Loading...
Home/Maleisië vakanties en rondreizen/Maleisië 20-daagse autorondreis langs de westkust

Project Description

Vakantie Maleisië: 20-daagse autorondreis langs de westkust

Maleisië, een veelzijdig land met enorm veel bijzondere maar ook mooie plekken. Voor degene die deze bezienswaardigheden lekker op zijn eigen tempo wil ontdekken, is een autorondreis door Maleisië zeer geschikt. De meeste wegen zijn geasfalteerd en hebben Engelse bewegwijzering.  Houd er wel rekening mee dat u aan de linker kant moet rijden. Tijdens deze reis gaat u van zuid naar noord langs de westkust om zodoende de afwisseling van het land te ervaren. U begint in het historische Melakka met haar Nederlandse invloeden. Dan het bruisende Kuala Lumpur waarna u kunt uitrusten in de koele heuvels van de Cameron Highlands. Via de oude stad Ipoh rijdt u naar Belum Rainforest waar u kennis maakt met de jungle. Natuurlijk eindigt u aan de witte stranden van Langkawi waar u niet alleen zon, ze en strand heeft maar ook nog eens leuke uitstapjes kunt maken.

De 20-daagse Maleisië autorondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Deze 20-daagse self drive door Maleisië is een rondreis die van alles wat heeft. De prachtige natuur van het Belum Rainforest, het stedelijke Kuala Lumpur en natuurlijk de heerlijke stranden van Langkawi. Dit maakt deze rondreis een uitermate top combinatie!

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Ipoh

Ipoh is een stad die meeste toeristen toch maar links laten liggen als ze door Maleisië heen reizen. Toch is dit een prachtig bestemming, mede door de ‘street art’ en de verschillende leuke barretje en cafétjes. Het heeft verder een lichte moderne twist gekregen door zijn winkelcentrum en leuke plaatjes om te lunchen.

Belum Rainforest

Dit is een prachtige regenwoud dat uitstrekt tot aan de Thaise grenzen. Verder heeft het een veelzijdig aanbod op gebied van flora en fauna waaronder er zelfs soorten zijn die nergens anders op de wereld voorkomen. Neem vooral een voorbeeld aan de Rafflesia, een prachtige plant die zo groot kan worden als een volgroeid persoon.

Langkawi

Langkawi, een veelzijdig eiland met een breed aanbod. Naast dat het erg bekend staat om zijn prachtige zandstranden, heeft het nog vele andere bezienswaardigheden. Zoals bijvoorbeeld de Langkawi Sky Bridge, die een hoogte van 660 meter reikt.

 

Is deze reis naar wens, of zullen wij een reis op maat voor u maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen

•    Goede hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
•    Transfer van de luchthaven naar het hotel v.v.
•    Verzorging op basis van logies en ontbijt
•    Autohuur gebaseerd op 1 auto categorie B (Mitsubishi Attrage ) of gelijkwaardig
•    Ongelimiteerd aantal kilometers
•    CDW, Schade- diefstal- met eigen risico (blijft altijd bestaan), W.A- verzekering
•    Gratis inforboekje met uitgebreide informtie over de reis en het land

 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten
 • Alle excursies en entreegelden
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Creditcard voor borg verplicht
 • Transfers
 • Benzine
 • Extra verzekering voor autohuur
 • Extra bestuurder
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijs in euro’s :

3* hotels
Vertrek Dagelijks 1216
1 persoonskamer
471

De prijs voor december, juli en augustus is op aanvraag.

Minimum aantal deelnemers: 2

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat, dat gekenmerkt wordt door aanhoudend hoge temperaturen, zware regenval en een hoge luchtvochtigheid. De invloed van de noordoost-moesson beperkt zich voornamelijk tot de oostkust van het schiereiland, Sabah en Sarawak. In de periode oktober tot maart is hier dan ook sprake van zware regenbuien. Van april tot september is het beduidend minder heftig. Grote delen van Maleisië zijn het hele jaar te bezoeken maar de meest aangename periode is in februari en maart en van eind mei tot oktober

Voor het reizen naar Maleisië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag zult u een comfortabele vlucht nemen naar de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Dag 2  Bij aankomst op Kuala Lumper International Airport zult u per transfer worden gebracht naar uw eerste bestemminge van deze rondreis, Kuala Lumpur. U zult hier eveneens overnachten!

Dag 3  Na uw nachtrust, heeft u de dag voor u zelf. U kunt deze dag besteden aan het bezoeken van een paar van Kuala Lumpurs parels, denk u maar aan het King’s Palace, het Nationale Monument bij het Garden Lake, het Nationale Moskee Independence Square en grootste identieke gebouwen, de iconic Petronas Twin Towers.  U zult overnachten in Kuala Lumpur!

Dag 4  Vandaag zult u de dag voor u zelf hebben om de prachtstad Kuala Lumpur weer te ontdekken.
Deze moderne pracht stad, heeft erg veel te bezichtigen en te doen en heeft zich perfect ontwikkeld tot een echte trekpleister. U kunt deze dag besteden aan het bezoeken van een paar verschillende  bezienswaardigheden, waaronder Batu Caves, Little India, Craft Center en verschillende Museums. U zult overnachten in Kuala Lumpur

Dag 5  In de ochtend zult u uw huurauto oppikken en vervolgens uw reis beginnen naar Melaka. U kunt ervoor kiezen om via verschillende mooie routes naar deze stad toe te rijden. Een van deze is via de stad Putrajaya, een stad met oude pracht bouwwerken waaronder de Putra Moskee. U zult overnachten in Melaka!

