Loading...
Home/Japan vakanties en rondreizen/Japan 13-daagse rondreis kennismaking met Honshu

Project Description

Vakantie Japan 13-daagse rondreis kennismaking met Honshu
(Individuele rondreis of groepsreis met internationale gasten)

In deze reis zult u het echte Japan gaan beleven. Van de authentieke dorpjes van nog voor de oorlog tot de volledige nieuwbouw van Tokio. U zult veel culturele aspecten zien tijdens deze rondreis. Ook zult u Japanse specialiteiten uit de keuken ontdekken, sushi zoals u die nooit te voren heeft geproefd. Het Japan van nu is een mengeling van oude gewoontes en westerse invloeden. In de steden ziet u nog weinig Japanners die een kimono dragen of op traditionele houten sandalen lopen. de voorliefde die Japanners voor bloemen hebben is nog goed terug te vinden in het straatbeeld, in Japan zijn prachtige tuinen te vinden. Vechtsporten zoals judo en karate zijn Japanse vechtsporten, ze zijn ontwikkeld door de Samurai.

De 13-daagse Japan rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Japan, een land met vele bezienswaardigheden en waar veel te beleven valt.  Tijdens deze rondreis zult u verschillende plaatsen gaan bezoeken, van het zuiderlijke puntje Hiroshima tot het centraal gelegen Tokio. Deze combinatie van verschillende soorten steden en bezienswaardigheden maakt deze reis zeker de moeite waard. U zult tijdens deze reis ook de cultuur van het land ervaren. In 13 dagen maakt u kennis met het eiland Honshu, u zult de hoogtepunten van dit land ontdekken.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Tokio

Tokio is een ontzettend grote metropool en de hoofdstad van Japan, de stad heeft erg veel te bieden. Tokio heeft het uiterlijk van een moderne stad met verlichte Neon reclame borden. De stad biedt een mix tussen  oude Japanse cultuur en gewoontes en moderniteit. Het is een levendige stad waar dag en nacht wel iets te beleven valt.

Hiroshima

Hiroshima, de eerste stad die werd aangevallen door een atoombom in 1945. Ter nagedachtenis aan deze afschuwelijke dag is er het Peace Memorial Park gebouwd waar verschillende monumenten te vinden zijn. Tegenwoordig Na de Tweede Wereldoorlog is de stad weer helemaal opnieuw opgebouwd waardoor het nu een zeer moderne stad is. De stad is gevestigd rondom de machtige rivier de Ota, deze mondt uit in de Japanse Binnenzee. Het is een stad met mooie natuur en heerlijke temperaturen in de zomer.

Kyoto

Kyoto, de vroegere keizerlijke hoofdstad van Japan, een stad die veel van het authentieke Japan te bieden heeft. De stad ligt midden op het eiland Honshu en staat bekend door de prachtige bergen die u hier vindt. Kyoto staat bekend om zijn vruchtbare grond en door zijn culturele bezienswaardigheden. Kyoto heeft een korte maar rijke geschiedenis waardoor er veel bezienswaardigheden te vinden zijn.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvraag
offerte aanvraag
 • Treinreis per JR Bullet Train van Atanu naar Kyoto (tourist class)
 • Treinreis per JR Bullet Train van Kyoto naar Hiroshima (tourist class)
 • Treinreis per JR Bullet Train van Shin-Osaka naar Tokyo (tourist class)
 • Airconditioned vervoer tijdens excursies volgens reisprogramma
 • Hotelaccommodatie 3* op basis van 1 x 2 pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Verzorging op basis van ontbijt en diner volgens reisprogramma
 • Alle genoemde excursies en entreegelden in internationaal gezelschap volgens programma
 • Engelssprekende reisleider
 • Alle genoemde transfers
 • Lokale taxen
 • Gratis infoboekje met uitgebreide informatie over de reis en het land
 • Internationale vlucht
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Visumkosten
 • Niet genoemde maaltijden
 • Drankjes
 • Optionele activiteiten
 • Late check out van uw kamer
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Ticketingfee airline €20,00 p.p.
 • Mondi Reizen administratiekosten, 1 x € 39,00
 • Calamiteitenfonds, 1 x € 2,50

Prijzen in euro’s :

Maanden Groepsreis in internationaal gezelschap met vertrek op maandag en woensdag
3* hotels
November – oktober 2745
1-persoonskamer 644

Minimum aantal deelnemers: 2

Hoewel de zomers warm en vochtig kunnen zijn, verschilt het klimaat van Japan niet veel van dat van Nederland, maar de temperaturen zijn erg afhankelijk van het bepaalde gebied. De meeste regen valt in de maanden juni, juli, augustus, september en soms nog in oktober. Tokyo: milde vaak erg droge winter, maar de zomer is erg vochtig, behoorlijk warm, met veel regen.
Winter: algemeen mild, net zoals in Nederland, maar het eiland Hokkaido kent lange, strenge winters met sneeuw en vorst, maar het kent geen regenperiode.

Uw paspoort dient nog 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig te zijn en er mag geen stempel van Israël in uw paspoort staan.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte

Reisschema

Dag 1  Vandaag neemt u een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Tokio. Hier zult u morgen arriveren.

Dag 2  Vandaag arriveert u op Narita International Airport gelegen in Tokio. U wordt welkom geheten door onze agent. Hierna wordt u naar uw hotel in Tokio gebracht.

