Loading...
Home/Maleisië vakanties en rondreizen/Maleisië 17-daagse rondreis

Project Description

Vakantie Maleisië: 17-daagse individuele rondreis

Een afwisselende reis op West-Maleisië met een mix van natuur en cultuur waarbij u halverwege op Penang een paar dagen aan het strand verblijft. U begint in de super moderne hoofdstad Kuala Lumpur met haar hoogbouw en vele shopping malls, maar u gaat al gauw richting Malakka. Dit is een historische stad met nog verschillende sporen die de Nederlanders hebben achtergelaten. Dan reist u naar de Cameron Highlands met haar heuvels vol met felgroene theeplantages. Hier ziet u met eigen ogen hoe thee precies verbouwd en verwerkt wordt. Op Penang kunt u genieten van zon, zee en strand maar ook van interactieve musea, tropisch regenwoud en zelfs een thema-park. Tot slot bezoekt u de minder bekende oostkust. Hier zijn veel kleinere plaatsen met lokale marktjes, moskeeën en mooie stranden.

 (Privé rondreis met auto en chauffeur)

De 17-daagse Maleisië privé rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Het mooie van Maleisië is, dat het zoveel afwisseling te bieden heeft. Neem nou de super moderne hoofdstad Kuala Lumpur met haar hoogbouw en vele shopping malls. Heel dichtbij ligt Malakka, de historische plaats waar o.a. de Nederlanders hun sporen hebben achtergelaten. En ertussenin ligt qua grootte George Town, de hoofdstad van Penang. Het is een smeltkroes van verschillende culturen, met name veel Chinezen wonen hier, maar het heeft toch haar bijzondere plekjes weten te behouden. Zo is het ‘s avonds heerlijk toeven in de visserswijk Chew Jetty die helemaal op houten palen gebouwd is.
Ook de verschillende landschappen wisselen elkaar snel af: van groene heuvels met theeplantages in de Cameron Highlands tot jungles in Belum Rainforest en maagdelijk witte stranden aan de oostkust.
De gastvrije, zeer gemêleerde bevolking maakt het plaatje af. Zo zijn er Maleisiërs met een Chinese afkomst of met een Indiase afkomst maar er zijn ook veel lokale stammen zoals de Orang Asli die op Borneo woont.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Cameron Highlands

Op zo’n 1500 meter hoogte treft u één van de meest vruchtbare stukken landbouwgrond van Maleisië: de Cameron Highlands. Een golvend stuk land met heuvels vol groene thee, sprookjesachtige bossen en bijzondere uitkijkpunten. Het is er heerlijk koel en daarom bouwden veel Britten tijdens de koloniale periode hier hun 2e huis. Regelmatig zult u nog zo’n stijlvolle manor tegenkomen.

Petronas Twin Towers

De Petronas Twin Towers is een torencomplex in het centrum van Kuala Lumpur. Van 1998 – 2003 was dit het hoogste gebouw ter wereld. Ondanks dat ze dat nu niet meer is, blijven het wel de hoogste identieke gebouwen ter wereld. De gebouwen hebben een hoogte van 452 meter en hebben 88 verdiepingen. Er zijn veel bedrijven in gevestigd en ‘s avonds worden de torens mooi verlicht. Het is echt het boegbeeld van Maleisië geworden.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is het bonte middelpunt van Maleisië. Groot, multicultureel en modern, maar  ook een stad vol groene parken, bezienswaardigheden en een indrukwekkende street food cultuur. Natuurlijk moet u beginnen met een citytour om de stad te leren kennen. Maar daarna is het leuk om ook de minder bekende plekken te bezoeken zoals Kuala Lumpur Bird Park, Thean Hou Temple of de gigantische Batu Caves net buiten de stad. Hier leiden 272 treden u naar een rijk gedecoreerde grot met vele Hindoeistische beelden erin. Maak hier ook de spannende rondleiding (met hoofdlamp op) door de Dark Caves.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur v.v.
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Rondreis volgens programma per airconditioned vervoer met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
 • Engelssprekende gids gedurende de excursies
 • Genoemde maaltijden
 • Alle transfers van en naar de luchthavens
 • Gratis infoblad met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November dagelijks € 3.168
December dagelijks € 3.388
Januari – mei dagelijks € 3.168
Juni – aug – sep -okt dagelijks € 3.285
Juli dagelijks € 3.285
1- pers.k.toeslag € 433

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Maleisië heeft een tropisch regenwoudklimaat, dat gekenmerkt wordt door aanhoudend hoge temperaturen, zware regenval en een hoge luchtvochtigheid. De invloed van de noordoost-moesson beperkt zich voornamelijk tot de oostkust van het schiereiland, Sabah en Sarawak. In de periode oktober tot maart is hier dan ook sprake van zware regenbuien. Van april tot september is het beduidend minder heftig. Grote delen van Maleisië zijn het hele jaar te bezoeken maar de meest aangename periode is in februari en maart en van eind mei tot oktober

Voor het reizen naar Maleisië heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft geen visum nodig.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Kuala Lumpur.

