Loading...

Project Description

Vakantie Nepal: 22-daagse Rondreis

Een land met een onderscheidende natuur, streekdieren zoals de bengaalse tijger en veel kleurrijke planten. Het land is gelooft in het Hindoeïsme en dat is zeker terug te zien, de prachtige bouwwerken die te vinden zijn in de authentieke dorpjes zoals Lumbini zijn een zekere must visit.

 De 22-daagse Nepal rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Nepal is het land van de natuur. Als u een echte natuurliefhebber bent zit u zeker goed. De prachtige berg die tot hoog in de wolken reiken zijn zeer fascinerend. Verder heeft het een breed aanbod op het gebied van flora en fauna. In deze rondreis zult u met al deze puntjes in aanraking komen!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

 

Nagarkot

Nagarkot heeft het perfecte panoramische uitzich over het berggebied van acht verschillende bergen, waaronder het grote mount Everest gebergte. Vanaf hier kunt u ook de bekende Nagarkot panoramic hiking trail bewandelen die u naar een 3.5 uur wandelen beloond met een uitzicht van het Himalaya gebergte.

 

Bhaktapur

Van de drie groten steden die gelegen zijn in de Kathmandu vallei is Bhaktapur de meest authentieke en best bewaarde van de drie. Bhaktapur is eveneens onderdeel van de werelderfgoedlijst mede door zijn oude binnenstad met vele religieuze pagodes die tot de wolken reiken. De aroma van de oude Newari cultuur smoort hier nog door de stad heen!

Bandipur

Bandipur is een klein middeleeuws Newaridorp, de tijd heeft hier stil gestaan. Er zijn verschillende kleine tempels te vinden, en net buiten het dorp liggen bronnen waar vrouwen de was doen. Op een heldere dag kunt u over het Himalaya gebergte kijken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Retourvlucht Amsterdam – Kathmandu
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Rondreis volgens programma
 • Airconditioned vervoer gedurende de rondreis met Engelssprekende chauffeur/reisleider
 • Alle excursies, entreegelden en hotel taxes volgens programma
 • Engelssprekende gids tijdens de gehele reis
 • 19 overnachtingen in een hotel/lodge
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt (namobuddha, chitwan & pokhara full board)
 • Mineraal water tijdens lange afstanden
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten India € 65.00 p.p. U krijgt het visumformulier bij boeking toegestuurd of u kunt het downloaden op indianembassy.nl
 • Visumkosten Nepal $ 30.00 p.p. ter plaatse te regelen en te betalen
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Cameragelden bij bezienswaardigheden
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Optionele bergvlucht (200 US$ p.p.)
 • Persoonlijke uitgaven

De prijzen worden momenteel berekend

Minimum aantal deelnemers: 2

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar de hoofdstad van Nepal, Kathmandu. Dit is een 12 uur durende vlucht.

Dag 2  Bij aankomst op het vliegveld van Kathmandu zult u per transfer worden gebracht naar uw hotel. Kathmandu is de unieke hoofdstad van Nepal, een spiritueel land afgezonderd van de hoge Himalayas. U zult in Kathmandu overnachten.

Dag 3  Na het ontbijt staat er een excursie naar Kirtipur op het programma. Kirtipur is een typisch Newari dorp met een langdradige geschiedenis vervolgens zult u langs nog een Newari dorp komen, Bungamati waar ze nog steeds erg traditionaal leven. In de middag zult u Patan bezoeken, een stad van fijne kunst. Bezoek het Durbar plein, de gouden tempel, het Patan museum en het huis van Kumari tempel. U zult overnachten in Kathmandu.

Dag 4  Na het ontbijt zult u per auto naar Bhanjyang vertrekken. Bij aankomst zult u uw hike starten naar Namoboudha waarbij u door de oudheemse dorpjes zult komen en langs grootse rijstvelden. Men gelooft dat de toekomstige boeddha hier zijn lichaam heeft opgegeven voor een verhongerende tijger zodat zij haar welpjes niet zou opeten. Breng ook een bezoek aan het boeddhistische monargie. U zult overnachten in Namobuddha.

Dag 5  Na het ontbijt zult u verder wandelen naar Panauti. Panauti is een typisch Newali dorpje waar de samenvloeiing van twee heilige rivieren samenvalt. Hier heeft u even de tijd om het Panauti dorpje te bezoeken. Rij vervolgens naar Bhaktapur. Bezoek meerdere van deze stad zijn highlights, waaronder: het Durbar plein met het paleis van 55 ramen, de Nyatapola tempel en het pottenbakkerij plein. U zult overnachten in Bhaktapur.

Dag 6  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen naar Chitwan, een 5 ½  uur durende reis waarnaar bij aankomst zult u inchecken bij uw Jungle Lodge. Breng vervolgens een bezoek aan het Tharu dorpje, waar de oude stammen nog in de jungle wonen. U zult overnachten in Chitwan.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u een volledige dag toegewijd aan het ontdekken van de jungles van Chitwan Nationaal Park. Hier zult u ook een volledig verzorgde olifanten safari hebben, u zult gaan kanoen en een jungle wandeling gaan maken. U zult overnachten in uw resort in Chitwan.

Dag 8  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen naar Lumbini, dit is een 4 uur durende rit. Bij aankomst zult u inchecken bij uw accommodatie voor de avond in Lumbini. Hierna kunt u er nog voor kiezen om de stad in te trekken en zijn bezienswaardigheden te bezoeken. Bezoek ondermeer Lumbini Garden, de geboorte plek van Buddha. Of bezoek een van de vele kloosters die te vinden zijn in Lumbini. U overnacht in Lumbini.

