Loading...
Home/Egypte vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Rondreis Egypte 15 dagen met Nijlcruise en Cairo piramides

Project Description

De 15 daagse rondreis Egypte met Nijlcruise voert je langs Caïro, Aswan en Luxor. Sluit af met vakantie aan zee.

Vanaf €1.180,- per persoon

Deze reis biedt je het beste van twee werelden. Beleef het klassieke Egypte met bezoek aan de piramides van Cairo, de sfinx en met Nijlcruise langs Aswan en Luxor. Geniet daarna van je vakantie in een luxe resort aan de Rode Zee.

Het opdoemen van de piramides in Caïro vanachter de wolkenkrabbers is even indrukwekkend als bizar. Na je bezoek aan Caïro maak je vanuit Aswan de cruise en vaart langs dorpjes en plaatsen aan De Nijl waar de wereldberoemde tempels van Philae, Kom Ombo en Edfu staan. Je eindigt je rondreis in Luxor waar je de tempels van Luxor en Karnak en de Kolossen van Memnon bezichtigt. Je gaat naar de Vallei der Koningen en bezoekt daar de tempel van Koningin Hatsjepsoet en bewondert drie graftombes van binnen. Wij adviseren de tombes van Seti I en Ramses III en IV, deze zijn het best bewaard gebleven en maken indruk.

Je sluit jouw rondreis af met een week vakantie aan zee in een comfortabel luxe resort. Laat je voorkeursplaats en hotel aan ons weten, dan kunnen wij deze voor je boeken.

Mondi Reizen 

Mondi Reizen is al meer dan 25 jaar actief als Egypte specialist. Wij bieden privé rondreizen en kleine groepsreizen waarbij jouw ontdekkingsreis voorop staat.

Je krijgt:

Een onvergetelijke indruk van het antieke én moderne Egypte.

Persoonlijk contact voor, tijdens en na deze indrukwekkende reis en professionele Engelstalige uitleg door jouw privé gids (Egyptoloog).

Ontspannen rondreis langs de piramides en sfinx van Cairo en met Nijlcruise tempels en steden.

Comfortabele accommodaties, ontspannen verblijf aan zee en met heerlijke Midden- Oosterse keuken (incl. vegetarische en veganistische dieten).

Mondi Reizen is lid van de VvKR. Je gaat verzekerd op reis met de garanties van de SGR, SGRZ en van het Calamiteitenfonds.

Cairo en de piramides van Gizeh

Caïro is de levendige hoofdstad van Egypte, ze staat vooral bekend om de piramides en de sfinx. Een Egyptische piramide is gebouwd als grafmonument voor farao’s, de toenmalige heersers van Egypte. De farao werd na de dood gemummificeerd en met kostbaarheden en persoonlijke bezittingen in het binnenste van de piramide gelegd. De piramide van Cheops is de grootste van de drie piramides en het enige bouwwerk van de antieke wereldwonderen dat vandaag de dag nog overeind staat, desgewenst kun je naar binnen! Bezoek zeker ook het Egyptische museum, waar het gouden masker van Toetanchamon ligt.

In Cairo kun je de Citadel en haar moskee bezichtigen en slenteren langs de vele stalletjes van de Khan el Khalili soukh. Of ga naar een leuk lokaal restaurantje, zonder te praten verraden de geuren en kleuren al dat je in het Midden Oosten bent. Wil je iets vragen, dan zijn de mensen heel vriendelijk en helpen ze je graag.

De Alabaster Moskee

De moskee van Mohammed Ali, ook wel de Alabaster Moskee genoemd, is de bekendste moskee van Cairo. De stijl van deze moskee is Ottomaans, tussen 1830 en 1848 gebouwd op oude Mammelukse gebouwen op de top van de Citadel in het oostelijke en islamitische gedeelte van Caïro. De Moskee is gebouwd in opdracht van Mohamed Ali Pasha ter herinnering aan de oudste zoon van Mohammed Ali, Tusun Pasha, die in 1816 is overleden. Het was de grootste moskee ter wereld tot in de eerste helft van de 19e eeuw, zijn silhouet en twee minaretten maken het nog steeds de best zichtbare moskee in Caïro.

Het bekendste beeld ter wereld?