          

Dag 3 U start uw dag met een ontbijt in het hotel. Vandaag gaat u de gehele dag een stadstour door Tokio maken. Tijdens deze tour komt u langs de hoogtepunten van de stad. U gaat onder andere de Tokyo Tower bezoeken. Ook bezoekt u Meiji Shrine. U komt tijdens de tocht langs Imperial Palace East Gardens en Hama-Rikyu Garden. U maakt een Sumida River Cruise waar u kunt genieten van het uitzicht over de stad Tokio. Ook bezoekt u Asakusa Kannon en Temple and Nakamise Shopping arcade. In de middag heeft u een lunch. U zult in Tokio Overnachten.

Dag 4  Na het ontbijt heeft u een dag ter vrije besteding. Tokio biedt een mix tussen oude Japanse cultuur en gewoontes, maar heeft toch het uiterlijk van een hypermoderne stad van de toekomst. Het is een levendige stad en er is dag en nacht wel iets te beleven. In de avond zou u in Japanse stijl in een van de vele sushi restaurants kunnen gaan dineren. uw overnachting vindt plaats in Tokio.

Dag 5  Vandaag verlaat u na het ontbijt Tokio om Hakone te gaan bezoeken. Onderweg gaat u de berg Fuji bezoeken. De berg is 3776 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Japan. Nadat u de Fuji heeft bezocht vervolgd u uw tocht naar Hakone. In Hakone maakt u een boottocht over Lake Ashi. Na de boottocht maakt u een kabelbaantocht. U wordt naar uw hotel gebracht waar u even helemaal tot rust kan komen in een ‘’Onsen’’. Uw overnachting vindt plaats in Hakone.

          

Dag 6  Na het ontbijt gaat u met de Bullet train/Shinkansen naar Nagoya. Vanuit Nagoya gaat u met de Limited expres naar Takayama. In de middag gaat u Takayama bezoeken. U gaat de Yatai Kaikan Hall bezoeken. Hier vindt u versierde wagens die tijdens een jaarlijks japans feest worden gebruikt. Hierna gaat u het Kusakabe Flok Craft museum bezoeken. U gaat Kami-Sannomachi Town bezoeken. Uw overnachting vindt in Takayama plaats.

          

Dag 7  U start uw dag met een ontbijt in het hotel. Hierna gaat u de Takayama Morning Market bezoeken. Iedere ochtend komen er boerinnen uit het omliggende gebied naar Takayama om hun producten op de markt te verkopen. Na uw bezoek aan de markt wordt u naar Shirakawago gebracht. In de middag heeft u een lunch. Na uw bezoek wordt u naar Kanazawa gebracht waar uw overnachting zal plaatsvinden.

          

Dag 8 Vandaag heeft u een ontbijt in het hotel. U gaat een halve dag een tour maken door Kanazawa. U gaat het Nagamachi Samurai district bezoeken en Kenrokuen Garden. Hierna brengt u een bezoek aan het Higashi-chaya district. Het is een traditionele plaats van feesten en entertainment waar geisha’s mensen vermaken door te dansen en het bespelen van traditionele Japanse muziekinstrumenten. Na uw bezoek aan Kanazawa wordt u met Limited Express trein naar Kyoto gebracht waar u zult overnachten.

Dag 9  Na het ontbijt gaat u Kyoto bezoeken. U gaat het kasteel Nijo bezoeken. Het kasteel bestaat uit twee ringen van verdedigingswerken, beide omgeven door een gracht. Na uw bezoek aan het kasteel gaat u de Kinkakuji Temple bezoeken. Met zijn gouden paviljoen is de tempel een van de bekendste toeristische trekpleisters van Japan. U gaat Kyoto Imperial Palace bezoeken. In de middag gaat u Nara bezoeken. U bezoekt hier de Todaiji Temple, het Nara Park en Kasuga Shrine. Uw overnachting vindt in Kyoto plaats.

          

Dag 10 U gaat eerst ontbijten, hierna pakt u de Bullet Train /Shinkansen naar Hiroshima. U gaat een tour maken door Hiroshima en Miyajima. U bezoekt de hoogtepunten van deze twee plaatsen zoals het Itsukushma Shrine. Dit is een shinto schrijn gelegen in de stad Hatsykaichi. Na uw bezoek aan de schrijn gaat u het Peace Memorial Park bezoeken. Op 6 augustus 1945 was Hiroshima de eerste stad die werd aangevallen door een atoombom. Ter nagedachtenis aan deze dag is het Hiroshima peace Memorial Park opgericht, u bezoekt ook het A-Bomb museum. Uw overnachting vindt in Hiroshima plaats.

Dag 11 Na het ontbijt gaat u met de Bullet Train/Shinkansen naar Osaka via Shian-Osaka. In de middag gaat u een wandeltocht maken door Osaka. U bezoekt tijdens deze tocht het Osaka Castle. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van Toyotomi Hideyoshi. Het kasteel wat toentertijd één van de machtigste forten en bekendste kastelen van Japan. Hierna maakt u een boottocht over de rivier met de Aqua Liner. Uw overnachting vindt in Osaka plaats.

           

Dag 12  Nadat u hebt ontbeten wordt u naar het vliegveld van Osaka gebracht. Vanuit hier neemt u de vlucht naar Amsterdam waar u morgen zult arriveren.

Dag 13  Vandaag arriveert u op Amsterdam Schiphol.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.