Loading...

Project Description

Vakantie Myanmar: 10-daagse individuele rondreis

U beleeft tijdens deze rondreis het pure Azië met eeuwenoude pagodes, exotische landschappen en koninklijke steden. Daarnaast maakt u kennis met de lokale bevolking en haar cultuur. Zo ziet u op het Inle meer de lokale vissers die een hele speciale roeitechniek gebruiken. In Bagan zult u overweldigd worden door het schitterende tempelcomplex. De mooiste manier om het geheel in u op te nemen, is tijdens een ballonsafari met zonsopkomst.

De 10-daagse Myanmar rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Myanmar, het vroegere Birma, is nog zeer authentiek gebleven. In de hoofdstad Yangon schittert de gouden Shwedagon pagode over de stad. Met weinig gemotoriseerd verkeer en de bevolking nog in authentieke kleding, oogt het straatbeeld van Myanmar op veel plaatsen nog traditioneel. Omdat reizen in Myanmar lange tijd niet toegestaan was, is het land op veel plekken nog nauwelijks ontdekt door het toerisme. De verwachting is dat het land zich in hoog tempo zal ontwikkelen en dat de veranderingen snel zullen gaan. Reden te meer om het land in zijn puurheid nog te gaan ontdekken.

 Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Shwezigon Pagode

De Shwezigon Pagode is de bekendste pagode in Bagan en een belangrijke boeddhistische tempel. De goudkleurige tempel is gebouwd in de vorm van een cirkel en wordt omringd door kleinere tempels en heiligdommen. De tempel is meerdere keren gerenoveerd als gevolg van aardbevingen en andere natuurrampen.

Mingun Bell

De Mingun Bell is een reusachtige bel in Mingun, gelegen op de westelijke oever van de Irrawaddy rivier, 11 km ten noorden van Mandalay. Het is een bronzen bel van ongeveer 90 ton en daarmee de zwaarste nog werkende bel ter wereld. Het duurde twee jaar voordat hij helemaal klaar was. Vanuit Mandalay kunt u per boot naar Mingun en vanaf de kade kunt u per ossenwagen naar de bel.

Mandalay

Mandalay is de op één na grootste stad in Myanmar en de voormalige koninklijke hoofdstad. Het inwoneraantal staat op ong. 927.000 inwoners. In het westen wordt de stad door de rivier de Irrawaddy begrensd. Van oorsprong was hier het centrum van de Birmese cultuur maar in de afgelopen decennia zijn er vanuit China veel Chinezen komen wonen. Daarom wordt hier ne veel handel gedreven met China.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Yangon v.v. per Emirates via Dubai
 • Binnenlandse vluchten Yangon – Bagan, Bagan – Mandalay, Mandalay – Heho, Heho – Yangon
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet (indien gewenst kunt u ook 4 en 5* hotels kiezen)
 • Verzorging op basis van logies met ontbijt
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Alle genoemde transfers en boottochten
 • Vervoer per airconditioned busjes
 • 2 Flesjes mineraalwater per persoon per dag
 • Kruierservice
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee Emirates
 • Visumkosten USD 60.00 p.p.
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels 4* hotels
November dagelijks € 2.118 € 2.178
December dagelijks € 2.454 € 2.475
Januari – mei dagelijks € 2.118 € 2.178
Juni dagelijks € 2.354 € 2.414
Juli – oktober dagelijks € 2.354 € 2.414
1 persoonskamer € 217 € 231

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Myanmar kent twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen (moesson). Sommige bronnen splitsen het droge seizoen nog op basis van temperatuur op in twee seizoenen waardoor er gesproken wordt van drie seizoenen. In de laatste 2-3 maanden van het droge seizoen lopen de temperaturen dermate hoog op dat men dit soms ook aanduidt als het hete seizoen.

In alle maanden kan in Myanmar gereisd worden; ieder seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als u de keuze heeft, kunt u het beste in de droge periode van oktober tot met februari naar Myanmar reizen, omdat het dan niet te warm en niet te nat is!

