Loading...
Home/Kenia vakanties en rondreizen, Safari, Tanzania vakanties en rondreizen/Kenia en Tanzania 13-daagse luxe groepssafari

Project Description

Vakantie Kenia en Tanzania:  13-daagse luxe groepssafari
(Individuele rondreis of groepsrondreis met Internationale gasten)

Tijdens deze rondreis doorkruist u de bekendste parken van Tanzania en Kenia terwijl u in luxe lodges verblijft. U doet veel verschillende parken aan zoals Masai Mara, Serengeti, Ngorongoro en Amboseli en bezoekt de parken zeer uitgebreid. Bewonder de flora, de fauna en het landschap maar maak ook kennis met de oorspronkelijke bevolking tijdens een wandeling door een dorp.

De 13-daagse safari Kenia en Tanzania is een groepsreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan maken wij een individuele rondreis op maat voor u.

Kenia en Tanzania staan beiden bekend om hun bijzondere flora en fauna in de vele nationale parken. Zo ziet u in beide landen The Big Five, talloze vogelsoorten, vlaktes met bijzondere planten en Acacia bomen. Tanzania heeft als toegift nog de besneeuwde top van de Kilimanjaro. De 5896 meter hoge berg is de hoogste berg van Afrika. Tijdens de reis zult u ook verschillende stammen ontmoeten. Uw reisleider zal hier alles over vertellen, zodat u de verschillende stammen kunt herkennen.

 

Serengeti National Park

Serengeti National Park in Tanzania is het oudste en meest bekende wildpark van het land. Het staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Tijdens een game-drive komt u hier de meest uitgebreide populatie wilde dieren tegen. Niet alleen de Big Five maar ook bijzondere kevers, hagedissen en meer dan 500 vogelsoorten. Behalve dieren kunt u hier ook muurschilderingen zien. Omdat het park zo groot is, kunt u hier gemakkelijk enkele dagen doorbrengen.

Ngorongoro Crater

In het noorden van Tanzania bevindt zich de Ngorongoro krater. Deze krater staat bekend als de beste plek om leeuwen, cheeta’s en luipaarden te spotten. Vanaf de rand van de krater heeft u een indrukwekkend uitzicht over het dal met een oppervlakte van wel 260 vierkante kilometer. De Ngorongoro krater is de grootste krater ter wereld die niet onder water is gelopen. Een belangrijke stop in het park is bij Oldupai Gorge waar eeuwenoude menselijke sporen en overblijfselen zijn gevonden.

Masai Mara National Park

Een beroemd natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia op de grens met Tanzania. Je ziet hier veel gnoes en zebra’s, met name tijdens de Big Migration wanneer de dieren op zoek gaan naar water en paren en met duizenden tegelijk door het park trekken. U zult ook veel grote katachtigen in dit park tegenkomen. Masai Mara ligt op een hoogte van ongeveer 1500 tot 2100 meter en heeft twee belangrijke rivieren die door het park stromen; de Mara en de Talek.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

Offerte aanvragen
Offerte aanvragen
Kenia & Tanzania 13 dagen Safari rondreis KTA1301

Routekaart Kenia en Tanzania Afrika 13 dagen

 • Vluchten Amsterdam-Nairobi v.v. per KLM of Swiss Air via Zurich
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Vervoer per safari auto met pop-up-roof gedurende de rondreis (maximaal 6 of 7 personen per auto met gegarandeerde raamplaats)
 • Alle genoemde game drives
 • Bootsafari Lake Naivasha
 • Parkgelden voor de genoemde parken
 • Hotel/lodge accommodatie 5* (behalve op dag 1 en 2, 4*) op basis van een 2-pers.kamer met ba/do en toilet (soms tented lodge)
 • Verzorging op basis van volpension (ontbijt-lunch-diner) behalve op dag 1
 • Engelssprekende chauffeur/ reisleiding
 • Alle genoemde transfers
 • Vervoer van 15 kg bagage in een zachte tas
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Ticketing fee airline
 • Visum Kenia kosten, US$ 50,- (wordt op de luchthaven geregeld)
 • Visum Tanzania kosten, US$ 50,- (wordt aan de grens geregeld)
 • 2e Entree voor Masai Mara N.P.
 • Lunch op dag 1
 • Diners op dag 1 en 12
 • Drankjes in de hotels/lodges
 • Fooien
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Data groepsreis 5* hotels/lodges
December 1,15 € 4.822
Januari 6,2 € 5.211
febuari 3,17 € 5.211
maart 3,17 € 4.704
April 7,21 € 4.300
Mei 5,19 € 4.300
Juni 2,16 € 5.505
Juli 7,21 € 5.681
Augustus 4,18 € 5.681
september 1,15 € 5.505
oktober 6,2 € 5.505
1 persoonskamer 01 apr – 31 mei € 346
Alle andere data € 817

Min. aantal deelnemers: 2

Gegarandeerd vertrek v.a. 2 deelnemers! U reist in internationaal gezelschap, maximaal 6 personen per auto, gegarandeerde raamplaats en maximaal 2 auto’s per reis.

