Loading...
Home/India vakantie en rondreizen, Reisthema privéreizen/India rondreis Zuid-India 18 dagen

Project Description

Vakantie India: 18-daagse indiviudele rondreis Zuid-India
(privéreis met auto en chauffeur)

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoekt u Zuid-India. Een afwisselende reis met strand, tempels, paleizen, wilde dieren en een boottocht over de beroemde kanalen van Kerala. U begint langs de oostkust en gaat dan op weg naar de heilige steden. De reis eindigt in de miljoenenstad Mumbai, het centrum voor transport, scheepvaart en economie. Zoals overal in India zal vooral de architectuur een grote indruk op u maken. Zo ziet u vele paleizen, tempels, moskeeën en forten. Daarnaast gaat u wild spotten in Periyar en maakt u vanaf een houseboat kennis met kleine dorpjes en de lokale bevolking. Dit alles zorgt voor een afwisselende reis die vele indrukken zal achterlaten.

De 18-daagse rondreis Zuid-India is een voorbeeldreis.
Heeft u specifieke wensen? Dan passen wij het reisschema voor u aan.

Zuid-India heeft enorm veel te bieden. Allereerst op het gebied van de architectuur. De duizenden forten, kastelen, paleizen, tempels en moskeeën zijn ronduit indrukwekkend. Omdat er in de loop der eeuwen zoveel verschillende invloeden geweest zijn op de architectuur in India, heeft iedere streek veel verschillende bouwwerken te bieden. Niet alleen de invloeden uit vroegere tijden (Indo-islamitische en Moghul architectuur) maar ook uit modernere tijden (Engelse, Franse en Nederlandse architectuur) zijn nog duidelijk terug te zien. Daarnaast vindt u in het zuiden van het land afwisselende landschappen waar u wild en vogels kunt spotten en natuurlijk de beroemde “Kerala waterways”, het uitgebreide kanalenstelsel. Last but not least de prachtige stranden waar u uw rondreis in alle rust kunt afsluiten als u wilt.

Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken?
Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Kanchipuram

Kanchipuram (in de volksmond Kanchi genoemd) is gelegen aan de Vegavathy rivier en is één van de heiligste steden van India. Zij wordt ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd. Al eeuwenlang is zij het centrum voor onderwijs en religie. De stad staat ook bekend om haar fraai gekleurde kwaliteitszijde waar sari’s van worden gemaakt. Veel inwoners van de stad werken in de zijde-en sari-industrie. Naast zijde wordt er ook veel zilver en goudbrokaat verwerkt in Kanchipuram. Verder kunt u in de stad vele tempels en andere historische bouwwerken bezichtigen.

Grote Tempel (Trichy)

De Grote Tempel van Trichy is een tempel die meer op een stad lijkt dan op een tempel vanwege de vele gebouwen die er omheen staan. Tussen de 49 heiligdommen staan verschillende hoge torens waarvan er één van puur goud is. Ook rondom de tempel is het een drukte van belang met gelovigen, toeristen en verschillende kraampjes waar je offerwaar kan kopen. De tempel steekt hoog uit boven alle andere gebouwen van de stad die ligt aan de Kaveri delta.

Mumbai

Mumbai (voorheen Bombay) is de hoofdstad van de provincie Maharashtra en ligt aan de westkust van India. Met haar 20 miljoen inwoners is het de grootste stad van India en de 9e van de hele wereld. Vanwege de grote natuurlijke, diepe haven is het altijd een handelsstad geweest en een centrum voor scheepvaart, economie en transport. Ook nu nog bevinden zich in deze stad de meeste miljonairs en biljonairs van het land. Een ander bekend fenomeen is Bollywood (samensmelting van Hollywood en Bombay), de aanwezigheid van veel grote acteurs, actrices en producenten waardoor Mumbai het centrum van de Indiase filmindustrie geworden is.

Is deze reis naar wens of zullen wij een reis op maat maken?

offerte aanvragen
offerte aanvragen

• Vlucht Amsterdam – Chennai en Mumbai – Amsterdam per Lufthansa via Frankfurt (voor KLM geldt een toeslag)
• Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
• Binnenlandse vlucht Trivandrum – Mumbai
• Rondreis volgens programma
• Hotelaccommodatie in 3* hotels in een 2-pers. kamer met bad/douche en toilet
• Verzorging op basis van logies en ontbijt, op de houseboat volpension (ontbijt, lunch,diner)
• Airconditioned vervoer gedurende de rondreis met Engelssprekende chauffeur die tevens uw reisleider is
• Alle excursies en entreegelden volgens programma
http://mondireizen.nl/wp-admin/post.php?post=1352&action=edit#• Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de excursies
• Alle transfers van en naar de luchthavens
• Gratis infoblad met informatie over de reis en het land

• Visumkosten € 65.00 p.p. (U kunt het aanvraagformulier downloaden op www.indianembassy.nl)
• Niet genoemde maaltijden
• Drankjes
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekeringen
• Persoonlijke uitgaven

Prijzen in euro’s :

Maanden individuele reis 3+4* 4+5*
November dagelijks € 2.735 € 3.059
December dagelijks € 2.941 € 3.075
Januari – april dagelijks € 2.735 € 3.059
Mei – juni dagelijks € 2.594 € 2.759
Juli – oktober dagelijks € 2.853 € 3.176
1 persoonskamer € 779 € 1.082

Minimum aantal deelnemers: 2

Bij een individuele reis kunt u dagelijks vertrekken en reist u met uw eigen groepje per auto met chauffeur die tevens uw reisleider is. Bij de bezienswaardigheden krijgt u een lokale gids. Indien gewenst, kunt u voor een individuele reis verschillende onderdelen laten aanpassen, zoals de route, de hotels, de excursies etc.

