Loading...

Project Description

Vakantie Peru-Ecuador: 18-daagse rondreis
(Ecuador individueel, peru is mogelijk in groepsverband)

Deze twee landen vorm en een zeer goede combinatie want ze vertonen veel overeenkomsten; zo treft men in beide landen overblijfselen aan van de Inca’s, worden beide landen gedomineerd door de Andes en overheersen in beide landen de vrolijke kleuren van de indianenmarkten. Gelukkig is er ook voldoende afwisseling met in Peru het bijzondere Titicacameer met haar rieteilanden en in Ecuador de imponerende vulkanen en de Galapagos eilanden. Voor een verlenging op de Galapagos kunt u kiezen uit 4, 5 of 8 dagen en uit 3, 4 of 5* boten.

De 18-daagse rondreis Peru en Ecuador is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Tijdens deze combinatiereis krijgt u ontzettend veel verschillende dingen te zien maar met als constante factor de vrolijke, kleurrijke bevolking. U bezoekt historische steden als Arequipa en Cuenca, maakt een boottocht op het Tititcacameer, maakt wandelingen over vulkanen en bezoekt verschillende indianenmarkten. Tijdens de reis verplaatst u zich per auto, vliegtuig, bus, trein en boot dus aan afwisseling geen gebrek. Natuurlijk zorgt in Peru de verloren Inca stad Machu Picchu voor het absolute hoogtepunt. Zowel de historie als het landschap er omheen zijn magisch en mysterieus.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Cuzco

De historische stad Cuzco in het zuidoosten van Peru is een sfeervolle stad met schitterende gebouwen, winkeltjes en terrasjes rondom gezellige pleinen. Cuzco ligt op 3300 meter hoogte en was de hoofdstad van het Inca-rijk van de 13e tot de 16e eeuw.  Hierna werd het door de Spanjaarden veroverd. De Inca’s beschouwden Cuzco als een heilige plaats en bouwden er vele tempels. Veel mensen maakten zelfs een bedevaart naar de stad waardoor er een goed systeem van bevolkingsregistratie ontstond. Tegenwoordig staat de stad op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Titicacameer

Het Titicacameer in Peru, met Puno als uitvalsbasis, is het hoogst gelegen en bevaarbare meer ter wereld. Het is immens groot en grenst aan Bolivia. Bijzonder zijn de riet-eilanden die erin drijven. Deze zijn gemaakt door de Uros-stam die er daadwerkelijk op woont. Tijdens een boottocht stapt u uit bij een rieteiland en kunt u het wonen op zo’n eiland zelf ervaren.  U zult merken dat u steeds op en neer gaat terwijl u op het eiland bent.

Ingapirca

In het Ecuadoriaanse plaatsje Ingapirca liggen belangrijke Inca-ruïnes van een zonnetempel. Het is een grote ovale constructie waarvan men denkt dat die gebruikt werd voor rituelen en astronomische doeleinden. Het zou een observatorium geweest kunnen zijn. De Spanjaarden hebben Ingapirca bijna volledig vernield maar de Ecuadoriaanse regering is in de 20e eeuw begonnen met de restaurantie van het complex. Net buiten de ruïnes ligt het Museo Sitio de Ingapirca met veel objecten die in de omgeving gevonden zijn.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
Peru en Ecuador culturele rondreis 18 dagen EP1801

Route peru en equador

 • Vluchten Amsterdam-Lima en Guayaquil-Amsterdam per KLM (Indien u met Iberia via Madrid vliegt, krijgt u korting)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vluchten, volgens programma
 • Alle genoemde vervoer en excursies in Peru in internationaal gezelschap met Engelssprekende gids, in Ecuador in een privé auto met Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Entreegelden voor genoemde excursies
 • Alle genoemde transfers (in Peru gedeeld, in Ecuador privé)
 • Alle trein- en busreizen zoals genoemd in het programma
 • Goede hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Maaltijden volgens het programma
 • Kruierservice in Ecuador
 • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten (voor iedere vlucht US$ 7 p.p., ter plaatse te betalen)
 • Vertrekbelasting in Quito en in Lima US$ 32,- p.p.
 • Niet genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Minimum deelnemers 4
Maanden Groepsreis met vertrek op vrijdag Individuele reis (zie toeslag onder) 3 * hotels
November 4 dagelijks € 4.224
December 18 dagelijks € 4.450
Januari 6 dagelijks € 4.224
Februari 17 dagelijks € 4.224
Maart 24 dagelijks € 4.224
April 21 dagelijks € 4.224
Mei 5 dagelijks € 4.224
Juni 9 dagelijks € 4.396
Juli 21 dagelijks € 4.396
Augustus 4 dagelijks € 4.224
September 22 dagelijks € 4.224
Oktober 20 dagelijks € 4.224
1 persoonskamer € 997