In Gizeh, net buiten Cairo, staan de drie grote piramides met de sfinx ernaast. De sfinx is het grootste en bekendste beeld van een sfinx ter wereld, het is 73 meter lang en 20 meter hoog. Het beeld staat met de rug naar de piramide van Chefren. Een van de huidige aannames is dat de sfinx door farao Chefren gebouwd zou zijn om de bouwdatum van zijn piramide voor eeuwig vast te leggen. Deze datum zou bepaald zijn met de positie van de sterren Sirius en Procyon in combinatie met het sterrenbeeld Leeuw. Er bestaan nog veel onduidelijkheden over de sfinx, tal van theorieën over het ontstaan en de vorm ervan doen de ronde. Vaak denken mensen dat er nog ruimtes binnen of onder de sfinx bestaan. Dit komt doordat oude teksten in Egypte een beschrijving geven van een verborgen kamer.

Het verband tussen astronomie en architectuur zal volgens Egyptologen steeds meer geheimen van het oude Egypte blootleggen.

Memphis & Sakkara

Memphis ligt op de westelijke oever van De Nijl op ongeveer 20 km van Cairo. Memphis was de hoofdstad van het Oude Koninkrijk, maar ook in het Nieuwe Koninkrijk nam de stad een voorname plaats in. Helaas is van de stad Memphis weinig bewaard gebleven, er zijn nog resten te vinden van wat waarschijnlijk de grootste tempel was, de tempel van Ptah. In het kleine bijbehorende museum zijn vooral beelden te zien. Indrukwekkend is het gigantische beeld van Ramses II.

Sakkara was de bijbehorende dodenstad van Memphis. In het gebied liggen enkele piramiden, waarvan de trappiramide de bekendste is. Het gaat hier om de piramide gebouwd door de farao Djoser, de eerste koning van de 3e dynastie en ontworpen door zijn vizier Imhotep. Voor archeologen is Sakkara een zeer interessant opgravingsgebied, waar nog steeds nieuwe vondsten worden gedaan.

Varend van plaats naar plaats…

Een cruise over De Nijl maakt je rondreis in Egypte extra bijzonder, in alle comfort zie je het Nijllandschap aan je voorbij trekken. Wij bieden de nilecruisers aan, maar kunnen ook dahabiya’s boeken. Dit zijn de kleinere houten schepen die zeilend en met de stroom mee De Nijl op en af gaan. Je beschikt over je eigen luxe cabin en zonnedek met zwembad aan boord, de service en verzorging zijn voortreffelijk. De cruises vertrekken vanuit Aswan en vanuit Luxor en duren 4 respectievelijk 5 dagen. Het schip meert af in Kom Ombo en Edfu, in Luxor bezoek je de tempels van Luxor en Karnak. Je ligt direct aan de kade, vervoer is voor je geregeld en je privé gids reist met je mee.

Voor 2023 en daarna bieden wij ook 7 en 8 daagse cruises aan en nieuwe cruises die vanuit Aswan over het Nassermeer naar Aboe Simbel varen. Nieuwe prachtige bestemmingen, perfect voor in het voor- en najaar. Vraag naar de mogelijkheden.

Kom Ombo, gewijd aan twee goden

Kom Ombo is een oud Egyptisch heiligdom, de tempel ligt langs De Nijl tussen de steden Aswan en Luxor. Je bezoekt deze als eerste wanneer je vanuit Aswan richting Luxor vaart. Al vanaf het water is de indrukwekkende tempel goed zichtbaar, je krijgt dan ook ruim de tijd om hem te bezoeken.

Kom Ombo is bijzonder, omdat het een dubbeltempel is. De éne kant is gewijd aan de valkengod Horus en de andere kant aan de krokodillengod Sobek. Het meest opmerkelijk zijn de enorme lotuszuilen en reliëfs aan de buitenkant, ze zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Midden in de tempel bevindt zich een nilometer, hiermee kon men de waterstand van De Nijl meten en aan de hand daarvan de hoogte van de belasting voor de boeren bepalen. Hoe meer regen, hoe hoger het waterpeil, des te beter de oogst.

Triade van Amon, Moet en Chonsoe

Het tempelcomplex van Karnak is GROOT, de grootste antieke tempel met de grootste obelisk van heel Egypte. Rond 2055 voor Christus is het complex  gebouwd ter ere van de drie-eenheid van oergod Amon, godin Moet en hun kind Chonsoe.

