Loading...
Home/Bestemming Australië en Nieuw Zeeland/Nieuw-Zeeland Zuider Eiland 11-daagse autorondreis of busrondreis

Project Description

Vakantie Nieuw-Zeeland: 11-daagse busrondreis Zuider Eiland
(kan ook als autorondreis per huurauto geboekt worden)

Een busrondreis over het zuidereiland, waarbij de hotels reeds voor u gereserveerd zijn en waarbij u kunt kiezen uit 3 of 4 sterrenhotels. Er wordt ook 1 nacht op een boerderij overnacht. Voor ieder wat wils dus. De nadruk ligt natuurlijk op de betoverende flora en fauna. Om deze extra goed te kunnen bewonderen, zijn verschillende cruises, natuurwandelingen en een treinreis inclusief! U kunt deze rondreis ook boeken als autorondreis en/of combineren met de noordereiland.

De 11-daagse busrondreis Zuider Eiland is een voorbeeld reis.
 Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Nieuw-Zeeland is een land in Oceanië, in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het land bestaat uit twee grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland. Het Noordereiland is wat vlakker en heeft als grote steden Auckland en Wellington (de hoofdstad). Het Zuidereiland heeft hooggebergtes, gletsjers, wilde rivieren en prachtige meren. Hier heeft men eigenlijk alleen Christchurch als grote stad. Nieuw-Zeeland heeft een oppervlakte van 275.000 km2 en een inwoneraantal van 4.5 miljoen mensen, waarvan het merendeel christelijk is. Als onderdeel van het Gemenebest is queen Elizabeth II het officiële staatshoofd en wordt zij vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal.

Wilt u van de autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Christchurch

Christchurch is de op één na grootste stad in Nieuw-Zeeland en de grootste stad van het Zuidereiland. De stad heeft 380.000 inwoners en een oppervlakte van 452 km2. Christchruch is vernoemd naar de Christ Church van de universiteit van Oxford. In Christchurch zijn veel gebouwen te vinden die in neogotische stijl zijn gebouwd. Verder vind je er veel parken en plantsoenen. De stad wordt ook wel eens ‘De meest Engelse stad buiten Engeland’ genoemd, omdat de stad erg Europees aandoet.

Otago

Otago is een schiereiland vlakbij Dunedin. Het eiland is een belangrijke broedplaats voor zeevogels. Ook biedt het eiland bescherming aan de zeldzame Yellow-eyed Penguins. Pelsrobben en zeeleeuwen komen hier regelmatig op verschillende plaatsen aan land om jongen te krijgen. De vulkanische heuvels, steile landtongen en de kliffen bieden dus genoeg rustige plekken om zich voort te planten, voedsel te zoeken en uit te rusten.

Lake Te Anau

Lake Te Anau is een meer op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Het meer heeft een oppervlakte van 344 km2, een lengte van 65 km en een diepte van 270 m. Hiermee is het meer het grootste meer van het eiland en het twee na grootste meer van het land. Op de eerste plaats staat het Taupomeer. De naam Lake Te Anau betekent Wervelwatergat. Ook ligt er bij het meer nog een klein plaatsje dat genoemd is naar het meer, namelijk Te Anau.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
 • Meet and Greet op Christchurch airport
 • Hotelaccommodatie 3* (indien gewenst kunt u voor 4* hotels kiezen) op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet en koffie- en theezetfaciliteiten
 • Maaltijden volgens programma
 • Treinticket Tranz Alpine van Greymouth naar Christchurch
 •  Alle genoemde transfers, vervoer en excursies in een airconditioned bus met internationaal gezelschap en Engels sprekende gids
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale belasting 15{6d21ef5192f7fc7407a996b4f425ca8cf821ca7cc7bb6e1aae9e79bdf2e502ab} (GST)
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting
 • Ticketingfee airline
 • Vertrekbelasting
 • Visumkosten
 • Drankjes
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Data 3* hotels 4* hotels
01 november – 12 december 2 pers.kamer 2484 2820
13 december – 31 maart 2 pers.kamer 2541 2849
01 april – 31 oktober 2 pers.kamer 2465 2796
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers, in internationaal gezelschap
Het klimaat in Nieuw-Zeeland is over het algemeen aangenaam en kent geen extremen, waarbij men er aan moet denken dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons. De beste reistijd is dus van december tot en met februari.
De seizoenen zijn in Nieuw-Zeeland precies tegenovergesteld aan die in Nederland. Het is zomer van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus. Ten noorden van Auckland is het subtropisch en de rest van het land kent een gematigd zeeklimaat met lange warme zomers en zachte winters met af en toe vorst. In het voor- en najaar valt de meeste regen. Van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder. Het Zuider-eiland kent de grootste temperatuurverschillen met warm en droog weer in het noorden en in het zuiden koud en nat weer.
Indien u de Nederlandse nationaliteit bezit en niet langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijft, heeft u geen visum nodig. Uw paspoort dient nog wel 3 maanden geldig te zijn op de dag van terugkomst

