Loading...
Home/Maleisië vakanties en rondreizen/Maleisië 9-daagse individuele rondreis langs de natuur van West-Maleisië

Project Description

Vakantie Maleisië: 9-daagse individuele rondreis langs de natuur van West-Maleisië
(privé reis met auto en chauffeur)

Een korte rondreis door Maleisië die uitermate geschikt is als u niet zoveel tijd heeft of als u uw reis wilt combineren met werk of een familiebezoek. Of combineer hem met onze bouwsteen Borneo.  U begint en eindigt in de hoofdstad Kuala Lumpur maar verder staat de natuur tijdens deze reis centraal.  Zo bezoekt u de theeplantages in de Cameron Highlands en overnacht u in het tropische regenwoud van Taman Negara. Per boot en te voet gaat u op pad om het wild te spotten. Een hoogtepunt zal het bezoek aan het Oerang Oetan eiland Bukit Merah zijn. Hier worden Oerang Oetans  opgevangen en beschermd en u kunt zowel binnen als buiten van ze genieten. Vooral de jonkies zijn aandoenlijk.

De 9-daagse privé rondreis Maleisië is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Maleisië is een modern land, met een geweldige mix van natuur, cultuur en de levendige metropool Kuala Lumpur als kers op de taart. De natuur varieert van tropische regenwouden tot koele heuvels met theeplantages en paradijselijke stranden. De cultuur heeft de voorbije eeuwen enorm veel invloeden gehad vanuit de omringende gebieden zoals India, China en het Midden Oosten. Al deze oorsprongen ziet u dan ook duidelijk terug in de verschillende bouwstijlen, kunstvormen en geloven. Ook de Maleisische keuken is zeer gevarieerd met rijst als basis en veel curry, vis en groente er omheen.

Wilt u van deze privé rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Taiping

Taiping is een oude stad gelegen in het noord-westen van Maleisië. Het staat bekend om haar koloniale architectuur en haar naam als oude hoofdstad van de provincie. Taiping heeft vele bezienswaardigheden waaronder de prachtige Lake Gardens en het oudste museum van het land, het Perak Museum met allerlei afdelingen zoals prehistorie, zoölogie en volkenkunde.

Cameron Highlands

Een heerlijk koel gebied door zijn wat hogere ligging, waar de heuvels bezaaid zijn met theeplantages. Dit zorgt voor vele tinten groen, zover als het oog reikt. Tussen de plantages staan hier en daar nog oude Engelse landhuizen. In de koloniale periode bouwden de Engelsen hier hun 2e huis waar ze in de weekenden vertoefden. Behalve theeplantages kunt u hier ook nog een vlindertuin, een rozenkwekerij en een bijenfarm bezoeken. Een leuke afwisseling met de rest van het land.

Taman Negara

Taman Negara bezit één van oudste regenwouden van Maleisië. Uw lodge ligt diep in het oerwoud zodat u er met een boot naartoe gebracht wordt. Met lokale gidsen gaat u hier het gebied ontdekken en wordt er verteld over de bijzondere flora en fauna. U maakt zowel overdag als ‘s avonds wandelingen, ook door de boomtoppen, tijdens de “Canopy Tour”.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Alle genoemde maaltijden
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Rondreis volgens programma per airconditioned auto met Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht (wij zoeken die graag voor u uit)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis, vertrek:  3* hotels
November dagelijks € 1.436
December dagelijks € 1.809
Januari – mei dagelijks € 1.436
Juni – oktober dagelijks € 1.671
1 pers.kamertoesl.

€ 433

Minimum aantal deelnemers: 2.

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat, dat gekenmerkt wordt door aanhoudend hoge temperaturen, zware regenval en een hoge luchtvochtigheid. De invloed van de noordoost-moesson beperkt zich voornamelijk tot de oostkust van het schiereiland, Sabah en Sarawak. In de periode oktober tot maart is hier dan ook sprake van zware regenbuien. Van april tot september is het beduidend minder heftig. Grote delen van Maleisië zijn het hele jaar te bezoeken maar de meest aangename periode is in februari en maart en van eind mei tot oktober.

Voor het reizen naar Maleisië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig.

 Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Dag 2  Bij aankomst op Kuala Lumper International Airport (KLIA) krijgt u een transfer naar uw accommodatie in de hoofdstad. Hier gaat u overnachten.

Dag 3  Na het ontbijt vertrekt u noordwaarts  naar Kuala Tembeling, waar u per boot het laatste stuk aflegt naar Taman Negara (een 3 uur durende reis). Na aankomst gaat u inchecken in de lodge, waarna het diner volgt met vervolgens een korte tour.
U overnacht in hotel Mutiara Taman Negara.

Dag 4  U begint de ochtend met een tocht naar Teresek Hill waarna een wandeling volgt door de boomtoppen van het tropische regenwoud, een “Canopy Tour”.
In de middag gaat u per boot naar de Lata Berkoh watervallen (lunch & diner inbegrepen). Hierna reist u op een rustig tempo terug naar uw hotel.

Dag 5  ‘s Ochtends wordt u per watertaxi weer terug gebracht naar de steiger en vertrekt u daarna naar the Cameron Highlands. De rest van de middag bent u vrij. U overnacht in de Cameron Highlands.

Dag 6  In de ochtend begint u met een Land Rover tour door The Mossy Forest. Hier zijn de bomen en hun wortels bezaaid met varens, mossen en orchideeën omdat er vaak laaghangende bewolking is. Hierdoor is de luchtvochtigheid hoog. Het geeft een feeërieke sfeer. Dan rijdt u langs de vele theeplantages en leert u hoe de thee geplukt, gedroogd, gefermenteerd en ingepakt wordt. Natuurlijk mag een kopje “Engelse” thee niet ontbreken.
U zult overnachten in de Cameron Highlands.

Dag 7  U zult vroeg in de ochtend vertrekken naar Taiping. Onderweg zult u een bezoek brengen aan het koninklijke dorp Kuala Kangsar waar u prachtige foto’s kunt maken en kunt genieten van het interieur van de Ubudiah Moskee, het Iskandariah paleis en van Istana Kenangan. Istana Kenangan is een koninklijk paleis uit 1926 dat geheel vervaardigd is uit hout en geweven bamboe. U zult overnachten in Taiping.

Dag 8  Vandaag bezoekt u het Orang Utan eiland, Bukit Merah, waar u eerst met een boot naar het eiland wordt gebracht waar de urang utans worden opgevangen. Na aankomst zullen rangers u een tour geven over het beboste eiland waar de gezonde oerang oetans leven. Dan vaart u weer terug en heeft u de rest van de middag vrij. ‘s Avonds zult u een Nacht Safari door de Taiping Zoo gaan maken. Zo maakt u eens kennis met hele andere dieren dan overdag. U zult overnachten in Taiping!

Dag 9  Na het ontbijt wordt u in zo’n 3 uur naar Kuala Lumpur International Aiport gebracht voor uw vlucht.
Mocht u de reis nog willen verlengen dan maken wij graag een gratis offerte voor u.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.