Dag 2  Aankomst Kuala Lumpur. Vanaf het vliegveld krijgt u een transfer naar uw hotel in Malakka. In de middag krijgt u een lunch en gaat u een citytour maken in Malakka. U bezoekt de St. Paul’s Church, de Cheng Hoon Teng Temple, Porta de Santiago, Stadthuys en Christ Church. De overnachting zal plaatsvinden in Malakka.

          

Dag 3  Na het ontbijt gaat u weer terug naar Kuala Lumpur. Onderweg stopt u nog in Putrajaya. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Kuala Lumpur.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u ‘s ochtends een citytour maken. Zo gaat u naar het Cultural Craft Complex, Merdeka Square, King’s Palace, het National Monument, het National Museum, de Nationale Moskee, House of Parliament en de Petronas Twin Towers. ’s Middags maakt u een tour buiten de stad en bezoekt u de Batu Caves, Royal Selangor Pewter Factory en the Batik Factory. De overnachting zal plaatsvinden in Kuala Lumpur.

          

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar de Cameron Highlands. Onderweg komt u langs de historische Slim River. U gaat daarna naar een bamboe weverij en de Iskandar Waterfalls waar ook altijd veel lokale inwoners zijn. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in de Cameron Highlands.

           

Dag 6  Na het ontbijt heeft u de keuze uit 2 excursies. U kunt een citytour maken naar the Rose Garden, de theeplantage en de groenten en aardbeien boerderij. Of u kunt een jungle trekking maken i.c.m. de theeplantage.  Onderweg bezoekt u de Ipoh Cave Temple en krijgt u een lunch in een lokaal restaurant. Daarna zult u doorrijden naar Penang. De overnachting zal ook plaatsvinden in George Town.

Dag 7  Na het ontbijt heeft u lekker de dag vrij om wat uit te rusten. De overnachting zal plaatsvinden in George Town.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u ’s ochtends een citytour door Georgetown maken. U rijdt langs Fort Cornwallis, Queen Victoria Memorial Clock Tower, Clan Jetty en de Street of Harmony. Daarna bezoekt u het Colonial Penang Museum met stops bij Wat Chayamangkalaram Siamese Temple en Dhammikarama Burmese Temple. ’s Middags gaat u een Batik Factory bezoeken, naar de markt en naar de Snake Temple. De overnachting zal plaatsvinden in George Town.

Dag 9  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt naar het strand gaan of optioneel een wandeling door het regenwoud buiten de stad maken. De overnachting zal plaatsvinden in George Town.

Dag 10  Na het ontbijt heeft u de gehele dag ter vrije besteding. U kunt naar het strand gaan, bij het zwembad blijven of lekker gaan shoppen. De overnachting zal plaatsvinden in George Town.

          

Dag 11  Na het ontbijt gaat u naar Kota Bahru, een authentieke Maleisische stad waar veel moslims wonen. U maakt een stop bij de rijstvelden in Kedah en kunt onderweg lunchen in een lokaal restaurant (op eigen kosten). Na de lunch gaat u verder naar de provincie Kelatan waarvan Kota Bahru de hoofdstad van is . De overnachting zal plaatsvinden in Kota Bahru.

Dag 12  Na het ontbijt bezoekt u een werkplaats waar men producten maakt die typisch zijn voor de provincie Kelantan. Men is er aan het weven, handwerken, batikken etc. U bezoekt ook de lokale markt. Dan stopt u onderweg voor de lunch (op eigen kosten) in een heerlijk restaurant op de top van een heuvel. Daarna rijdt u verder, over de grote brug, naar Duyong Island. Hier worden de traditionele houten vissersboten met de hand gemaakt. Een proces waar u naar gaat kijken. U kunt optioneel een taxi naar het strand van Dungun kunnen nemen, om daar de Leatherback schildpadden te bewonderen. De overnachting zal plaatsvinden in Kuala Terengganu.

Dag 13  Na het ontbijt maakt u een Terengganu Heritage Tour. U gaat eerst met een watertaxi naar Seberang Takir, een pittoresk vissersplaatsje met felgekleurde bootjes. Vervolgens bezoekt u Princess Hill, Maziah Palace en het State Museum. Na de lunch gaat u naar Batu Buruk Beach voor de drijvende moskee. De overnachting zal plaatsvinden in Kuala Terengganu.

          

Dag 14  Na het ontbijt gaat u naar Kuantan. Dit gebied staat bekend om haar enorme bossen, vissersplaatsjes en handwerklieden. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Kuantan.

          

Dag 15  Na het ontbijt rijdt u terug naar Kuala Lumpur. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Kuala Lumpur.

Dag 16  Na het ontbijt krijgt u een transfer vanaf het hotel naar de luchthaven, waar u de vlucht Kuala Lumpur – Amsterdam zal nemen.

Dag 17  Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.