Loading...
Home/Oeganda vakanties en rondreizen, Reisthema Safari/17-daagse individuele rondreis door het kleurrijke Oeganda

Project Description

Vakantie Oeganda: 17-daagse individuele rondreis door het kleurrijke Oeganda
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze rondreis door Oeganda gaat u veel te weten komen over het land. U zult versteld staan van de ongereptheid, de ruimte, de bevolking, de natuur, de wilde dieren en de berggorilla’s. U brengt onder andere een bezoek aan de Murchison Falls, de Nijl, een Pygmeeëndorp. U komt oog in oog te staan met olifanten, leeuwen, giraffen, krokodillen en nog vele andere wilde dieren. Verder gaat u naar de regenwouden van het Kibale Forest National Park en het Queen Elizabeth National Park. U brengt een bezoek aan het Bwindi Impenetrable Forest National Park waar u een tocht maakt door de jungle op zoek naar de berggorilla’s.

De 17-daagse rondreis Oeganda is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Oeganda grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa. Het land ligt op de evenaar in Oost-Afrika. Oeganda is verdeeld in 77 disctricten, verspreid over vier geografische regio’s. Ook heeft het land een prachtige natuur te bieden en vele nationale parken. Zo vindt u het Kibale Forest National Park, het Queen Elizabeth National Park en het Bwindi Impenetrable Forest National Park.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Murchison Falls National Park

Het Murchison Falls National Park is een geschikt park om een game drive te maken, dit komt doordat er vele wilde dieren te vinden zijn. U komt oog in oog te staan met het Afrikaanse dierenrijk. U vindt in het park onder andere olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden, verschillende soorten antilopen en veel verschillende soorten tropische vogels. Tijdens uw rondreis gaat u een bootsafari maken richting de Murchison Falls.

Queen Elizabeth National Park

In dit park vindt u veel flora en fauna. Het park heeft meer dan 95 soorten zoogdieren en 612 soorten vogels. Het park is erg geliefd bij de toeristen door het grote aantal verschillende soorten dieren.  Geografen zeggen dat er ongeveer 57 verschillende soorten planten te vinden zijn. U vindt in het park onder andere Kaapse buffels, waterbokken, leeuwen, luipaarden en hyena’s.

Bwindi Impenetrable Forest National Park

Het hoogtepunt van uw rondreis zal een bezoek aan het Bwindi Impenetrable Forest National Park zijn waar u een gorilla trek kunt maken. Zeker de berggorilla’s zijn de belangrijkste reden waarom veel mensen dit park bezoeken. Ook wordt Oeganda erkend als een zeer veilig land waar u gorilla’s kunt vinden in een mooie omgeving.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Vervoer per 4WD mini bus
 • Engelssprekende chauffeur/reisleiding gedurende de rondreis
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Genoemde Game drives
 • Genoemde Boottochten
 • Begeleidde primaat wandeling in Kibale
 • Gorilla vergunning, kosten USD 600 p.p.
 • Chimpansee vergunning, kosten USD 150 p.p.
 • Goede hotel/lodge 3* accommodatie op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet.
 • Genoemde maaltijden
 • Mineraalwater gedurende de safari
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Vlucht Amsterdam-Entebbe v.v.
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten. Het visum wordt op de luchthaven geregeld, kosten ± € 50,-
 • Ranger bij de gorilla trekking
 • Fooien
 • Drankjes
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven
Maanden Individuele reis 3* hotels
november dagelijks € 3.595
December dagelijks € 3.596
Januari – juni dagelijks € 3.595
Juli – oktober dagelijks € 3.606
1 persoonskamer € 593

Minimum aantal deelnemers: 2

Oeganda heeft een tropisch klimaat doordat het dichtbij de evenaar ligt. De droge periodes zijn van december tot februari en van juni tot augustus. Oeganda heeft een tropisch klimaat doordat het op de evenaar ligt. De temperatuur in de hoofdstad is vrij constant. In het noorden is het zo’n 10 graden warmer en valt de minste regen. In het westen zo’n 5 tot 10 graden koeler. De meeste regen valt bij het Victoria meer.

Voor het reizen naar Oeganda heeft u een geldig paspoort nodig dat bij aankomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Uw visum is te verkrijgen bij de ambassade van Oeganda in Brussel. Bij boeking krijgt u van ons het visumaanvraagformulier toegestuurd.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanaf Amsterdam naar Oeganda. Eenmaal gearriveerd wordt u welkom geheten  door onze lokale gids die u naar uw hotel in Kampala zal brengen voor uw overnachting.

Dag 2  Vandaag vertrekt u richting het Murchison Falls National Park. Na een ongeveer 4 uur durende rit arriveert u bij de Ziwa Rhino Sanctuary waar u een safari wandeling gaat maken met een ervaren jager/gids zodat u de neushoorns van dichtbij kunt meemaken. U heeft in de avond een diner en u zult in het Murchison Falls National Park gaan overnachten.

Dag 3  In de morgen staat u op voor een vroeg ontbijt, na het ontbijt gaat u uw eerste game drive maken door het Murchison Falls National Park. U zult hier oog in oog komen te staan met olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, luipaarden en nog vele andere wilde dieren. In de middag maakt u een bootsafari richting de Murchison Falls. In de middag heeft u een lunch en in de avond een diner. U overnacht in het Murchison Falls National Park.

 Dag 4  Nadat u hebt ontbeten reist u richting het Kibale Forest. Onderweg komt u langs theeplantages en langs het wilderige groene platteland waar Oeganda bekend om staat. In de middag heeft u de tijd om een lokale markt te gaan bezoeken. Vanuit Fort Portal is het nog ongeveer een uur rijden naar uw accommodatie gelegen in het regenwoud. In het regenwoud leven verschillende apensoorten, de chimpansees staan in dit regenwoud centraal. Ook vindt u prachtige verschillende vogelsoorten in het regenwoud. In de avond heeft u een diner en uw overnachting vindt plaats in het Kibale Forest.