Indien u met minder dan 5 personen bent, zal worden gereisd op SIB (Seat In Bus) basis. Alleen in Ecuador wordt altijd gereisd met eigen chauffeur/gids. De toeslag voor een privé-rondreis met 2 tot 4 personen in Ecuador bedraagt €185,- p.p.

Minimum aantal deelnemers: 5

De genoemde data zijn groepsreizen, waarbij het minimum aantal deelnemers 5 is. De andere dagen van het jaar zijn het reizen in internationaal gezelschap. Indien u met minder dan 5 personen bent, zal worden gereisd op SIB (Seat In Bus) basis. Alleen in Ecuador wordt altijd gereisd met eigen chauffeur/gids. De toeslag voor een privé-rondreis met 2 tot 4 personen in Ecuador bedraagt €185,- p.p.

Daar Peru uit 3 verschillende geografische zones bestaat, zijn er ook 3 verschillende klimaten binnen het land. De grootste temperatuurverschillen zijn voelbaar tussen dag en nacht. De winter (de zomer bij ons) is het droge seizoen. De zomer is veel warmer maar het risico op regen is in sommige streken dan groter.

Er is verschil in Ecuador in klimaat tussen de kust, het bergland en het junglegebied. Aan de kust is het hete en tevens natte seizoen van januari tot en met maart, het koele en minder natte seizoen is van mei tot en met december. Het droge seizoen is hier van juni tot en met september, in de overige maanden regent het niet dagelijks, maar wel vaker dan in het droge seizoen. April is de natste maand, 1 keer in de 2 dagen valt er wel een bui. In de jungle kan het elke dag regenen, september tot en met december zijn meestal de droogste maanden en juni tot en met augustus de natste maanden. Op de Galapagos Eilanden valt de natte periode van december tot mei.

Peru kan het gehele jaar door bezocht worden. In december, januari en februari regent het in Arequipa en omgeving, waardoor het landschap in de maanden erna mooi groen is.

Zowel Ecuador als de Galapagos eilanden kunnen gedurende het hele jaar bezocht worden.

Voor het reizen naar Peru heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Peru nog 6 maanden geldig is. U heeft geen visum nodig.

Voor het reizen naar Ecuador en de Galapagos Eilanden heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Ecuador nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Schiphol naar Lima. Bij aankomst wordt u opgewacht en krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Lima.

Dag 2
 Na het ontbijt heeft u een halve dag een citytour door Lima en bezoekt u o.a. het koloniale deel van de stad, het centrale plein en het San Franscisco-klooster. De overnachting zal plaatsvinden in Lima.

          

Dag 3 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Arequipa. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. Daarna maakt u een halve dag een citytour met o.a. de wijk Yanahuara en het Santa Catalina klooster erin. De overnachting zal plaatsvinden in Arequipa.

Dag 4 Na een vroeg ontbijt krijgt u een transfer naar het busstation waar u de bus naar Puno neemt. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Puno. Indien gewenst, kunt u van tevoren een extra dag boeken om de condors in de Colca Canyon te gaan bekijken. U heeft dan een extra overnachting in de Colca Canyon.

Dag 5 Na het ontbijt wordt u naar de haven gebracht voor een boottocht over het Titicacameer. U bezoekt de gehele dag het meer, de rieteilanden van de Uros stam en Taquille island waar de textielbewerking centraal staat. Tijdens de tour is de lunch inbegrepen. De overnachting zal in Puno plaatsvinden.