Kenia heeft een tropisch klimaat. Droge en natte seizoenen wisselen elkaar af met lokale verschillen. De periode van het grote regenseizoen is in april. Van juni tot en met oktober en van januari tot en met maart zijn de droge en dus ook de beste periodes.

Tanzania heeft een tropisch klimaat, vanwege de ligging vlak bij de evenaar. Over het algemeen is het kustgebied het hele jaar warm en vochtig. De temperaturen variëren tussen de 22 en 30 graden. De meeste regen valt in de maanden april en mei. Ook in november is er nog een korte periode met regenval.

Kenia heeft een tropisch klimaat, maar door de verschillende hoogtes zijn er variaties in temperatuur, neerslag en luchtvochtigheid. De beste reistijd is in januari en februari want in deze periode is het nog niet extreem warm en droog. Van juni t/m september is het ook prima om een reis te maken omdat dan het regenseizoen voorbij is en alles in bloei staat. Tevens vindt dan de “big migration” plaats; de grote trek van gnoes en zebra’s naar plaatsen met meer water. De meeste regen valt in april. Vaak zijn sommige gebieden dan te nat om te bereizen. Eind oktober zijn er veel korte regenbuien maar kan men alle gebieden bereiken.

 

Tanzania heeft een tropisch klimaat. Droge en natte seizoenen wisselen elkaar af met lokale verschillen. De periode van het grote regenseizoen is in april en mei. Van juni tot en met oktober en van januari tot en met maart zijn de droge en dus ook de beste periodes.

Voor het reizen naar Kenia heeft u een geldig paspoort nodig, dat bij aankomst nog 6 maanden geldig moet zijn. Uw visum is te verkrijgen bij de Keniaanse ambassade in Den Haag of bij aankomst op het vliegveld.

 

Voor het reizen naar Tanzania heeft u een geldig paspoort nodig, dat na vertrek nog 6 maanden geldig moet zijn. Uw visum is te verkrijgen op de luchthaven of aan de grens en kost US $50,- p.p.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Nairobi. Dit is ongeveer 8 uur vliegen. Wanneer u aankomt,wacht onze agent u op en krijgt u een transfer van de luchthaven naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Nairobi.

       

Dag 2 Na het ontbijt gaat u op weg naar Lake Naivasha. Onderweg doet u het Great Rift Valley uitzichtspunt aan. Dan volgt de lunch in de lodge en dan gaat u een bootsafari maken over het zoet water meer. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Lake Nakuru.

        

Dag 3 Na het ontbijt gaat u naar Masai Mara, waar u luncht en een game drive maakt. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Masai Mara.

Dag 4 Na het ontbijt maakt u de hele dag game drives door Masai Mara met onderweg een lunch. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Masai Mara.

          

Dag 5 Na het ontbijt gaat u met een picnic lunch op weg naar de grens met Tanzania die u oversteekt. Hierna rijdt u het Serengeti National Park in met een game drive onderweg. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Serengeti National Park.

Dag 6 Na het ontbijt gaat u de hele dag een game drive maken door Serengeti National park, met onderweg een lunch. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Serengeti National Park.

           

Dag 7 Na het ontbijt gaat u naar Ngorongoro National Park met onderweg een lunch. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Ngorongoro National Park.

        

Dag 8 Na het ontbijt gaat u de hele dag een game drive (cratertour) maken door Ngorongoro National Park met onderweg een lunch. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Ngorongoro National Park.

Dag 9 Na het ontbijt gaat u naar Lake Manyara National Park met ’s ochtends en ’s middags een game drive, gevolgd door een lunch en een dorpsbezoek. De lunch, het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Lake Manyara National Park.

         

Dag 10 Na het ontbijt gaat u naar Arusha met een picnic lunch onderweg. Dan gaat u de grenas met Kenia weer over en gaat u naar Amboseli National Park, waar u een game drive zult maken. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Amboseli.

Dag 11 Na het ontbijt gaat u een game drive maken door Amboseli National Park aan de voet van de Kilimanjaro. U luncht in de lodge en maakt ’s middags nog een game drive. Het diner en de overnachting zullen plaatsvinden in Amboseli National Park.

         

Dag 12 Na het ontbijt gaat u een game drive maken, gevolgd door een lunch. Hierna krijgt u een transfer naar de luchthaven van Nairobi, voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 13 Aankomst Schiphol Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.