 Dag 5  U start de dag met een heerlijk ontbijt. De ervaren jager/gids neemt u in de morgen of middag mee op wandeltocht. Tijdens deze wandeltocht komt u  chimpansees tegen en andere apensoorten. Na de wandeling gaat u naar de Bigodi Wetlands Sanctuary waar u meer dan 200 verschillende vogelsoorten en vele reptielen kunt vinden. Hier maakt u een 2- tot 3 uur durende wandeling. In de middag heeft u een lunch en in de avond een diner. U zult weer in het Kibale Forest overnachten.

Dag 6  Nadat u hebt ontbeten gaat u een wandeling maken langs een kratermeer. Tijdens deze tocht komt u langs watervallen en kraterranden en komt u fascinerende vogels en vlindersoorten tegen. U heeft in de middag een lunch en ’s avonds een diner. Uw overnachting vindt in het Kibale Forest plaats.

Dag 7  U start uw dag met een ontbijt bij uw lodge. Na het ontbijt heeft u de rest van de ochtend de tijd om even tot rust te komen bij de lodge of een theeplantage te bezoeken waar u de mogelijkheid heeft om de theeplukkers een handje te helpen. In de middag rijdt u richting het Queen Elizabeth National Park. Het Queen Elizabeth National Park is Oeganda’s op één na grootste nationale park. Bereidt u voor op de populatie nijlpaarden en olifanten in het park. Uw overnachting zal in het Queen Elizabeth National Park plaatsvinden.

Dag 8  Na een vroeg ontbijt vertrekt u rond half 7 in de morgen voor een lange game drive. Tijdens deze game drive kunt u genieten van de zonsopgang. u gaat tijdens de gamedrive op zoek naar de wilde dieren in het park zoals olifanten, leeuwen, luipaarden en wrattenzwijnen. Nadat u hebt geluncht maakt u een bootsafari over het Kazinga kanaal. Rondom het kanaal ziet u een heleboel nijlpaarden en andere wilde dieren die hier komen om wat te drinken of te badderen. Uw overnachting vindt in het Queen Elizabeth National Park plaats.

Dag 9  U start uw dag met een ontbijt. Hierna rijdt u richting Ruhija gelegen in het oostelijke gedeelte van het Bwindi Impenetrable Forest National Park. U vindt hier een grote populatie gorilla’s. Het kamp waar u verblijft is direct in het regenwoud gelegen, af en toe ziet u gorilla’s die een bezoek komen brengen.

Dag 10  Na het ontbijt kunt u optioneel deelnemen aan een ontmoeting met één van Bwindi’s bekendste dieren; de zeldzame berggorilla. Voor de meeste mensen is dit het absolute hoogtepunt van de rondreis door Oeganda. Uw wandeling door het regenwoud zal een spannende tocht worden langs beboste hellingen, ineengestrengelde, struiken en bamboe voordat u het leefgebied van de gorilla’s nadert. Voor onderweg krijgt u een lunchpakket mee, in de avond heeft u een diner. Uw overnachting vindt in het Bwindi National park plaats.

 Dag 11  U start uw dag met een ontbijt. U gaat vandaag een tour maken waarin u kennis maakt met de cultuur van de Batwa bevolking. De dichte bossen aan de voet van de Virunga-vulkanen waren de thuisbasis van de Batwa bevolking. De tour is een unieke ervaring voor bezoekers om meer te weten te komen over de traditionele cultuur van de inheemse bevolking. U heeft een diner en uw overnachting vindt in het Bwindi National park plaats.

Dag 12  Nadat u hebt ontbeten staat er een drie uur durende rit op het programma die u naar Lake Bunyonyi zal brengen. Het is één van de mooiste plekken van Oeganda en het is omgeven door heuvels, het wordt ook wel ‘’het Zwitserland van Oeganda’’ genoemd. U heeft in de middag een lunch en in de avond een diner.  U zult dichtbij het Bunyonyi Lake overnachten.

Dag 13  Nadat u hebt ontbeten reist u terug richting Kampala. U maakt een stop bij het monument van de evenaar waar u de mogelijkheid heeft om souvenirs te kopen. In de middag kunt u optioneel lunchen in een lokaal restaurant. U wordt naar uw hotel in Kampala gebracht voor uw overnachting en diner.

Dag 14  Na het ontbijt rijdt u richting Jinja. U zult een stop maken bij het Mabira Forest. Het Mabira Forest is een natuurlijk woud waar u meer dan 300 verschillende soorten bomen tegenkomt zoals de Warbhugia Ugandenesis. Ook vindt u in het Mabira Forest vele verschillende vogelsoorten. Enkele vogelsoorten zijn alleen te vinden in dit gebied en nergens anders. Jinja is de op één na grootste stad van Oeganda. U heeft een lunch en diner en u gaat in Jinja overnachten.

Dag 15  U start uw dag met een ontbijt, hierna heeft u een dag ter vrije besteding. Er zijn verschillende optionele excursies waar u aan kunt deelnemen zoals raften, quadrijden, mountainbiken, een lokale markt bezoeken en een sunset cruise over de Nijl maken. U heeft in de middag een lunch en in de avond een diner. Uw overnachting vindt plaats in Jinja.

Dag 16  Vandaag wordt u na het ontbijt naar Entebbe Airport gebracht. Dit is een ongeveer 3 uur durende rit. Eenmaal gearriveerd neemt u een comfortabele vlucht naar Amsterdam. U zult morgen in Amsterdam arriveren.

Dag 17   Vandaag arriveert u op het Amsterdam schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.