Karnak bestaat eigenlijk uit meerdere tempelcomplexen. De tempel voor Amon is de grootste, indrukwekkend zijn de talloze metershoge zuilen. Het tempelcomplex van Moet is gewijd aan de moedergodin Moet. Het is kleiner dan de tempel van Amon, maar zeer de moeite waard om je in te verdiepen.

Wanneer je er bent, ga naast een zuil staan (deze niet aanraken). Voel de stralingswarmte van het zandsteen en kijk dan omhoog…

Vruchtbaarheidsprocessies naar Luxor

De tempel van Luxor (vroeger Thebe) is een van de mooiste en belangrijkste tempels uit het antieke Egypte, net als Karnak is deze ook ter ere van de triade gebouwd. Let op de ommuring met reliëfs die rituelen afbeelden, alle ten teken van vruchtbaarheid.

De tempels van Karnak en Luxor zijn verbonden door een bijna drie kilometer lange en 3400 jaar oude weg, de Laan der Sfinxen. Langs beide kanten staan honderden sfinxen met menselijke hoofden. Hier werden processies gehouden, zoals op het historische Opet-festival. Daarin brachten de oude Egyptenaren een traditionele boot met standbeelden van de goden Amon, Moet en Chonsoe over de weg van de tempel van Karnak naar de tempel van Luxor. Hiermee werd de jaarlijkse overstroming van de Nijl geëerd die ervoor zorgde dat het gebied in de omgeving vruchtbaar was voor landbouw.

De tempel van Koningin Hatsjepsoet

In de Vallei der Koningen ligt de tempel van Koningin Hatsjepsoet. Wanneer het oude Egypte aan bod komt, gaat het heel vaak over de grote farao’s, de hoge ambtenaren en de priesters en hun goden. Veel minder vaak hebben we het over de belangrijkste vrouw van het land, de Koningin.

In 2007 werd door de Egyptische egyptoloog Zahi Hawass het nieuws bekend gemaakt dat in de Vallei der Koningen de mummie van Koningin Hatsjepsoet was gevonden. Hatsjepsoet (‘De Eerste onder de Edele Vrouwen’) is na Nefertiti en Cleopatra de bekendste vrouw uit de Egyptische geschiedenis. Ze regeerde van ca. 1479 tot 1458 voor Christus, eerst als regentes van haar schoonzoon Thoetmosis III en later alleen. Hatsjepsoet was een machtige Farao. Hoewel hun sociale en economische mogelijkheden wat beperkter waren dan van mannen, stonden Egyptische vrouwen al in de oudheid bekend als de meest zelfstandige uit die tijd.

Elephantine Island

Elephantine Island is een klein eiland in de rivier de Nijl en behoort tot Aswan, de grootste stad in Zuid- Egypte. Voordat de stad Aswan er was, was Elephantine Island een belangrijke bestuurlijke plaats. Het eiland lag zeer strategisch voor de handel en de verdediging van Opper- Egypte. Volgens oude Egyptische religie was Elephantine de woonplaats van Khnum, de ramhoofdige god, die de wateren van de Nijl bewaakte en bestuurde vanuit grotten onder het eiland. Er waren veel tempels op het eiland,  deze zijn echter vernietigd door de Ottomaanse heersers. Nu is alleen de Tempel van Khnum nog over.

Bezoek Elephantine Island met een felucca, al zeilend in de namiddag genietend van het ondergaande zonnetje.

Aboe Simbel, een berg verzet

Aboe Simbel behoort tot de meest opmerkelijke tempels van de Oude Egyptenaren. De twee tempels werden uit een berg gehakt door Ramses II in de 13e eeuw v.Chr. Hij deed dit om zichzelf en zijn koningin Nefertari te eren, maar ook om indruk te maken op zijn Koesjitische zuiderburen (nu Soedan).