Voor het reizen naar Myanmar heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek uit Myanmar nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig. Het visum kost USD 30,00 p.p. en wordt geregeld op de luchthaven van Yangon.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam via Dubai naar Yangon.

Dag 2  Aankomst in Yangon waar onze gids u opwacht. Vanaf het vliegveld krijgt u een transfer naar uw hotel. ‘s Middags gaat u de Bogyoke market (Scott Market, gesloten op maandag) bezoeken. U kunt hier handwerk, edelstenen maar ook voedsel en kleding kopen. In de avond brengt u een bezoek aan de beroemde Shwedagon Pagoda. Deze pagode wordt gezien als het centrum van de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Yangon.

          

Dag 3  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor de vlucht Yangon – Bagan (1 uur). Bij aankomst krijgt u een transfer naar uw hotel. Nadat u ingecheckt bent, gaat u naar de Nyaung Oo market en gaat u de belangrijkste bezienswaardigheden van Bagan bezoeken, zoals de Shwezigon Pagoda en Ananda Temple met haar 4 staande buddha’s. ’s Middags gaat u naar de Damayangyi temple. Bij zonsondergang rijdt u met paard en wagen naar de Sunset Temple. De overnachting zal plaatsvinden in Bagan.

Dag 4  Na het ontbijt rijdt u in 1 uur naar Mt. Popa, een nationaal park, waar de Nats vereerd worden. Onderweg maakt u kennis met het plattelandsleven en ziet u hoe men watermolens gebruikt, olie wint uit palmen etc. Bij Mt. Popa kunt u via een wandelpad de steile rots beklimmen. Boven aangekomen treft u een bijzonder complex van kloosters, pagodes en heiligdommen. Op de terugweg bezoekt u verschillende dorpjes rondom Bagan. De overnachting zal plaatsvinden in Bagan.

          

Dag 5  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, voor de vlucht naar Mandalay (30 min.). Aangekomen in Mandalay gaat u naar Amarapura met haar beroemde houten U Bein Teak Bridge, gebouwd in 1782. Vervolgens bezoekt u het Mahagandayon klooster. Hier zult u zien hoe zijde wordt gemaakt. Dan gaat u een boottocht maken naar de koninklijke hoofdstad Inwa. Hier ziet u de indrukwekkende houten kloosters van Maha Aungmye Bonzan en Bargayar. De overnachting zal plaatsvinden in Mandalay

Dag 6  Na het ontbijt gaat u per boot naar Mingun (1 uur). Hier bevindt zich de beroemde Mingun Bell, de grootste bel uit 1 stuk gegoten, die maar liefst 90 ton weegt. Ook ziet u de onvoltooide pagode. Na het bezoek gaat u per boot terug naar Mandalay en heeft u de middag ter vrije besteding. De overnachting zal plaats vinden in Mandalay.

          

Dag 7  Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Heho neemt (45 min.). Aangekomen in Heho rijdt u in 1.5 uur naar de haven van Nyaung Shwe. Onderweg bezoekt u het Shwe Yan Pyay klooster gemaakt van rood teakhout. Dan gaat u het Inle meer op. Op het meer en de eilanden ziet u dorpjes, tuinen en een drijvende markt. Ook ziet u verschillende handwerklieden aan het werk.De overnachting zal plaatsvinden op het Inle Meer.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u het Inle meer op waar u de beroemde vissers ziet met hun hele bijzondere beentechniek. Daarna bezoekt u drijvende tuinen, een markt, dorpjes en kunt u genieten van de prachtige uitzichten. De boot stopt ook bij de trap naar de verborgen Inn Dein Pagoda complex. Na dit bezoek krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Yangon neemt (1 uur). De overnachting zal plaatsvinden in Yangon.

          

Dag 9  Na het ontbijt dient u de kamer rond 12.00 uur te verlaten (dagkamer is mogelijk). De rest van de dag bent u vrij. Laat in de avond krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 10  Aankomst in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.