Loading...
Home/Marokko vakanties en rondreizen/Marokko 15-daagse autorondreis Totaal

Project Description

Vakantie Marokko: 15-daagse autorondreis Totaal

Deze 15-daagse autorondreis is een geweldige mix van al het moois dat Marokko te bieden heeft. Zo begint u uw reis met de Koningssteden in het noorden waar u kunt genieten van de sfeervolle steden met hun indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis. Via het koele bergdorpje Azrou, doet u vervolgens het zuiden aan met echte woestijnplaatsen zoals Erfoud en Zagora. Hier kunt u uitstekend jeep- wandel-of kamelensafari’s maken. Uw vakantie sluit u af in Marrakesh met haar markten, minaretten en gezellige winkeltjes.

De 15-daagse autorondreis Totaal is een voorbeeld reis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Marokko is een cultureel rijk land met Romeinse opgravingen, Berberdorpen, Iemen kashba’s, moskeeën en Portugese vestingsteden. Vooral de Koningssteden Fez, Meknes, Rabat en Marrakesh bieden prachtige gebouwen, sierlijke pleinen en gezellige straatjes met historische huizen en leuke winkeltjes. Ook het landschap van Marokko is zeer afwisselend. Zo zijn er zandstranden, uitgestrekte woestijnen, dichte bossen en gebergten zoals het Atlas- en het Rifgebergte. Tijdens onze rondreis maakt u met al deze facetten kennis.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Casablanca

Deze stad is een grote, industriële metropool en qua inwonertal de derde stad van Afrika en de grootste van Marokko. Het centrum van de stad wordt gevormd door het Place Mohammed V. Dit plein is de verbindende schakel tussen de oude en de nieuwe stad. De Boulevard Mohammed V is één van de opmerkelijkste straten van Casablanca. Hier zijn 2 overdekte passages en de centrale markt, waar naast vlees en groentes ook bloemen worden verkocht. Er zijn een aantal hotels aan het strand maar Casablanca is niet echt een badplaats. Het bekendste gebouw van de stad is de reusachtige Hassan II moskee, met de hoogste minaret ter wereld (210 meter).

Tinerhir

Tinerhir is op 1350 meter hoogte gelegen, ingeklemd tussen de Hoge en de Lage Atlasbergen. Het dorp wordt omgeven door een prachtige groene oase van dadel- vijgen-, granaatappel- en olijfbomen, die samen met korenvelden in drie lagen boven elkaar groeien. De oase is naast het toerisme de belangrijkste inkomstenbron van de stad. De meeste bezoekers gebruiken Tinerhir namelijk als uitgangspunt voor een wandeling naar de Todra Gorge, een prachtige, ruige kloof met steile wanden en riviertjes.

 

 

Marrakesh

Marrakech is een bruisende stad die veel te bieden heeft zoals musea, paleizen, moskeeën, tuinen, pleinen en kleine steegjes waar u heerlijk kunt ronddwalen. De sfeer is er echt mystiek. Het spectaculairste schouwspel van Marokko wordt opgevoerd op het grote bekende plein Djemaa el-Fna. Op dit plein wordt ‘s ochtends een markt gehouden, maar in de late middag verandert het in een openlucht theater; slangenbezweerders, verhalenvertellers, eetkraampjes, goochelaars, alles vindt u er. Om uzelf daarna helemaal onder te dompelen in oosterse sferen, raden wij u aan over de ernaast gelegen soukh te lopen. U zal genieten van de voor ons onbekende geuren en kleuren.

 

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Casablanca v.v. per Royal Air Maroc
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijziging)
 • Aankomsttransfer
 • Genoemde dagen autohuur cat. A op basis van 2 personen in 1 auto (Dacia Sansero of gelijkwaardig)
 • Ongelimiteerd aantal kilometers
 • Aansprakelijkheids- diefstal- en schadeverzekering met nul eigen risico
 • Glas-banden-bodem-dakschade met nul eigen risico
 • Luchthavenafleveringskosten
 • 14 nachten 4* hotels op basis van een 2 -pers.kamer met ba/do en wc
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Infoblad met informatie over de reis en het land
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Excursies en entreegelden
 • E.v. toeslag Kerst- of Nieuwjaarsdiner
 • Benzine
 • Hotelafleveringskosten auto
 • Creditcard voor borg verplicht
 • Ticketingfee airline
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

4* hotels

Vertrek Dagelijks

1473

Toeslag verblijf 15/12-05/01 en 01/07-30/08 112
1 persoonskamer 324

Minimum aantal deelnemers: 2

Marokko kan het hele jaar door bezocht worden maar voor- en najaar zijn favoriet i.v.m. de prettige temperaturen. In december en januari zijn de hooggelegen passen soms enkele uren gesloten i.v.m. sneeuwval.

