Loading...
Home/Namibië vakanties en rondreizen, Safari/Namibië autorondreis 17 dagen

Project Description

Vakantie Namibië: 17-daagse autorondreis

Met een huurauto kunt u Namibië uitstekend ontdekken. De wegen zijn er goed (vaak onverhard), het is er niet druk op de weg en de meeste mensen spreken Engels of Duits. De vele afwisselende landschappen maken de autotochten extra interessant. Tijdens deze autorondreis bezoekt u alle hoogtepunten van noord tot zuid maar de reis kan nog helemaal aan uw wensen worden aangepast.

De 17-daagse autorondreis Namibië  is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Namibië onderscheidt zich duidelijk van de haar omringende landen. Zo wordt er de Duitse taal gesproken en zijn er veel Duitse plaatsnamen en zijn er niet alleen wildparken maar juist enorm veel afwisselende landschappen en ecosystemen. Het Etosha National Park, dat in het noorden ligt, is de aangewezen plek om wild te kunnen zien en biedt een enorme diversiteit aan flora en fauna. Verder bevinden zich in Sossusvlei ’s werelds hoogste zandduinen, heeft de Fish River Canyon veel weg van de Grand Canyon en kunt u in de Kalahari woestijn urenlang over de savannes met rood zand rijden. Een boeiend land van begin tot eind!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

.

Twyfelfontein

Twyfelfontein is een bron in de bergen van Damaraland waar al 6000 jaar mensen hebben gewoond. In het begin waren het jagers/verzamelaars, later leden van de Khoikhoi stam. Beide groepen hebben honderden rotstekeningen achtergelaten. Twyfelfontein is in 1952 uitgeroepen tot nationaal monument en in 2007 kreeg het een plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 Windhoek

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en heeft ongeveer 323.000 inwoners. De stad ligt precies in het midden van het land op een hoogte van 1650 meter. Het wordt voornamelijk als uitgangspunt gebruikt en niet zo zeer als bezienswaardigheid op zichzelf. Waar de naam Windhoek precies vandaan komt is niet duidelijk, maar waarschijnlijk is het vernoemd naar het Windhoekgebergte. In Windhoek wordt er Afrikaans, Engels en Duits gesproken.

Sossusvlei

Midden in het Namib Naukluft N.P. bevindt zich de Sossusvlei, één van de hoogtepunten van Namibië. Het gebied bestaat uit een witte zoutpan met daar omheen hoge, rode zandduinen. Sommige duinen zijn wel 400 meter hoog. Het zand krijgt z’n rode kleur door het hoge ijzergehalte. De Tsauchab rivier eindigt hier in de duinen maar staat bijna altijd droog. Op de enkele dagen dat het hier toch regent en de rivier en de zoutpan vol stroomt ontstaat een bijzonder schouwspel dat veel fotografen trekt.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
  • Vluchten Amsterdam-Windhoek via Frankfurt v.v. per Air Namibia of Ethiopian airlines via Addis Abeba
  • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Airconditioned autohuur op genoemde dagen op basis van 2 personen in 1 auto (andere type huurauto’s zijn op aanvraag)
  • Schade- diefstal- en WA-verzekering met nul eigen risico
  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Goede middenklasse hotels/lodges 3 en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
  • Verzorging op basis van logies en ontbijt
  • Toeristenbelasting
  • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Excursies en entreegelden
 • Game drives
 • Park fees
 • Alle niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Benzine
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

3* hotels
Auto rondreis : 2483
Toeslagen  

 

115

10 dec- 30 dec 06-10 apr     08 jul – 29 aug 22 sep 31 okt
1 persoonskamer 332

Min. aantal deelnemers: 2

Ondanks dat Namibië voor het grootste gedeelte bestaat uit woestijnen is het klimaat toch erg afhankelijk van het gebied. ‘s Zomers komen de temperaturen in de woestijn overdag tot boven de 40˚C terwijl deze ‘s nachts kunnen dalen tot onder het vriespunt. Doordat de warme lucht uit de woestijn en de koudere zeelucht elkaar raken in het kustgebied ontstaat hier vaak een hoge luchtvochtigheid met mist. Er zijn periodes van grote droogte en de minimale neerslag valt zeer onregelmatig.
Over het algemeen is het weer erg zonnig en droog met goede temperaturen die in de zomer kunnen oplopen tot 40˚C. Het regenseizoen valt tussen december en april. In de winter is het overdag aangenaam warm maar ’s nachts kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt.  
Voor het reizen naar Namibië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is alleen vereist als u langer dan 90 dagen in Namibië verblijft.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek via Frankfurt.

