‘s Morgens vroeg word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Cairo naar Aswan. Vervolgens breng je een bezoek aan De Hoge Dam, Tempel van Philae en de Onvoltooide Obelisk. Dan check je in, luncht, dineert en overnacht aan boord in Aswan.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

Dag 5  Vandaag begint je cruise over De Nijl. Eerste aanlegplaats is Kom Ombo waar je de indrukwekkende Tempel van Kom Ombo bezoekt. De cruise gaat verder naar Edfu en je overnacht aan boord.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

Dag 6  s’ Morgens na ontbijt bezoek je de Tempel van Edfu. Je passeert de Esna sluizen en gaat verder richting Luxor. In Luxor ga je naar de Oostbank waar je een bezoek brengt aan de Tempels van Luxor en Karnak. Na diner overnacht je aan boord in Luxor.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

Dag 7  Vandaag ga je naar de Vallei der Koningen op de Westbank. Je bezoekt de Kolossen van Memnon en de Tempel van Koningin Hatsepsoet. Je kunt een bezoek brengen aan het graf van Toetanchamon, vraag desgewenst naar de optionele excursies. Vervolgens word je naar je hotel gebracht waar je comfortabel overnacht in Luxor.

Overnachting in het 5* Sonesta St George Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 8  Vroeg in de ochtend wordt je naar Luxor airport gebracht voor je vlucht naar huis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Wil je jouw planning aanpassen, je reis uitbreiden met een paar dagen de Rode Zee, of een andere hotelkeuze maken? Bel, of mail en laat ons weten!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Niet deze reis?

Kijk voor je vakantiebestemming eens naar de andere 8- daagse rondreizen naar het Midden- Oosten.