Waar de tempels staan is niet de plek waar ze zijn gevonden. Door het bouwen van de Aswandam in de zestiger jaren zouden de tempels namelijk onder water verdwijnen. UNESCO en National Geographic zetten een grootschalig reddingsplan op touw en zaagden de tempels en het beeld van Ramses II in stukken. De blokken werden 200 meter verder van de rivier en 65 meter hoger opnieuw in elkaar gezet. Ter plaatse werden twee grote betonnen koepels gebouwd, die aan de buitenkant zijn bekleed met natuurlijke steen. De tempels werden hier ingeschoven, letterlijk is een berg verzet…

Overnacht met uitzicht over De Nijl

Luxor is “man- made”, indrukwekkend door de Vallei der Koningen en tempels van Luxor en Karnak verbonden door de sfinx avenue. Maar Luxor biedt ook prachtige vergezichten over De Nijl met haar groene oevers en dadelpalmen die kleurig afsteken tegen de achtergrond van zand en woestijngebergten. Vanwege dit decor hebben wij voor de overnachtingen in Luxor het Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island geselecteerd, jouw privé- eiland midden in De Nijl.

Het hotel spreekt ons vooral aan door het vriendelijke personeel, de prettige sfeer onder gasten en rust om te genieten. Er zijn familiekamers en (connecting) double rooms, elk met eigen terras en uitzicht op de mooi aangelegde tuinen. Ontspan in een van de drie infinity- pools met uitzicht op de Nijl en vermaak je in de spa- en fitnessruimte, tennisbanen, bars, loungeruimtes en restaurants. De Midden- Oosterse keuken vinden wij geweldig, heerlijke en gezonde mezze voor ontbijt, lunch en diner… lekker met een glaasje lokale wijn bij het ondergaande zonnetje.

Arabische smaakmakers

In Egypte worden als voor- en hoofdgerechten mezze gegeten, kleine gerechtjes die je met elkaar deelt. Het is niet alleen het appetijtelijke eten, maar vooral de manier van leven. Het staat voor gulheid, vrijgevigheid en gastvrijheid. Egypte heeft onder de Midden- Oosterse keuken haar eigen smaakmakers. Als ontbijt eten de Egyptenaren gekookte bonen, olie en knoflook overgoten met citroensap. Of falafel, in olie gebakken balletjes van kikkererwten geserveerd in platte broden met sesamsaus. Hoofdgerechten in Egypte zijn gevulde aubergines, kebab, kofta of kip met rijst. Zoetigheid of fruit ronden de maaltijd af, zowel bij ontbijt, lunch, als na het diner. De veganistische en vegetarische eter heeft volop keuze.

In Egypte wordt veel thee (met munt en honing) en koffie gedronken. In de hotels kun je alcoholische dranken bestellen, in restaurants doorgaans niet. Wij hebben diverse restaurants geselecteerd, echte familierestaurants waar het druk is met lokale inwoners. Zij weten precies waar ze moeten zijn…

Sea as far as the eyes can see…

Het Rode Zee gebied is bekend bij veel mensen als badplaats, watersporters waarderen vooral de koraalriffen langs de kust als snorkel- en duikgebied. De onderwaterwereld is uniek door de talloze soorten vissen. Het water is extreem helder en de zon zorgt ervoor dat het altijd warm is, gemiddeld zo’n 22 graden.

Aan zee kun je naar verschillende gebieden gaan, zoals El Gouna, Hurghada, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, Soma Bay en Port Safaga. Zoek je voor enkele dagen een aantrekkelijk resort met prettige ambiance,  vriendelijke mensen, watersportfaciliteiten en privé strand direct aan zee, dan adviseren wij het Golden Beach Resort ten noorden van Hurghada richting El Gouna. Port Safaga en Soma Bay vinden wij het aantrekkelijkste gebied als je een week beschikbaar hebt… glashelder water, witte stranden en uitgebreide watersportfaciliteiten. Heb je een voorkeurshotel ontdekt? Laat ons weten!

Wilt u uw rondreis aanpassen? Neem contact op.

offerte aanvragen

De vanaf prijs voor de 15 daagse rondreis betreft het landarrangement uitgaande van 4 personen zonder vluchten.

In de pakketreis zijn inbegrepen:

 • Internationale en binnenlandse vluchten (incl. luchthavenbelasting)
 • Alle transport en airporttransfers met privé chauffeur en auto met airconditioning (mini- bus bij groepen)
 • Totale reisbegeleiding door professionele Engels sprekende gids / Egyptoloog (Nederlandstalig tegen meerkosten)
 • Overnachtingen in comfortabele hotelaccommodatie in Cairo met standaard tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt
 • 5-sterren Nijlcruise op basis van full-board (ontbijt, lunch en diner)
 • Overnachtingen in luxe resort aan de kust met tweepersoonskamer op all- in basis
 • Excursies en entreegelden volgens programma, lunch tijdens excursies is inbegrepen
 • SGR reisgarantie en dekking Calamiteitenfonds

Wij adviseren en boeken de vluchten die qua beschikbaarheid en prijs het beste bij het reisprogramma passen. Wil je zelf vluchten boeken? Dat is mogelijk, in dat geval neem je alleen het landarrangement af.