Dag 9  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen met als volgende bestemming Pokhara. Onderweg zult u een stop maken in de kleine kleurrijke stad Tansen, die van oudheid een typisch Newari dorp was. Hier zult u de oude markt gaan bezoeken. U zult overnachten in Pokhara.

Dag 10  Na het ontbijt heeft u een excursie naar Sarangkot, waar u een prachtige uitzicht zult krijgen van Mt. Fish Tail en de Annapurna bergen. Verder op de dag zult u naar Naudanda toe trekken vanwaar u uit een wandeling zult hebben. Eenmaal weer terug in de stad zult u hier al Pokhara gaan verkennen met Davi’s Falls, het Tibetaanse klooster, de lokale markt en de pak als afsluiter een bootje die u zal leiden over Phewa Lake. U zult overnachten in Pokhara.

Dag 11  Na het ontbijt zult u uw gids ontmoeten en per transfer worden gebracht naar uw begin punt van de wandeling. Bij aankomst bij het dorp Lumle, dat gelegen is op een hoogte van 1610m zal uw wandeling beginnen naar het dorp Majhgaun. Bij aankomst bij de Gurung Lodge zult u even de tijd krijgen om bij te komen en eventjes te lunchen. Na de lunch zult u gaan kijken hoe de lokale mensen uit Nepal leven en waarvan precies. U zult overnachten in Majhgaun.

Dag 12  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen, met als start door het dorp Patlekhet. De wandeling zal u door een sub tropisch bos heen brengen waar zo hier en daar een klein dorpje zich in bevindt. Bij de Basanta Lodge zult u de tijd kunnen nemen om even bij te komen en te lunchen. Vanuit de lodge heb je een prachtig uitzicht over het gehele Annapurna gebied. Na de lunch kunt u ervoor kiezen om nog een optionele wandeling te maken door het dorp van Dhampus. U zult overnachten in de Basanta Lodge in Dhampus.

Dag 13  Na een vroeg ontbijt zult u langs de rand van de beboste kant naar beneden wandelen naar de vloer van de vallei. Deze tocht duurt ongeveer een 1 ½ uur. Hierna vervolgt een transfer naar Pokhara, deze rit duurt ongeveer ½ uur. U zult overnachten in Pokhara.

Dag 14  Na het ontbijt heeft u de dag vrij voor u zelf. U kunt bijkomen van de lange tocht die u achter de rug heeft, of u kunt ervoor kiezen individuele activeiten te doen in de stad. U zult overnachten in Pokhara.

Dag 15  Na het ontbijt zult u een rit naar Bandipur voor de boeg hebben, dit is een rit van ongeveer 2 ½ uur. Het dorp Bandipur is een oude historische stad is, die staat te wachten om ontdekt te worden door reizigers en toeristen. Deze stad staat onder de bevolking voornamelijk bekend door zijn unieke bergvorming die zich voordoet rondom dit dorp. U zult overnachten in Bandipur.

Dag 16  Na het ontbijt zult u uw reis vervolgen met als volgende bestemming Nagarkot, wat 2 ½ uur verwijderd ligt van Bandipur. Het panoramische uitzicht over de hoogste pieken van de Nepalse Himalaya’s waaronder de Mt. Everest kunt u vanaf hier allemaal bewonderen, met als beste tijdstip de zonsopkomst/ondergang. U zult overnachten in Nagarkot.

Dag 17  Ontbijt in een unieke setting, de zonsopkomst die langzaam over de bergen heen stijgt. Later in de middag zult u terug reizen naar Kathmandu, met onderweg het bezoeken van de Changu Narayan Tempel. Deze tempel is een van de fijnste pagoda’s vanaf architectuur perspectief en is gemaakt van basisvoorwerpen waaronder hout en steen. U zult overnachten in Nagarkot.

Dag 18  Na het ontbijt zult u een bezoek brengen aan de Budhanilkantha tempel, gelegen aan de voet van het Shivapuri Nationaal park. In de middag kunt u het Boudhanath Stupa bezoeken, een van de grootste Boeddhistische stupas bezoeken ter wereld wat een Boeddhistische bouwwerk is. Deze Stupa heeft alle ogen van Buddha. U kunt hier als u wilt ook nog deelnemen aan een gebedssessie waar de gebedsleraar een korte speech zal geven. U zult overnachten in Katmandu.

Dag 19  Na het ontbijt zal er een verzorgde excursie naar de Dakshinkali en Pharping tempel zijn. De Dakshinkali tempel is een tempel toegewijd aan de Hindoestaanse godin Kali. Hier vinden elke zaterdag en dinsdag dieren offers plaats. Het Pharping klooster is een plaats om te mediteren en heeft verder een erg kleurrijke uitstraling. U zult overnachten in Kathmandu.

Dag 20  Na het ontbijt zult u in de ochtend wat bezienswaardigheden van Kathmandu bezoeken. U heeft een brede keuze aan bezienswaardigheden. Breng een bezoek aan de Swaymbhunath Stupa, een 2000 jaar oud heiligdom voor de Boeddhisten. Bezoek ook het Pashupatinath, bekend voor de Hindoe tempel geeerd aan koning Shiva. De Hindoes hebben zijn lichaam gecremeerd in de Bagmati rivier wat hier bezichtigd kan worden.

Dag 21  Na het ontbijt heeft u een uitgaande transfer naar het vliegveld van Kathmandu om vervolgens uw vlucht te pakken naar Amsterdam.

Dag 22  Bij aankomst op Amsterdam Airport eindigen onze services!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.