Loading...

Project Description

Vakantie Nieuw-Zeeland:  Noorder Eiland 11-daagse busrondreis
(kan ook als autorondreis per huurauto geboekt worden)

Een busrondreis over het Noorder Eiland, waarbij u kunt kiezen uit 2 categorieën hotels. Het is een reis die de highlights van het Noorder Eiland aandoet dus zowel het natuurschoon als de vriendelijke steden Auckland en Wellington. U reist in internationaal gezelschap met Engels sprekende gids. De rondreis is ook te boeken als autorondreis of te combineren met de 11-daagse rondreis Zuider Eiland.

De 11-daagse Noorder Eiland busrondreis is een voorbeeld reis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

In Nieuw-Zeeland draait alles om de natuur en dat is ook de belangrijkste reden waarom het land zich mag verheugen in een sterk groeiend aantal toeristen, met name uit Europa. Het mooiste van de natuur in Nieuw-Zeeland is dat zij op een relatief klein oppervlak zo ongelofelijk afwisselend is. Op het Noorder Eiland vindt u overal prachtige zandstranden en kliffen langs de kust maar ook meren, hooggebergtes en grotten. Daar komt nog bij dat u overal wordt ontvangen door zeer ontspannen, gastvrije Nieuw-Zeelanders (Kiwi’s in de volksmond) dus het kan niet anders dan dat u een bijzondere reis tegemoet gaat.

Wilt u van de autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Waitomo grotten

Centraal op het Noorder eiland liggen de Waitomo grotten. Zij vormen een gigantisch grottenstelsel, waarvan een groot deel nog steeds niet ontdekt is. De bekendste reeds ontdekte grotten zijn de Ruakuri- en de Awanuigrotten. Tijdens een tour komt u langs verschillende ondergrondse meertjes met prachtige stalactieten en stalagmieten. Dit kan niet alleen per boot maar ook in een wetsuit op een zwemband. Het meest indrukwekkend zijn de miljoenen gloeiwormen in de grotten. Boven uw hoofd lijkt het alsof er een sterrenhemel is.

Bay of Islands

De Bay of Islands is een schitterend natuurgebied op de noordelijke punt van het Noorder eiland. Zoals de naam al aangeeft is het een baai met wel 140 eilanden en verschillende kleine dorpjes waar enorm veel te doen is. Natuurlijk ligt de nadruk op de watersport daar de baai een gunstig klimaat heeft, warm water en talloze witte zandstranden maar u kunt er ook wandelen, een vlucht maken of gezellig wat gaan drinken in Paihia, de centrale plaats in de baai.

Auckland

Auckland is het dichtstbevolkste stedelijke gebied van Nieuw-Zeeland. Het gebied heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners, waarvan ruim 400.000 inwoners in Auckland City wonen. Auckland heeft een warm, gematigd zeeklimaat met warme, vochtige zomers en milde, natte winters. De stad is één van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland met 2060 zonuren per jaar. Hij wordt ook wel City of Sails genoemd omdat er in de haven zo’n 135.000 jachten liggen. Het opvallendste gebouw van de stad is de Skytower, waar vandaan u op 220 meter hoogte over de hele stad kunt uitkijken.

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Contact
Contact
 •  Meet and greet” bij aankomst op de luchthaven
 •  Alle genoemde transfers, vervoer en excursies in een airconditioned bus met internationaal gezelschap en Engels sprekende gids
 • Hotelaccommodatie 3* (indien gewenst kunt u ook kiezen voor 4*) op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet en koffie- en theezetfaciliteiten
 • Maaltijden zoals genoemd in het programma
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Lokale belasting 15{6d21ef5192f7fc7407a996b4f425ca8cf821ca7cc7bb6e1aae9e79bdf2e502ab} (GST)
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting
 • Ticketing fee airline
 • E.v. vertrekbelasting
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Data  vertrek iedere dag 3* hotels 4* hotels
01 november – 12 december 2 pers.kamer 2265 2430
13 december – 31 maart 2 pers.kamer 2327 2479
01 april – 31 oktober 2 pers.kamer 2240 2405
Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers, in internationaal gezelschap.
Het klimaat in Nieuw-Zeeland is over het algemeen aangenaam en kent geen extremen, waarbij men er aan moet denken dat de seizoenen omgekeerd zijn aan die van ons. De beste reistijd is dus van december tot en met februari.
De seizoenen zijn in Nieuw-Zeeland precies tegenovergesteld aan die in Nederland. Het is zomer van december tot en met februari en winter van juni tot en met augustus. Ten noorden van Auckland is het subtropisch en de rest van het land kent een gematigd zeeklimaat met lange warme zomers en zachte winters met af en toe vorst. In het voor- en najaar valt de meeste regen. Van het noorden naar het zuiden wordt het steeds kouder. Het Zuider-eiland kent de grootste temperatuurverschillen met warm en droog weer in het noorden en in het zuiden koud en nat weer.
Indien u de Nederlandse nationaliteit bezit en niet langer dan 3 maanden in Nieuw-Zeeland verblijft, heeft u geen visum nodig. Uw paspoort dient nog wel 3 maanden geldig te zijn op de dag van terugkomst

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van de autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Bij aankomst op de luchthaven van Auckland krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel, de rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Auckland.