           

Dag 6 Na het ontbijt krijgt u al vroeg een transfer naar het busstation voor uw 7 uur durende busreis naar Cuzco. Onderweg stopt u bij de Andahuaylillas kerk, de tempel van Wiracocha en het Lithic Museum. Ook wordt er gestopt op de La Raya Pass op 4321 meter hoogte. Onderweg krijgt u een lunch in een lokaal restaurant. Bij aankomst in Cuzco krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Cuzco.

Dag 7 Na het ontbijt maakt u een halve dag een citytour incl. een bezoek aan Korikancha (de Gouden Tempel). Ook  bezoekt u de 4 beroemde Inca ruïnes in de omgeving: het Sacsayhua-man fort, Kenko, Puca Pucara en Tambomachay. De overnachting zal plaatsvinden in Cuzco.

Dag 8 Na het ontbijt laat u uw koffers achter in het hotel en neemt u uw weekendtas mee. U gaat eerst op weg naar Pisac, waar dagelijks een kleurrijke markt wordt gehouden en waar in de koloniale kerk op zondag de mis in Quechua gehouden wordt. Dan luncht u onderweg en gaat u op weg naar het fort van Ollantaytambo, gebouwd door de Inca’s. De overnachting vindt plaats in Yucay.

Dag 9 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het treinstation voor uw reis per Vistadome trein door de Sacred Valley naar Aguas Calientes. Bij aankomst wordt u opgewacht en gaat u per bus naar de top van de berg en bezoekt u Machu Picchu met een gids, alwaar u ook een lunch krijgt. Daarna gaat u per bus weer naar beneden en loopt u naar uw hotel. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Aguas Calientes.

Dag 10 Na het ontbijt heeft u de ochtend ter vrije besteding en kunt u optioneel nogmaals naar Machu Picchu gaan. ‘s Middags neemt u de Vistadome trein terug naar Cuzco. In Cuzco krijgt u een transfer van het station naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in hetzelfde hotel in Cuzco.

Dag 11 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Cuzco voor uw vlucht naar Lima. In Lima stapt u over op de vlucht naar Quito. Bij aankomst wordt u opgewacht door onze Ecuadoriaanse agent en krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Quito.

          

Dag 12 Na het ontbijt maakt u een citytour. ’s Middags rijdt u over de Volcano’s Avenue naar Banos dat bekend staat om haar thermale bronnen. De overnachting zal in Banos plaatsvinden.

Dag 13 Na het ontbijt rijdt u door de tropische omgeving naar Rio Verde. U gaat te voet verder naar de Paillon del Diablo waterval. Dan gaat u naar Chimborazo N.P. en doorkruist de Arenal, een ruig bergplateau. Met een speciaal voertuig gaat u naar de 1e Chimborazo refuge op 4800 m. In een uur wandelt u vervolgens naar de volgende refuge. Dan wordt u weer naar beneden gebracht en dineert en overnacht u aan de voet van de Chimborazo.

Dag 14 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het station van Alausi voor een ritje met de bekende trein langs de Devil’s Nose naar Sibambe. Dan wordt u weer terug gebracht naar Alausi en rijdt u naar Ingapirca. Daar bezoekt u de archeologische opgravingen met Inca ruïnes en dineert en overnacht u in een hacienda aan de voet van de opgravingen.

Dag 15 Na het ontbijt rijdt u naar Cuenca, een belangrijk cultureel centrum van het land. U bezoekt de Panama Hat Factory en andere werkplaatsen. De middag bent u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Cuenca.

          

Dag 16 Na het ontbijt maakt u een citytrip door Cuenca. U kunt genieten van koloniale architectuur, kerken en monumenten. Hierna rijdt u over de Western Cordillera naar Guayaquil waar de belangrijkste haven van het land ligt. U maakt een korte tour door de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Guayaquil.

Dag 17 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Guayaquil voor uw vlucht terug naar Amsterdam. (U kunt ook een verlenging op de Galapagos boeken. Voor Galapagos cruises zie elders op onze website).

Dag 18 Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.