Loading...

Project Description

Rondreis Peru 16 dagen met Machu Picchu

Aangezien Peru een vrij groot land is, worden er tijdens deze reis 2 binnenlandse vluchten gemaakt zodat u in redelijk korte tijd met de verschillende facetten van dit fascinerende land kunt kennismaken. Natuurlijk bezoekt u Machu Picchu, de stad die jarenlang verborgen is gebleven maar ook de historische stad Cuzco en het Titicacameer.

Machu Picchu

Deze stad van de Inca’s is altijd verborgen gebleven voor de Spanjaarden en is daarom nooit geplunderd. Hij wordt daarom wel “de verloren stad”genoemd. In 1912 werd hij pas weer herontdekt en sindsdien is het De highlight van Peru. De reis er naartoe per trein en bus en vervolgens het zicht op de met mist omhulde puntige bergen, zorgen voor een onvergetelijke ervaring. U kunt ook te voet de stad bereiken over de zogenaamde Inca trail waarbij u authentieke Inca-paden volgt. Deze trek duurt 4 dagen en vereist een goede conditie.

Arequipa

De gezellige stad Arequipa biedt vele leuke winkeltjes en restaurantjes maar ook prachtige koloniale gebouwen. Het is de 2e stad van Peru met 1 miljoen inwoners en hij is helemaal gebouwd van vulkanisch tufsteen waardoor veel gebouwen wit zijn.Voor een echte lama-wollen trui moet u hier zijn. Er zijn tientallen winkels gespecialiseerd in wollen kleding in alle maten en soorten.

Nazcalijnen

De Nazcalijnen zijn een groep geogliefen/tekeningen in het zand en op de stenen van de Nazca woestijn, 450 km. ten zuiden van Lima. In het lijnenspel zijn duidelijk tientallen figuren te onderscheiden zoals een aap, een spin en een vogel maar ook vele geometrische figuren zoals driehoeken en spiralen. Het is er bijna altijd windstil en er valt vrijwel geen regen, waardoor de lijnen duizenden jaren bewaard gebleven zijn. Ze zijn in 1939 pas ontdekt (waarschijnlijk omdat ze alleen vanuit een vliegtuig te zien zijn) en staan op de Unesco werelderfgoedlijst.

Peru 16 dagen Culturele rondreis PE1601

Routekaart Peru

 • Vluchten Amsterdam-Lima v.v. per Air Europa (voor Iberia geldt een toeslag van ong. €55,- p.p. en voor KLM ong. €125,- p.p.)
 • Binnenlandse vluchten zoals vermeld in het programma
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer volgens programma; transfers privé, excursies in internationale groep met Engelssprekende gids per airconditioned auto/bus
 • Genoemde bustickets voor lange afstandsbussen
 • Ticket voor Vistadome trein naar Aguas Calientes
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Lunches zoals genoemd in het programma
 • Alle genoemde transfers
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Luchthavenbelasting binnenlandse vluchten (voor iedere vlucht US$ 5 p.p., ter plaatse te betalen)
 • Vertrekbelasting US$ 16 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele

reis

3* hotels
November dagelijks € 3.645
December dagelijks € 3.949
Januari – mei dagelijks € 3.645
Juni – oktober dagelijks € 3.767
1 persoonskamer € 550

Minimum aantal deelnemers: 2

U reist met een internationaal gezelschap met Engels sprekende Gids.

Daar Peru uit 3 verschillende geografische zones bestaat, zijn er ook 3 verschillende klimaten binnen het land. De grootste temperatuurverschillen zijn voelbaar tussen dag en nacht. De winter (de zomer bij ons) is het droge seizoen. De zomer is veel warmer maar het risico op regen is in sommige streken dan groter.
Peru kan het gehele jaar door bezocht worden. In december, januari en februari regent het in Arequipa en omgeving, waardoor het landschap in de maanden erna mooi groen is.
Voor het reizen naar Peru heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Peru nog 6 maanden geldig is. U heeft geen visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Lima. Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Lima.