Dag 6  Na uw overnachting in Melaka zult u de de dag voor u zelf hebben om deze historische binnenstad te ontdekken. Denk hier aan een paar verschillende bezienswaardigheden waaronder Stadhuys, Christ Church, St. Paul’s Hill, Porta de Santiago, Jonker Street, Malay Village. U zult overnachten in Melaka.

Dag 7  Vervolg uw reis door Maleisië met als volgende bestemming de Cameron Highlands. Hier zult u inchecken en de rest van de dag voor u zelf hebben! U kunt ervoor kiezen om de theetuinen van Gunung Brinchang te bezoeken of Mossy Forest waar een van de meest exotische floras op aarde te vinden is.
U zult overnachten in de Cameron Highlands.

Dag 8  U zult vandaag de ochtend voor u zelf hebben om de omgeving te ontdekken of even bij te komen van u tot nu toe gemaakt kilometers. U kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de Butterfly & Reptiles boerderij waar u alle verschillende soorten prachtige vlinders zult aantreffen waaronder de Raja Brooke.
Uw overnachting zal plaats vinden in de Cameron Highlands.

Dag 9  Vervolg uw reis naar de volgende bestemming, Ipoh. Onderwerg naar Penang zult u langs verschillende bezoekwaardige plekjes komen, denk hierbij aan Ipoh Gua Tempurung, Kellie’s Castle & de oude stad van Ipoh. U zult overnachten in Ipoh!

Dag 10  Vervolg uw rondreis langs een paar mooie stoppuntjes. Hieronder valt het Kuala Kangsar  Royal Town, met vele mooie oude bouwwerken & de Lenggong valley dat naam heeft gemaakt door zijn recente plaatsing op de UNESCO werelderfgoedlijst. U zult overnachten in het Belum Rainforest Resort.

Dag 11  Vandaag zult u de dag voor u zelf hebben. U kunt zich aansluiten bij verschillende activiteiten die worden verzorgd door het resort (aangeraden om van te voren deze excursies te boeken).
U zult overnachten in het Belum Rainforest Resort.

Dag 12  U zult vandaag uw rondreis vervolgen met als eerst volgende bestemming Penang. Hier kunt u op uw gemak inchecken en heeft u de verder middag voor u zelf! Deze kunt u eventueel nog besteden aan het bezoeken van de binnenstad Georgetown.

Dag 13  U zult vandaag de dag zelf kunnen inplannen om te gaan en staan waar u wilt! U kunt ervoor kiezen om verschillende bezienswaardigheden te bezichtigen die Penang’s hoofdstad George Town te bieden heeft. Denk u hierbij aan alle kleurrijke gebouwen zoals de Kek Lok Si Temple & de  Khoo Clan Ancestral House of bezoek de Harmony Street met al zijn prachtige bouwwerken. Uw overnachting zal plaats vinden in Penang.

 

Dag 14  U zult deze dag ook vrij hebben voor het andere pracht en praal van Penang. Vandaag kunt u uw dag besteden aan het bezoeken van de natuur van de stad. Hieronder vallen de de volgende bezienswaardigheden: de Fruit Farm, Tropical Garden & round island. U zult overnachten in Penang.

Dag 15  Vandaag zult u uw huurauto terug brengen naar Penang Jetty, en zult u uw reisvervolgen naar het hemelse eiland Langkawi. Bij aankosmt zult u met open armen worden ontvangen en een rondleiding krijgen over het eiland. Na deze tour zult u inchecken in uw hotel, en heeft u de rest van de dag om heerlijk niks te doen. U overnacht in Langkawi

Dag 16  U zult de gehele dag voor u zelf hebben om eventjes heerlijk te genieten van de rust en stranden van Langkawi! U kunt echter ook kleine bezichtigheden gaan bezoeken, denk hierbij aan de Langkawi Sky Bridge, een 125 meter lange brug die u een panoramisch uitzicht geeft over het gehele eiland.

Dag 17  U zult de gehele dag voor u zelf hebben om eventjes heerlijk te genieten van de rust en stranden van Langkawi! U kunt echter ook ervoor kiezen om een kleine hike te gaan doen bij de berg Gunung Raya, een berg met een hoogte van 900 meter en volgens de locals vervloekt.
Hier komt verder prachtige natuur voor met verschillende wildlife dieren.

Dag 18  U zult de gehele dag voor u zelf hebben om eventjes heerlijk te genieten van de rust en stranden van Langkawi! U kunt er echter ook voor kiezen om te gaan snorkelen in het Pulau Payar Marine Park. Hier wordt niet gevist waardoor er een mooi koraalrif is ontstaan met vele verschillende soorten vissen.

Dag 19  Om 12:00 zult u bij uw hotel uitchecken en vervolgens per transfer naar het Langkawi Airport worden gebracht. Hierna volgt u vlucht naar Kuala Lumper International Airport waarna u terug naar Amsterdam zult vliegen!

Dag 20  Aankomst Amsterdam! Hierbij eindigen onze services.  

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.