India heeft voornamelijk een tropisch klimaat met een temperatuur die varieert van 25 tot 45°C gedurende het gehele jaar. Door de enorme grootte van het land komen er ook andere klimaatzones voor. Er zijn twee regenperiodes die zeer hevig zijn: van november tot april (in het noordoosten) en van mei tot oktober (in het zuidwesten).
Voor het reizen naar India heeft u een geldig paspoort nodig, dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn. U heeft een visum nodig dat bij aankoop 6 maanden geldig is.

Exclusieve/luxe reizen
Wilt u van deze rondreis een exclusieve rondreis maken? Dan passen wij de hotels voor u aan. Vraag gerust om een gratis offerte.

Reisschema

Dag 1 Vandaag vliegt u van Amsterdam naar Chennai.

Dag 2 Bij aankomst in Chennai wacht onze agent u op en krijgt u een transfer naar het hotel. De overnachting zal plaatsvinden in Chennai.

       

Dag 3 Na het ontbijt maakt u een citytour door Chennai waar nog verschillende Britse sporen zichbaar zijn. U bezoekt o.a. het fort en de kerk. Hierna reist u naar Mahabalipuram (58 km., 1.5 uur). De overnachting zal plaatsvinden in Mahabalipuram.

Dag 4 Na het ontbijt bezoekt u Mahabalipuram met haar tempels, fresco’s en vele beelden.  ’s Middags bezoekt u de heilige stad Kanchipuram. De overnachting zal plaatsvinden in Mahabalipuram.

      

Dag 5 Vandaag gaat u na het ontbijt op weg naar Pondicherry (162 km., 4 uur) waar u ’s middags een citytour maakt. De overnachting zal plaatsvinden in Pondicherry.

 Dag 6 Na het ontbijt verlaat u Pondicherry en rijdt u naar Tanjore (231 km., 6 uur). Onderweg maakt u een stop in  Chidambaram en in Darasuram. Na aankomst in Tanjore brengt u een kort bezoek aan de stad. De overnachting zal plaatsvinden in Tanjore.

      

Dag 7 Na het ontbijt reist u via Trichy naar Madurai (182 km., 4.5 uur). In Trichy bezoekt u het Rock fort en een tempel in het water. De overnachting zal plaatsvinden in Madurai.

Dag 8 Na het ontbijt gaat u de hele dag Madurai bekijken met o.a. de Meenakshi Tempel en het Paleis van Nayak Tirumalai. ’s Avonds woont u de sluitingsceremonie bij van de Meenakshi Tempel. De overnachting zal plaatsvinden in Madurai.

     

Dag 9 Na het ontbijt vertrekt u naar Periyar (160 km., 4.5 uur) waar u ’s middags een game drive maakt in Periyar Game Sanctuary. U kunt niet alleen vogels spotten maar ook herten, zwijnen, makaken en olifanten. Er bevinden zich nog zo’n 40 tijgers in het park. De overnachting zal plaatsvinden in Periyar.

Dag 10 Na het ontbijt reist u naar Allepey (185 km., 4.5 uur) waar u aan boord gaat van een houseboat. Vandaag en morgen gaat u met deze boot de “backwaters of Kerala” ontdekken. Ontbijt, lunch en diner gebruikt u aan boord. De overnachting zal ook plaatsvinden aan boord van de houseboat.

      

Dag 11 Na het ontbijt gaat u in de loop van de ochtend in Allepey weer van boord en reist u naar Cochin ( 63 km., 1.5 uur). Daar heeft u de middag ter vrije besteding. ’s Avonds gaat u een Kathakali dans show bijwonen. Het zijn traditionele dansen die al meer dan 400 jaar bestaan en waarbij legendes worden uitgebeeld. De overnachting zal plaatsvinden in Cochin.

Dag 12 Na het ontbijt maakt u een citytour door Cochin. Cochin wordt ook wel “Queen of the Arabian Sea” genoemd vanwege de grote natuurlijke haven. De aanwezigheid van Chinese visnetten, Nederlandse paleizen, Portugese en Britse architectuur en een synagoge, maken duidelijk dat de stad al eeuwenlang in contact staat met andere landen. De middag bent u vrij. De overnachting zal plaatsvinden in Cochin.

      

Dag 13 Na het ontbijt gaat u naar Kovalam (224 km., 5 uur) met haar mooie stranden. U heeft de middag ter vrije besteding. De overnachting zal plaatsvinden in Kovalam.

Dag 14 Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding aan het strand. De overnachting zal plaatsvinden in Kovalam.

     

Dag 15 Na het ontbijt heeft u de dag ter vrije besteding aan het strand. De overnachting zal plaatsvinden in Kovalam.

Dag 16 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Trivandrum voor uw vlucht naar Mumbai. Bij aankomst wordt u opgewacht en krijgt u een transfer naar uw hotel. De middag bent u vrij in Mumbai. De overnachting zal plaatsvinden in Mumbai.

       

Dag 17 Na het ontbijt krijgt u een transfer naar de luchthaven van Mumbai voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 18 Vandaag komt u aan in Amsterdam.

Afspraak maken
Offerte aanvragen
Reis boeken

Gerelateerde reizen

Is deze reis niet wat u zocht? Wij hebben nog veel meer schitterende reizen.
U kunt ons altijd bellen voor een reis op maat.