Dag 2  Vandaag heeft u na het ontbijt een citytour in Auckland en bezoekt u onder andere de Auckland Harbour Bridge, Ponsonby, Karangahape Road en Auckland Domain. Na de citytour bezoekt u het Kelly Tarlton’s Sea Life Aquarium waar u op verrassende manieren in contact komt met zeedieren. De middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Auckland.

          

Dag 3  Na het ontbijt reist u noordwaarts. U rijdt langs de Hibiscus Coast en bezoekt Paihia, de uitvalsbasis voor de Bay of Islands. Natuurlijk bezoekt u Waitangi Treaty House en the Treaty Grounds waar in 1840 de Maori’s en de Britten een overeenkomst tekenden waardoor de staat Nieuw-Zeeland ontstond. De overnachting zal plaatsvinden in Paihia.

Dag 4  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. U kunt optioneel een tour maken per boot naar Russell, een historisch handelsstadje of naar Cape Reinga, de meest noordelijke punt van het land. De overnachting zal plaatsvinden in Paihia.

          

Dag 5  Na het ontbijt gaat u in de ochtend een cruise maken naar Cape Brett. U komt langs de vuurtoren op weg naar Motukokako Island en de Grand Cathedral Cave. Ook vaart u langs de beroemde Hole in the Rock. Op de terugweg maakt u een stop op Urupukapuka Island. ’s Middags reist u terug naar Auckland via Whangarei en de Brynderwyn Hills. De overnachting zal plaatsvinden in Auckland.

Dag 6  Na het ontbijt reist u zuidwaarts door de Bombay Hills en de Waikato Valley naar de Waitomo grotten, waar u met een gids het labyrint van ondergrondse kamers en meren gaat ontdekken. U maakt een boottocht en zult zich verbazen over de zwermen met gloeiwormen. Het lijken wel sterrenhemels. Na de lunch rijdt u over het platteland naar Rotorua. De overnachting zal plaatsvinden in Rotorua.

Dag 7  Na het ontbijt gaat u naar de Agrodome Sheep Show en het Rainbow Springs Nature Park waar u de kiwi (de nationale vogel) kunt bewonderen. Omdat het nachtdieren zijn, kunt u ze alleen in een donkere ruimte bezoeken. Dan gaat u naar Te Puia Thermal Reserve met haar geisers en modderpoelen. Tot slot bezoekt u het Maori Arts and Crafts Institute. Hier proberen de Maori’s hun kunst en cultuur in ere te houden door het aan de jongere generatie te leren en door de bezoekers erover te vertellen. De middag heeft u ter vrije besteding. Het traditionele Maori diner (hangi) met zang en dans en de overnachting zullen plaatsvinden in Rotorua.

          

Dag 8  Na het ontbijt rijdt u door de dennenbossen naar Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland. Het meer staat bekend om haar enorme forellen. Dan via Rangitaiki en Tarawera naar Napier. De overnachting zal plaatsvinden in Napier.

          

Dag 9  Vandaag heeft u een vrije dag in Nieuw-Zeelands Art Deco-stad. In 1931 werd Napier door een zware aardbeving verwoest en weer opgebouwd. Omdat Art Deco toen erg populair was, is de hele stad in die stijl gebouwd. U kunt optioneel een stadswandeling maken of een excursie naar een wijnboerderij boeken. ’s Middags wordt u naar de boerderij gebracht waar u vannacht overnacht. U krijgt een rondleiding over het terrein en geniet van een “home cooked dinner”. De overnachting vindt plaats op een boerderij nabij Napier.

Dag 10  Na het “farm breakfast” rijdt u langs Hastings, Dannevirke en Woodville naar Palmerston North. Daarna rijdt u langs de mooie stranden van de Kapiti Coast en door Waikanae, Paekakariki en Paraparaumu naar Wellington, de hoofdstad. De overnachting zal plaatsvinden in Wellington.

Dag 11  Na het ontbijt eindigt uw rondreis en heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt optioneel een bezoek brengen aan het beroemde Te Papa National Museum (gratis toegang).

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.