In de pakketreis zijn niet inbegrepen:

 • Visumkosten (voor ong. €35.00 p.p. te koop bij aankomst op de luchthaven in Cairo. Je word hierbij geholpen door onze vertegenwoordiger)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien (zie onder tips)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen

Heb je een hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie boeken en in de pakketreis aanbieden.

Wij hebben in verschillende prijsklassen hotels en resorts geselecteerd. Keuzes zijn gemaakt op basis van een prettige ambiance, nette bejegening door personeel, kwaliteit van de keuken, faciliteiten, locatie in de stad en/ of aan zee, privacy en rust.

Standaard maken wij gebruik van de volgende hotelaccommodaties:

Cairo 

 • Pyramids Park Resort Cairo
 • Steigenberger Cairo Pyramids Hotel
 • Steigenberger Hotel El Tahrir Cairo

Aswan

 • Basma Hotel Aswan
 • Pyramisa Island Hotel
 • Citymax Aquapark Hotel Aswan
 • Movenpick Aswan Hotel & Resort

Luxor

 • Jolie Ville Hotel & Spa Kings Island Luxor
 • Sonesta St George Hotel Luxor
 • Steigenberger Resort Achti Luxor

Hurghada (of andere badplaats naar wens)

In en rond Hurghada kun je in verschillende gebieden aan de kust verblijven, kijk bijvoorbeeld eens naar El Gouna, Sahl Hasheesh, Makadi Bay, Soma Bay, El Quseir en Port Safaga.

Wij maken oa gebruik van de volgende hotels:

 • Hurghada Golden Beach Resort
 • Hurghada Long Beach Resort
 • Tropitel Sahl Hasheesh
 • Steigenberger Aqua Magic Red Sea
 • Pyramisa Beach Resort Sahl Hasheesh
 • Solymar Soma Beach Resort
 • Kempinski Hotel Soma Bay

Heb je een ander hotel, B&B, of eco- lodge op het oog? Vertel ons, wij kunnen jouw favoriete accommodatie voor je boeken.

De genoemde vanaf- prijs van EUR 1.180 per persoon geldt voor het landarrangement gebaseerd op 4 personen.

Onze pakketreizen zijn gebaseerd op de landarrangementen en vluchten. Na aanvraag van een offerte worden de vluchten die het beste bij het landarrangement passen afzonderlijk en met transparante prijzen in ons voorstel aangegeven. Advisering en boeking van vluchten doen wij kosteloos. Vluchten kunnen ook zelf geboekt worden, dan wordt alleen het landarrangement afgenomen.

De beschikbaarheid en prijzen van vluchten fluctueren op het moment sterk, prijzen zijn na corona sterk gestegen tot wel 50%. Vroeg- boeking is doorgaans goedkoper dan last- minute boeking. Ook indirecte vluchten met een tussenstop zijn goedkoper. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je deze rondreis verlengen met een paar dagen in Luxor, of Aswan? Wil je de woestijn in en baden in oases? Of wil je je reis uitbreiden met een langere  strandvakantie aan De Rode Zee in Hurghada, Port Safaga, Marsa Alam of andere badplaats? Neem contact met ons op, dan stemmen wij de reis af op jouw wensen en budget.

Tips om je reis compleet te maken in Cairo:

 • Een dinercruise op De Nijl
 • Bezoek aan de avond lichtshow bij de Gizeh piramides
 • Entree in de piramide van Cheops
 • Bezoek aan de Soukh/ Grand Bazar, Citadel en de Koptische wijk
 • Excursie naar de trappiramide en de Nekropolis van Djoser in Memphis en Sakkara
 • Een dagexcursie (10 uur) naar Alexandrië, de stad gebouwd door Alexander de Grote

Of vanuit Aswan en Luxor:

 • Boek een excursie naar Aboe Simbel vanuit Aswan
 • Geniet van een felucca- zeiltocht naar Elephantine Island en Nubische dorp
 • Maak een hete luchtballonvlucht boven de Koningsvallei en geniet van de opkomende zon en het uitzicht over de woestijn rondom Luxor

Mondi wil alternatieven voor vliegreizen bieden. Een aantrekkelijk alternatief voor de vlucht van Cairo naar Aswan is de nachttrein. Ook kan overdag van en naar Cairo en tussen Aswan en Luxor met de trein worden gereisd. Laatst genoemde traject duurt 4 uur en biedt prachtige vergezichten over De Nijl. Leuk om te doen, vraag naar de mogelijkheden.