Dag 2 Na het ontbijt maakt u de hele dag een citytour door verschillende wijken van Lima en bezoekt u de kathedraal, Main Square en het San Franscisco-klooster. De overnachting zal plaatsvinden in Lima.

          

Dag 3 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het busstation voor uw rit per lijndienstbus naar Paracas (3.5 uur).  In Paracas wordt u opgewacht en krijgt u een transfer naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding. Diner en  overnachting in Paracas.

           

Dag 4 Na het ontbijt wordt u naar de airstrip van Pisco gereden en maakt u een vlucht over de Nasca-lijnen. Daarna krijgt u weer een transfer naar het busstation voor uw busrit terug naar Lima. Overnachting in Lima.

Dag 5 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Lima voor uw vlucht naar Arequipa. In Arequipa wordt u naar uw hotel gebracht. Later maakt u een citytour naar het 16e eeuwse Santa Catalina klooster en naar de historische wijk Yanahuara. De overnachting zal plaatsvinden in Arequipa.

          

Dag 6 Na het ontbijt gaat u naar Yura om van het uitzicht op de machtige vulkanen te genieten. Dan gaat u naar Colca (Pampa Cannahuas) op zo’n 4000 m hoogte. Hier ziet u vicunas, roofvogels en verschillende  planten die zich hebben aangepast aan de hoogte. U gebruikt de lunch onderweg. Via Patahuasi, Viscachani, Tojra, Chucura en Patampampa komt u aan in Chivay voor de overnachting.

Dag 7 Na het ontbijt gaat u naar de Condor Cross in de Colca Canyon om te genieten van de grootste vogel ter wereld, de condor. Dan gebruikt u de lunch en rijdt u naar Puno, waar u een transfer naar uw hotel krijgt.

Dag 8 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends een boottocht op Lake Titicaca maken inclusief een bezoek aan de Uros riet-eilanden. U gebruikt de lunch in een lokaal restaurant. Daarna gaat u naar Taquile Island. Taquile staat bekend om de kleding die hier gemaakt worden van lokale stoffen. De overnachting zal plaatsvinden in Puno.

Dag 9 Na het ontbijt krijgt u al vroeg een transfer naar het busstation voor uw 7 uur durende busreis naar Cuzco. Onderweg stopt u bij de Andahuaylillas kerk en de tempel van Wiracocha. Ook wordt er gestopt op de La Raya Pass op 4321 meter hoogte en de Inca ruïnes van Pucara. Onderweg krijgt u een lunch in een lokaal restaurant. Bij aankomst in Cuzco krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Cuzco.

           

Dag 10 Na het ontbijt maakt u een citytour incl. een bezoek aan Korikancha. Ook bezoekt u de 4 ruïnes in de omgeving: het Sacsayhua-man fort, Kenko, Puca Pucara en Tambomachay. De overnachting zal plaatsvinden in Cuzco. (Neemt u voor de komende 3 dagen een weekendtas mee. Uw koffer kunt u in het hotel in Cuzco achterlaten.)

Dag 11 Na het ontbijt gaat u naar Pisac voor de dagelijkse indianenmarkt en de beroemde kerk. Na de lunch in een lokaal restaurant gaat u naar de Inca tempel van Ollantaytambo. De overnachting zal plaatsvinden in Yucay.

Dag 12
Na het ontbijt krijgt u een transfer naar het station van Ollanta voor de treinreis per Vistadome Train naar Aguas Calientes. Op het station van Aguas Calientes wacht een gids u op en zorgt hij voor uw bustickets voor de bus die de berg oprijdt naar Macchu Picchu. Dan brengt u een 2 uur durende bezoek met gids en lunch  aan Macchu Picchu. Dan neemt u de bus weer naar beneden. De overnachting zal plaatsvinden in Aguas Calientes.

           

Dag 13 Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij. ’s Middags neemt u de trein terug  naar Cuzco. In Cuzco krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in hetzelfde hotel in Cuzco als voorheen.

Dag 14 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Cuzco voor uw vlucht naar Lima. Bij aankomst in Lima krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Lima.

Dag 15 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Lima voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16 Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.