Loading...
Home/Madagaskar vakanties en rondreizen, Reisthema privéreizen/Madagaskar 22-daagse individuele rondreis

Project Description

Vakantie Madagaskar:  22-daagse individuele rondreis
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens onze reis door dit bijzondere land ontdekt u magnifieke diersoorten, lokale stammen en kleine dorpjes ver weg van de moderne wereld. Natuurlijk staan de nationale parken met hun unieke flora en fauna voorop maar toch bezoekt u ook andere dingen zoals een papierfabriekje, een wijnmakerij en een primitieve stam. U maakt regelmatig wandelingen door de natuur en u kunt aan het einde aan één van de witte zandstranden van Madagaskar heerlijk relaxen.

De 22-daagse rondreis Madagaskar is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Madagaskar is een hele bijzondere bestemming, het wordt wel eens vergeleken met de Galapagos eilanden. Het ligt namelijk ook vrij geisoleerd, waardoor de planten en dieren van het eiland nauwelijks met de planten en dieren van het vaste land in contact zijn gekomen. Hierdoor zijn er enorm veel endemische planten en dieren waarvan de vele kameleon-en lemursoorten het meest bekend zijn. Daarnaast vind je op Madagaskar hele afwisselende landschappen, zoals tropisch regenwoud, moerassen, hooggebergte, rijstvelden, kanalen en stranden. U zult letterlijk ogen en oren te kort komen om alles te kunnen zien en horen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Tsingy de Bemaraha

In Madagaskar heb je vele nationale parken, waaronder het Tsingy de Bemaraha in het noordwesten van het land. Het staat sinds 1990 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het Malagasi betekent Tsingy “daar waar je niet op blote voeten kan lopen”. Dat wordt meteen duidelijk als u het park ziet. Door erosie zijn de bergen van karststeen zo vervormd dat ze als een bos met naalden rechtop staan. Door dit uitzonderlijke landschap zijn er ook bijzondere ecosystemen ontstaan.

Isalo National Park

Isalo National Park is een nationaal park in het zuiden van het land. Het is een droog, tropisch gebied met opvallende rotsmassieven. Hierdoor noemt men het ook wel eens het ‘Colorado van Madagaskar”. Door de droogte leven er met name reptielen en amfibieën en is vooral de flora interessant. Er worden veel trektochten georganiseerd.

Ranomafana National Park

Dit park is een van de bekendste nationale parken van Madagaskar. De naam is samengesteld uit het woord Rano (water) en Mafana (heet). In het park zijn verschillende warmwaterbronnen te vinden, maar dat is niet de belangrijkste reden om erheen te gaan. Dat is namelijk de enorme biodiversiteit. In dit park vindt u talloze vogelsoorten, reptielen en vlinders. Een echt paradijs voor natuurliefhebbers.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Tana v.v. per Air France via Parijs
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle binnenlandse vluchten, zoals vermeld in het programma
 • Privé rondreis volgens programma per auto met Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is (de chauffeurs op Madagaskar spreken goed Frans maar beperkt Engels)
 • 3* Hotelaccommodatie, op basis van een 2-persoons kamer met bad of douche en toilet
 • Verzorging op basis van logies en ontbijt
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Alle genoemde boottochten
 • Engelssprekende gids in de nationale parken
 • Alle genoemde transfers
 • Gratis informatieblad met informatie over de reis en het land
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Ticketing fee airline
 • Reisverzekering en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies

 Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November dagelijks € 4.455
December dagelijks € 4.895
Januari – juni dagelijks € 4.455
Juli – oktober dagelijks € 4.745
1 persoonskamer € 657

Min. aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

De beste reistijd is in de periode van mei t/m september. Dan is het

daar winter-lente en is het de koelste periode om te gaan. Ook valt er de minste regen in die maanden.

Het regenseizoen valt tussen november en april maar dit betekent niet dat

het een slechte tijd is om er naar toe te reizen. Het regent namelijk

enkel ’s nachts of ’s ochtends. Wel zijn de wegen dan soms minder goed

begaanbaar. Er zijn wel grote variaties per regio. Zo is het in The Coastal warm,

vochtig en tropisch, terwijl het in het zuiden bijna altijd droog is.

Van januari t/m maart is een minder geschikte periode omdat er

dan aan de oostkant van het eiland veel cyclonen voorkomen en er

betrekkelijk veel regen valt.

 

 

Voor het reizen naar Madagaskar heeft u een geldig paspoort nodig,

dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Indien u korter

dan 30 dagen verblijft op Madagascar, kunt u het visum gratis verkrijgen

bij aankomst op de luchthaven.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Dag 1 Vanaf Amsterdam vliegt u via Parijs naar Antananarivo (Tana in de volksmond), de hoofdstad van Madagaskar. U komt dezelfde dag nog aan. Onze agent staat u op te wachten en brengt u naar het hotel.

Dag 2 Na het ontbijt krijgt u eerst wat informatie en uitleg over de tour. Daarna krijgt u een transfer naar de luchthaven en vliegt u meteen door naar Monrondava. Bij aankomst krijgt u een transfer van de luchthaven naar het hotel. Monrondava is een relaxed plaatsje aan zee waar u heerlijk tot rust kunt komen. De overnachting zal plaatsvinden in Monrondava.

          

Dag 3 Na het ontbijt rijdt u door de baobab bossen naar Belo. Daar neemt u de boot naar Bekopaka. Hier bevindt u zich in de droogste gebieden van het land en maakt u kennis met het echte lokale leven. De overnachting zal plaatsvinden in Bekopaka.