Deze reis betreft een individuele rondreis. Twee keer per jaar wordt een 8/9 daagse groepsrondreis georganiseerd, vraag naar de mogelijkheden.

Egypte heeft een Middellands Zeeklimaat met een hete, droge zomer en een zachte winter. Voor ons lijken de zomertemperaturen erg hoog maar de lucht is er veel droger dan in Nederland en daardoor veel beter te verdragen. Regenen doet het vrijwel nooit in Egypte. Soms valt er in januari of februari in Cairo een enkele bui.

Reistijd

Voor- en najaar zijn de beste periodes voor een bezoek aan Egypte. In de zomer is het erg warm, met name in het zuiden.

Een geldig paspoort is vereist dat na terugkomst nog tenminste 6 maanden geldig is.

Het visum wordt bij aankomst op de luchthaven in Egypte geregeld, de kosten hiervoor bedragen circa US$ 35.00 of EUR 35,00 p.p (neem bij voorkeur cash mee). Je wordt hierbij geholpen door onze lokale vertegenwoordigers.

In het vliegtuig, of na aankomst, word je gevraagd een formulier in te vullen dat je samen met je paspoort bij de douane moet tonen, op basis hiervan krijg je een stempel in je paspoort. Praktische tip: neem een pen mee!

In Egypte wordt elk bezoek geregistreerd. Langs alle wegen staat de toeristenpolitie die de registraties controleert. Reis je met ons en onze partners, dan worden de formaliteiten voor je verzorgd. Onder verantwoordelijkheid van onze lokale vertegenwoordigers heb je met de registraties toegang tot de wegen en bezienswaardigheden die je bezoekt.

Op basis van onze ervaringen in Egypte willen wij de volgende tips meegeven:

Diensten en fooien

 • Bij excursies, shops, op de luchthavens en elders worden je diensten aangeboden en soms opgedrongen. Je bent in niets verplicht deze aan te nemen, noch daarvoor te betalen. Wel is het belangrijk te zien waarom dit zo is, de verschillen tussen arm en rijk zijn groot en er bestaat in Egypte geen sociale zekerheid. Men heeft het geld hard nodig.
 • Tijdens de excursies en bij bezienswaardigheden zijn de toiletten openbaar. Hoewel je daar gevraagd word te betalen, is toiletbezoek gratis.
 • Bij de bezichtiging van sommige tombes en tempels mogen gidsen geen uitleg geven binnen. Hier maken “nep- gidsen” gebruik van, zij spreken je aan en beginnen je uitleg te geven met het doel om geld voor deze service te krijgen. Bedank hiervoor vriendelijk.
 • Bij stops en in souvenirshops worden je dingen in de hand gedrukt. Neem deze niet aan, als je dit niet wilt.
 • Voel je vrij fooien te geven, dit doe je op basis van je eigen gevoel van voldoening.

Vervoer en registraties

 • Overal langs de wegen in de woestijn, tijdens de transfer naar zee en bij wegen die toegang geven tot steden en bezienswaardigheden worden politiecontroles uitgevoerd. Hoewel dit soms anders voelt, zijn deze controles er om jouw veiligheid te garanderen. De Egyptische staat bewaakt op deze manier een veilig toerisme, de grootste inkomstenbron van het land.
 • Normaliter wordt gebruik gemaakt van de snelwegen en agrarische wegen, de snelwegen door de woestijn mogen uit veiligheidsoverwegingen niet met toeristen worden gemaakt. Vreemd genoeg mag je wel zelf op deze wegen rijden, zorg dan wel voor je registratie, stempel in het paspoort en duidelijk leesbare papieren van de huurauto.