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van de autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Bij aankomst op de luchthaven van Christchurch krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Christchurch.

          

Dag 2  Na het ontbijt maakt u een citytour door Christchurch en bezoekt u de highlights zoals de botanische tuinen, Museum and Art Centre, the Avon river en de Bridge of Remembrance. Hierna gaat u naar Mona Vale, een historisch huis met tuinen. In de middag gaat u over de Canterbury Plains naar Ashburton. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden op een boerderij bij Ashburton waar u ook een tour zult krijgen.

Dag 3  Na het “farm breakfast” gaat u naar Dunedin, onderweg reist u langs Timaru, Oamaru en Moeraki. De overnachting zal plaatsvinden in Dunedin.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar Otago peninsula dat bekend staat om haar vele dieren. U bezoekt de Royal Albatross Colony (beperkt geopend van 13/09 – 23/11). Hierna gaat u een boottocht maken van Wellers Rock naar Taiaroa. U ziet vele nestelende zeevogels maar ook zeehonden. Terug aan land bezoekt u de zeldzame Yellow Eyed Penguins. Vanuit speciaal gebouwde tunnels kunt u de dieren goed observeren. De overnachting zal plaatsvinden in Dunedin.

            

Dag 5  Na het ontbijt gaat u op weg naar Te Anau, onderweg rijdt u langs Balclutha, Gore en Lumsden. Hierna maakt u een boottocht op Lake Te Anau, langs de vele grotten. De grotten kunt bezocht worden met kleine rubberboten en u kunt er over wandelpaden lopen. De overnachting zal plaatsvinden in Te Anau.

           

Dag 6  Na het ontbijt gaat u via Fiordland N.P. naar Milford South. Hierna maakt u een boottocht over Milford Sound, de fjorden en open zee. Aan boord krijgt u een lunchbox. Daarna rijdt u terug naar via Cleddeau Gorge, Homer Tunnel en Eglinton Valley. Vanuit Te Anau rijdt u richting Queenstown via Mossburn, Athol en Garston langs de kust. De overnachting zal plaatsvinden in Queenstown.

Dag 7  Na het ontbijt maakt u een tour rond Lake Wakatipu inclusief Arrowtown en bezoekt u verschillende highlights. U gaat naar een bekend punt om te bungyjumpen en u heeft daarna de middag ter vrije besteding. U dineert in het Skyline Restaurant waar u per gondel naar toe gaat. De overnachting zal plaatsvinden in Queenstown.

Dag 8  Vandaag heeft u een vrije dag. Er zijn vele optionele excursies mogelijk. In de avond maakt u een boottocht naar Walter Peak High Country Station inclusief diner (in juni en juli een middagcruise met lunch i.p.v. diner). De overnachting zal plaatsvinden in Queenstown.

          

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar Franz Josef via de Kawarau Gorge en Central Otago. U passeert de Haast pass, de alpen en Lake Wanaka en u heeft uitzicht op prachtige gletsjers. De overnachting zal plaatsvinden in Franz Josef.

Dag 10  Na het ontbijt gaat u naar Greymouth. Als de tijd het toelaat bezoekt u onderweg de fabriek in Hokitika waar men jade bewerkt. Hierna gaat u naar Greymouth waar u op de Tranz Alpine Rail stapt, naar Christchurch. Het wordt een schitterende reis door de alpen. Vanaf het station in Christchurch krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Christchurch.

Dag 11  Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. U dient de kamer rond 12.00 uur te verlaten waarna u een transfer krijgt naar de luchthaven.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.