Loading...
Home/Japan vakanties en rondreizen/Japan 16-daagse rondreis hoogtepunten van Honshu

Project Description

Vakantie Japan 16-daagse rondreis hoogtepunten van Honshu
(individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

Tijdens deze rondreis zult u de hoogtepunten van het eiland Honshu gaan ontdekken. Er is een groot contrast in de plaatsen te vinden, van authentieke dorpjes tot moderne steden met nieuwbouw zoals Tokio. Het Japan van nu is een mix tussen oude gewoontes en westerse invloeden. U zult tijdens deze rondreis ontdekken hoe afwisselend en veelzijdig Japan is. U bezoekt de hoofdstad Tokio en verschillende andere bekende en minder bekende plaatsen. Deze plaatsen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Tijdens deze rondreis gaat u het dorpje Shirakawago bezoeken dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In dit dorpje lijkt de tijd te hebben stil gestaan.

De 16-daagse rondreis Japan is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan

Japan, het land van de contrasten en veelzijdigheid.  De hoofdstad en tevens de grootste stad van Japan is Tokio. Japan staat bekend om zijn keuken, zo is een bekende Japanse specialiteit suhai. Verder staat Japan bekend om zijn verschillende religies en vele tempel. De flora en fauna van Japan is adembenemend. In Japan is werkelijk van alles te beleven, van de prachtige rijstvelden tot de Onsen waar u heerlijk tot rust kan komen.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Tokio

Tokio is een ontzettend grote metropool en de hoofdstad van Japan, de stad heeft erg veel te bieden en is de grootste stad van heel de wereld. Tokio heeft het uiterlijk van een moderne stad met verlichte Neon reclame borden. De stad biedt een mix tussen  oude Japanse cultuur en gewoontes en moderniteit. Het is een levendige stad waar dag en nacht wel iets te beleven valt.

Fuji

de berg Fuji is de hoogste berg van Japan. De berg is eigenlijk een vulkaan op de grens tussen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu, de vulkaan slaapt sinds 1709. De vulkaan speelt een belangrijke rol in de Japanse cultuur en wordt als heilig beschouwd. Sinds 2013 staat de vulkaan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het uitzicht vanaf de top van de berg  is adembenemend. Onderweg naar de top van de berg komt u langs prachtige natuur en uitzichten.

Nara Todaiji Temple

De Nara Todaiji Temple is een van de meeste beroemde en historische tempels in Nara. De tempel is gebouwd in de 8e eeuw na Christus. Het boeddhistisch tempelcomplex bevat het grootste houten gebouw ter wereld; de hal van de grote Boeddha. Hier vindt u het grootste bronzen Boeddhabeeld van Japan. Het tempelcomplex is het Japanse hoofkwartier van de Kegonschool voor Boeddhisme. de tempel hoort samen met zeven andere gebouwen tot de historische monumenten van oud-Nara die op UNESCO werelderfgoedlijst staan.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Treinreis per JR Bullet Train van Tokyo naar Nagano (tourist class)
 • Treinreis per JR Bullet Train van Nagano naar Matsumoto (tourist class)
 • Treinreis per JR Bullet Train van Kanazawa naar Kyoto (tourist class)
 • Airconditioned vervoer tijdens excursies volgens reisprogramma
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van 1 x 2 pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van ontbijt en sommiges lunch volgens reisprogramma
 • Alle genoemde excursies en entreegelden in internationaal gezelschap volgens programma
 • Engelssprekende reisleider
 • Alle genoemde transfers
 • Lokale taxen
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land

 

 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Late check out van uw kamer
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden

Groepsreis in internationaal gezelschap met vertrek dagelijks

 vertrek dagelijks 3* hotels
November – oktober 3639
1 persoonskamer 753

Minimum aantal deelnemers: 2

Hoewel de zomers warm en vochtig kunnen zijn, verschilt het klimaat van Japan niet veel van dat van Nederland, maar de temperaturen zijn erg afhankelijk van het bepaalde gebied. De meeste regen valt in de maanden juni, juli, augustus, september en soms nog in oktober. Tokyo: milde vaak erg droge winter, maar de zomer is erg vochtig, behoorlijk warm, met veel regen.
Winter: algemeen mild, net zoals in Nederland, maar het eiland Hokkaido kent lange, strenge winters met sneeuw en vorst, maar het kent geen regenperiode.

Uw paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn en er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Tokio. Hier zult u morgen arriveren

Dag 2  Vandaag arriveert u op Narita International Airport gelegen in Tokio. U wordt welkom geheten door onze agent. Hierna wordt u naar uw hotel in Tokio gebracht.

          

Dag 3  U start uw dag met een ontbijt in het hotel. Vandaag gaat u de gehele dag een stadstour door  Tokio maken. Tijdens deze tour komt u langs de hoogtepunten van de stad. U gaat onder andere de Tokyo Tower bezoeken en Meiji Shrine. U komt tijdens de tocht langs  Imperial Palace East Gardens en Hama-Rikyu Garden en u gaat een Sumida River Cruise maken. Ook gaat u Asakusa Kannon en Temple and Nakamise Shopping arcade bezoeken. In de middag heeft u een lunch. U zult in Tokio Overnachten.