Van dag tot dag:

Klassieke 15 daagse rondreis met strandvakantie aan zee:

Dag 1  Je vliegt naar Caïro vanuit Amsterdam, Brussel of Düsseldorf. Na aankomst word je door onze vertegenwoordigers persoonlijk verwelkomd en langs de douane geleid. Vervolgens word je naar het hotel gebracht en geholpen met inchecken. Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 2  Na ontbijt word je opgehaald en breng je met je privé- gids bezoek aan de piramides en sfinx op het Gizeh plateau. Bepaal in overleg je bezoektijden, er is geen haast. Na de lunch kun je van je vrije middag genieten, of bezoek bijvoorbeeld Memphis & Sakkara (vraag naar de optionele excursies). Overnachting in Caïro.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

Dag 3  Vandaag ga je met je gids naar Tahrir Square voor bezoek aan het Egyptisch Museum*. Daarna heb je een vrije middag in Cairo. Leuk is de Citadel, de Mohamed Ali Moskee, de Koptische wijk, of de gezellig drukke Khan el Khalili bazaar te bezoeken (vraag naar de optionele excursies). Overnachting in Cairo.

Overnachting in het Pyramids Park Hotel of soortgelijk op basis van logies en ontbijt.

* De opening van het nieuwe Grand Museum is al een paar keer uitgesteld. Opening naar verwachting in 2023.

Dag 4   ‘s Morgens vroeg word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht van Cairo naar Aswan**. Na aankomst in Aswan word je opgehaald en bezoek je eerst de Tempel van Philae, de Hoge Dam en de Onvoltooide Obelisk. Dan check je in op de Nijlcruise, waar je luncht. Diner en overnachting aan boord in Aswan.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

**Desgewenst kun je van Cairo naar Aswan met de nachttrein reizen, vraag naar de mogelijkheden.

Dag 5  Je cruise over De Nijl begint vanuit Aswan. De eerste aanlegplaats is Kom Ombo, waar je uitgebreid de indrukwekkende tempel van Kom Ombo bezoekt. De cruise gaat verder naar Edfu waar je overnacht aan boord.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

Dag 6  s’ Morgens na ontbijt bezoek je uitgebreid de tempel van Edfu, gewijd aan Horus en een van de best bewaarde tempels in Egypte. Je passeert daarna de Esna sluizen en vaart verder richting Luxor. In Luxor ga je naar de Oostbank waar je een bezoek brengt aan de prachtige tempels van Luxor en Karnak verbonden door de sfinx avenue (mooi ook ‘s avonds in het licht). Na diner overnacht je aan boord in Luxor.

Overnachting aan boord van 5* Nilecruiser op full board basis.

Dag 7  Vandaag bezoek je eerst de Kolossen van Memnon. Vervolgens ga je naar de Vallei der Koningen op de Westbank en zie je drie graftombes van binnen. Wij adviseren die van Seti I en Ramses III en IV, je kunt daarnaast optioneel ook een bezoek brengen aan het graf van Toetanchamon. Dan word je met je gids naar de uit rotsen uitgehouwen grootse tempel van Koningin Hatsjepsoet gebracht. Op de terugweg bezoek je desgewenst de Sekhmet Souvenir factory***, waar vakwerk souvenirs worden gemaakt. In de namiddag ja je naar je hotel waar je comfortabel overnacht in Luxor.

***Ben je op zoek naar souvenirs, dan kunnen wij deze kleine fabriek aanraden. Hier worden met de hand en met traditionele technieken artefacten op eerlijke en authentieke wijze nagemaakt van alabaster, onyx en zandsteen. Het verhaal wordt verteld dat de opa van de huidige eigenaar bij de opgravingen van het graf van Toetanchamon is geweest, de foto’s in de fabriek zijn er getuige van. Vraag ernaar, ze vertellen je met trots meer geheimen…

> transfer naar de Rode Zee.

Dag 8 – 14 Ontspan aan de Rode Zee waar je in een comfortabel resort verblijft op all-in basis.

Overnachtingen in het 4* Golden Beach Resort of soortgelijk

Dag 15 Transfer naar het vliegveld van Hurghada en vlucht naar huis.

— De reis eindigt, maar herinneringen blijven—

Wil je jouw planning aanpassen? Of excursies aan jouw reis toevoegen? Bel, of mail en laat ons weten!

Vraag ook naar onze uitgebreide hotelmogelijkheden in Hurghada, El Gouna, Makadi Bay, Sahl Hasheesh, El Quseir, Port Safaga en Soma Bay.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.