Marokko bezit een Middellands Zee-klimaat met een overgang naar een woestijnklimaat. Het Atlas Gebergte vormt de natuurlijke overgang

hiervoor. Het binnenland van Marokko kent zeer grote temperatuursverschillen tussen de seizoenen door het grote hoogte-verschil. Er valt

in Marokko weinig neerslag, afnemend van noord naar zuid.

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat na terugkomst in Nederland nog tenminste 6 maanden geldig is.

Wilt u van deze autorondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels en de huurauto voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Casablanca en wacht onze vertegenwoordiger u op. Dan krijgt u een transfer naar uw hotel. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Casablanca.

          

Dag 2  Na het ontbijt rijdt u in ong. 1 uur naar Rabat. De hoofdstad ademt een koninklijke sfeer uit met veel tuinen en paleizen. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Rabat.

          

Dag 3  Na het ontbijt rijdt u in ong. 2.5 uur naar Fes. Onderweg kunt u een stop maken in Meknes, een voormalige hoofdstad met wederom paleizen, koninklijke stallen en stadspoorten. Hierna rijdt u naar Volubilis met haar prachtige Romeinse ruïnes waarna u in Fes eindigt. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Fes.

Dag 4  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding in Fes. Ga te voet door de oude binnenstad en laat u verwonderen door leerlooiers, koperslagers sieradenmakers. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Fes.

        

Dag 5  Na het ontbijt rijdt u in ong. 8 uur naar Erfoud. U rijdt eerst door de bossen van de Midden Atlas en langs verschillende Berberdorjes. Dan wordt het landschap bergachtiger en passeert u het wintersportplaatsje Ifrane. Tot slot wordt de omgeving weer vlakker en droger en ziet u af en toe een dadelplantage. Soms stuit u op een lokale markt. Aan het eind van de dag arriveert u in Erfoud, de uitvalsbasis voor de woestijn. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Erfoud.

Dag 6  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt een dagtocht door de woestijn boeken per kameel of per jeep maar u kunt ook een overnachting in de woestijn boeken i.p.v. een overnachting in Erfoud. Vraag onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Erfoud.

          

Dag 7  Na het ontbijt rijdt u in ong. 2 uur naar Tinerhir. Het landschap wordt weer iets groener en ruiger met palmbossen en steile rotswanden. In de omgeving van Tinerhir kunt u prachtige wandelingen maken. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Tinerhir.

          

Dag 8  Na het ontbijt rijdt u in 2 uur naar Ouarzazate. Langs de route ziet u de eerste kasbahs al staan; verdedingingswerken met torens die vroeger de steden moesten beschermen. Met name in de omgeving van Ouarzazate komt u er een heleboel tegen. Deze “Vallee du Dades” wordt niet voor niets ook wel de “Vallei der Duizend Kasbahs” genoemd. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Ouarzazate.

Dag 9  Na het ontbijt rijdt u in 2 uur naar Zagora. U rijdt door de Draa Vallei en passeert kleine dorpjes met dadelplantages. Zagora zelf staat bekend om haar zandduinformaties en de 45 soorten dadels die hier verbouwd worden. Het diner en de overnachting zulllen plaatsvinden in Zagora.

          

Dag 10  Na het ontbijt rijdt u terug naar Ouarzazate en kunt u deze plaats gaan ontdekken. Ze staat bekend om de kasbahs die u kunt bezoeken en vaak nog in goede staat zijn maar ook om de vele beroemde films die hier opgenomen zijn (vaak in een kasbah). Het is dan ook mogelijk om het kleine Cinema Museum te bezoeken. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Ouarzazate.

          

Dag 11  Na het ontbijt rijdt u naar Agadir. Via Taroudant duurt dat ong. 5.5 uur, via Marrakesh 6.5 uur. De route via Marrakesh leidt u via vele haarspeldbochten door het Atlas gebergte. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Agadir.Indien u dat wilt, kunt u bij boeking in Agadir een extra nacht inplannen om te genieten van zon, zee en strand.

Dag 12  Na het ontbijt rijdt u in 3 uur naar Marrakesh. Al eeuwenlang is de stad een stopplaats voor handelaars en reizigers en nog steeds is het een bedrijvige stad met een echte Arabische sfeer. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Marrakesh.

Dag 13  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. Al wandelend langs de paleizen, moskeeën en tuinen krijgt u het gevoel dat u in een sprookje van” Duizend en één Nacht” terecht bent gekomen. De winkeltjes, de terrasjes, de soukh, de geuren en de kleuren, alle zintuigen staan op scherp. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Marrakesh.

         

Indien u dat wilt, kunt u bij boeking in Marrakesh een extra nacht inplannen of de laatste nacht Casablanca veranderen in Marrakesh en dan terugvliegen vanuit Marrakesh.

Dag 14  Na het ontbijt rijdt u in 3 uur naar Casablanca. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Casablanca.

Dag 15  Na het onbijt levert u de huurauto in op de luchthaven en neemt u uw vlucht terug naar Amsterdam.

 

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.