Loading...
Home/India vakantie en rondreizen, Reisthema privéreizen/India rondreis Zuid-India 23 dagen

Project Description

Vakantie India:  23-daagse individuele rondreis Zuid-India

Tijdens onze 23-daagse rondreis Zuid-India maakt u uitgebreider kennis met het zuiden dan bij onze 18-daagse reis. Dat komt omdat u vanuit Mumbai eerst naar Bangalore vliegt en van daaruit het centrale deel van Zuid-India bezoekt. Zo doet u Hospet, Hassan en Mysore aan. Hierdoor komt u niet alleen in de grote, bekendere steden maar ook op het platteland. Naast het bewonderen van tempels, forten, paleizen en moskeeën, gaat u wild spotten in Periyar, varen over de Kerala Backwaters en genieten van de stranden.

De  23-daagse rondreis Zuid-India is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Zuid-India heeft enorm veel te bieden. Allereerst op het gebied van de architectuur. De duizenden forten, kastelen, paleizen, tempels en moskeeën zijn ronduit indrukwekkend. Omdat er in de loop der eeuwen zoveel verschillende invloeden geweest zijn op de architectuur in India, heeft iedere streek veel verschillende bouwwerken te bieden. Niet alleen de invloeden uit vroegere tijden (Indo-islamitische en Moghul architectuur) maar ook uit modernere tijden (Engelse, Franse en Nederlandse architectuur) zijn nog duidelijk terug te zien. Daarnaast vindt u in het zuiden van het land afwisselende landschappen waar u wild en vogels kunt spotten en natuurlijk de beroemde “Kerala waterways”, het uitgebreide kanalenstelsel. Last but not least de prachtige stranden waar u uw rondreis in alle rust kunt afsluiten als u wilt.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Mumbai

Mumbai (voorheen Bombay) is de hoofdstad van de provincie Maharashtra en ligt aan de westkust van India. Met haar 20 miljoen inwoners is het de grootste stad van India en de 9e van de hele wereld. Vanwege de grote natuurlijke, diepe haven is het altijd een handelsstad geweest en een centrum voor scheepvaart, economie en transport. Ook nu nog bevinden zich in deze stad de meeste miljonairs en biljonairs van het land. Een ander bekend fenomeen is Bollywood (samensmelting van Hollywood en Bombay), de aanwezigheid van veel grote acteurs, actrices en producenten waardoor Mumbai het centrum van de Indiase filmindustrie geworden is.

Pondicherry

Pondicherry (in de volksmond Pondy genoemd) is een stad met nog steeds veel Franse invloeden. Dat komt omdat de Frans Oost Indishe Compagnie Pondicherry in 1674 als hoofdkwartier aanwees en 5 handelsposten aan de Indiase zuidkust opzette. Pondicherry werd door een kanaal verdeeld in een Indiaas en een Frans gedeelte.
Nog steeds is er de Franse wijk, vlakbij zee, met mooie huizen en oude straten. Verder zijn interessant in Pondicherry het Pondicherry Museum, de basiliek en de Sri Manakula Vinayagar Tempel.
Voor de inwoners van India zelf is het een populaire badplaats.

Ooty

Ooty, ook wel de ‘Queen of the Blue Mountains’ genoemd is een populaire plaats vanwege haar ligging in de bergen. Toeristen komen hier voor de natuur en de koelte, de lokale bevolking leeft hier van het toerisme, de landbouw en de productie van medicijnen.Bezienswaardigheden zijn de Rose Graden, het Nilgiri Biosphere Reserve en het Deer Park. Ook een bezoek aan het Tribal Museum en de Toda huts is de moeite waard.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

• Vlucht Amsterdam – Mumbai en Chennai – Amsterdam per Emirates via Dubai
• Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Binnenlandse vlucht Mumbai – Bangalore
• Rondreis volgens programma
• Airconditioned vervoer gedurende de rondreis met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
• Alle excursies en entreegelden volgens programma
• Engelssprekende gids tijdens de excursies
• Goede 3* hotelaccommodatie in een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
• Verzorging op basis van logies en ontbijt
• Alle genoemde transfers
• Gratis infoblad met informatie over de reis en het land

• Visumkosten € 65.00 p.p. ( U kunt het visumformulier downloaden op www.indianembassy.nl)
• Niet genoemde maaltijden
• Drankjes
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3+4* 4+5*
November dagelijks € 3.087 € 3.428
December dagelijks € 3.222 € 3.422
Januari – april dagelijks € 3.087 € 3.428
Mei – juni dagelijks € 2.975 € 3.205
Juli – oktober dagelijks € 3.205 € 3.546
1 persoonskamer € 735 € 1.047

                  

 

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

India heeft voornamelijk een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert van 25 tot 45°C gedurende het gehele jaar. Door de enorme grootte van het land komen er ook andere klimaatzones voor. Er zijn twee regenperiodes die zeer hevig zijn: van november tot april (in het noordoosten) en van mei tot oktober (in het zuidwesten).
Voor het reizen naar India heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig dat bij aankoop 6 maanden geldig is.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Mumbai.

