Loading...

Project Description

Vakantie Namibië: 22-daagse autorondreis

Deze reis is een uitgebreidere reis door Namibië. Alles gaat op een iets rustiger tempo en u zult meerdere nachten in dezelfde lodge verblijven. U ziet noord- en zuid Namibië en brengt ook een bezoek aan Kaokoland. In Kaokoland leeft de Himba-stam, die u zult ontmoeten als u er een excursie gaat maken.U bezoekt de Fish River Canyon, de Sossusvlei en Twyfelfontein. Uiteraard wordt er afgesloten in Etosha National Park, waar u zult overnachten zodat u uitgebreid game drives kunt gaan maken.

De 22-daagse autorondreis Namibië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Het is duidelijk dat Namibië zich onderscheidt van de haar omringende landen. Zo spreken ze in Namibië nog Duits en hebben ze Duitse plaatsnamen. Ook heeft Namibië veel verschillende landschappen. Zo heb je in het noorden het weelderige Etosha National Park, wat de enige plek is waar u wild kunt zien. In het zuiden ligt de Sossusvlei waar ’s werelds hoogste zandduinen zich bevinden en in het oosten ligt de Kalahari desert, één van de grootste woestijnen ter wereld. Buiten deze landschappen kunt u walvissen spotten, avontuurlijke sporten beoefenen, eeuwenoude rotstekeningen bewonderen en lokale stammen ontmoeten. Namibië heeft voor ieder wat wils.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Kalahari Desert

De Kalahari Desert is een woestijn in het westen van Namibië. Het gebied is ongeveer 900.000 km2. Over het algemeen wordt het een woestijn genoemd, maar eigenlijk is het dat niet. Er valt namelijk meer regen dan in een echte woestijn. De Kalahari Desert is een gevarieerd gebied, dat naast zand ook grote stukken grassige steppes en savannes omvat. Het gebied beslaat zowel Botswana als Namibië en je vindt er o.a. leeuwen, hyena’s, antilopen, stokstaartjes en bavianen.

Fish River Canyon

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon ter wereld. Op de eerste plaats staat de Grand Canyon in de U.S.A. De kloof is ongeveer 160 km lang, 27 km breed en op sommige plaatsen 550 meter diep. De canyon ligt aan de benedenloop van de Visrivier, dat oranje water heeft. De canyon begint bij de plaats Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Uiteindelijk mondt de rivier uit in de Oranjerivier langs de grens met Zuid-Afrika. Het wandelpad van 90 km lang dat door de kloof loopt, is één van de populairste wandelroutes in zuidelijk Afrika.

Himba

De Himba is een bevolkinsgroep in het noordwesten van Namibië. Ze leven vooral in de regio Kunene, het gedeelte dat bekend is onder de naam Kaokoveld. Deze stam leeft vooral van veehouderij en heeft een eigen taal. Ze zijn zeer herkenbaar doordat de vrouwen zich insmeren met rode klei. Dit beschermt ze tegen de zon en houdt de huid soepel. Kaokoveld is droog en onherbergzaam. Tijdens de koloniale overheersing hebben de Himba’s in afzondering geleefd maar zelfs nu in de 21ste eeuw leven ze nog grotendeels op traditionele wijze.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vluchten Amsterdam-Windhoek v.v. per Air Namibia via Frankfurt of Ethiopian Airlines via Addis Abeba
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Airconditioned autohuur op genoemde dagen op basis van 2 personen in 1 auto (andere type huurauto’s zijn op aanvraag)
 • Schade- diefstal- en WA-verzekering met nul eigen risico
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Goede middenklasse hotels/lodges 3 en 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Excursies en entreegelden
 • Alle niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Benzine
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

3* hotels 2WD auto 4WD auto
Auto rondreis : 3263 3593
Toeslagen 115
10 dec- 30 dec 06-10 apr     08 jul – 29 aug 22 sep 31 okt
1 persoonskamer 472 472

Min. aantal deelnemers: 2

Ondanks dat Namibië voor het grootste gedeelte bestaat uit woestijnen is het klimaat toch erg afhankelijk van het gebied. ‘s Zomers komen de temperaturen in de woestijn overdag tot boven de 40˚C terwijl deze ‘s nachts kunnen dalen tot onder het vriespunt. Doordat de warme lucht uit de woestijn en de koudere zeelucht elkaar raken in het kustgebied ontstaat hier vaak een hoge luchtvochtigheid met mist. Er zijn periodes van grote droogte en de minimale neerslag valt zeer onregelmatig.
Over het algemeen is het weer erg zonnig en droog met goede temperaturen die in de zomer kunnen oplopen tot 40˚C. Het regenseizoen valt tussen december en april. In de winter is het overdag aangenaam warm maar ’s nachts kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt.
Voor het reizen naar Namibië heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij aankomst in Nederland nog 6 maanden geldig moet zijn. Een visum is alleen vereist als u langer dan 90 dagen in Namibië verblijft.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1   Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Windhoek via Frankfurt.