Dag 4 Na het ontbijt gaat u naar Tsingy de Bemaraha. Daar maakt u een halve dagexcursie met wandeling door het park. De overnachting zal plaatsvinden in Bekopaka.

          

Dag 5 Na het ontbijt rijdt u per 4WD terug naar Morondava met onderweg een stop in de Allee des Baobabs. De overnachting zal plaatsvinden in Morondava.

Dag 6 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Morondava voor uw vlucht naar Tulear. Aangekomen in Tulear reist u naar Ifaty. Hier is de visserij erg belangrijk dus overal ziet u de lokale smalle houten bootjes, pirogues genaamd. De overnachting zal plaatsvinden in Ifaty.

Dag 7 Na het ontbijt heeft u vandaag een vrije dag. De overnachting zal plaatsvinden in Ifaty.

          

Dag 8 Na het ontbijt gaat u naar Isalo. Onderweg zult u veel tombes tegenkomen van de Mahafaly stam. Tenslotte passeert u Zombitse N.P. alvorens u in Isalo aankomt. Hier zal tevens de overnachting plaatsvinden.

Dag 9 Na het ontbijt gaat u de Isalo National Park ontdekken, te voet en per auto. Ook het museum in het nationaal park wordt aangedaan. Hierna gaat u een Ranohira dorp bezoeken. De zonsondergang gaat u door “The Natural Window” bewonderen. De overnachting zal plaatsvinden in Isalo.

          

Dag 10 Na het ontbijt gaat u naar Ihosy, het gebied van de Bara stam. Zij zijn bekende veehouders. De omgeving bestaat uit prachtige rotsformaties. In Ambalavao bezoekt u een papierfabriekje en een wijnfabriekje waar u wijn mag proeven. Fianarantsoa is het centrum voor de Betsileo stam en een overwegend katholieke plaats. De overnachting zal plaatsvinden in Fianarantsoa.

          

Dag 11 Na het ontbijt gaat u naar Ranomafana National Park met haar tropische regenwoud en warm waterbronnen. Alleen in dit park zijn al 12 soorten lemuren te zien. De middag heeft u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Ranomafana.

           

Dag 12 Na het ontbijt gaat u naar Ambositra en bezoekt u een houtwerkplaats, in Antsirabe maakt u een korte citytour. De overnachting zal plaatsvinden in Antsirabe.

Dag 13 Na het ontbijt gaat u via Tana naar Andasibe. Onderweg stopt u in Mandraka om verschillende dieren te zien zoals kameleons, reptielen en vlinders. Daarna gaat u door naar Andasibe, waar het groen, tropisch en vochtig is door de regelmatige regenval. De overnachting zal plaatsvinden in Andasibe.

Dag 14 Na het ontbijt gaat u naar het nationale park van Andasibe om de Indri Indri te zoeken. Het is de grootste lemur van Madagaskar. Daarnaast zijn er in dit nationale park vele inheemse planten-en diersoorten. U zult ogen en oren te kort komen. In de middag gaat u naar Vakona private reserve en naar het dorp Andasibe zelf. Hier woont de Betsimisaraka stam. “s Avonds gaat u een nachtwandeling maken om zo nachtdieren te spotten. De overnachting zal plaatsvinden in Andasibe.

          

Dag 15 Na het ontbijt rijdt u eerst naar Brickaville, een koloniaal plaatsje met een suikerriet plantage. Hierna gaat u door naar Manambato waar u de boot neemt naar Ankanin’ny Nofy gaat. U vaart over het Rasoabe Meer en het Pangalese Kanaal. ’s Avonds gaat u op zoek naar de Aye Aye de grootste lemur die ’s nachts leeft. De overnachting zal plaatsvinden in Ankanin’Nofy.

          

Dag 16 Na het ontbijt gaat u het Palmarium private Reserve bezoeken. Naast lemuren, zult u hier veel kameleons, amfibieën en reptielen aantreffen. Ook de flora is interessant met veel palmen en orchideeën. Hierna wordt u met een speedboot naar Tamatave gebracht. U zult het lokale leven zich zien afspelen langs het kanaal omdat hier verder geen wegen zijn. In Tamatave wordt u naar uw hotel gebracht. De overnachting zal plaatsvinden in Tamatave.

Dag 17 Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Tamatave gebracht voor uw vlucht naar St. Marie. Op de luchthaven wacht een medewerker van het hotel u op en brengt u naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden op St. Marie.

Dag 18 Na het ontbijt heeft u een vrije dag op St. Marie. U kunt hier heerlijk genieten van mooie stranden, en rust in de natuur. De overnachting zal plaatsvinden in St. Marie.

          

Dag 19 Ook vandaag heeft u een vrije dag op het eiland. De overnachting met ontbijt zal plaatsvinden op St. Marie.

Dag 20 Na het ontbijt heeft u de ochtend vrij. Daarna wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Tana. In Tana krijgt u een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Tana.

Dag 21 Na het ontbijt gaat u het Ambohimanga Palace bezoeken en maakt u een citytour door de hoofdstad. Dan wordt u terug gebracht naar het hotel waar u tot aan het vertrek van de kamer gebruik mag blijven maken. Tegen middernacht krijgt u een transfer van het hotel naar de luchthaven voor uw vlucht naar Amsterdam.

Dag 22 Net na middernacht vertrekt uw vlucht vanaf Madagaskar. U komt dezelfde dag nog aan op Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.