Dag 2 Na aankomst in Windhoek kunt u uw huurauto ophalen op de luchthaven en rijdt u naar uw hotel in Windhoek. De overnachting zal plaatsvinden in Windhoek.

Dag 3 Na het ontbijt rijdt u in ong. 4 uur naar de Kalahari Desert, één van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Ondanks de droogte leven hier toch orynxen, springbokken en struisvogels. In de middag kunt u optioneel een game drive maken. De overnachting zal plaatsvinden in Gochas, in de Kalahari Desert.

        

Dag 4 Na het ontbijt gaat u naar Fish River Canyon, die op ong. 5 uur rijden ligt. Na de Grand Canyon is dit de op één na grootste canyon ter wereld. De overnachting zal plaatsvinden in de Fish River Canyon.

Dag 5 Na het ontbijt rijdt u in ongeveer 3.5 uur naar Aus. De overnachting zal plaatsvinden in Aus.

         

Dag 6 Vandaag heeft u een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Aus.

Dag 7 Na het ontbijt gaat u naar Sossusvlei en Sesriem. Overal om u heen ziet u zandduinen en u steekt de Tsauchab rivier over alhoewel er waarschijnlijk geen water in staat. Aan de vele acacia’s om u heen kunt u zien dat er toch grondwater moet zijn. De overnachting vindt plaats midden in de Namib Desert.

         

Dag 8 Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt een wandeling maken over de duinen van Sossusvlei, u kunt optionele game drives en nature drives boeken of u kunt relaxen bij het zwembad. De overnachting vindt plaats midden in de Namib Desert.

Dag 9 Na het ontbijt rijdt u in ong. 3.5 uur naar Swakopmund. In de Duitse koloniale tijd was de stad een belangrijke stad vanwege de haven, wat goed terug te zien is aan de historische gebouwen. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

Dag 10 Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt optioneel een dolfijnencruise maken of in de duinen gaan zandskiën of quad rijden. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

         

Dag 11 Na het ontbijt rijdt u via Henties Bay naar Cape Cross, waar u een zeehondenkolonie kunt bekijken. Dan rijdt u via Uis en Khorixas naar Twyfelfontein. Uis stond bekend om haar tinmijn maar sinds die gesloten is, wonen er nog maar weinig mensen. Toerisme is hun bron van inkomsten geworden. De overnachting zal plaatsvinden in Khorixas.

         

Dag 12 Na het ontbijt rijdt u in ruim 2 uur naar Etosha National Park. Hier kunt u ’s middags optioneel een game drive maken. De overnachting zal vlakbij Etosha N.P. plaatsvinden (bij Anderson gate).

Dag 13 Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de hele dag wild gaan spotten in Etosha. Zorg dat u bij zonsondergang het park weer uit bent want dan gaan de poorten dicht. De overnachting zal vlakbij Etosha N.P. plaatsvinden(bij Anderson gate).

Dag 14 Vandaag gaat u naar de oostzijde van Etosha, waar u weer hele andere dieren zult tegenkomen. U heeft na het ontbijt een vrije dag dus u kunt heerlijk genieten van de omgeving. De overnachting zal in Etosha N.P. zelf plaatsvinden.

Dag 15 Na het ontbijt gaat u via Otjiwarongo en Okahandja naar uw lodge van vandaag. In Okahandja kunt u een stop maken om wat souvenirs te kopen op de Kavango Wood Carvers Market. De overnachting zal plaatsvinden vlakbij Okahandja.

Dag 16 Na het ontbijt heeft u de hele dag nog te besteden in Windhoek en omgeving. ’s Avonds gaat u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert en de vlucht naar Amsterdam neemt.

Dag 17  Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.