Dag 2  Aankomst in Windhoek. Op de luchthaven haalt u meteen uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Windhoek. De overnachting zal plaatsvinden in Windhoek.

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u in ong. 4 uur naar de Kalahari Desert, één van de grootste zandwoestijnen ter wereld. Ondanks de droogte leven hier toch orynxen, springbokken en struisvogels. In de middag kunt u optioneel een game drive maken. De overnachting zal plaatsvinden in Gochas, in de Kalahari Desert.

         

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar Fish River Canyon, die op ong. 5 uur rijden ligt. Na de Grand Canyon is dit de op één na grootste canyon ter wereld. De overnachting zal plaatsvinden in de Fish River Canyon.

         

Dag 5  Vandaag heeft una het ontbijt een vrije dag. U kunt verschillende wandelingen maken langs de rand van de canyon waarbij u bijzondere flora en fauna tegenkomt, die zich aan de moeilijke omstandigheden hier hebben aangepast. De overnachting zal plaatsvinden in Fish River Canyon.

Dag 6  Na het ontbijt rijdt u in ong. 3.5 uur naar Aus. De overnachting zal plaatsvinden in Aus.

Dag 7  Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. U kunt bijv. de spookstad Kolmanskop bezoeken of de wilde paarden in de Namib Desert opzoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Aus.

Dag 8   Na het ontbijt gaat u naar Sossusvlei en Sesriem. Overal om u heen ziet u zandduinen en u steekt de Tsauchab rivier over alhoewel er waarschijnlijk geen water in staat. Aan de vele acacia’s om u heen kunt u zien dat er toch grondwater moet zijn. De overnachting vindt plaats midden in de Namib Desert.

         

Dag 9  Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding. U kunt verschillende wandelingen maken, met of zonder gids en u kunt jeepsafari’s maken door het Gondwana Namib Park. De overnachting vindt plaats midden in de Namib Desert.

Dag 10  Ook vandaag heeft u na het ontbijt de dag ter vrije besteding. Geniet van de prachtige omgeving of relax bij het zwembad. De overnachting vindt plaats midden in de Namib Desert.

Dag 11  Na het ontbijt rijdt u in ong. 3.5 uur naar Swakopmund. In de Duitse koloniale tijd was de stad een belangrijke stad vanwege de haven, wat goed terug te zien is aan de historische gebouwen. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

Dag 12  Vandaag heeft u een vrije dag. In de ochtend kunt u optioneel een dolfijnencruise maken of in de duinen gaan zandskiën of quad rijden. De overnachting zal plaatsvinden in Swakopmund.

         

Dag 13  Na het ontbijt rijdt u via Henties Bay naar Cape Cross, waar u een zeehondenkolonie kunt bekijken. Dan rijdt u via Uis en Khorixas naar Twyfelfontein. Uis stond bekend om haar tinmijn maar sinds die gesloten is, wonen er nog maar weinig mensen. Toerisme is hun bron van inkomsten geworden. De overnachting zal plaatsvinden in Khorixas.

Dag 14  Na het ontbijt gaat u naar Opuwo en Kaokoveld, een ruig gebied met heuvels en open vlaktes waar de Himba wonen. De overnachting zal plaatsvinden in Opuwo.

Dag 15  Vandaag heeft u een vrije dag. U kunt optioneel een dagexcursie boeken naar de Himba. De overnachting zal plaatsvinden in Opuwo.

Dag 16   Na het ontbijt gaat u naar het westelijk deel van Etosha National Park, waar u een game drive kunt gaan maken. De overnachting zal vlakbij Etosha N.P. plaatsvinden (bij Anderson gate).

Dag 17   Vandaag heeft u een vrije dag en kunt u de hele dag wild gaan spotten in Etosha. Zorg dat u bij zonsondergang het park weer uit bent want dan gaan de poorten dicht. De overnachting zal vlakbij Etosha N.P. plaatsvinden(bij Anderson gate).

Dag 18   Vandaag gaat u na het ontbijt naar de oostzijde van Etosha, waar u weer hele andere dieren zult tegenkomen. U heeft na het ontbijt een vrije dag dus u kunt heerlijk genieten van de omgeving. De overnachting zal in Etosha N.P. zelf plaatsvinden.

Dag 19   Na het ontbijt gaat u via Otjiwarongo en Okahandja naar uw lodge van vandaag. In Okahandja kunt u een stop maken om wat souvenirs te kopen op de Kavango Wood Carvers Market. De overnachting zal plaatsvinden vlakbij Okahandja.

Dag 20   Vandaag heeft u na het ontbijt een vrije dag. Er zijn verschillende wandelpaden die u kunt volgen, u kunt de dorpjes van de Herero stam bezoeken of u kunt vanuit de lodge genieten van vogels en wilde dieren die vrij om de lodge heen bewegen. De overnachting zal plaatsvinden in Okahandja.

                      

Dag 21   Na het ontbijt heeft u de hele dag nog te besteden in Windhoek en omgeving. ’s Avonds gaat u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert en de vlucht naar Amsterdam neemt.

Dag 22   Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.