Dag 2 Bij aankomst in Mumbai wordt u opgewacht en krijgt u een transfer naar het hotel. De middag is vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Mumbai.

      

Dag 3 Na het ontbijt bezoekt u de Elephanta Caves (op maandag gesloten), een 3 km. lang eiland met grotten waarin figuren in het steen zijn uitgehouwen. ‘s Middags maakt u een citytour door Mumbai. De overnachting zal plaatsvinden in Mumbai.

Dag 4 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Bangalore. Bij aankomst wacht onze agent u op en wordt u naar het hotel gebracht. Daarna maakt u een citytour in Bangalore met o.a. Gole Temple, Technological Museum en Ulsoor Lake. De overnachting zal plaatsvinden in Bangalore.

     

Dag 5 Na het ontbijt reist u naar Hospet via Shravanabelagola, een bedevaartplaats met tempels en een reusachtig beeld. De middag bent u vrij in Hospet. De overnachting zal plaatsvinden in Hospet.

Dag 6 Na het ontbijt gaat u de hele dag Hampi bezoeken met haar indrukwekkende Vittala tempel. De overnachting zal plaatsvinden in Hospet.

      

Dag 7 Na het ontbijt reist u naar Hassan en bezoekt u de tempels in Belur en Halebid. De overnachting zal plaatsvinden in Hassan.

Dag 8 Na het ontbijt vertrekt u naar Mysore, de middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Mysore.

      

Dag 9 Na het ontbijt gaat u de hele dag Mysore bezoeken met haar tempels, paleizen en de Art Gallery. De overnachting zal plaatsvinden in Mysore.

Dag 10 Na het ontbijt reist u naar Ooty. In Ooty gaat u een citytour maken en loopt u door de Botanische tuinen. Vanwege de hoge ligging en daardoor de koelte, hebben zowel de Britten als de Maharadja’s hun sporen achter gelaten in Ooty. De overnachting zal plaatsvinden in Ooty.

       

Dag 11 Na het ontbijt vertrekt u naar Cochin en maakt u stops onderweg. De middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Cochin.

Dag 12 ’s Ochtends na het ontbijt bezoekt u Cochin, de havenplaats met nog zichtbare invloeden van China, Nederland, Portugal en Engeland. ’s Avonds woont u een Kathakali Dans show bij, een 400 jaar oude dansvorm waarbij legendes worden uitgebeeld. De overnachting zal plaatsvinden in Cochin.

       

Dag 13 Na het ontbijt reist u naar Kumarakom en maakt u een boottocht over de” backwaters” van Kottayam naar Allepey. De overnachting zal plaatsvinden in Allepey in een Heritage resort dat vroeger een kokosnoot plantage was. U kunt hier boottochten maken, het vogelreservaat bezoeken of Ayurveda behandelingen krijgen.

Dag 14  Na het ontbijt rijdt u naar Periyar, waar u ’s middags in het Periyar Game Sanctuary een game drive gaat maken. U ziet niet alleen vogels maar ook herten, zwijnen, olifanten en als u geluk heeft tijgers. De overnachting zal plaatsvinden in Periyar.

      

Dag 15  Na het ontbijt maakt u een wandeling door de jungle in Periyar, daarna vertrekt u naar Madurai. Het einde van de middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Madurai.

Dag 16 Na het ontbijt maakt u een citytour door Madurai met de Meenakshi Temple en het Palace of Nayak Tirumalai. De middag heeft u ter vrije besteding. ’s Avonds woont u een pujaceremonie bij in de Shree Meenakshi Temple. De overnachting zal plaatsvinden in Madurai.

      

Dag 17 Na het ontbijt reist u via Trichy naar Tanjore. In Trichy gaat u het Rock fort en de Jambkeswaram Temple bezoeken. De overnachting zal plaatsvinden in Tanjore.

Dag 18 Na het ontbijt maakt u een citytour door Tanjore. De middag heeft u ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Tanjore.

       

Dag 19 Na het ontbijt reist u naar Pondicherry via Chidambaram (Nataraja Temple) en Darasuram (Raja Rai’s Temple). In Pondicherry bezoekt u Sri Aurobindo Ashram en The French Institute. De overnachting zal plaatsvinden in Pondicherry.

Dag 20 Na het ontbijt reist u via Kanchipuram (the Golden city of 1000 Temples) naar Mahabalipuram. De overnachting zal plaatsvinden in Mahabalipuram.

      

Dag 21 Na het ontbijt gaat u Mahabalipuram bekijken. De middag heeft u ter vrije besteding. U kunt bijv. van het strand gaan genieten. De overnachting zal plaatsvinden in Mahabalipuram.

Dag 22 Na het ontbijt reist u naar Chennai en maakt u daar een citytour. U bezoekt o.a. het fort en de cathedraal.
’s Avonds laat wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Amsterdam die net na middernacht vertrekt.

Dag 23 Aankomst in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.