Loading...
Home/Laos vakanties en rondreizen, Thailand vakanties en rondreizen/Laos en Thailand 16-daagse combinatie rondreis

Project Description

Laos en Thailand 16-daagse individuele combinatie rondreis

U begint de reis in Thailand met de hoofdstad Bangkok. In Thailand gaat u veel tempels bezoeken zoals Wat Po en Wat Phra Kaeo, u gaat naar de River Kwai en naar de “Damnoen Saduak”. U brengt een bezoek aan het Olifantenkamp. Vervolgens gaat u met de boot naar Laos. In Laos bezoekt u ook veel tempels en de bevolking. U brengt een bezoek aan de monniken en de prachtige waterval met een picnicklunch.

De 16-daagse Laos & Thailand rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

De hoogtepunten van twee fantastische landen samengebracht in één reis. Van de historie in Ayutthaya tot de bergen van Noord Thailand die bewoond worden door de verschillende stammen en van de mooiste stad van Laos, Luang Prabang tot de vele tempels in Laos. Het drukke Thailand wordt erg onderdrukt door het rustige Laos, de sfeer is hier relaxter, de mensen vriendelijk en het tempo ligt in alles wat lager.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? 
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Wat Phra Kaeo

Het Grand Palace en Wat Phra Kaeo is één van de meest spectaculaire bezienswaardigheden in Bangkok. De hoofdingang is de Viseschaisri Gate op Na Phralan Rd. Laat u hier niet van de wijs brengen door Thai die zeggen dat het paleis gesloten is, want deze proberen u dan een tuk-tuk rit aan te smeren. Bij de entree prijs zit een gratis gids inbegrepen die u graag van alles verteld.

Ayutthaya

Een bezoek aan de tempelstad Ayutthaya mag eigenlijk niet ontbreken tijdens uw rondreis door Thailand. Ayutthaya was vroeger de hoofdstad van Thailand en werd in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. Het staat er vol met mooie historische tempels, maar deze oude stad heeft nog veel meer te bieden.

Luang Prabang

De sfeervolle stad Luang Prabang. Gevestigd in het hart van een bergachtig gebied in de dichte jungle van Laos, aan de oevers van de Mekong rivier. Deze stad wordt door vele reizigers beschouwd als de mooiste stad van Zuidoost Azië. Luang Prabang is omringt door hoge bergen waarachter u de ondergaande zon langzaam ziet wegzakken. Dit uitzicht is met name op zijn mooist als u op de Phu Si staat. Dit is een berg met een tempel hoog op zijn top die in het midden van het centrum van de stad te vinden is.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
 • Vlucht Amsterdam – Bangkok – Amsterdam per Finair
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vlucht Luang Prabang – Bangkok per Bangkok Airways
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet.
 • Airconditioned vervoer
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Engelssprekende chauffeur/reisleider tijdens de gehele reis
 • Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en lunch) en op dag 10,11,12,13 en 14 volpension (ontbijt, lunch en diner)
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visumkosten USD 30.00 p.p. ter plaatse te betalen. Neemt u ook 2 pasfoto’s mee
 • Vertrekbelasting US$ 13.00 p.p. (onder voorbehoud)
 • Niet genoemde lunches en diners
 • Drankjes
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 3* hotels
November – juni dagelijks € 2.737
Juli – oktober dagelijks € 2.866
1 persoonskamer

€ 391

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Klimaat en beste reistijd

Laos heeft een tropisch moessonklimaat. De maanden maart en april zijn het warmst met temperaturen rond de 30°C. In de Mekong-vallei kan het nog enkele graden warmer worden. De maanden december en januari zijn het minst warm. De temperatuur kan dan zelfs rond het vriespunt liggen in de hogere berggebieden.

Reisdocumenten

Voor het reizen naar Laos heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft tevens een visum nodig dat een geldigheidsduur heeft van 15 dagen.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag vliegt u van Schiphol Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2  Bij aankomst heeft u een transfer van de luchthaven naar uw hotel. U krijgt een fietstocht onder begeleiding door Bangkok en een welkomstdiner. De overnachting zal plaatsvinden in Bangkok.

      

Dag 3  Na het ontbijt heeft u een citytour door Bangkok en bezoekt u het Grand Palace met de Wat Phra Kaeo tempel, Wat Po en de bloemenmarkt. Na de lunch maakt u een boottocht over de rivier. De overnachting zal plaatsvinden in Bangkok.

Dag 4  Na het ontbijt gaat u naar de drijvende markt “Damnoen Saduak” en de Bridge over Rivier Kwai. Hierna volgt een lunch. Na de lunch gaat u een treinrit maken. De overnachting zal plaatsvinden in River Kwai.

Dag 5  Na het ontbijt gaat u naar Ayutthaya. Hier gaat u tempels en paleizen bezoeken, gevolgd door een lunch. Na de lunch gaat u naar Phitsanuloke. De overnachting zal plaatsvinden in Phitsanuloke.

Dag 6  Na het ontbijt gaat u naar Wat Mahathat en Sukhothai. Daarna gaat u naar Chiang Rai, onderweg stopt u bij een lokaal restaurant voor de lunch. De overnachting zal plaatsvinden in Chiang Rai.

       

Dag 7  Na het ontbijt bezoekt u de Golden Triangle en heeft u een boottocht op de Mekong. Indien mogelijk heeft u een kort bezoek aan Laos. Daarna heeft u een lunch en bezoekt u de Akha en Yao-stammen. De overnachting zal plaatsvinden in Chiang Rai.

Dag 8  Na het ontbijt gaat u een mooie route maken naar Chiang Mai. Hierna volgt een lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch gaat u verder naar San Kampaeng. De overnachting zal plaatsvinden in Chiang Mai.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u naar de Golden Triangle en maakt u een boottocht op de Mekong. Hierna volgt een lunch. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Akha- en Yaostammen. De overnachting zal plaatsvinden in Chiang Rai.

Dag 10  Na het ontbijt gaat u over de Mekong Rivier naar Houeisay in Laos. Het visum wordt aan de grens geregeld. Hierna gaat u een boottocht maken op de traditionele boot over de Mekong, met onderweg een lunch. Onderweg brengt u een bezoek aan 2 lokale dorpen. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Pakbeng.

       

Dag 11  Na het ontbijt gaat u per pickup truck een bezoek brengen aan de omgeving met dorpjes, gevolgd door een lunch. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Pakbeng.

Dag 12  Na het ontbijt gaat u per boot over de Mekong naar Luang Prabang. Onderweg gaat u naar Pak Ou Village, Thamting Holy Caves met duizend Buddha beelden en een distilleerderij in Ban Sang Hai. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Luang Prabang.

Dag 13  Na het ontbijt gaat u de hele dag een citytour maken door Luang Prabang inclusief lunch. U gaat naar het Wat Vixoun, Wat Aham, Wat Xiengthong, Wat Saen, Wat Mai en Wat Prabath. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Luang Prabang.

Dag 14  In de ochtend gaat u eerst naar de lokale markt en de monniken en daarna gaat u ontbijten. Na het ontbijt gaat u naar de Kuangsi Waterfall, gevolgd door een lunch. Onderweg stopt u bij de Khmu- en Hmong stammen. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Luang Prabang.

      

Dag 15  Na het ontbijt gaat u naar het Nationaal Museum, het weversdorp Ban Phanom en Santi Chedi Stupa. Hierna volgt een lunch. Na de lunch krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar de vluchten Luang Prabang – Bangkok en Bangkok – Schiphol Amsterdam zullen plaatsvinden.

Dag 16  Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.