Loading...

Project Description

Vakantie Iran: 15-daagse individuele rondreis

Tijdens onze 15-daagse rondreis door Iran ziet u een groot deel van het land zodat u met veel hoogtepunten kennis maakt; de hoofdstad, de islamitische kunst, het Grieks Romeinse verleden, de Zijderoute etc. Daarbij ziet u ook de vele verschillende landschappen die Iran rijk is; woestijnen, landbouwgebieden, zoutmeren, theeplantages, midden-gebergtes, hooggebergtes met besneeuwde toppen etc. Tot slot komt u in aanraking met de lokale bevolking zodat u een goed beeld krijgt van dit bijzondere land.

De 15-daagse privé rondreis is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Een reis door het vroegere Perzië is een bijzondere ervaring. Het land wordt nog nauwelijks door toeristen aangedaan, hetgeen o.a. veroorzaakt wordt door de kledingvoorschriften voor dames en tot voorkort door de boycot. Sinds de boycot is opgeheven, stijgt het aantal toeristen in Iran gestaag. Tijdens uw bezoek zal blijken dat de Iraniërs moderner zijn dan u zou denken, redelijk Engels spreken en het heel leuk vinden om met Europeanen te spreken. Neem daarbij de indrukwekkende overblijfselen uit het verre verleden en de afwisselende landschappen en u heeft alle ingrediënten voor een memorabele reis.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Teheran

Teheran is de hoofdstad van Iran en het administratieve en economische centrum, gelegen in het noorden van het land aan de voet van het Elboers gebergte. Door de hoge ligging is er een groot temperatuurverschil tussen de zomer en de winter. In de winter valt er ook vaak sneeuw. De stad heeft meer dan 10 miljoen inwoners en is een drukke, moderne metropool. Toch zijn er ook prachtige culturele bezienswaardigheden zoals verschillende paleizen, musea en de bazaar.

Si-o-se-Pol brug in Isfahan

Si-o-se-Pol betekent “ brug met 33 bogen”. Hij staat ook bekend als de Allah-Verdi-Khanbrug en het is één van de elf bruggen van Isfahan. De stenen boogbrug ligt over de rivier de Zayandeh en is een bekend voorbeeld van bruggen van de dynastie der Safawiden.

Abbas I van Perzië gaf opdracht om een brug te bouwen die in de periode van 1599-1602 werd gebouwd. De brug bestaat uit twee rijen van 33 bogen. Bij het begin van de brug heeft deze een bredere basis en ondersteunt een theehuis. De brug is zo’n 298 meter lang, 14 meter breed en de langste overspanning is 5,6 meter.

Kaluts

In de Dasht-e Lut woestijn in Iran wordt het ongelofelijk warm, in de zomer wel 70 graden Celcius! De woestijn kent een bijzonder natuurfenomeen, de zogenaamde kaluts. Dit zijn een soort zandkastelen die wel 60 meter hoog kunnen worden. Ze zijn door de eeuwen heen ontstaan als gevolg van erosie. De kaluts liggen op 170 kilometer van de stad Kerman vandaan. Vanwege de hitte kan men de kaluts alleen in de winter bekijken.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen
Iran 15-daagse rondreis IR1501

Iran 15 dagen routekaart

 • Vlucht Amsterdam – Teheran v.v. per Turkish Airlines (indien u met KLM vliegt, geldt er een toeslag)
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Binnenlandse vlucht Shiraz – Teheran
 • Hotelaccommodatie 3* of 4* op basis van een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
 • Logies met ontbijt
 • Alle genoemde transfers
 • Alle vervoer per airconditioned minibus met Engels sprekende chauffeur die tevens uw reisleider is  (de chauffeurs in Iran spreken beperkt Engels)
 • Alle excursies en entreegelden volgens programma
 • Visuminvitatie
 • Flesje mineraalwater bij aankomst op de luchthaven
 • Gratis infoblad met informatie over de reis en het land
 • Engelssprekende gids naast de chauffeur in de auto
 • Niet genoemde maaltijden (lunch, diner)
 • Drankjes
 • Fooien
 • Ticketingfee airline
 • Visumkosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden Individuele reis 2&3* hotels 3&4* hotels
November dagelijks € 3.342 € 3.474
December dagelijks € 3.744 € 3.899
Januari – maart dagelijks € 3.342 € 3.474
April dagelijks € 3.744 € 3.899
Mei – juni dagelijks € 3.342 € 3.474
Juli – augustus dagelijks € 3.428 € 3.560
September – oktober dagelijks € 3.342 € 3.474
1 persoonskamer € 951 € 1.264

Min. aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

Er zijn grote verschillen op klimatologisch gebied. In sommige delen van het land kan het ‘s winters zeer koud zijn, terwijl er ‘s zomers temperaturen van boven de 40 graden Celsius heel normaal zijn. Regen is hoofdzakelijk voorbehouden aan de wat hoger gelegen bergstreken en de gebieden rond de Kaspische Zee. De vochtigheidsgraad is in het gehele land vrij laag.
Voor- en najaar zijn de beste periodes om Iran te bezoeken. De wintermaanden zijn koud, met soms sneeuw. De zomer is vrij warm behalve in de wat hoger gelegen streken.
Voor Iran is een geldig paspoort vereist dat bij het verlaten van het land nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn. Ook mag er geen stempel van Israël in staan, anders loopt u het risico niet te worden toegelaten. Tevens heeft u een visum nodig dat minstens 6 weken voor vertrek dient te worden aangevraagd. De benodigde formulieren worden u bij boeking toegestuurd.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Teheran. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Teheran.