Dag 4  Vandaag verlaat u na het ontbijt Tokio om Hakone te gaan bezoeken. Onderweg gaat u de berg Fuji bezoeken. Nadat u de berg Fuji heeft bezocht vervolgd u uw tocht naar Hakone. In Hakone maakt u een boottocht over Lake Ashi. Na de boottocht maakt u een kabelbaantocht. In de middag heeft u een lunch Na uw bezoek aan Hakone wordt u terug naar uw hotel in Tokio gebracht waar u zult overnachten.

Dag 5  U start uw dag met een ontbijt. In de middag reist u met een Bullet Train/Shinkansen naar  Nagano waar u zult overnachten. In 1998 werden de Olympische Winterspelen in Nagano gehouden. In Nagano vindt u de Boeddhistische tempel Zenko Ji waar één van de oudste Boeddhabeelden van Japan te vinden is.

          

Dag 6  Na het ontbijt gaat u Jigokudani Yaen-koen bezoeken. Het park staat bekend om zijn grote populatie wilde Japanse Makaken.Hierna gaat u de Boeddhistische Zenko Ji tempel bezoeken. Aan het einde van de middag wordt u naar Nagano gebracht. Vanuit Nagano neemt u de JR Limited Express naar Matsumoto  waar u zult overnachten.

           

Dag 7 Nadat u hebt ontbeten gaat u een stadstour maken door Matsumoto. U bezoekt onder andere  het Matsumoto Kasteel. Het Kasteel Matsumoto is één van de belangrijkste historische kastelen van Japan. U bezoekt het Nakamachi District, in dit district woonde vroeger de Samurai met hun families. U vindt hier veel kleine winkeltjes en eetkraampjes. U zult in Matsumoto overnachten.

Dag 8  Na het ontbijt neemt u de lokale bus naar Takayama. In de middag gaat u Takayama bezoeken. U gaat de Yatai Kaikan Hall bezoeken. Hier vindt u versierde wagens die tijdens een jaarlijks Japans Festival worden gebruikt. Hierna gaat u het Kusakabe Folk Craft museum en Kami-Sannomachi Town bezoeken. Uw overnachting vindt in Takayama plaats.

          

Dag 9  U start uw dag met een ontbijt in het hotel. Hierna gaat u de Takayama Morning Market bezoeken. Iedere ochtend komen er boerinnen uit het omliggende gebied naar Takayama om  hun producten op de markt te verkopen. Na uw bezoek aan de markt wordt u naar Shirakawago gebracht. In de middag heeft u een lunch. Na uw bezoek wordt u naar Kanazawa gebracht waar uw overnachting zal plaatsvinden.

Dag 10  U gaat na het ontbijt een halve dag een tour maken door Kanazawa. U gaat het Nagamachi Samurai District bezoeken. Hierna gaat u een bezoek aan Kenrokuen Garden brengen. U gaat Higashi-chaya district bezoeken. Dit is een traditionele plaats van feesten en entertainment waar geishas te vinden zijn. Na uw bezoek aan Kanazawa wordt u met Limited Express naar Kyoto gebracht waar u zult overnachten.

          

Dag 11  Na het ontbijt gaat u Kyoto bezoeken. U gaat het kasteel Nijo bezoeken. Na uw bezoek aan het kasteel gaat u de Kinkakuji Temple bezoeken, met zijn gouden paviljoen is de tempel een van de bekendste toeristische trekpleisters van Japan. Hierna gaat u Kyoto Imperial Palace bezoeken. In de middag reist u naar Nara waar u de Todaiji Temple gaat bezoeken. U brengt een bezoek aan het Nara Park en Kasuga Shrine. Uw overnachting vindt in Kyoto plaats.

Dag 12  Nadat u hebt ontbeten heeft u een dag ter vrije besteding. Kyoto is een wereldbekende stad die bekend staat om de prachtige bergen waar de stad mee is omgeven. Vroeger was het de keizerlijke hoofdstad van Japan. De stad biedt veel culturele bezienswaardigheden en Japanse architectuur. Uw overnachting vindt plaats in Kyoto.

Dag 13  U gaat eerst ontbijten, hierna pakt u de Bullet Train /Shinkansen  naar Hiroshima. U gaat een tour maken door Hiroshima en Miyajima. U bezoekt de hoogtepunten van deze twee plaatsen zoals het Itsukushma Shrine. Na uw bezoek aan de schrijn gaat u het Peace Memorial Park en het A-Bomb museum bezoeken, een indrukwekkend bezoek dat u niet snel zult vergeten.  Uw overnachting vindt in Hiroshima plaats.

 Dag 14  Na het ontbijt gaat u met de Bullet Train/Shinkansen naar Osaka via Shian-Osaka. In de middag gaat u een wandeltocht maken door Osaka. U bezoekt tijdens deze tocht het Osaka Castle. Hierna maakt u een boottocht over de rivier met de Aqua Liner. Uw overnachting vindt in Osaka plaats.

          

Dag 15  Nadat u hebt ontbeten wordt u naar het vliegveld van Osaka gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam waar u morgen zult arriveren.

Dag 16  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol. Wij hopen dat u een onvergetelijke reis hebt gehad. SA YO NA RA/Tot Ziens!

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.