Dag 2 Na het ontbijt gaat u de hele dag Teheran verkennen. U bezoekt o.a. het Green Saadabad Palace, het Carpet Museum, Iran Bastan National Museum en Islam Palaces. De overnachting zal plaatsvinden in Teheran.

           

Dag 3 Na het ontbijt gaat u op weg naar Zanjan, de stad die bekend staat om haar ambachtslieden. Zo worden er beroemde messen, sieraden en slippers gemaakt, allemaal van delicate stoffen zoals edelmetaal of zijde. Onderweg bezoekt u het Shazdeh Hossein Mausoleum en het Alighapou Museum in Ghazwin. Ok het Soltanieh monument in Slotanieh wordt aangedaan. De overnachting zal plaatsvinden in Zanjan.

          

Dag 4 Na het ontbijt gaat u Zanjan verkennen. U bezoekt onder andere de Jame Mosque en de bazaar. Hierna gaat u op weg naar Tabriz. De overnachting zal plaatsvinden in Tabriz.

         

Dag 5 Na het ontbijt gaat u Tabriz verkennen. U bezoekt onder andere de Blue Mosque en El-Goly Park. hierna gaat u naar Maragheh. Onderweg stopt u in Kandowan Village, waar u het Maragheh Ghafarrieh Monument en de Kaboud Tower bezoekt. De overnachting zal plaatsvinden in Maragheh.

          

Dag 6 Na het ontbijt gaat u naar Hamadan. Onderweg bezoekt u naar Takhte Solyman en de citadel. De overnachting zal plaatsvinden in Hamadan.

Dag 7 Na het ontbijt gaat u naar Kermanshah. Onderweg bezoekt u de Ruins of Anahita Palace en de Dario Bassrelief in Bistun. Tot slot stopt u bij de Taghe Bostan Bassreilves vlakbij Kermanshah. De overnachting zal plaatsvinden in Hamadan.

           

Dag 8 Na het ontbijt gaat u naar Isfehan. Onderweg bezoekt u de archeologische opgraving van Nushi Jan Tappeh vlakbij Malayer en de plaatsen Arak, Gholpayegan en Najaf Abad. De overnachting zal plaatsvinden in Isfehan.

Dag 9 Na het ontbijt gaat u de dag Isfehan verkennen. De stad is twee keer de hoofdstad van Perzië geweest en heeft veel van zijn oude glorie weten te behouden. Overal treft u paleizen, boulevards, tuinen, overdekte bruggen en pleinen aan, veelal met islamitische architectuur. U bezoekt het Shah Square, de Sheikh Lotfolah mosque, de Imam mosque, het Alighapou palace, de Kajo bridge, de Shahrestani bridge, Sio Se pole en de Pigeon Tower. De overnachting zal plaatsvinden in Isfehan.

          

Dag 10 Na het ontbijt gaat u de hele dag het andere deel van Isfehan bezoeken. U gaat naar de Vank church en haar museum, de Fire temple (van de buitenkant), de Shaking Minarets, de Jame Mosque en de bazaar. De overnachting zal plaatsvinden in Isfehan.

Dag 11 Na het ontbijt gaat u naar Yazd. Onderweg bezoekt u  de Jame Mosque in Naiin. ’s Middags bezoekt u  Yazd  met de Fire Temple, de moskee, de Mirchaghmakh Gate en de oude bazaar. De overnachting zal plaatsvinden in Yazd.

          

Dag 12 Na het ontbijt gaat u op weg naar Shiraz en bezoekt u onderweg Passargade. De overnachting zal plaatsvinden in Shiraz.

Dag 13 Na het ontbijt gaat u ’s ochtends naar Persepolis waar u Naghshe Rostand en Naghsh e Rajab bezoekt. ‘s Middags gaat u terug naar Shiraz en bezoekt u de Coran Gate, de Kajuie Kermani Tomb, de Hafez Tomb, de Bazaar e Vakil en de Cheragh and Atigh Mosque. De overnachting zal plaatsvinden in Shiraz.

          

Dag 14 Vandaag heeft u een vrije dag in Shiraz. In de middag krijgt u een transfer naar de luchthaven, waar uw vlucht Shiraz – Teheran zal plaatsvinden. Bij aankomst krijgt u vanaf de luchthaven een transfer naar uw hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Teheran.

Dag 15 Na het ontbijt krijgt u vanaf het hotel een transfer naar de luchthaven, waar de vlucht Teheran – Amsterdam zal plaatsvinden. Aankomst Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.